Last news in Fakti

21 Октомври, 2021 18:00 922 13

Донев: Ще продължим да допринасяме за европейското трудово и осигурително законодателство

  • гълъб донев-
  • козмин боангиу-
  • еот

Акцент в разговора беше приложението на пакета „Мобилност“, с който се въвеждат нови правила на ЕС за сухопътния транспорт

Донев: Ще продължим да допринасяме за европейското трудово и осигурително законодателство  - 1
Снимка: МТСП

България е сред най-активните партньори на Европейския орган по труда и ще продължи да допринася за развитието на европейското трудово и осигурително законодателство и единното му тълкуване и прилагане на ниво ЕС. Това каза вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев по време на срещата си с изпълнителния директор на Европейския орган по труда (ЕОТ) Козмин Боангиу.

Страната ни има богат опит в изготвянето и приложението на международните трудови стандарти и европейското трудово законодателство и отдавна работи по темите, които са приоритетни за ЕОТ като ограничаването на недекларирания труд, командироването и свободното движение на работници в ЕС с акцент върху сезонната заетост, координацията на системите за социална сигурност в Общността, добави министърът на труда и социалната политика.

Като пример за активното международно сътрудничество за спазване на трудовото законодателство Гълъб Донев посочи Споразумението между България, Гърция и Румъния за защита на трудовите права чрез съвместни проверки на националните инспекции по труда. Страната ни има принос за присъединяване на държавите от Западните Балкани към този процес, добави той. Министърът на труда представи и дейността на Агенцията по заетостта като водещ партньор за България в общоевропейската кампания на Европейския орган по труда за повишаване осведомеността сред трансграничните сезонни работници „Права през всички сезони”.

Изпълнителният директор на ЕОТ представи приоритетите в работата на създадената през 2019 г. институция и даде висока оценка на досегашното сътрудничество с България. Акцент в разговора беше приложението на пакета „Мобилност“, с който се въвеждат нови правила на ЕС за сухопътния транспорт. Участието на инспектори по труда от България и други държави членки в съвместни проверки за тяхното спазване би гарантирало справедливото и еднозначното им прилагане в Общността, подчерта Козмин Боангиу.

В срещата участва и заместник-министърът на труда и социалната политика Иван Кръстев, който посочи, че България ще сътрудничи активно на Европейския орган на труда за изпълнението на неговите приоритети за регламентиране на пазара на труда за работници от страни извън ЕС и новите форми на заетост, борбата с недекларирания труд и изработването на общ подход, защитаващ интересите на българските превозвачи при проверките за спазване на правилата, въведени с пакета „Мобилност“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    8 3 Отговор
    Ето го и другия СЛУЖЕБНИК...РАДЕВ , КАК НЕ ТЕ Е СРАМ ,БЕ...! ПИТА ШИ БЪЛГАРИТЕ ЗА ТОВА , КОЕТО ВЪРШИШ НА ТЯХНИЯ ГРЪБ!!!
  • 2 Майна

    8 2 Отговор
    Утре ще ИЗИСКВАТ ,,СЕРТИФИКАТ,, И ЗА ШОФЬОРИТЕ...НЕ СЕ ШИ ОПЪЛЧИТЕ, ЖАЛНА ВИ Е МАЙКА...
  • 3 Аман

    9 0 Отговор
    А спрете се малко с допринасянето и срещите с органи!!! Вземете свършете нещо за хората безделници!
  • 4 Ха ха ха

    5 1 Отговор
    Нагъл лицемер , като началника си радев
  • 5 А бе комуняга

    5 1 Отговор
    Същия долнопробен мазник като радев нещастника .
  • 6 Освестете се

    8 0 Отговор
    Гълъбче, покрай К истерията и очеизвадната съпротива на хората да се превърнат в таралежи с максимум иглички, потъпквате Конституцията и българското законодателство, а си тръгнал да ми говориш за европейско трудово и осигурително законодателство. Чрез натиск и принуда мачкате хората, а ми говорите за работа и бизнес! Спрете се и се осъзнайте, че утре ще е късно!!!
  • 7 Доннкеле

    10 0 Отговор
    Да живее експлоатацията нали! Сравни правата на служителите във Франция и Германия с правата на служитвлите в нашето вече не знам какво гето! Спрете да ни изкаравате някакви супер богати. Ние сме плявата на ЕС. Някакви кол центрове бълват кокошки!
  • 8 Хахаха...

    4 0 Отговор
    Ейййй...не се спряха да се кланят на тоя ЕС бе.Първи да се докажем като послушни дечица.На ония там каквото им дойде на акъла,а нашите готови да изпълняват.
  • 9 адаша

    4 0 Отговор
    Осигурително законодателство ли?! Че то в България , "бизнесмените" масово осигуряват хората на минимални заплати. И после - егати смешната пенсия! Лицеме.ри безподобни! Тия от ЕС даже ги потупват по рамото!
  • 10 Адвокат

    4 0 Отговор
    Съвет от адвокат Emil Vasilev:
    Ако някой ви оказва натиск да си извадите "Зелен сертификат", като условие за продължаване на трудовото ви правоотношение или за допускане до работното ви място: подавайте жалби до Инспекцията по труда или до Прокуратурата и си пазете входящите номера!
    .. НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС, Раздел V, Принуда!?
    Чл. 143. (1) Който принуди другиго да извърши, да ПРОПУСНЕ или да ПРЕТЪРПИ нещо, ПРОТИВНО НА ВОЛЯТА МУ, като употреби за това сила, заплашване или ЗЛОУПОТРЕБИ С ВЛАСТТА СИ, се наказва с лишаване от свобода до шест години...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Нищожен си

    2 0 Отговор
    Ноглокомунуидно подлогаджийче радево .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове