Last news in Fakti

25 Октомври, 2021 14:18 1 720 34

Шефът на "Булгаргаз": БЕХ да изкупи дълга на "Топлофикация София"

  • бех-
  • топлофикация-
  • дълг

Газовият доставчик е предложил този "пожарен вариант"

Шефът на "Булгаргаз": БЕХ да изкупи дълга на "Топлофикация София" - 1

Българският енергиен холдинг (БЕХ) може днес да изкупи целия или поне част от дълга на "Топлофикация София" към "Булгаргаз". Това предложение направи изпълнителният директор на "Булгаргаз" Николай Павлов по БНТ, като припомни, че днес изтича крайният срок, даден на столична топлофикация да плати задължението си от 131 млн. лева.

Според Павлов газовият доставчик е предложил този "пожарен вариант", за да се реши проблемът с натрупаните задължения на "Топлофикация София" за природен газ. Той припомни, че през декември миналата година дългът на дружеството беше редуциран с над 55 млн. лева чрез цесия.

Шефът на "Булгаргаз" подчерта, че от решаването на този проблем зависят доставките на газ към всички останали потребители, които, за разлика от столичната топлофикация, си плащали редовно задълженията. Според него е настъпил моментът за вземане на важни решения, защото системното трупане на подобни дългове създава сериозен риск за всички клиенти на "Булгаргаз".


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ввв

    40 1 Отговор
    Пак ли ще спасявате София от държавния бюджет,некадърни калинки,трябва да висите по стълбовете по цялото Цариградско,но няма да стигне!!!
  • 2 хаберих

    30 0 Отговор
    Шиши може да помогне на столичната топлофикация, да плати задължението си от 131 млн. лева.
  • 3 Тия

    24 0 Отговор
    се чудят каква тъпотия да сътворят след всичко това , важното е на Ганьо да му е вътре , а не на тях !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 колориметър

    27 0 Отговор
    В шкафчето на Баце има толкова. Ама в евро.
  • 6 5566

    19 3 Отговор
    Предлагам да прехвърлим дълга на Топлофикацията към Република Северна Македония. Това да е част от преговорното рамка. Не поемат дълга, значи не влизат в ЕС.
    Поемат, значи влизат.
  • 7 Българка

    23 0 Отговор
    В БЕХ са хората на ГЕРБ. Мафията се обединява, за да си прикрива взааимно кражбите. Този енергиен министър е безгръбначен или зависим. Трябваше да действа като Кирил Петков. Мутрите по върховете на всички енергийни фирми, регулатори са инсталирани от ГЕРБ- ДПС, за да крадат, пълнят чекмеджета и саботират реформи. Те няма доброволно да си тръгнат доброволно.
    Значи ако в цялата страна топлофикациите да работят на загуба, БЕХ ще им откупи дълга. Всички виновни от БЕХ да се разследват и изправят за прахосване/крадене от бюджета
  • 8 Алоооо

    19 3 Отговор
    Спирайте парното в София! Да се греят на ток и дърва както всички останали! Аз ако не платя тока ме изключват моментално! Да си отиват софианци по селата, където са се пръкнали! Аман от паразитти!

    Коментиран от #25

  • 9 аеро круши

    14 3 Отговор
    И какво става? Крадците крали, грабили, пирували, и народа пак ще плаща. Защо и докога? Същите мошеници, като техните бащи и майки, взимали дългове от запада и после СССР взима златото и среброто от България срещу изкупуване на дълга. Крушата не падала по-далеч от дървото. Природни закони или закони на физиката.
  • 10 Активист на БКП

    22 0 Отговор
    Защо цяла България да плаща борчовете на София??? Да ги плаща Фандъкова!!!
  • 11 БОРУНА ЛОМ

    17 0 Отговор
    ФАН,,, ДЪ,, КОВАААААА! ВЪРНИ ПАРИТЕ!
  • 12 ЦК на ГЕРБ

    15 0 Отговор
    Да плати Тулупа!!!Той има 4 000 000 000 €
  • 13 Сандо

    15 0 Отговор
    Всяка власт най-много се страхува от народния гняв.И понеже в България народ е останал само в София,то властта ще прави какви ли не салтоморталета и зрелищнш циркаджелъци само и само да не им спре топлото на разглезените и вечно незадоволени столичани.Иначе всички столични умове ни убеждават,че държавата е вредна и трябва да отиде в историята.
  • 14 Отде накъде

    15 1 Отговор
    С парите на всички нас да поемаме дългове които са откраднати от ръководството! А иначе заплати над 5 бона вземат. Да ги търсят от Боко който ги е назначил !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Балкантон

    7 1 Отговор
    Топлофикация не може да съществува в този си вид.
    Населението няма покупателната способност да си плаща сметките.
    Или Топлофикация ще инвестира пари за да подобри енергиината си еффективност и да намали топлинните загуби.Или да се повиши покупателната способност на бу гарина
  • 17 Велко

    8 0 Отговор
    А Фандъка драпа ли си фандъците?
  • 18 Да попитам

    8 0 Отговор
    Топлофикация, чер със касичка на ГЕРБ, сега към Бюджета ли ще я закачат?
  • 19 яя101

    7 0 Отговор
    Такава глупост трябва да стигне до ушите на хората които мизерстват. Трябва да разберат, че ще трябва да плащат топлото на софиянци. Те не са виновни, че някакви калинки живеят в разкош и фалират топлото. Ама и на тях да им е малко неудобно, че вземат от мизерните пари на семействата за да живуркат и да са добре. Ми вдигнете се на протест бе СОФИЯНЦИ! Защо трябва всички да плащат за Вашите калинки?
    Ами ако беше наобратно софиянци да плащат парното на Видин щяхте да се насерете от протести.
  • 20 Стефанов

    8 0 Отговор
    Топлофикация беше основният пълнач на Чекмеджето последните 16 години. Сега ще закачат празната торба към Бюджета и пито-платено. Ще плаща отново народа.
  • 21 Иво

    8 0 Отговор
    БЕХ са само Гербаджии, както и Булгаргас и КЕВР - играят си игричките. Ти на мене, аз на тебе.
  • 22 Машала

    7 1 Отговор
    Ами софиянци да си платят борчовете! И аз искам безплатно отопление, ама няма! С най големите заплати и приходи, а бедната провинция да им плаща! Стига вече! София не е България Госпожи и Господа!
  • 23 Мисля

    11 0 Отговор
    Значи Фандъкова и Буци крадоха чрез "Топлофикация" и сега цяла България да плати сметката?А стига ве!
  • 24 Мдааа

    10 0 Отговор
    Важното е софиянци да са добре - там е елитът на ГЕРБ дошъл от селата.
  • 25 Стрелцов®

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Алоооо":

    Господине, съгласен съм с Вас "софиянците" емигрирали от селата в София, да се приберат откъдето са дошли, за да се облекчи топлофикация-София!!!....но в този случай ще останеме без президент и депутати.

    Коментиран от #27

  • 26 111111

    3 0 Отговор
    А сега да видим дали Продължаваме промяната или Продължаваме подмяната.
    Яко щавене на софиянци за да им дойде акъла в главата и да скочат да разкарат тая Фандъкова и шефовете на топлофикация. Не желаем всички да плащаме на разпищовили се гербаджии. И проверка на имуществото на шефовете на Топлофикация. Няма целия народ да плаща за кефа на шепа богопомазани гербаджии.
  • 27 111111

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Стрелцов®":

    И защо президента и депутатите да са софиянци? Свършва им мандата и кой откъде е. Ако искат в София - яко щавене докато не им дойде акъла за да изхвърлят тия грабители. Всеки да си паща каквото е потребявал. Другите не са в тая игра.
  • 28 Сатъра на Хана

    4 0 Отговор
    ИСКАМ РЕФЕРЕНДУМ ДАЛИ БЪЛГАРИТЕ ИСКАТ ДА ХРАНЯТ СОФИЙСКИ ТАРИКАТИ
  • 29 Андрешко

    3 0 Отговор
    Ми той купона си върви още от"Вальо Топлото"
  • 30 Една държава произвежда хора както

    0 0 Отговор
    Фирмите за компютри произвеждат хора и захранването на хората компютрите е изчислено на всеки го според потребностите ако столицата на една държава е процесора а дънната платка е обработваемата земя то трябва за всички да има захранване според потребностите А не да се конфронтират хората от процесора с други хора от други електронни елементи разположени на различни места на дънната платка и държавата
  • 31 666666

    1 0 Отговор
    Да откраднат тия пари и да почнат пак кражбите от нула
  • 32 вили

    0 0 Отговор
    ВСЕКИ КРАДЕ И ПРАВИ ДАЛАВЕРИ И НАКРАЯ БЕДНИЯ БЪЛГАРИН ДА ПЛАТИ ВЕРЕСИЯТА
  • 33 ПАРАДЖИЯ

    0 0 Отговор
    АБЕ ФАНДЪЧКОВА И ТИКВАТА КРАДОХА ЯКО ОТ ТОПЛОФИКАЦИЯ КАКВО СЕ ПРАВИТЕ НА ЛУДИ
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове