Last news in Fakti

28 Октомври, 2021 22:15 2 568 45

В Стара Загора родители протестират срещу COVID тестовете

  • стара загора-
  • родители-
  • тестове

Протестът беше организиран чрез социалните мрежи от родители на деца в началната степен

В Стара Загора родители протестират срещу COVID тестовете - 1
Снимка: БГНЕС

Родители на малки ученици и граждани са събраха тази вечер пред сградата на областната управа в Стара Загора. Те протестираха срещу намерението на Министерството на образованието да въведе тестове за Covid, за да може децата да се върнат в класните стаи, съобщи БНР.

По рано днес от просветното министерство обявиха, че връщането в училище при толкова високи стойности на общата заболяемост ще стане при осигуряване на максимално безопасна среда – с безплатно тестване на учениците, които не са преболедували или ваксинирани (ако са над 12-годишна възраст), и ваксиниране, документ за преболедуване или безплатно тестване на техните учители. Родителите ще имат избор – или да дадат съгласие тяхното дете да бъде тествано и да учи присъствено, или да остане вкъщи и да учи онлайн.

Протестът беше организиран чрез социалните мрежи от родители на деца в началната степен.

Присъстващите се обявиха срещу здравните мерки и онлайн обучението. Родителите настояха учениците да бъдат върнати в класните стаи, но отказаха категорично да бъдат тествани.

С шествие и викове "Оставка" и "Не на тестовете" протестиращите преминаха през пешеходната зона и блокираха движението по улици в центъра на града.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 обувка 41

    69 10 Отговор
    Браво! Сега и навсякъде! НЕ на медицинския фашизъм.
  • 2 Няма да стане

    73 10 Отговор
    Ще използват схемата на западните държави. Там започнаха да тестват децата, изкарваха фалшиво положителни резултати на деца, на които абсолютно нищо им няма и после казаха, че трябва да ги ваксинират защото имало пик на случаите.

    Коментиран от #12

  • 3 див петел

    55 7 Отговор
    Без лобут няма на стане. Ще ни заробят.
  • 4 Хитлер

    47 4 Отговор
    Тия са по големи ФАШИСТИ от МЕН.
  • 5 Тия ора работа нямат ли си

    13 42 Отговор
    Та по цял ден протестират ...
  • 6 Майна

    12 11 Отговор
    Те са въведени със заповед от КАЦАРОВ И РАДЕВ, МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО. ПОДКРЕПЕТЕ ГИ!!! ВИЖТЕ КАКВО ПРАВЯТ ЗА ДЕЦАТА ВИ!!! НЕ СТЕ ЛИ ВЪЗТОРЖЕНИ?

    Коментиран от #13

  • 7 Бачкам като роб

    4 2 Отговор
    Лягам и заспивам от раз
  • 8 След 1989

    16 43 Отговор
    се създаде нова класа - "на протестиращите". Хайде да помислим - с какво този тип тестове нарушава нечии права? Тази болест сриза надолу във възрастта - и ако даже и едно дете се разбилее, не се диагностицира навреме, кой ще се боли за живота му , кой ще изживява страданията на онези /дано няма повече!/ 17 семейства, чиито деца бяха покосени от този вирус? Някой от крякащите по улицата ли? Не искате, смятате, че ще е по-добре за вашето дете да не ходи на училище - ами гледайте си го вкйщи, има такава възможност - но да се опитвате да налагате като норма рисково поведение - това си е чисто престъпление.

    Коментиран от #10, #18

  • 9 доктор Шварц

    3 39 Отговор
    Задължителна ваксинация за малките досадници, сеещи заразата.
  • 10 Пандора

    47 9 Отговор

    До коментар #8 от "След 1989":

    С какво нарушава ли? Да си чувал за взимане на ДНК-проба от биологичен материал (в случая,слюнка) и да си се информирал доколко законно е това да става принудително ?Помисли малко ако имаш с какво и тогава пиши.

    Коментиран от #31

  • 11 Как да

    15 42 Отговор
    Чакаме от родители тъпи умни деца!?
    Трагедия !
    Протестират срещу тестове.
    Без думи.
    Свещена ,неемна простота !

    Коментиран от #19

  • 12 А ти може би

    12 31 Отговор

    До коментар #2 от "Няма да стане":

    имаш преки впечатления? Или си лекар, който е успял да разбере, че на децата нищо им няма - при това - в цяла Европа? Ами той и Дядо Коледа не би имал тези възможности ... Впрочем - аз бях антиваксър. Случи ми се обаче нещо такова - познато 18-годишно момче ми каза, че "днес върнали от училище брат му, малко хрема, пък нали паника..." След това - и двамата братя изкараха почти незабележимо ковида, майката беше доста зле, а бащатасе спаси по чудо - след кислород, тръба в белите дробове... Та - като не искаме - не искаме, но нека поне не се опитваме да убеждаваме себе си и другите, че нашият избор е най-правилният, при това - с доводи от типа "удна жена МАЙ че каза..."

    Коментиран от #17, #22, #23

  • 13 Не намесвай

    11 20 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    политиката. Това би направило ВСЯКО правителство - или би последвало съдбата на президента на Танзания . Просто друга възможност засега просто няма. А вирус има.

    Коментиран от #15, #16

  • 14 Майна

    30 10 Отговор
    Вие нямате думата за нищо вече, дори за децата си ,които сте създали и,които са ви най-скъпото...ЗА тях и над тях имат права КАЦАРОВ, МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО ,И РАДЕВ...ОЩЕ ЛИ НЕ ПРОУМЯВАТЕ?

    Коментиран от #21, #35

  • 15 Майна

    17 1 Отговор

    До коментар #13 от "Не намесвай":

    Говоря на ХОРАТА ,не на политически избиратели..

    Коментиран от #33

  • 16 Майна

    21 3 Отговор

    До коментар #13 от "Не намесвай":

    ВАКСИНИРАЙ се, тествай се , прави каквото искаш , аз не се занимавам със загубени каузи не
  • 17 Хаха

    18 1 Отговор

    До коментар #12 от "А ти може би":

    Циркаджия, да не си автор на сборника Пандемични разкази?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Варненец

    34 4 Отговор

    До коментар #11 от "Как да":

    Простотата е у вас, боднатите, чакате защита от ваксите, а се заразявате и сеете зараза. Чакате защита, а се разболявате. Наистина неземна простота.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Друг доктор некъф

    1 18 Отговор

    До коментар #14 от "Майна":

    Ей чобан ти социален договор знаеш ли какво е?
    като ти издадат егенето и си в играта..няма тън няма мън
  • 22 Варненец

    26 3 Отговор

    До коментар #12 от "А ти може би":

    Аха, ти да видиш. все едно досега никой не умираше, след усложнения след грип. Хипохондрията е много тежко заболяване, а паниката насаждана от медиите е подсъдна, кой знае защо, оня какскет си мълчи.
  • 23 Личен опит

    29 3 Отговор

    До коментар #12 от "А ти може би":

    Ами да, имам преки впечатления. Трябваше да седя вкъщи 10 дни защото теста на едно от децата ми излезе положителен, а детето си беше напълно здраво. От няколко седмици постоянно ни натискат да ваксинираме децата. Забравих да спомена, че живеем в Лондон.
  • 24 Короната

    8 23 Отговор
    Като не искат тестове, тогава вкъщи! Това са правилата и в нормалните държави. Или има правила и те важат за всички, или всички спираме да спазваме каквото и да било и хвърляме маските. Още колко години все ще има двоен аршин за този или онзи? И родителите с малки деца са с усещането, че светът се върти около тях, в същото време в случай на заразен не оказват съдействие на РЗИ и продължават да ходят на работа, а детето на училище. Всеки да се сети какво следва при още десетки семейства!!!

    Коментиран от #28

  • 25 Майна

    22 1 Отговор
    Страхът прави хората глупави и ТЕ го знаят....Някои ,които им харесва да имат ВОДАЧИ ,има определение за тях, тях ,,ваксата,, ще ги отведе на ..друго място..
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 До,,варненец,,

    4 10 Отговор
    Неграмотен добруджанец си!
    Не си варналия
  • 28 Гого

    3 6 Отговор

    До коментар #24 от "Короната":

    Моят апел е-да дадем всички деца на Бай Дън,той ще знае какво да ги прави
  • 29 Защо

    18 1 Отговор
    Какво пречи да се облъчвт помещенията с UV преди употреба?(UV убива бактерии вируси и гъбички).Проветряване е наново облъчване.
    Не е необходимо децата да са със маски.През облъчването може да са навън или друго стреилизирано помещение/Не са необходими тестове и прочие тормоз.Хубаво е да се вземат витамини от всички.избягване ма отрицателни емоции.Разходки,здравословна храна,контакти с приятели и познати(телефон,скип)
    Това не носи пари.Има начин леките случаи на Ковид да се лекуват в къщи под ръководството на доверен лекар,но също не носи пари.
    Бъдете здрави!!!

    Коментиран от #36, #39

  • 30 ivan

    18 2 Отговор
    браво,тези детски тестове дават 40% гре6ки,това са така наре4ените безсимптомни боледува6ти,с тези тестове 6те помпят бройките да поддържат ковид лъжата и рестрикциите

    Коментиран от #37

  • 31 И кое е

    4 7 Отговор

    До коментар #10 от "Пандора":

    принудителното? Хайде пак да прочетеш това-онова, а после и да погледаш малко телевизия, където ЯСНО БЕ КАЗАНО, ЧЕ ТОВА СТАВА САМО СЪС СЪГЛАСИЕТО НА РОДИТЕЛИТЕ?

    Коментиран от #42

  • 32 Има една

    2 6 Отговор

    До коментар #18 от "Варненец":

    поговорка - "Бай,бабо, да не те срещна мечка..." А хипохондрик не съм, преминал съм през медицински изпитания,каквито не ти пожелавам, бил съм в едни такива отделения, където... Има ситуации, в които "смелостта" е форма на келешлък, а опитите да уязвяване на събеседника - липса на увереност и доводи.
  • 33 И какво им

    3 9 Отговор

    До коментар #15 от "Майна":

    говориш? Впрочем точно НА ХОРАТА говориха и специалисти на най-високо ниво, вкл. и академици със световна значимост - по съм склонен да слушам тях, а не подскачащите по улицата, събрани от собственото си желание за значимост в област, в която нямат компетентности.
  • 34 Гост

    2 7 Отговор
    Неoбяcнима е ситуацията,зaщo у нac нe ce пoкaзвaт пo тeлeвизиитe тeжкoтo пoлoжeниe, в кoeтo cе намират бoлницитe.В румънcкитe мeдии масово се пoкaзвaт ситуациите с болничните заведения.Да види Народа за какво иде реч и как се трудно мре.
  • 35 Ама хайде

    2 10 Отговор

    До коментар #14 от "Майна":

    хърво се запознай с процедурата , възможностите за избор - и тогава товори. Какво значи "нямате избор"? Едно от задълженията на Министъра е опазването на живота и здравето на народонаселението. Това, което се прави, се прави в цяла Европа. Дали ще пуснеш детето си на училище, не е твой проблем - има Закон за образованието - но ти е осигурена възможност да си го образоваш и самостоятелно. Ако обаче ходи на училище, се вземат мерки, за да се намали възможността от зараза. Би ли посочил друга възможност? Ситуацията, при която ще избереш твоето дете да заразява или да бъде заразено е нехуманна и не се включва в избора -знаеш защо,нали?
  • 36 Абсолютно съм

    0 4 Отговор

    До коментар #29 от "Защо":

    съгласен! Но това е една от възможностите - а какво пречи да се използват и други?
  • 37 Няма 100

    2 5 Отговор

    До коментар #30 от "ivan":

    процента сигурност в медицината. А и 60 е повече от нула. Впрочем - в кое медицинско общество ти обясниха, че грешката е 40%?
  • 38 Аспарух Разцепи Скалата

    9 1 Отговор
    Министерството на здравеопазването на Филипините в региона Централна Висая ( The Philippines health department in the Central Visayas to supply Vitamin C to school children ) купува витамин С за учениците в опит да подобри имунитета им в условията на пандемията COVID-19. Проф. Андрей Чорбанов, директор на департамент „Имунология“ в Института по микробиология на БАН и Доц. Атанас Мангъров, вирусолог съобщават, че ваксинираните разпространяват вируси.
  • 39 всъщност

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Защо":

    ТОВА ДЕТО СИ НАПИСАЛ Е МНОГО ХУБАВО, НО Е ПРОСТО УТОПИЯ.......НА ПРАКТИКА НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ!
  • 40 БРАВО! ДА ПАЗИМ ДЕЦАТА ОТ ЛАМЯТА!!!

    5 1 Отговор
    ТЕСТОВЕТЕ СА ПЪЛНИ С ГРАФЕН!!! ГРАФЕН ГРАФЕН ГРАФЕН!!!!!
  • 41 ДА ПАЗИМ ДЕЦАТА !!!!

    4 2 Отговор
    Тестовете са пълни с ОТРОВА !!! От утре, никой родител да не кара детето си на ущилище!!! БОЙКОТ, за СПАСЕНИЕ НА НАЙ-МИЛОТО, което ИМАМЕ!!!!
  • 42 ТЪй тъй то и за възрастните сичко

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "И кое е":

    Бе по ЖЕЛАНИЕ........ТЕ ЗВЕРОВЕТЕ ТЪЙ ЗАПОЧВАТ....ПО МАЛКО ПО МАЛКО...ПОСЛЕ КАТО НЯКОЙ ДЪЪЪРТ ЗВЯР МУ ТРЯБВА ДОНОР Я ЗА СЪРЦЕ Я ЗА ЧЕРЕН ДРОБ ЗА ДВЕ СЕКУНДИ ША ЗНАЙ КЪДЕ ПО СВЕТА Е НЕГОВИЯ ЧОВЕК ОТ КОЙТО ША ГИ ВЗЕМЕ.....
  • 43 СЪВЕТ

    2 6 Отговор
    ВАКСИНИРАЙТЕ СЕ СЛУШАЙТЕ ЛЕКАРИТЕ А НЕ НЕЗНАЙНИ ИЗЧАДИЯ ПРОДАЛИ ДУШИТЕ СИ НА ДЯВОЛА
  • 44 Вълк единак

    5 0 Отговор
    Долу ръцете от децата ни, пипнете ли ги никой не може да на спре.
  • 45 Простотия

    1 1 Отговор
    Простотията в България няма край! До вчера протестираха децата да са на училище. Толкова прост народ! Ужас. И трите ми внучета 10 дни бяха с ковид и температура. Не го пожелавам на никого! Народе, чети и се образовай! Не ви карат да ваксинирате децата. А да ги предпазят колкото е възможно! Но не - Булгар е велик и простр!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове