Last news in Fakti

29 Октомври, 2021 12:47 3 287 17

И днес властта "тараши" базите за горива

  • горива-
  • акция-
  • данс-
  • нап-
  • митници-
  • бензин-
  • дизел

Само преди месец данъчните твърдяха, че следят всеки литър

И днес властта "тараши" базите за горива - 1
Снимка: БГНЕС

ДАНС, МВР, митници, НАП атакуват базите за горива в търсене на нарушения при съхранението и разпространението.

Това става ясно от официално съобщение на МВР. Акцията е по искане на ДАНС след установено рисково поведение на търговски дружества.

В операцията участват структури на МВР, ДАНС, НАП, Агенция „Митници“ и Държавната агенция за метрологичен и технически надзор като до момента са проверени 19 обекта на територията на областите Варна, Бургас, София, Пловдив, Враца и Добрич.

Действията се координират от Междуведомственият координационен център на ГДБОП и са определени като извършване на широкообхватен контрол на обекти за съхранение и разпространение на горива.

Специализираните проверки са насочени към противодействие на данъчни и митнически нарушения и престъпления, незаконно разпространение на горива, извършвано чрез манипулиране на софтуера на фискалните устройства на бензиностанциите, както и недопускане реализирането на пазара на автомобилни горива, които не съответстват на утвърдените стандарти, твърдят от МВР.

До момента са установени са нарушения на Закона за измерванията, на данъчното законодателство и на изискванията за пожарна безопасност. Взети са проби от разпространяваните енергийни продукти, които предстои да бъдат подложени на лабораторно изпитване. Контролните действия на екипите продължават и утре, като ще обхванат областите Бургас и Добрич.

Само преди месец НАП и нейният директор Румен Спецов се похвалиха с официално съобщение, че са наложили тотален контрол върху търговията с горива. "Национална агенция за приходите започна тотален данъчен контрол на търговията с горива, като следи движението на всеки литър гориво от изходите на данъчните складове до бензиностанциите за крайна продажба", пишеше в съобщението. В последните 2 седмици екипи от звеното за фискален контрол извършили наблюдения на изходите на 26 данъчни складове, като проверени са над 4500 превозни средства, предназначени да зареждат с горива цялата мрежа от бензиностанции на територията на страната, твърдяха от НАП.

Данъчните оценяват нивото на риск на всеки получател на гориво, което напуска данъчен склад със специализиран софтуер. Камионите на определените за рискови търговци се пломбират и движението им се наблюдава до разтоварването в крайната точка на продажбата. До момента са били пломбирани над 500 цистерни и е наблюдавано разтоварването им до над 1300 обекта.

В резултат от действията на НАП се отчита ръст от близо 15 на сто на продаденото количество гориво в сравнение с аналогичен предходен период, сочат първоначалните данни, твърдяха от ведомството, ръководено от Румен Спецов.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сигурно

    35 3 Отговор
    крадците и укривателите на ДДС , кървави сълзи ронят за боко ,и свещи палят да се връща , но ще се върне само в затвора !
  • 2 Въпрос

    7 22 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ДАНС, МВР, митници, НАП атакуват базите за горива.
    Това не бяха ли бухалките на властта? Бойко ще ви се стори- ЦВЕТЕ.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Рори😱

    29 4 Отговор
    70-80 те години се отоплявахме с нафта, сега 30 - 40 години по-късно се върнахме на дърва и кюмур!

    Коментиран от #9

  • 5 Еркюл Поаро

    22 1 Отговор
    Към заглавието.Защо ТАРАШИ е във кавички? Това означава,че тараши проформа,колкото ден да мине,друг да дойде!
  • 6 Картела с Горивата си разиграване Коня

    14 4 Отговор
    12год!!Отчиславаха и си живееха Рахат!! Къде ще бъде изловен Марешки, този акое нарушавал законите, да мусе вземе лиценза!!!

    Коментиран от #10

  • 7 Българка

    17 2 Отговор
    Крайно време беше НАП да започнат проверки и ревизии на големите играчи, където са и големите далавери. До сега при мутренското бойково управление мафията точеше ддс, акцизи, ограбваше парите от ЕС "законн" и необезпокоявано от ДАНС, ГДБОП, НАП. НАП се занимаваше и изтърбушваше семейни и дребни фирмички
  • 8 Разиграваше Коня!! Картела с горивата!!

    15 0 Отговор
    12год си правеха каквото ри решат!
  • 9 Роро😱

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "Рори😱":

    Браво! Така е. Само не е кюмур - а е кюмюр
  • 10 един друг

    5 5 Отговор

    До коментар #6 от "Картела с Горивата си разиграване Коня":

    За горивата незнам, но аптеките на Марешки направиха така, че цените на лекарствата НАМАЛЯХА!
  • 11 Юлия

    8 0 Отговор
    Що за израз тараши:))не би ли трябвало да е проверка....
  • 12 Реалист

    6 3 Отговор
    Симулират разбира се предизборна активност...лицемерни фатмашки слуги!!!
  • 13 Ахахаа

    6 2 Отговор
    И накрая нищо сериозно, само дребни нарушения. Ама трябва да се тръби по медиите, че се проверява всичко и се очакват големи разкрития, но уви, такива няма. Това си е тормоз и за бизнеса и за народа. 15 % повече може би са от увеличените цени аааааа, как мислят от МВР, НАП и бухалките на Радев?
  • 14 Rokoboko

    3 0 Отговор
    И отново прах в очите.
  • 15 оня с коня

    6 1 Отговор
    НАЙ-ВАЖНОТО Изречение от цялата Плава е че"Проверяващите оценяват Нивото на риска на всеки получател на гориво със спец. Софтуер.Камионите на Рисковите търговци се пломбира и ...т.н."Какво означава това ли?Ами същото като при Митничарите,за което има и Специален Член в Закона - че Контролиращия Орган проверява ПО УСМОТРЕНИЕ,ОТЧИТАЙКИ НИВОТО НА РИСКА т.е. ПЛАЩАШ СИ,ИЗВЪН Подозрение си!
  • 16 666

    8 0 Отговор
    А кога ще тарашите в Лукойл , които не плащат акциз
  • 17 възпитаник

    1 0 Отговор
    И на борсите всеки ден трябва да има проверки защото ако няма НАП никой не дава касов бон
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове