Last news in Fakti

29 Октомври, 2021 13:10 5 607 75

Радан Кънев: И ме е страх!

  • радан кънев-
  • политика-
  • коронавирус

Позиция на "Фейсбук" на европейския депутат

Радан Кънев: И ме е страх! - 1
Снимка: БГНЕС

Евродепутатът Радан Кънев с дълъг текст във фейсбук за страховете, които са го обзели:

Аз съм Радан Кънев. И МЕ Е СТРАХ

И нека уточня - не ме страх от канадското гражданство на Кирил Петков. Проявената немарливост от съветниците му е тревожна, а нежеланието му да признае очевидна грешка - неприятно. Но е ясно, че не е заплаха за националната сигурност и Трюдо няма да ни завладее (което е смисълът, ratio legis, на забраната в Конституцията). Напротив - Кирил, без да е герой в случая, е повече част от решението, отколкото от проблема.

Не ме страх и от Третия пол, нито от Биологичния пол. Единият не съществува, а с другия съжителствам близо половин век и не ме тревожи.

Честно казано, не ме е страх нито от Румен Радев, нито от Конституционния съд. Единият е просто преходен политик, а другото е институция, 2/3 от която се определя от политици - НС и Президента. Каквито НС и Президент избираме, такъв КС получаваме...

Но ... много ме е страх, че всеки ден умират по 200 мои сънародници повече от обичайното (само̀ по себе си ужасно високо) за този период на годината. Общо над 40 000 българи в повече от обичайното са ни напуснали от началото на пандемията. Значително повече, отколкото в Балканската и Междусъюзническата война общо. Но преди всичко ме е страх, че тази тенденция, за разлика от другите европейски държави, продължава и не се забавя, а настоящата вълна на заразата ще бъде най-тежката досега.

Страх ме е, че българското общество буквално се самоизяжда от недоверие и разделение, а в тази среда процъфтява антинаучна и античовечна пропаганда, която не само днес отнема животи, но и нанася рани, които ще стоят отворени години наред.

Страх ме е, че мнозинството от българските политици виждат и пораженията от Ковид-19, и раните от пропагандата, и бездната на разделението. И единственото, което правят, е да обмислят възможностите да се възползват от тези обстоятелства, да наранят някой конкурент или поне да се снишат, за да не пострадат. И така дават пример на цялото общество каква е "националната" стратегия за оцеляване.

Страх ме е за съгражданите ни, които - пряко или косвено - зависят икономически от въглищната икономика. Защото те са вече 15 години жертви на малодушието и стратегията на отлагане и снишаване на лидерите си. А днес, когато часовникът отброява последните месеци, в които може да се инвестира успешно в модернизация и нови технологии, малодушният популизъм на лидерите достига нови върхове. Не, дъна̀.

Страх ме за съгражданите ни в Северозапада, които се въртят в порочен кръг от обезлюдяване, бедност, влошено към никакво здравеопазване и образование, деиндустриализация, упадък на транспортните връзки и инфраструктурата. И които пак са забравени в Националния план за възстановяване и инвестициите за регионално развитие.

Страх ме е, че Североизтокът и Родопският регион са тръгнали по същия път.

Страх ме е, че същата комбинация от пропаганда и политически малодушие, за която стана дума по-горе, вече успешно се подготвя да провали Зеления преход в енергетиката ни и да ни обрече на високи цени на енергията и продължаваща зависимост от монополисти. И по-лошо - да направи евтината, автономна и зелена енергия достъпна само за богатите и така да допринесе за задълбочаване на ужасяващите неравенства в обществото ни.

Страх ме е, че институционалната криза, която загробва правосъдието ни, се превърна в политическа. И че е възможно и следващият парламент да няма стабилно мнозинство, което да ни изкара от нея и да започва да решава проблемите.

Страх ме е, че правосъдната реформа и борбата с корупцията лесно се превръщат в краткосрочна предизборна дъвка за популисти и мошеници и така се компрометират тези определящи бъдещето ни каузи. (Не мога да не се сетя за Киплинг и "... to hear the Truth you've spoken, twisted by knaves to make a trap for fools...")

Страх ме е, че предизборният дебат е изпълнен с обвинения за нашето "вчера", но няма много за нашето "утре", че почти никой не предлага цели, ако щеш мечти, за живота ни през 2030г., за живота на децата ни през 2050г.

А ако един кораб няма курс, посока, той неизбежно - рано или късно - се оказва "bound in shallows and in miseries", да продължим с класиците.

Е, наречете ме страхлив. Ще ми е за първи път... Но съм убеден, че се иска повече смелост да видиш проблемите, да ги назовеш, че и навреме да се уплашиш от големината им. Това е, което малцина се осмеляват. Повечето от тези малцина са в Демократична България. Затова и аз съм там, и гласът ми, и публичната ми подкрепа. И се надявам уплашените, но готови да се борят с основателните си страхове, да станем още повече - и в ДБ, и другаде.

Страх ме е и от готвачи, които слагат сметана в спагетите. Но от това съм се научил да се пазя сам.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Смех

    97 22 Отговор
    И тили Бруте.. Пукало му ей 10 години умират средно по 300 на ден от какво да е не му пука изведнъж им запука щото идват избори
    Ходи се скрии карикатуро.. ако имах фейсбук щях да го напсувам

    Коментиран от #8, #24, #69

  • 3 Раданч Татлъту

    60 20 Отговор
    Раданч го е страх от дълбоките реформи които предстоят!🤡

    Коментиран от #22

  • 4 Майна

    50 20 Отговор
    Сбъркан не може да ме интересува като мнение...
  • 5 не си прав

    55 24 Отговор
    Защо на никого не му попречи министъра чужд граждани нан Плевнелиев?
    Защо на никого не му пречи чуждия гражданин герберски кмет?

    Никога това не е било голям проблем.
    А и да не забравяме - Кирил се отказа от двойното гражданство ПРЕДИ да бъде назначен! Това е факт!

    Страх т ее от какво , Радане?
    Ако не направите колаиция с ПП, ще загубите шанс да управлявате и ще върнете тиквата на бял кон.
  • 6 Реалист

    47 17 Отговор
    Рдан какъв гнусен и долен пе дал ееее!!! Паразит...
  • 7 Майна

    35 9 Отговор
    Манипулацията със страха е ВСЕИЗВЕСТНА , но се прилага от страхливци, които се стремят единствено да запазят някаквото си нищожно,, благополучие,,
  • 8 Раданч Татлъту

    31 10 Отговор

    До коментар #2 от "Смех":

    Раданч е велик българин!Преди 5-6 години той ни показа и верния път към бъдещето....,за съжаление ни го показа с оная си работа и народа не разбра посланието!🤡🥳👍
  • 9 рон джереми

    12 9 Отговор
    Нископлатен любител на големи кросна без латекс.
  • 10 Страх ме е

    38 16 Отговор
    Че никой не разследва все още бай чекмеджан и бай барцелон и бай жипколан

    Коментиран от #58

  • 11 зевзек

    38 9 Отговор
    ти си един от тия нейвс грозньо, много е лесно от чистата и добре осветена столова в Брюксел, с ухаещо приятно кафенце и скъп сандвич на масата, да се грижиш за Северозапада и Североизтока

    Коментиран от #72

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Бaро Вкаров

    9 1 Отговор

    До коментар #12 от "българин":

    Ми то,това му е целта!😁😁😁👍
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 SH BG

    33 5 Отговор
    А мен не ме е страх, а ме е яд, че такива манипулатори и чуждопоклонници са се загрижили за мен, за моето здраве, за моето бъдеще, за бъдещето на страната ми...!!!

    Не ви искам бе, не ме интересува вашата престорена и насилена от отхвърлянето ви загриженост...!!!

    Без вас шорошоиди, психобесни, еврогейци и атлантици България и българите ще ги бъде, и ще просперират...!!!

    Баста...!!!

    Дааа...!!!

    Коментиран от #33

  • 17 Българка

    10 21 Отговор
    "Cтрaх мe e, чe прeдизбoрният дeбaт e изпълнeн c oбвинeния зa нaшeтo "вчeрa", нo нямa мнoгo зa нaшeтo "утрe", чe пoчти никoй нe прeдлaгa цeли, aкo щeш мeчти, зa живoтa ни прeз 2030г., зa живoтa нa дeцaтa ни прeз 2050г.Нo cъм убeдeн, чe ce иcкa пoвeчe cмeлocт дa видиш прoблeмитe, дa ги нaзoвeш, чe и нaврeмe дa ce уплaшиш oт гoлeминaтa им. Тoвa e, кoeтo мaлцинa ce ocмeлявaт. Пoвeчeтo oт тeзи мaлцинa ca в Дeмoкрaтичнa Бългaрия. Зaтoвa и aз cъм тaм, и глacът ми, и публичнaтa ми пoдкрeпa. И ce нaдявaм уплaшeнитe, нo гoтoви дa ce бoрят c ocнoвaтeлнитe cи cтрaхoвe, дa cтaнeм oщe пoвeчe - и в ДБ, и другaдe."
    Тези думи и съждения ги подкрепям!
    Наистина в ДБ са заложили на реформи, които да ни изведат от тресавището, в което ни натикаха мутрите
  • 18 Лицемери

    28 5 Отговор
    Когато доведохте страната до демографска катастрофа, не те беше страх? Тогава избягаха младите, а сега умират старите, които дали днес или след 10 години, все към Стикс са тръгнали.
  • 19 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    18 12 Отговор
    И мен ме е страх , не само тебе Раданч! Страх ме е да не съдят БАЦЕ. За шкафовете с евро и КЮЛЧЕТАТА злато. За къщите в Барселона, бутиците и спортното поршета. За 8-те милиарда които е откраднал..И още и още...Страх ме е...
  • 20 ПФУ

    25 4 Отговор
    Една от основните причини да не гласувам повече за ДБ ще е този. Запознах се на живо и със зелените...

    Те тия са по-голямо зло и от ГРОБ, за толерастия ще си продадат и децата. Боко поне държеше територията независима с цената на подкупи Ф-16 и газопроводи, а тия като тоя директно са си продали душата на рогатия.
  • 21 Behemoth

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Явно имаш повици от третия пол!

    Коментиран от #29

  • 22 Длибоку

    10 6 Отговор

    До коментар #3 от "Раданч Татлъту":

    Хич ни го и страх тъй като и далбок
  • 23 Кирило

    14 7 Отговор
    Раданее ясен си ни ве брат. От тук насетне само се излагаш повече.
  • 24 Селянин

    11 3 Отговор

    До коментар #2 от "Смех":

    Сега като видя дебелия друга песен запя До вчера само плюеше а днес демократ. С левите комунисти бсп Ти измести малинов и голям капацитет стана
  • 25 Един

    14 5 Отговор
    Радане , мен ме е страх , че има стотици такива като тебе , че и по-способни дето ще ни разкатаят фамилията и ще плащаме до гроб! Що не ходиш да си пазиш седесарското завоевание ? Или го изяде вече и няма какво?
  • 26 Шубето от КИРЧО е голям страх !

    14 6 Отговор
    И от ляво и от дясно им стана ясно, че
    Вече са натясно ! Затова ругаят бясно !
  • 27 !!!?

    12 11 Отговор
    Страх ме е че крадеца Боко ще бъде заменен от Лъжеца Киро, а Народа е редуциран до частното понятие "граждани" - другото име на обрачите на Мафията !!!?
  • 28 Гост

    16 5 Отговор
    Ако някой нормален човек попълни невярна деклараця,го наричат престъпление,А когато Кирчо канадеца,и неминистър според КС попълни такава,се нарича очевидна грешка,така ли?Мен цял живот от това ме е страх.
  • 29 Смех

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Behemoth":

    Да взема да посетя баща ти тогава....
  • 30 възмутен

    12 8 Отговор
    А от незаконното строителство на Борисов, без нужни разрешителни книжа, без качество, без отговорност на строителните фирми не би ли е страх? От грабезите му за милиарди не ви ли е страх? От раздаване на милиарди на приближени на партията му фирми не ви ли е страх? Кирил Петков изкарахте най-големия престъпник в държавата ни, този който преди (!) да встъпи в длъжност всъщност се е отказал нотариално от чуждото си гражданство, което му даваше повече превилегии прад света от българското. Уплаши се мафията от Петков и намери дреболия, за да го злепостави. Докато над големите престъпници е спуснат чадър да не бъдат съдени.
  • 31 Радане! Само с думи,не става!...

    12 0 Отговор
    Трябва ви лидер с топки !
  • 32 КОВИД20

    21 3 Отговор
    Един ден пред портите на голям град се появила Смъртта.
    – Какво ще правиш тук? Защо си дошла? – попитал я един войник от градската стража.
    – Днес съм дошла да взема сто души – отговорила Смъртта.
    – Но това е ужасно! – извикал войникът.
    – Какво да се прави... такава ми е работата – казала Смъртта и влязла в града.
    Войникът веднага тръгнал из улиците и започнал да предупреждава хората за грозящата ги заплаха. Но в края на деня се оказало, че са умрели не сто, а хиляда души.
    Вечерта, когато си тръгвала, войникът спрял неканената гостенка и я попитал мрачно:
    - Ти каза едно, а се случи съвсем друго. Защо прибра толкова много хора?
    Аз удържах на думата си и взех само сто души, за които бях дошла. Страхът и тревогата, които ти причини, взеха останалите…

    Коментиран от #41

  • 33 Патриот

    9 7 Отговор

    До коментар #16 от "SH BG":

    Точно така, товарищ. Само комунистите, рублофилите, цоциалистите, служителите на ДС, АБПФК-тарите и военните, които си спомнят с умиление за Варшавския договор, визите за чужбина и телените мрежи ще ни оправят! Социализма и алкохола не са простили на никого!!!
  • 34 LIVERPOOL CHAMPION 🏆 21/22 !

    7 5 Отговор
    Аз съм като Мо Салах :
    Мен не ме е страх и гербавите тикви ги подбрах
    Аз съм с Кирил и Асен до последния им ден.
  • 35 патриот

    9 1 Отговор
    Интерпретирам по отношение на това, че ние българите сме малък, но заблуден народ, който съвсем хладнокръвно, вместо да се обединява в трудни за страната ни времена, се разединява и става жертва на неадекватните си убеждения! Мисля, че причините за тази ни съдба, са липсата на просветени водачи и зловредното влияние на чуждата пропаганда!
  • 36 Ами ...

    7 5 Отговор
    И мен ме е страх, от това че се връщат най-грозните похвати на миналото и това се промотира от политици и чиновници. Върна се ПРЕЗУМЦИЯТА ЗА ВИНА. Неваксинираните можели да заразят някого. Не, че ваксинираните не го могат, но именно на неваксинираните се вменява вина. И няма значение, че един здрав човек, ваксиниран или не, не е опасност за никого. Неваксинираните трябва да доказват своята невинност с тестове. Върна се сегрегацията по биологичен признак. Няма значение, че не е цвят на кожата или расова принадлежност. Изисква се медицински сертификат (зелен), за да докажеш, че притежаваш този признак.
  • 37 въй въй

    6 2 Отговор
    Шубе мъй....

    По това поне си приличате с Тиквата. Надявам се повече прилики да не бъдат разкрити!
  • 38 ДБългария, Paris France

    9 9 Отговор
    Г-н Кънев,ние във Франция ще дадем гласа си за ПП и лично за г-н Кирил Петков. Това е.
  • 39 КОВИД20

    9 3 Отговор
    На кого му пука, че теб те е страх нещастнико.
  • 40 Алоооо,Радке,

    6 5 Отговор
    ние от Австрия ще гласуваме за Кирил Петков.А и всички българи в чужбина ще гласуват за ПП.Нека да се пукнете от яд.Доведохте красивата ни Родина до хаос и разруха и пак нагло надигате глави.
  • 41 интересно

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "КОВИД20":

    Тази притча е много ДЗЕН
  • 42 КОВИД20

    5 0 Отговор
    Ученик попитал своя Учител:
    - Някои казват, че няма живот след смъртта…
    - Нима? - уклончиво попитал Учителят.
    - Не е ли ужасно — да умреш и никога повече да не виждаш, да не чуваш, да не обичаш, да не се движиш?
    - Намираш това за ужасно? Но повечето хора живеят точно така още преди смъртта.
  • 43 XYZ

    4 1 Отговор
    Г-н Кънев, ако имате само страх и нямате надежда - трябва да се откажете от политиката!!!
    Разбирам тревогата Ви, с която искате да ни демонстрирате колко сме загазили - прав сте, но има надежда! Сега започваме да променяме света около нас и в самите нас! Става бавно, но е тръгнало!
    А ето Ви рецепта за оптимизъм, която пррилагат много българи, опитайте: Ако всеки ден получавате задачи, сложни задачи, и работите от 9 до 21, понякога до 22 часа, хапвате набързо и прекъсвате около час, ако успехът от свършеното Ви радва, ако имате някакво любимо хоби и приятели - няма да Ви е страх от нищо!
  • 44 СвръхАз

    2 6 Отговор
    На майКаму питката на раданч хатлакту, али реза, и никойос цитиридиктиритис
  • 45 АБЕ

    2 3 Отговор
    Както е казал народа - "Приятелството си е приятелство, ама сиренето е с пари".
    Малко приятелски огън колкото да си подобрят личния резултат, зер арерите трябва да станат депутати...

    Само гледайте да не го убиете Кирил, че той в ие единствената надежда за кабинет тази Коледа!
  • 46 Краси Тодоров

    6 3 Отговор
    А мен ме е гнус от теб и съратникът ти,Зеленоградски ли горски ли да не влизате повече във власта за да не разбивате човешки съдби и трудът на обикновенните трудови хора ,който искарват с много труд и нерви насъщния на семейството си. Знаете нали.... че онзи отгоре ви гледа!
  • 47 лош ПР

    3 4 Отговор
    Единия обви, че не го е страх, въпреки ,че цялата ченгеджийница се нахвърли отгоре му.
    Другият си седи у Брюксел и обявил, че го е страх, заради някаква си формалйност по процедурата. Всичко спазено ама срок видиш ли не бил изтекъкл. Ауу, че страшно!

    Кого ще избере електора, как мислите?
    По-добре ДБ да се разграничи и от тази позиция.
  • 48 Малмие

    6 3 Отговор
    Дам, наблюденията ми се потвърждават, от 39 коментара, без два, всички са я на бсп-ри, гербаджии, разни платени ужким “русофили” и някой друг останал да си бивее в началото на двайсти век, кгато е бил на 18 г. И всичките най-голями противници на ваксините и фенове на конспиративни теории!!!
    Замислете се дали наистинат мислят за здравето ви хора или просто да дпечелят някой и друг процент!

    Коментиран от #49

  • 49 виж ти

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "Малмие":

    Хората, които са били на 18 в началото на 20 век не са сред нас. Не и в онази си физическа форма.
    А да говориш на едро е тъпо.
    Посочи някоя мнение и спори.
    И какво е това "русофили"? Демек, не са така истински фили кат тебе ли?
  • 50 mi6osp

    2 2 Отговор
    Показателно е, че се страхуваш от неща, които са резултат от дейността на десни политици.
  • 51 Лулу

    5 2 Отговор
    И Радан ли започна с гръмките изказния .... Еййй тия стават все по-нагли и неадекватни!

    Коментиран от #62

  • 52 Ввв

    6 1 Отговор
    Радане,мен ме е страх,че заради джендъри и продажници като теб,БГ е потънала отдавна!!!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ФАНИ МЕ ИЗКЪСО

    4 2 Отговор
    ЕМИ ТИ СИ СИ СТРАХЛИВКО ОТИДЕ В БРЮКСЕЛ И ТЕ ОМОТАХА В ДЖЕНДЪРСТВО ЩОТО ТЕ Е СТРАХ ДА НЕ ИЗХВЪРЛЯТ ОТ ТАМ
  • 55 Хихата

    2 2 Отговор
    Перифразирам великия Христо Ботев:

    Защо не съм и аз Раданчо
    да заплача, да запея:
    "Не пей ми се, не смей ми се,
    от днес вече ще да блея"
  • 56 ХА ХА ХА

    2 2 Отговор
    ВЕРНО РАДАНЧО , ВЕРНО КАЗВАШ ...И ТО Е ТЪЙ ....ТРЯБВА ДА ТЕ Е СТРАХ , ЧЕ СКОРО ЩЕ СЪРБАШ ТОВА КОЕТО НАДРОБИ ТАМ ....НАЛИ НЕ СИ ЗАБРАВИЛ ПРЕДАТЕЛЮ НА БЪЛГАРИТЕ !!! ЩЕ ТИ ТРЕПЕРЯТ КРАКАТА КАТО СЕ ПРИБЕРЕШ ТУК ...., ЧЕ И ФАТМАКА ЗАКРИ ЧАСТНИТЕ ГАРДОВЕ ....КОЙ ЛИ ЩЕ СЕ САГЛАСИ ДА ТЕ ПАЗИ ...НЕЗНАМ ?????
  • 57 АбеА пендюьо

    3 2 Отговор
    Скрий се и не се показвай повече !!!
  • 58 Верно ли

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Страх ме е":

    Червен ТЪПЧОлан?
  • 59 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ МЪЖЕ ,КОИТО ИМАМЕ ЕР ЕКЦИЯ /ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ/ ГО ХАРЕСВАМЕ ---ОЗЪБЕН !!!!!!!!!!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Голям страх тресе прасетата

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "Лулу":

    Що , страх ви е да не надмине вожда Винету?
  • 63 бай Даньо

    2 0 Отговор
    Няма се плашиш Радене ! Като свалите ГЕРБ и Бойко от власт ти, ДБ заедно със БСП и ще настане такъв живот. Няма се плашиш малко остана от тая "държава" на Ганчо.
  • 64 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 1 Отговор
    Напротив,напротив вече са завладяли територията...Остава само да вземат парите и да унищожат ЕЗИКЪТ на ,който говорим и пишем!Дано не го видя,но внучките ми ще го видят.Без война затриха един народ!А,ти радане ще се намърдаш там някак....Дали???
  • 65 Страхливец

    1 1 Отговор
    Разбира се че ще те е страх, защото идва време то да сърбате това което сте добили!!
  • 66 Дани

    2 4 Отговор
    Радане, подлого долна! Какво ти дадоха за да говориш такива глупости???

    Коментиран от #70

  • 67 Ицо

    2 3 Отговор
    Тоя и майка си ще продаде… Потресаващо неадекватен и безпардонен екземпляр
  • 68 Петър

    1 2 Отговор
    Алкохолът не прощава ...
  • 69 Никога не съм харесвал особено

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Смех":

    Радан Кънев, но в случая е абсолютно прав. Само за втората седмица на октомври са умрели с 1200 души повече, отколкото през същия период за 2020г.А това е наистина стряскащо и трябва да вълнува повече хора, защото за третата седмица сигурно ще са 1700,а за четвъртата над 2000.Това е свръхсмъртност над обичайната, която е била през предходни години и е по-голяма от броя на умрелите от ковид спред официалната статистика. Т. е. има и скрита смъртност, която пряко или косвено се дължи на ковид. А непукизмът по форумите, фейк новините за ваксините взимат превес над здравия разум и естествения инстинкт за самосъхранение. А това наистина е страшно.
  • 70 Откога истината са глупости?

    2 0 Отговор

    До коментар #66 от "Дани":

    Глупости ти дрънка Костя от Възраждане, барабар с неадекватния Волен Сидеров. Всички други са на една вълна, но някои го заявяват по- предпазливичко, за да не изгубят електорат. Та нима от ПП някой говори против ваксини и зелени сертификати? А Радев? Който казва нещо против сертификатите, то е предимно срещу това, че ги въведоха без предупреждение(от днес за вчера). И защото предстоят избори всеки иска да извлече дивидент от народното недоволство, за да вземе повече гласове. Чест им прави на ДБ, че не се отдават на евтин популизъм в това направление. Или поне на Радан Кънев. Не съм и няма да гласувам за ДБ, но започнах малко повече да ги уважавам днес.
  • 71 Радане, дълбока реформа на Съдебната

    3 0 Отговор
    Система и Лустрация!! Докато няма Работеща и независима прокуратура и съдебна система нищо Добро не може да се случи в България!! Най напред това трябва да се направи Радане, без тези задължителни Ремонти , изчекъртване, закриване, смяна на този и Онези окопалисе, Оялисе. Много корумпирани мафиоти нищо друго няма да се случи!! О тука за почвайте!!! Орязване на Връзките на бившата ДС в Прокоратура и съдилища!! Действай Радане!!
  • 72 vinety$

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "зевзек":

    Скъп; ама кето-веган-глутенфри
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Филип

    0 0 Отговор
    Радан Кънев отдавна обслужва чужди интереси. На него му е все едно какво се случва в България.
  • 75 Агамемнон

    0 0 Отговор
    Е, Демокрацио българска, що ти донесоха демократите българси а? То не бе лидери, то не бе либерали, то не бе господари, то не бе ли Европески простотии, то не бе Американски бази, то не бе Атлантически лъжи, то не бе какви ли не измишльотини ..... та то не бе Беров. то не бе Попов, то не бе виденов, то не бе Царя, то не бе Орешара, то не бе ...и кво ли не....дъж да беше, сняг, град да беше да си беше отишло, да ама не на ти Бойко, на ти воля Магарешки, на ти Каракачаски Воленовски патриоти и кой ли не...па иде Слави и на гърба му ясно нарисувани Ангелите на Унищожението и накъде е пътя - И ВОДЯ СЛЕД СЕБЕ СИ АДА !!!!! На там ли отиваме с тия вождове на лакомията ?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове