6 Ноември, 2021 18:00 2 953 46

Милен Велчев: Политическата нестабилност пряко води до ниска степен на ваксинация

  • милен велчев-
  • ебвр-
  • горива

Не е невъзможно да се увеличи минималната работна заплата, но това ще се отрази зле на бюджетния дефицит, заяви бившият финансов министър

Милен Велчев: Политическата нестабилност пряко води до ниска степен на ваксинация - 1
Кадър NOVA NEWS

"Политическата нестабилност пряко води до ниска степен на ваксинация, а от това следва затваряне на фирми и бизнеси и икономическият растеж у нас ще се забави. Това се отразява негативно и на инвестициите".

Това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS министърът на финансите в периода 2001-2005 година Милен Велчев.

"Не е невъзможно да се увеличи минималната работна заплата, но това ще се отрази зле на бюджетния дефицит", заяви още той.

Той смята, че високите цени на горивата са временни и скоро те ще паднат и препоръча да не се бърза с компенсациите, защото те няма да могат да бъдат върнат обратно.

Според него пазарът сам ще намери своя баланс и цените ще се уравновесят. Относно теглене на дълг от държавата, финансисът вярва, че това би било добре и ще внесе сигурност.

"Правителството няма почти никакви инструменти да намали инфлацията, но може да я увеличи с безконтролно харчене", заяви Велчев.

"При определени условия е възможно България да приеме еврото до 2024 година. За това трябва политическа воля и зависи какво ще е правителството", каза още Милен Велчев.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Деян Икебаната

    55 2 Отговор
    Миленчо. Доказан КЕНЕВ.
  • 2 КОТарАК

    52 2 Отговор
    кажи бе ,,Хотелчев..
  • 3 Нов

    45 2 Отговор
    Хотелите на Златни пясъци ,кога ще паднат?

    Коментиран от #16

  • 4 Писнахте ми бе

    22 2 Отговор
    ква е тая неграмотна статия мааа
  • 5 Българка

    42 3 Отговор
    И без приемане на еврото имаме голяма инфлация. Аз съм притив отпадане на нацииналната ни валута и съм за запазване на валутния борд.

    Коментиран от #11

  • 6 Пенчо питанката

    31 2 Отговор
    Истинският безхаберник!

    Коментиран от #41

  • 7 ГЕРБ

    30 2 Отговор
    Милен мани се не се показвай че като те видя и ми иде да те ......
  • 8 Гадна мусура

    26 2 Отговор
    Глад и смърт за беднотията,никакво увеличение на минималните,само тоя опулен жабок да живее като Крез.И така от 30 години, м......а ви джендърска!
  • 9 Обесен Язовец

    16 1 Отговор
    Виленчо и Николайчо са първообразите на Кирчо и Кокорчо. Дори си приличат и по дела, че и по външен вид!
  • 10 Чегевара

    35 1 Отговор
    Милен Велчев има къща до язовир Искър. Това е зона, забранена за застрояване. Интересно, къде се оттичат фекалните води от неговия имот? Всичко, което той казва е лъжа, с която цели лично облагодетелстване. Помните как дойде на власт с големи обещания, демонстрирайки задокеанска компетентност, но като взе властта ни ограби още по-изкусно от предишните.

    Коментиран от #20

  • 11 гост

    4 10 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Всъщност е точно така , инфлацията ще я има и без еврото и то даже по-голяма !! А ползите от въвеждането на еврото ще се загубят !! И със валутния борд точно продължаваме да обираме всички недостатъци , а губим ползите !! Което всъщност теб и дружките ти не ги интересува , щото вие си мечтаете да приемем рублата , за нея нямате никакви проблеми , тогава инфлация няма да има и "суверенитета" ще е върха !!! Обаче сте 0,4 % , това е проблема и след седмица ще се увериш отново , за 3 път само тая година !!

    Коментиран от #17

  • 12 СЪЩУ ГА ПРЕСТРУКТУРИРА ДОЛАРОВИЯ

    14 1 Отговор
    НИ ДЪЛГ В ЕВРОВ ДЪЛГ......И ТОГАВА СА КЪЛНЕШЕ ЧЕ ДЪРЖАВАТА ЩЕ СПЕЧЕЛИ НО СЕ СЛУЧИ ЕСТЕСТВЕННО ОБРАТНОТО ДЪРЖАВАТА И НАРОДА ЗАГУБИХА СТОТИЦИ МИЛИОНИ А МИЛЕНКАТА ЗАБУГАТЯ И ВЕЧЕ ПОЛИТИКАТА НЕ МУ Е ИНТЕРЕСНА....
  • 13 Centyrion

    6 0 Отговор
    С този темп на инфлацията,не виждам как ще стане.Ако дойде нормално правителството,и да спре течовете от бюджета,то парите ще стигат,и няма да се трупа дефицит.Само така може да отговорим на критериите.Но не съм сигурен,че това е добрият вариант за страната и за хората.Далеч по богати и силни икономики се дърпат да влязат ,което е достатъчен показател.
  • 14 БМБ

    18 1 Отговор
    А колко пари окраде като беше министър
  • 15 питам те

    17 1 Отговор
    Авеее медоо. Колко хотела направи с крадени пари че се обаждаш. Че и аз бях там. А брат ти? Оправи ли се след катастрофата с колата пълна с пари.
  • 16 Ехеее

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "Нов":

    А ако знаеш м/у Равда и Несебър какви хотели има ще ти се завие свят

    Коментиран от #19

  • 17 ИМА ЕДНА ПОДРОБНОСТ

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    НИЙ СЕ МОЛИМ ЗА ПАРИ. ТОЕСТ ЗАЕМИ.А ВСИЧКИ ДРУГИ СИ ПЕЧАТАТ ПАРИ МАКАР И ИНФЛАЦИОННИ НО СА СИ ТЯХНИ.ОЩЕ СЕ МНООООГО ЗЕЛЕН И НИЩУ НЕ СИ ВИДЯЛ.ЩИ ДАМ ПРИМЕР ...ТУРЦИЯ С НЕЗАВИСИМА ПЕЧАТНИЦА И МОНЕТАРНА СИСТЕМА НА СЕКИ ДЕСЕТ ГОДИНИ ТЕ СИ СМЕНЯТ ПАРИТЕ ОБИКНОВЕЕННО ЕДНО КЪМ ДЕСЕТ...НООО ВЪРВЯТ НАПРЕД ДА СИ ЧУЛ ДА СЕ МОЛЯТ НА МВФ ИЛИ СБ ЗА НЯКОЙ ДРУГ МИЛАРД....НЯМА И ДА ЧУЕШ.ЗАТОВА В ТУРЦИЯ ЦЕНИТЕ НА СТОКИТЕ ВИНАГИ СА КОНКУРЕНТНИ НЕЗАВИСИМО ЧЕВЪРВЯТ РЪКА ЗА РЪКА С ВЪТРЕШНАТА ИНФЛАЦИЯ.ТУКА В НАШТА ТЕРИТОРИЯ СЯ ЯДЕМ ПОПАРАТА НА ОНИЯ ОТ ЕС ДЕТ СА ПЕЧАТАЛИ ПАРИ ПОСЛЕДНИТЕ 20 години И СЕ Е НАТРУПАЛ ОГРОМНА ВЪТРЕШНА ИНФЛАЦИЯ КОЯТО СЕГА ИЗБИВА В ЦЕНИТЕ НА ВСИЧКО А ЗА НАС СТАВА ОЩЕ ПО ТЕЖКО ЩОТ СМЕ ВЗЕМАЛИ ЗАЕМИ ОТ ТЯХ А ПАРИТЕ НАМАЛЯВАТ ЩОТ СТОКИ И УСЛУГИ ПОСКЪПВАТ.В ТОЯ СЛУЧАЙ ДЪРЖАВАИ КАТО ТУРЦИЯ СА ХИЛЯДА ПЪТИ ПО ДОБРЕ НАДЯВАМ СЕ ДА СИ РАЗБРАЛ ВЕЧЕ
  • 18 мой

    24 1 Отговор
    Много е гадно, когато човек, който трябва да е в затвора за кражби в огромни размери, да дава мнение по медиите, вместо да се строява за вечерна проверка.
  • 19 Лост

    8 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ехеее":

    "Академика сий Палас". А днеска и синът му агитираше за ваксиниране.
  • 20 Иван Костов

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "Чегевара":

    Валутният борд е обезпечен финансово. При премахване на борда и приемането на еврото едни 25милиарда лева че изчезнат безследно.
  • 21 ФАКТИ.БГ,

    12 0 Отговор
    докога ще толерирате хора, като този от снимката. Не разбирате ли, че така ставате съучастници в извършено престъпление срещу нацията. " Положителното " в статията е откровеното признание на един олигарх, че приемът на еврото ще е политически, т.е. без да се съобразява с икономиката на страната и съгласието на българите. И това го казва икономист, финансист и екс министър разбил финансовата стабилност на страната по времето на Царя.
  • 22 жжжжжж

    7 0 Отговор
    тия направиха врътка с външния дълг и България загуби 1 млрд лева. само това да беше??? бандит като кирчо.
  • 23 Георги

    9 0 Отговор
    Този трябва да гние във затвора заедно Бойко и Доган и цялата мафия .Финансиста на руснаците
  • 24 Роки

    10 1 Отговор
    Тоя мошеник стана евромилионер от участието си във властта. Поне 10-на хотели по Черноморието са негови. Мекере, легнало на руснаците. Редовно пътува до Москва. Може да се провери от системата на Гранична полиция!
  • 25 Вевесе

    4 0 Отговор
    Погрознял е
  • 26 Watchdog

    7 0 Отговор
    Ха-ха... Цените на енергоносителите щели да паднат... Чудесно... Сигурно са му се обадили от Брюксел да му потвърдят, че проблем няма... Свиркайте си... Милен ще ви покрие сметките през зимата защото е заложил на "падане" на цените... Риск печели риск губи.... Тото две, второ теглене...
  • 27 херодот

    3 3 Отговор
    Ако бяха тези цени на горивата при Бойкича,щяхте на сто протеста да излезете ! Пътища да блокирате ! Байряци да веете ! Сега несмеете да гъкнетемишоцискапанитакиваговненцетаредки!!!!!!!
  • 28 Факт

    6 2 Отговор
    Тоя Миленчо и новия Кирчо са от едно номенклатурно котило.
  • 29 Анти

    7 1 Отговор
    Ти кажи на лапето-малкото хотелче, кви сериали си му пускал, че днес ме гледа нагло като чичи Били от екрана и ми казва,че трябва да се дупча на 6 месеца.Какъв авторитет е то и какво самочувствие има след като бащо му е шменти-капели он НДСВ.Крадец, който се прави на аутист и мисли, че ще му се размине.
  • 30 Миленчоо

    9 0 Отговор
    що обърна дългът ни в долари?! На кой по гайдата ходи послушкоооооооооооооо?! Ти и Румен Гечев сте аман от макроикономисти - реве ми се от Вас! Кой Ви даде диплома за икономическо образование изобщо?! Този да беше правил нещо друго освен да Ви преподава Макроикономика завалиаята - мъка класическа...
  • 31 ПЕПИ

    7 1 Отговор
    Мечтая си да се събудя някоя красива сутрин, да си включа телевизора и да чуя, ОТ ДНЕС ПЪЛНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ. И ЩЕ СТАНЕ, РАНО ИЛИ КЪСНО. КОЛЕЛОТО НА ИСТОРИЯТА СЕ ВЪРТИ.
  • 32 Защото

    3 1 Отговор
    управляваш руската банка у нас си в час с игрите на Борисов ,който саботира цялата държава с неговите чакали и феодали.В Бех назначени от него командорят енергетика,в Булгартрансгаз също,В енергийната борса също.Къде е Борисовата комисия,която контролира конкуренцията и другата за конфликт на интереси да разследват безпричинно вдигане на олиото,на пилетата на разбойковия олигарх ПИЛЕТО и непрекъснато истеричното крещене на синдикатите.Всички тия разбойковци не искат законова държава,искат да ни грабят и дерибействат и морят народа си НЕГОДНИЦИТЕ.Борисов ти и твоите олигарси сте българоубийците.12 години кражби и сега пищи като маст--,да си спаси задника е готов да ни довърши .Чакамете в затвора прошка няма тоя път не разбрали.
  • 33 Професионалист

    7 0 Отговор
    Миленко Велчокрадев.
  • 34 Милен Велчев един от Голямите

    8 0 Отговор
    Далавераджии на Прехода!! Алчна пасмина!!
  • 35 До коментар 3

    2 0 Отговор
    те сами няма да паднат и оня крадец Златев от Лукой трябва да им помогнем,щом държавата помага само на ДС агенти и корумпета и ние нещо забавно да им подарим.
  • 36 Ха ха ха

    4 0 Отговор
    Егати наглеца
  • 37 До 28

    1 2 Отговор
    Не сравнявай крадеца Велчев с Кирил Петков,кото напълни хазната от неплащане на данъци от БОГАТИТЕ.Така,че разликата е огромна и не прави грешни внушения.

    Коментиран от #39

  • 38 Милен Велчев?? Парите в Овшорките сави в

    3 0 Отговор
    в Евро??? Такива стари Крадци нямат място да дават съвети и препоръки!! Такъв дава ли Акъл, има някаква подготвена далавера, иначе не се показва!! Лева си остава Национална Българска валута6!
  • 39 Hahihi

    5 0 Отговор

    До коментар #37 от "До 28":

    Не Бе. Хвани единия удри другия. Толкова сте наивни, слепи от наивност... Кой ще си остави хубавата службичка в чужбина и ще дойде тук, ако няма келепир. Нали заради пари са там, за да дойдат тук значи се очаква да печелят още повече. Не си мислете, че идват за вас, за да направят вашият живот по хубав. Човека е алчно същество, колкото повече има, иска още повече. Никой богат не се е отказал от възможността да става още по богат, примери много.
  • 40 Бг съд

    4 0 Отговор
    Тоз що не е в затвора?
  • 41 Баце

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пенчо питанката":

    Безхаберник друг път. Само от врътката на Външният ни Дълг от долари в евро се нагуши и той и "царя" и Ники Късия с десетки милиони всеки, ами от продажбата на БТК за 250 млн. евро, а после два пъти препродадена за по 1 млрд. комисиона колко ли е, а може би и дял от препродажбата, а хотелите по морето, на брат му де. И аз съм безхаберник ама немам такива безхаберни попадения. :-)
  • 42 Корумпиран

    6 0 Отговор
    крадец,защо не е в затвора?
  • 43 Тоя

    4 0 Отговор
    иска пак да участва в правителство и да се върне реда в краденето и да има такова правителство това ни внушава на всяка цена правителство и даже на статуквото,за да не се съди някой,че "ще се наруши стабилността" на неговата руска банка.
  • 44 мале мале

    1 0 Отговор
    Ти си пълен и... Не се мяркай стига ,че накради
  • 45 Каквито ни

    1 0 Отговор
    политиците, такъв и народа, прост народ, слаба държава...
  • 46 М Велчев!! Голям Крадец!!

    1 0 Отговор
    Нагъл Идиот!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове