Last news in Fakti

7 Ноември, 2021 11:20 15 317 216

"Екзакта": ГЕРБ-СДС са първа политическа сила

  • екзакта-
  • герб-сдс-
  • бсп-
  • продължаваме промяната

БСП е 0,5% зад ПП "Продължаваме промяната"

"Екзакта": ГЕРБ-СДС са първа политическа сила - 1

Настоящото национално изследване на Екзакта Рисърч Груп е проведено в периода 29 октомври - 5 ноември 2021 г. сред 1025 пълнолетни български граждани в 123 гнезда, в 91 населени места от цялата страна. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци, която възпроизвежда структурата на населението по местоживеене, пол и възраст. Методиката на регистрация е пряко полустандартизирано “face to face” интервю. Максималната грешка при 50%-вите дялове е +/- 3%.

Изследването е финансирано със собствени средства на „Екзакта Рисърч Груп”.

"С настоящото изследване си поставихме за цел да регистрираме политическите нагласи в разгара на предизборната кампания. Опитахме се да отчетем и ефекта от произнасянето на КС по гражданството на Кирил Петков с оглед на законосъобразността на назначаването му за министър в служебния кабинет", заявяват от Екзакта.

Електорална активност

От началото на кампанията регистрираме известен ръст на решилите да гласуват на изборите. Към 5 ноември, 58% завяват, че твърдо са решили да гласуват за президент и вече са направили своя избор. 57% пък твърдо са решили да гласуват на парламентарните избори и вече знаят за кого. Дяловете на твърдо решилите да гласуват, но колебаещи се кого да изберат и при двата вота, възлизат на по около 8% - 9%. Тези дялове намаляват с 5-6 пункта в сравнение с изследването на Екзакта от началото на кампанията.

Електоралната активност на предстоящия вот, обаче, може да се окаже голяма неизвестна до самия изборен ден. Тя може да намалее чувствително, като причините затова са много и са от различно естество.

Интересът към кампанията не е особено висок. 45% от интервюираните в настоящото изследване твърдят, че следят кампанията за парламентарния вот, а 47% се интересуват от кампанията за президентските избори. Над средния дял интересуващи се и от двете кампании регистрираме сред хората на възраст над 50 години, сред столичаните, както и сред избирателите на ГЕРБ, на БСП и на ДБ.

Делът на гласуващите със сигурност ще зависи и от това колко хора няма да отидат до урните поради страх от заразяване с КОВИД в пика на четвъртата вълна у нас. Понастоящем регистрираме ръст на масовите опасения от зараза в дена на вота. Към 5 ноември подобни страхове изпитват една трета от българите, докато в началото на кампанията една пета се страхуваха да не се заразят в деня на вота.

За последните седмици регистрираме и лек ръст в дела на притесняващите се дали ще се справят с машинния вот - от 13% на 17%.

Към 5 ноември най-висока е мобилизацията и за двата вида избори сред електоратите на ГЕРБ, на БСП и на ДПС – сред по над 90% от избирателите на тези три партии.

Графика 1

Електорални намерения за парламентарния вот към 5 ноември

(База: Твърдо решилите да гласуват и избралите за кого да дадат гласа си)

Към 5 ноември ПП ГЕРБ има най-висока електорална тежест и запазва позицията си на първа политическа сила. ГЕРБ разширява влиянието си сред хората на възраст между 30 и 60 години и сред жителите на градовете извън столицата.

Много оспорвана е надпреварата за второто място. Това, кой ще е втори, е важно на фона на очакванията за поредно проблемно сформиране на нов кабинет. За второто място се конкурират ПП и БСП. ПП има минимална преднина. Резултатите и на двете формации не се променят значимо в хода на кампанията. Предимството на ПП пред БСП е в потенциала на новата формация сред политически апатичните и сред колебаещите се избиратели. 25% от хората, които не са отишли до урните на 11 юли, заявяват готовност да подкрепят ПП през ноември. В столицата, електоратът на ПП надхвърля като дял електората на БСП. Екзакта не регистрира отлив на доверие сред сегашните избиратели на ПП след обявяване на решението на КС. Не изключваме, обаче, решението да има някакво влияние върху част от потенциалния електорат на ПП.

БСП е постигнала мобилизация на електората си, каквато не е имала отдавна. Това се дължи на самочувствието на социалистите, че са незаобиколим фактор при съставяне на следваща управленска конфигурация. Партията няма особен ресурс, обаче, да разширява влиянието си до края на кампанията. Когато се коментира електората на БСП, трябва да се спомене и това, че 44% от избирателите на тази партия се страхуват от заразяване с КОВИД в деня на вота, а една трета се притесняват от машинното гласуване.

От началото на кампанията ИТН губи между 2 и 3 пункта от електоралната си тежест. ИТН остава предпочитаната партия от младите българи на възраст под 30 години. Все още ИТН има сериозен електорален дял и сред хората на възраст между 30 и 40 години, както и в малките населени места.

Освен между ПП и БСП, противоборство може да се очаква и между ДПС и ДБ, като при силна финална част на кампанията, всяка една от двете формации би могла да се доближи до групата на водещите партии. Още повече, че Екзакта на два поредни парламентарни вота регистрира много силна последна седмица за кампанията на ДБ.

По 90% от гласувалите за ГЕРБ и за БСП на 11 юли, декларират готовност да подкрепят тези две партии и на 14 ноември. ДПС разчитат на цели 97% от избирателите си от юли, а ДБ - на малко над 80%. Една трета от бившите избиратели на ИТН понастоящем декларират, че ще гласуват за ПП.

В две поредни парламентарни кампании ИБГНИ успява да се пребори за място в парламента в самия край на надпреварата преди вота. Предстои да видим дали това ще се случи и сега.

Електорални намерения за президентския вот към 5 ноември

Графика 2

Въпрос: За коя кандидат-президентска двойка ще гласувате на 14 ноември 2021 г.?

(База: Твърдо решилите да гласуват и избралите за кого да дадат гласа си)

Балотаж ще има, ако се запазят тенденциите към 5 ноември. При балотаж, сигурни участници в него са сегашният президент Р. Радев и проф. Анастас Герджиков. Към 5 ноември резултатът от подобен балотаж би бил 63.5%: 36.5% в полза на сегашния президент на страната. Дълбочинният анализ на Екзакта показва, че Р.Радев има значително по-голям ресурс от А. Герджиков при балотаж сред политически изкушените избиратели, както и сред нерешилите кого да подкрепят за президент.

КОВИД и изборите

Към 5 ноември, проблемите, свързани със здравните аспекти на кризата с КОВИД, тревожат близо две трети от българите. Страховете могат да се преодоляват чрез системна и последователна работа, която да ангажира авторитета на институциите, на специалистите, на лидерите на мнения, на политиците и на медиите.

На фона на рекордното разпространение на четвъртата вълна от КОВИД у нас, сега регистрираме слаба положителна промяна в нагласите за ваксиниране. Общо 33% от интервюираните заявяват, че вече са ваксинирани с 1, 2 или с 3 дози. Други 18% заявяват, че още не са ваксинирани, но възнамеряват да го направят скоро.

11% изтъкват като причина да не са ваксинирани медицински противопоказания. 38% посочват, че не са ваксинирани до момента и, че нямат намерение да се ваксинират.

По-често твърдят, че вече са ваксинирани хора на възраст над 60 години (32,8% от тях), както и такива на възраст 40 – 49 години (26,4% от тях), висшисти (36% от тях) и столичани (35% от тях). По 30% от симпатизантите на БСП, ДБ и ПП са напълно ваксинирани, а сред симпатизантите на ГЕРБ този дял е значително по-висок - 41%.

Най-много нежелаещи да се ваксинират има сред младите хора на възраст 18 - 29 години – 56% от тях, както и сред хората на възраст 30 - 39 години – 45% от тях. По-често не желаят да се ваксинират жителите на населените места извън София.

Като цяло поддръжниците на ваксинирането (хора с една, две или три дози, както и такива, възнамеряващи скоро да се ваксинират) преобладават сред симпатизантите на ДБ - 70,3%, на ГЕРБ -69%, и на ПП – 55,6%. При ДПС този дял е 49,3%.

Противниците на ваксинирането имат превес сред симпатизантите на ИТН – 56,6%, на БСП – 52%, на ИБГНИ – 55% и на Възраждане – 75%, както и сред негласуващите и колебаещите се дали изобщо да гласуват – по 63% от двете категории.

Вторичният анализ показва, че личният опит с ваксините е определящ фактор за мнение по целия кръг от въпроси, свързани с мерките срещу разпространяване на инфекцията.

Графика 3

Вие лично ваксинирахте ли се срещу КОВИД?


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 73 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Екзакта

    76 13 Отговор
    Важно е да се съберат 50%+ 1. Всичко друго е парлама.

    Коментиран от #62, #189

  • 2 Sieg

    107 46 Отговор
    Все лошо за ГЕРБ! Бъркат за Възраждане, ще са по напред.

    Коментиран от #155, #175

  • 3 БОЛШЕВИК 🌟

    7 109 Отговор
    Гласувайте за президент с номер: 3 и за партия и парламент с номер: 8 за безусловен базов доход.

    Коментиран от #25

  • 4 Сатана

    95 15 Отговор
    Няма никакво значение кой ще спечели тези избори.Правителство пак няма да има ако не се договорят за парчетата от баницата.Всеки иска парите за възстановяване.

    Коментиран от #10

  • 5 вожда съм

    83 18 Отговор
    силен резултат 24 процента индианци
  • 6 ИСТИНАТА

    149 39 Отговор
    След изборите ГЕРБ и ДПС ще имат общо около 80 депутата. Останалите 160 абсолютно мнозинство което може и да промени конституцията и незабавно свали Гешев и предаде на съд! Герберските агенции като Центъра за анализи и маркетинг на Юлий Павлов и Сова Харис на Васил Тончев опитват да манипулират общественото мнение че Радев е малко под 50%. Агенцията на Павлов даде 49,5% за Радев и 22% за Герджиков а Сова Харис на Тончев 49,7% за Радев и 20% за Герджиков. Не вярвайте на тези които са чести анализатори в жълтия Герберски сайт ПИК. Радев е над 60% и ще бъде първия в новата история на България който ще бъде избран на първи тур. Идват черни дни за тиквун и при бай Ставри да го топли в студените зимни нощи!!!

    Коментиран от #167, #216

  • 7 Много

    88 23 Отговор
    ...идиоти ей! Заслужаваме си Боко тиквата с този маТреал!

    Коментиран от #118

  • 8 Агата

    18 69 Отговор
    Аз ще гласувам за карадаята. Само той си каза, че родината му е Турция. Пред президентството ще се вее турско знаме. Армията ще е подчинена на турската. А бойо и компания ще изнасят кюлчета и чували/то затова плаши, че са свършили, щото са ги изнесли пълни/
  • 9 винету

    34 5 Отговор
    15+15+12+10
    колко прави ??

    Коментиран от #36, #154

  • 10 Sieg

    50 7 Отговор

    До коментар #4 от "Сатана":

    Заради паричките ще има правителство. Паричките обединяват и ще гледаме циркове. Дано греша.
  • 11 ЖУЖИ

    46 4 Отговор
    КРИВИ СМЕТКИ
  • 12 Значи

    57 42 Отговор
    ПП са 1-ва сила с над 20% със сигурност опг ГРОБ са 2-ра с 19% максимум !

    Коментиран от #46

  • 13 ВЕЛИК СИ БОЙКО....НАИСТИНА ВЕЛИК...

    22 84 Отговор
    САМО МИНАВАМ...НЕ МИ СЕ ИСКА ДА ПРИЗНАЯ , НО...БОЙКО Е ВЕЛИК И БЕЗКОМПРОМИСЕН...ЗА 12 ГОДИНИ НА ТАКЪВ ГЕНОЦИД ВИ ДОКАРА...ЧЕ ДА МИСЛИТЕ КАК ДА ОЦЕЛЕЕТЕ В 21 ВЕК...А БАЦЕ ЗАОБИКОЛЕН САМО ОТ МЛАДИ КРАСИВИ ЖЕНИ.. С ПЪЛНИ ШКАФЧЕТА И ЧИСТО ЗЛАТО...А ВИЕ БОРБА ЗА НАСЪЩНИЯ..И СКОРО 27 ПОБЕДА ЗА БОЙКО ИДВА ..ВЕЛИК СИ БОЙКО , НАИСТИНА ВЕЛИК....ДОВЪРШИ БЕДНЯЦИТЕ С ГЕНОЦИД ДО КРАЙ..С НАМИ БОГ🤘✊

    Коментиран от #22, #202

  • 14 Дионисйй

    121 36 Отговор
    Кой нормален гласува за мутренската формация - ГЕРБ-ДПС?

    Коментиран от #19, #128

  • 15 Последния Софиянец

    33 44 Отговор
    С Кирчо ще вземем 150 депутати и ще управляваме сами!
  • 16 Мунчо Радев

    27 92 Отговор
    По добре карадайъ от колкото интригантът Мунчо Радев

    Коментиран от #27

  • 17 уаси Тито

    35 26 Отговор
    Партията майка ГЕРБ със дебелия татко пак ще ни водят към светлото бъдеще.
  • 18 Колко кюлчета получиха

    62 15 Отговор
    За тази стъкмистика? Мокри герберасти мечти...
  • 19 Sieg

    89 15 Отговор

    До коментар #14 от "Дионисйй":

    След 12 години управление на ГЕРБ, най - бедни в ЕВРОПА и намаляващо население, няма как нормален да гласува за ГЕРБ.

    Коментиран от #82

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 2727

    51 12 Отговор
    Цялата държавна администрация и корпоративният вот са за ГЕРБ.
  • 22 сигурно

    34 9 Отговор

    До коментар #13 от "ВЕЛИК СИ БОЙКО....НАИСТИНА ВЕЛИК...":

    великия е изолиран щот е много "велик" хихихихи
  • 23 Българка

    63 23 Отговор
    Тази статия и това проучване пораждат у мен огромен срам и гнус. Срам ме е от платените врачки, които умишлени "статистически " грешат, но много повече ме е срам от тези продажни дребни душички, които ще гласуват за престъпници- крадци, рекетьори от ГЕРБ!
    Да приемем ли, че в България близо 24 % са крадци и съучастници на такива?
    И прави впечатление ниския прогнозен резултат на ИБГНИ. Явно се прави всичко възможно чрез внушения да се обезсърчат тези, които миналата година подкрепяха протеста. Та точно в ИБГНИ и ДБ са хората от протеста, хората, които са гаранти за разграждане на мафиотското управление, борците срещу ОПГ ГРБ- ДПС

    Коментиран от #37, #105

  • 24 ХАХАХАА

    46 13 Отговор
    КЪДЕ СА 64-те МИЛИОНА ЗА МАГИСТРАЛАТА? КЪДЕ СА? КОЙ ГИ ИЗНЕСЕ И С КАКВО?

    Коментиран от #32, #49

  • 25 Влади

    13 5 Отговор

    До коментар #3 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    Добре баби , чакай да си наплюнча молива и да си запиша , че съм почнала да забравям
  • 26 С тези приказки

    25 10 Отговор
    Да, герберастката клиентела и калинки са неизтребими. Даже от ковидясването не намаляха. Сигурно, защото никой не притиска администрацията да се бодат.
  • 27 БГ светлина

    18 9 Отговор

    До коментар #16 от "Мунчо Радев":

    Долен продажник!
  • 28 Нане

    21 8 Отговор
    туй се нарича стягане затягане на редиците или има шменти капели или найстина Бойчо ще спечели битката ма войната йок. Йок щот не е чок с Пеевски и Радев. Пак ша мънка, че комунистите и Радев са му зели властта.
  • 29 SSss

    20 20 Отговор
    Не вярвам на тази статистика а и хипотетично ГЕРБ да спечели,няма да участва в управлението.Не познавам Възраждане и не съм много фен на АТАКА.но народа ще гласува за тях,защото само те,няма да допуснат настъплението на белия фашизъм,зелени карти и ваксинации.Всички останали са лакеи на САЩ и еврогейската политика и ще ни напшравят стадо офце,на каквито вече приличами.Лично за мен даже гнусната корупция,отива на заден план и най важното е да не гласувам за президент и партия,които ще ме лишават от правата ми в името на еврогейски измишльотини.
  • 30 📌🇧🇬

    12 23 Отговор
    Последната графика е показателна за темпото с което ще се мре в България.📌Твърдо Антиваксъри по една или друга причина: общо - 48.5%
  • 31 Иво

    16 10 Отговор
    След като вече знаете резултатите,да не ходим да гласуваме,а?ИТН ще са в дъното.

    Коментиран от #39

  • 32 Калтинец

    20 6 Отговор

    До коментар #24 от "ХАХАХАА":

    Изнесоха ги със чували сизалени,по 50 кг. като обясняваха,че е захар от заводите в Горна Оряховица.
  • 33 НЕ ВЯРВАЙТЕ ! Дебели лъжи !

    31 21 Отговор
    Продължаваме промяната е първа сила !
    Ще се покаже на 14.11. ! С 26.5 % !
    Помнете ми думата !!! Ицо хазарта.

    Коментиран от #55

  • 34 Мухаа,хаа! -

    26 5 Отговор
    Така ще бъде,докато милиони българи,не осъзнаят,че масовото гласуване( независимо кого ще подържа) е единствения верен начин,да смъкне резутата на "Първия", и с това,да го елиминира.Чиста,елементарна аритметика.Която е подчинена на избирателната ни система.Който иска да разбере- има сайтове..Нещо подобно на избор за домоуправител.При масово регистриране на всички домакинства,ако са решили всички ще го подменят.Като слязат на събранието 20 от 100 човека,шанса да бъде преизбран дори от 12 човека от целия вход,е 100%.Това е груб,но верен пример.Същата технология ( мстематически) е прилагат и в НС.Регистрират се общо 140. Има кворум.И след това дори 72 души,може да вкарат закон,или няколко закона.Но ако са 240от 240 е абсурд.Затова - гласувай.Но не със " Не подържам никого".Пълна уловка.Тези гласове се преливат към първите водещи партии- пропорционално.

    Коментиран от #61

  • 35 Комон Сенс

    21 5 Отговор
    Явно Екзакта са взели предвид 60 000 000 (в борй!) които шайкаджиите си осигуриха 2 седмици преди вота.
    Но дори по това проучване е очевидно, че ИТН, ПП и ДБ общо имат над 110 депутати. Ако ИНИ влязат в НС ще добавят от 15 - т.е. Между 125 и 135 депутати за мнозинство.
  • 36 Професора

    9 14 Отговор

    До коментар #9 от "винету":

    Що слагаш в сметката ГЕРБ- 2 ИТН?
  • 37 ДБ=ДПС=ГЕРБ

    20 8 Отговор

    До коментар #23 от "Българка":

    Ти сериозно ли? Татяна Дончева ли е гарант за разграждане на корупционния модел?
  • 38 Не му стигат на Буци....

    16 6 Отговор
    Ше требе от тези с каруци...
    Че требе да гледа унуци...
    Иначе, ще яде юмруци....
  • 39 LOSHIA

    5 3 Отговор

    До коментар #31 от "Иво":

    И като сънуваш се правиш на хитър.... и като се събуди.......краката бяха отвити
  • 40 ПСР

    20 7 Отговор
    Този народ,напълно си заслужава и управляващите,и политиците,и съдбата на най-беден,най-болен,най-умиращ в Европа.

    Коментиран от #89

  • 41 ГЕРБ

    11 14 Отговор
    Важното е че мърша....а Манолова е вънка
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Аз гледах едно

    5 15 Отговор
    Проучване във Фейсбук Там ДБ беше на 2ро място вто
  • 44 Най ми е кеф

    23 5 Отговор
    Като минат изборите и прочета прогнозите от преди вота.
    Голям смях се смея, с глас.
    Но който плаща сватбата,той поръчва музиката.
    С това 112-то място по свобода на словото, какво друго очакваш българино?
    Гласувайте българи! Гласувайте,за да не псувате после пак и да чакате нЕкой да ни Упрай.
  • 45 да напомня

    29 19 Отговор
    На миналите избори даваха разлика от 10 процента в полза на ГЕРБ, но шайкаджиите се оказаха втори.
    И на тези избори ще е така.
    ПП ще изпревари ГЕРБ и ще формира стабилно мнозинство от над 130 депутати.
  • 46 Дали

    13 24 Отговор

    До коментар #12 от "Значи":

    ще гласуваш за ПП или за ГЕРБ, няма особена разлика!
  • 47 Чувалче за Дубай

    23 9 Отговор
    Тия дни за ГЕРБ идва край
    Това трябва да се знай
    Действа се по въпроса
  • 48 свидетел

    36 9 Отговор
    ГЕП имат твърд електорат - 600 000 калинки , мажещи обилно филии с мас и замътено съзнание !
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Свобода

    17 22 Отговор
    Атака или възраждане.Всички останали ще ви малтретират,затварят уволняват и потискат а накрая ще посегнат и на децата ви.Да не го допускаме.В момента това е по важно дори от корупцията и бедноста,да съхраним нашата свобода.

    Коментиран от #103

  • 51 Дилдо

    15 11 Отговор
    Заслужаваме си Бойко Борисов с тези хора които ще гласуват за ГЕРБ
  • 52 Хлъц

    27 7 Отговор
    Всички-" СТЪКМОЛОЗИ", имат спусната директива.Да елиминират през стъкмистиката две опасни за останалите формации.това са Възраждадане и ИБГНИ- на Манолова.Те са кост в гърлото,на всички останали- без изключение.Но и там хитреят мръсно.Посочват резултат винаги около 3-3,3%, за всяка от тях.Надолу ще изглежа съмнително.Целта е да разколебаят онези,който сега са решили да ги подкрепят с техниката..Щом всички посочват,че няма да влязат,ще гласувам за друг.Да не ми отиде гласа напразно! Вероятно пак подготвят някаква скрита манипулация.Защото те нямат потенциал,да имат свои хора във всяка секция.Накрая ще стъкмят че Манолова е почти на ръба да влезе,а Възраждане е без шанс.Да нямат възможност ,да им бъркат в очите ежедневно. Все пак дори при минимум 12 човека,това са общо 24 места.Гласове,който може да объркат далавери за милиарди.Запомнете: Не влязат ли тези две формации,това означава,че дълбоката държава,държи всички останали в ръцете си.

    Коментиран от #58

  • 53 ФЕН

    31 8 Отговор
    Фейк нюз - Лъжа за излъскване на имиджа !!!ГЕРБ без ДСП са 14,1% .ГЕРБ+ДПС 22,2% .Питайте хората извън хранилката!!!
  • 54 Бай ви Ставри

    20 5 Отговор
    При мен %%% не важат! Важното е при мен да лежат!
  • 55 Мислиш ли

    16 14 Отговор

    До коментар #33 от "НЕ ВЯРВАЙТЕ ! Дебели лъжи !":

    че има толкова глупави хора да гласуват за Прокопиев? Някои все пак виждаме задкулисните игри и плащания за лъжи!

    Коментиран от #153

  • 56 Паралелепипедчо

    27 9 Отговор
    Бойко пак е сам... като куче 🐕
  • 57 напред

    27 9 Отговор
    Дано през тази седмица 23 % от българите да прогледнат и да спрат с мазохизма. Имат шанса да си измият срама, дето са подкрепяли през годините една престъпна банда. Тези разбойници от ГЕПИ са ви крали и лъгали и вас братя и сестри, признайте си грешката и давайте да Продължаваме промяната. Отречете се от крадците и тръгнете по пътя на по доброто за България.
  • 58 Уточнение

    11 18 Отговор

    До коментар #52 от "Хлъц":

    Не са опасни възраждане и ибгни, а са продажни! Да се знае истината е важно!
  • 59 пак фалшиви

    19 4 Отговор
    Да не се изненадат пак с тези измислени проучвания! Няма да е за първи път!
  • 60 Behemoth

    13 7 Отговор
    Много прост, но за сметка на това малък народ!
  • 61 Съгласен съм

    14 7 Отговор

    До коментар #34 от "Мухаа,хаа! -":

    Ако предположим,че 150 х души са гласували" Не подържам никого,след това тези бройки се разделят пропорционално,към първите 2- или три партии.,като гласували по принцип.Така ако примерно,всичките тези 150 х,не харесават герб+ киро,а герб са първи и кирчо втори,те без да осъзнават,им помагат с още депутат отгоре.Затова сте абсолютно прав.Ако щеш и за Йоло Денев,или за Митъо Пищова - но гласувай за някого.Това е верният начин,да смъкнеш герб от водачеството.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Георги

    21 9 Отговор
    Този народ си заслужава съдбата а тя е да бъде беден ограбван и лъган.След като пак тези мафиоти вместо да са във затвора са първа политическа партия.Как не разбра тоя народ че всичко е истина и чекмеджет и чували и шепа мафиоти който изнасят навън народната пара.Затова все повече и повече българи избират еднопосочния билет.Никой нормален неиска да живее във руско турска колония
  • 64 ЧЕСТИТА 27 ПОРЕДНА ИЗБОРНА ПОБЕДА БОЙКО

    12 25 Отговор
    И 4 ПОРЕДЕН МАНДАТ!
    ГОСПОД ЗДРАВЕ ДА ТИВА И ОЩЕ...3 УСПЕШНИ МАНДАТА!!
    ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЕВРОПА И СВЕТА СМЕ С ТЕБ!!!
    БОГ С НАМИ....ДЪРЖАВНИКО....
    ГЕРБ------ ПОБЕДА
  • 65 Пак само Нищоправещите

    24 7 Отговор
    от държавната администрация, общините и всичките там измислени държавни административни длъжности, дето по цял ден пият кафета и ни висят като камъни на шиите, да ги храним, ще гласуват за ГЕРБ. Само лешперите и тези които са наредени на крадливата им хранилка са техен електорат. Вижте ги хубаво . 24 процента баласт за изхвърляне са.
  • 66 първо

    14 10 Отговор
    агенцията няма как да отчете вота от чужбина а там са 2 млн души !!тоест голяма част от тях ще гласуват за ПП ,по малка част за ИТН(но смятам , че слави ще загуби доста гласове в чужбина) и дб както и за дпс. тоест електоралната чежест на герб ще падне и може да се получи ПП да са първа сила. освен това герджиков ще гласуват и 2 % от дпс ( за парламент са 9 % за дпс и 25 % за герб но на президентските имаме 27 % за герджиков и 7 % за дпс тоест ясно е , че герб и дпс играят ЗАЕДНО)
  • 67 Само минавам ама саде да..попитам ..де..

    9 16 Отговор
    Има ли масови самоубийства сред Фатмако-Сороспиите ?!?
    Ако,... Нека,...Ще...!!!
    Фатмашката партийка... умре
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Социолог с гербав влог

    15 8 Отговор
    Бойко ми даде пари 💸💰💸 за да е първи !
    Но пак няма да му върви !
  • 70 Против мерките

    13 10 Отговор
    Не се притеснявам нито за ГЕРБ нито за ДПС.Те няма как да управляват,защото всички са против тях.Притеснявам се от партии като Продължаваме промяната,Д.Б.ВМРО,отчасти БСП и ИТН,че ще продължат да лакействат на ЕС и САЩ,вместо да защитават интересите на България.Гласувам против всяка партия и президент,които налагад Ковид мерки.Искам да съм свободен а не маскирана овца.
  • 71 Димитровградчанка 1981

    21 11 Отговор
    ГЕРБ - никога повече !!! 12 години България затъваше, и задлъжняваше с кредити. Народа обедняваше, ГЕРБ усвояваха (заграбваха) еврофондове и имитираха капитални инвестиции. Строяха се магистрали които почваха да пропадат само три месеца след пускането им в експлоатация. Огромни нарушения при финансиране на тези обекти..

    Коментиран от #165

  • 72 Стойко 🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    11 22 Отговор
    БАСИ Боко ШИБА фатмака с двоен резултат!
    Тоя верно е Велик
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 6 Отговор
    СОЦИОЛОЗИТЕ са платени лакеи
    РИБАТА в МОРЕТО а ПАРТИЙТЕ сложиха гол тиган на печката
  • 75 Пак с купен вот

    23 10 Отговор
    ГЕРБ са първи по купен вот. Всичкото роми гласува за тях.
  • 76 УУУУУ'ДР'ИИИ ...БАЦЕЕЕЕЕ

    10 19 Отговор
    ТРЕСКАЙ ЯКО ФАТМАКО-ПЕДЕРАСЕТЕ СОРОСПИИ...... УДДРРРИИИИИ......
    ХА-ХА-ХА
  • 77 Герб гепи борисофф

    18 7 Отговор
    Са отровни и токсични, който се доближава до тях е политически труп, вожда им е с психически проблем. Пример, построил МИЛИАРДИ КИЛОМЕТРА МАГИСТРАЛА, пълно хахо.
  • 78 Чичо

    19 7 Отговор
    Радев печели, бацо губи. 15.11.21 баце на гемето за неколко месеца като Иванчева, дорде кабе дека са саковете
  • 79 БЪЛГАРИЯ

    10 20 Отговор
    ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ В ЕКСТАЗ:
    ВЕЛИК Е БОЙКО,......... РУНДЬО-БЪЛГАРОУБИЕЦА.... ПЕЕЕРАС.... ПЕЕЕРАС.....
    БЕЗЦЕННО..........
  • 80 Последния Софиянец

    13 25 Отговор
    Кирчо май я оплеска. Бойко е по добрият вариант

    Коментиран от #84

  • 81 оня с коня

    14 8 Отговор
    Само преди 1-2 Дена Галъп постави БСП на Второ място след ГЕРБ /нормално,след като въпросната Агетция гравитира традиционно около Столетницата/,но посочи разлика от 8,5% спрямо Първенеца Борисов.В момента виждаме малко по-различна картина и Второто място вече е за ПП,а разликата между Тях и Отличника Борисов е "само"...8,3%.ВЧЕРА Ив.Мирчев от ДБ нарече Борисов "Третокласен Актьор".Та пееше навремето Т.Колев "Как ще ги стигнем Американците" и ако заменим Американците" с "Третокласните актьори",се получава един отличен Музикален поздрав към Мирчев и партията му,която заема ПОЧЕТНОТО последно място в Класацията на Влизащите в НС.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 P1amen

    14 25 Отговор
    Пак надуват порцентите на фатмака.
    Поне качиха тия на Анастас.
    Република България ще има нов президент .Вече е сигурно.
  • 84 не думай

    22 12 Отговор

    До коментар #80 от "Последния Софиянец":

    На Кирчо постоянно му расте рейтинга - вече има ръст от 50%. До избнорите не е ясно какво шще стане.
    А Тиквата се е закотвил на 600к гласа трети поредни избори. Все партиен актив, администрация и корпоративен вот.
  • 85 ВЕЛИК,...ВЕЛИИИК,...ВЕЛИИИИИИК !!!

    13 21 Отговор
    ФАТМАЦИ ДЕБИЛНИ, КАНАДСКИ ГЕЮВЕ, СОРОС ПЕДЕРУГИ И ДС БОКЛУЦИ,.......НА КОЛЕНЕ!!!!
    ВЕДНАГА НА КОЛЕНЕ ПРЕД ...ВЕЛИКИЯТ...СВЕТИ БОЙКО ПОБЕДОНОСЕЦ!!!
    ШАПКИ...ДОЛУ,... ФАТМАК...
    АААААААААААХАХАХАХАААААА
  • 86 Пак ще мачкаме Буци....

    14 8 Отговор
    И шайката му от туруци...
    А бай Ставри ще им вика: Гуци, гуци....
    Па, ще хапнат и юмруци 👊✊👊...
  • 87 Комон Сенс

    12 7 Отговор
    Добре, няма да коментираме факта, че социолозите преди всички избори надуват резултата на ГЕРБ и сие. Нито ще търсим къде са разпределени ония 60 000 000 кеш. Нека комнтираме тези прогнози гаче ли ще се повторят на изборите:
    Ами че това би било краят на ГЕРБ! Ще се формира мнозинство без ГЕРБ, ДПС и БСП. И всите им патерици ще останат под чертата.
  • 88 КРОКОДИЛА

    14 18 Отговор
    РАДЕВ НЯМА ДА СПЕЧЕЛИ - ТОЙ Е ПРЕДАТЕЛ И ИЗМЕННИК НА РОДИНАТА - ЗАТВОР ЗА ТАКИВА - СТРАХЛИВЦИ .................
  • 89 до пср

    3 2 Отговор

    До коментар #40 от "ПСР":

    Ти страдаш ли от това,че разбойниците траки,дето презирали работещите хора, са изчезнали?Не,нали!?Вярно,че ние българите сме техни наследници,но това не променя нищо!Ако ние също изчезнем на никой няма да му пука!

    Коментиран от #141

  • 90 КРОКОДИЛА

    11 20 Отговор
    РАДЕВ НЯМА ДА СПЕЧЕЛИ - ТОЙ Е ПРЕДАТЕЛ И ИЗМЕННИК НА РОДИНАТА - ЗАТВОР ЗА ТАКИВА - СТРАХЛИВЦИ .................
  • 91 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 12 Отговор
    герб са енергийно токсични вампири БОЙКО е престъпник

    Коментиран от #97, #115

  • 92 Извинете, това ли е САЙТА в който

    13 14 Отговор
    Всички истински Българи се гаврят с Българоубийците- Фатмаци, Кирчо Лъжеца и ДС ИБРИЦИТЕ?!?
  • 93 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    15 10 Отговор
    след две години няма да има герб!
  • 94 Долу Рашков-Радев

    15 19 Отговор
    Никога не съм гласувал за Герб,но сега ще го сторя и то с кеф.Точно заради пишештете тук и заради стараха Рашков.И няма да бъда само аз...Много сме..

    Коментиран от #159

  • 95 Азз

    5 2 Отговор
    Какви гнезда - ние да не сме птици?
  • 96 Жоро

    13 3 Отговор
    Ако гласуват 57 процента аз ставам трамвай
  • 97 Въпрос

    8 6 Отговор

    До коментар #91 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Когато нощем сам си вкъщи, Чуваш ли странни Гласове?

    Коментиран от #129

  • 98 Връбчев

    16 13 Отговор
    ПП си плащат.Българите се опариха и като виждат двуличното гейче Асенчо няма да им се доверят.Може и да заблудят някоя Проста Пут-@/.Около 70000лв. е цената да ти добавят 4-5 %,после се оправдават със статистическата грешка.
    На простия фатмак са му добаlrли и повече.Няма как чак толкова прост народ да е останал в бг. и да мечтае за lвоенна диктатура,а може би и украински сценарий .

    Коментиран от #125

  • 99 РИСТЕ КЬОРАВОТО

    10 10 Отговор
    Партията на Фатмака победи ли Баце или...Фатмака пак лигави ..шпека?
  • 100 Възраждане

    15 14 Отговор
    Възраждане ще влезе в Парламента, въпреки нескопосаните опити на платени социолози да разколебаят хората да гласуват за тях, защото "казаха, че няма да влязат, затова няма да гласувам за тях, за да не си дам гласа напразно".
    Тези избори са съдбовни.Настанало е време разделно и имаме шанс да решим дали да живеем като свободни хора или като роби на евро-атлантическия медицински фашизъм. Друг шанс няма да имаме.

    Коментиран от #110

  • 101 ИВАН

    7 4 Отговор
    Диктатор, диктатура .... по добре да храним един, но и да върши някаква работа .... Такъв като Николай Хайтов - да милее за България и за природата, или поне някой който поне е чел книгата му "Бодливата роза" ... та да се постарае по малко бодли да има в тоя свят и повече финес и аромат
  • 102 НЕ МИ СЕ ИСКА НО...ТРЯБВА ДА ПРИЗНАЕМ..

    13 15 Отговор
    СВЕТИ БОЙКО-ПОБЕДОНОСЕЦ Е...НЕПОБЕДИМ!
    РЕСПЕКТ!
  • 103 Руски еничарин

    7 10 Отговор

    До коментар #50 от "Свобода":

    107 Руски еничарин
    157ОТГОВОР
    До коментар 44 от "Смех":

    Пoтърceтe в тубaтa "cхeмaтaвъзрaждaнe" - иcтинaтa зa руския еничарин и мошеник Кocтя Кoпeйкин oт първo лицe oт 21:30 мин. Зa нoвoимoтнaтa "рaзвeдeнa" cъпругa, зa тoвa кaк e хaрчил cубcидиитe, зa връзките му c Гуцaнoв, Гeшeв, Бoйкo, групирoвки c 3 букви

    Коментиран от #133

  • 104 Стефчо

    12 12 Отговор
    Нагласена социология! Няма как тези, които рушиха и грабеха държавата цели 12 години да са първи. Плюс това, Възраждане ще има 7-8 %, а не 3.
  • 105 гост

    15 7 Отговор

    До коментар #23 от "Българка":

    "Та точно в ИБГНИ и ДБ са хората от протеста, ..."

    Не, това са боклуците, които яхнаха протеста и искат баничката. Прокопиев и Божков не спят.

    Коментиран от #144

  • 106 Екзакта и Ингилизова!! ОПГ на ГЕРБ!!!

    13 9 Отговор
    ГЕРБ ще се борят за 3-4 място!! Екзакта?? Какви лъжи пускате в Обръщение?? Много лъжете, но и Заработва те, ако въобще е ваше написанота!! 3-4 място за ГЕРБ!!!
  • 107 Милев

    13 13 Отговор
    Аз все още не мога да си обясня от къде в тая държава се намират толкова много малоумници да гласуват за тиквата. Май си заслужаваме да сме последни по всичко.

    Коментиран от #113

  • 108 Бочко Тиквето

    8 8 Отговор
    Ох, веднъж да се върна и ще оправя държавата!С чекмеджета,гардероби, чанти, сакове, чували ще въведем ред в хаоса! Сега тръгвам да обикалям манастирите,защото само аз и Господ може да измъкнем България.
  • 109 факт

    7 4 Отговор
    резултата може да познае само херо от уса
  • 110 Из речника на Копейкин

    11 6 Отговор

    До коментар #100 от "Възраждане":

    Подчовеци, биологична маса ... този фашизоиден мошенник ли ?!!
  • 111 Чувалан

    7 5 Отговор
    Кражба, кражба, кражба!
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 гост

    3 8 Отговор

    До коментар #107 от "Милев":

    Ти кого обиждаш , бе многоумник ! Докато така класифицирате хората , ще има да се Чудите !

    Коментиран от #122, #132

  • 114 Blackthorn

    0 4 Отговор
    Ибетиса!!
  • 115 Хи хи

    7 2 Отговор

    До коментар #91 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Козлодуец, ДОСАЖДАШ !
  • 116 Избора е прост

    3 12 Отговор
    Който иска, по достойна държава, без задкулисия, гласува за ИТН! Останалите избират между Доган и Прокопиев!

    Коментиран от #121

  • 117 Р.Р

    10 4 Отговор
    Рашкоооов,..Рашков,...още поне 300 машини трябват, иначе наша работа НЕ ЩЕ ДА СТАНЕ...
  • 118 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Много":

    Виждаме , виждаме , не крещете !
  • 119 Кирчо и Кокорчо

    12 9 Отговор
    От "Продължаваме измамата" много сте им дали,няма да са толко!
  • 120 Мишка Дейвис

    8 6 Отговор
    Преди последните избори, пак подобни бяха прогнозите и накрая Слави победи.
  • 121 А...чалга и гюбеци ще има ли

    9 1 Отговор

    До коментар #116 от "Избора е прост":

    Или...само за КЮЧЕКА...Ферари с цвят..червен?!?

    Коментиран от #124, #160

  • 122 МИЛЕВ

    10 8 Отговор

    До коментар #113 от "гост":

    БОРИСОВ е престъпник
  • 123 pepi777

    6 12 Отговор
    ДОБАВЕТЕ ОЩЕ 10% ВОТ ОТ ЧУЖБИНА ЗА "ПП" :)

    Коментиран от #163

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 ИМПЕРИАЛИСТ

    14 4 Отговор

    До коментар #98 от "Връбчев":

    Стига с тази „ПРОМЯНА“!!! КОЙТО иска промяна да си смени най-добре половата ориентация и белким се успокои.
    От НЕКЪДЪРНИЦИ, само промяна може да се очаква, защото е лесно, а за „.......Европейското Развитие на България“ трябва акъл и работа.
    Тия двамцата, Кирчо канадски и Кокорчо, ако не влезнат в новия парламент няКОЙ ще пострада жестоко...ПАРИТЕ ДАДЕНИ ЗА ПРЕДИЗБОРНА АГИТАЦИЯ ОТ „СПОНСОРИТЕ“ ТРЯБВА ДА ИМАТ ВЪЗВРАЩАЕМОСТ +.
  • 126 Ингилизова, спала си на Течение, иси се

    8 9 Отговор
    Завивал а с мокри вестници!! Още 5 дни ви остана Да ЛЪЖЕТЕ!!! Това е Края на Гербавите и на Мисирки като теб Ингилизова!!!
  • 127 Status quo

    18 8 Отговор
    Божков ти носи 67 милиона подкуп в сакове! Изнасяш 70 милиона от Хемус в чували за Дубай! Рекетираш бизнеса 12 години и ако някой се опъне го почваш с Гешев и Цацаров! Играеш с Пеевски и Доган! Правиш дете на някакво младо момиче и я криеш в чужбина! Влачиш компаньонки в резиденция Бояна,сякаш това е публичен дом! По време на управлението ти държавата е най -корумпираната, най-бедната в ЕС и най-бързо изчезващ ата в света! И въпреки всичко си първа политическа сила! Срам ме е от вас, гнус ме е от вас поклонници на този примитив!

    Коментиран от #131, #149

  • 128 Жоро

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Дионисйй":

    Как кой! Тия дето цоцат от Бюджета.
  • 129 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 4 Отговор

    До коментар #97 от "Въпрос":

    НЕи НЕ
    ЗАЩОТО КОГАТО ГОВОРИШ
    на
    БОГ
    е
    МОЛИТВА
    а КОГАТО
    БОГ ти говори
    е шизофрения
  • 130 некойси

    5 2 Отговор
    Хубаво е такива "социологически проучвания" да остават документирани за да може да се види колко е колосална разликата след това.
  • 131 Чук и Гек

    11 8 Отговор

    До коментар #127 от "Status quo":

    А не казваш как Радев е назначил секретарката си на заплата и половина, а!? По това време едно ЛРТП в мвр и армията получава към 700 лева заплата, плюс 50% - 350 лева за втората длъжност и ето ти 50 лева повече от старшина с 20 години служба като завеждаш вещевия склад! Ето, това е корупцията и морала на Радев!

    Коментиран от #145, #157

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Джендър

    5 3 Отговор

    До коментар #103 от "Руски еничарин":

    не ти искам мнението.Най малко ме интересува какво мисли третополов инвалид.У лево

    Коментиран от #139

  • 134 ха ха

    2 4 Отговор
    Изправи се, ние идваме отново!!!
  • 135 Люлин

    5 9 Отговор
    Помня го Бойко навремето, когато беше шофьор на Румен Пашата. Беше една шушумига и истинските мутри се бъзикаха с него. После приятелката му банкерката лобира да стане секретар на МВР и стана тя, каквато стана.
  • 136 До чук и гек

    9 7 Отговор
    Ти назначаването на една секретарка ще сравняваш с 30 годишната престъпна дейност на Борисов ли бе приятел? Един човек от групировките беше главен секретар на МВР, кмет на София, премиер 12 години! Десетки милиарди, а може би стотици са откраднати от народа с неговото позволение. Сравнението ти е нелепо.

    Коментиран от #146

  • 137 Първа политичедка сила?

    3 2 Отговор
    А, че всички бягат от "първата", като живеещи да са с "първата", ни дума. Единствено "първата" не е ананемосана он БПЦ. От ден на ден "шефа на първата" с почти идиотски изказвания се мъчи да прикрие страхът, дето го тресе, ама много яко. Само тези с "заклинания", че ще го вкарат в затвора му стигат за безсъние. Първа, да бе!
  • 138 Биби Кинг

    3 3 Отговор
    Това каде ГЕРП е номбар оан е новино единцтвено за пемберасите деа!Ма април па че се избираме шо да запомнат убаво простотестираштите кой кара жипа у Бойковина!
  • 139 То трябва

    0 4 Отговор

    До коментар #133 от "Джендър":

    само да гледаш! Дори без да се замислиш, се вижда реалността! И това ли е трудно? 😃
  • 140 Селяк

    5 5 Отговор
    Аз като гледам, вече се знае с приблизителна точност кой ще спечели, какъв е смисъла да се бутам за да ходя да гласувам на 14.11., и то с машини които се манипулират от разстояние... безумие. До сега като изслушах всички партий и президенти, единствения кандидат който излезе и каза смислени неща, говори с факти и имена е лудата Луна - смях в залата. Мани майтапа ама нито една партия и кандидат не посмяха да кажат нищо срещу ДАНС, срещу когото и да е с факти, само тя. Може да е една чалга певица, но като заговори за политика, всичките ги слага в джоба си.

    Коментиран от #151

  • 141 Р8р7р7р8

    1 1 Отговор

    До коментар #89 от "до пср":

    Това траките ли ти го казаха? А да си чувал за прочутото в бшизкото минало булгарско трудолюбие, на същите тези наследници на траките? Защо пишеш глупости, само есна част от населенкето са гер аджии, останалитв здраво ра отят в страната и чуб и а.
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 ddd

    2 3 Отговор
    Кого не изкарахте първи майка ви умрели с менте проучвания и лъжлива информация
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 И като

    4 3 Отговор

    До коментар #131 от "Чук и Гек":

    е работила на две длъжности, къде е проблема!? И няколко хиляди лева, ги сравни с десетки и стотици милиони! Само това ли изстиска от пръстите? Та и рови по жълтините да го изнамериш, а аз пък те карам да се замислиш! То туй да не го пише в жълтите медии! Откъде да знаеш! Направо тази държава си заслужава съдбата да е последна по всичко, с такъв електорат, продажен, подкупен и глупав!

    Коментиран от #147

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Чук и Гек

    3 2 Отговор

    До коментар #145 от "И като":

    Освен това се е сдобил с ведомствен апартамент! Това е кощунство!

    Коментиран от #150

  • 148 гербераст

    4 1 Отговор
    Идемо!
  • 149 Селяк

    8 3 Отговор

    До коментар #127 от "Status quo":

    И мен ме е срам! Но за едно грешиш, държавата не е зле от 12г ами от 33г! И не е виновен този който яде баницата, а този който му я дава. Кой създаде ДАНС? А кой позволи ДПС като партия да влезе в парламента?! Кой продаде всички големи предприятия? Кой съсипа най-големия металургичен завод на Балканите?! Хайде да не упрекваме само ГЕРБ - всички са еднакви и работят заедно! Ето и сега, най-зле държавата беше по управлението на Костов(СДС) сега ГЕРБ с кой се коалира? - със СДС! Партия Възраждане пак идва от СДС! ПП е с Радев и комунистите. Всички са скапани комунисти под прикритие оцветили се в различни цветове, ако погледнете членовете на всяка партия и ще ви стане ясно, че промяна в България Няма и няма и да има! Промяната идва от народа, който трябва да се надигне и обедини в едно срещу всички безумия - но народа спи! И си мислиш, че като махнете ГЕРБ и Гешев, всичко ще се оправи?! Не, на тяхно място ще дойдат други лапачи жадни за власт и пари! Бългсрина наистина доказва, че е най-т.ъпия народ в света!
  • 150 Аха

    6 2 Отговор

    До коментар #147 от "Чук и Гек":

    Апартамент, който се е полагал за позицията! 😃 Я да турим на кантара! Единият е работил и е взел едни 7000 лв, а другият е откраднал, да повторим, откраднал, не знам си колко стотин милиона! Пак да повторим милиона! Работил на позиция и откраднал! Айде не ме занимавай с евтини глупости!
  • 151 Чук и Гек

    4 0 Отговор

    До коментар #140 от "Селяк":

    Нямам какво да добава, освен да припомня римската, ботевска и вазовска есенция, че истината е във виното, лудите и пийналите казват тази истина, свестните биват считани за откачалки и ,,лудите да са живи"! Дай да пратим един колет на бай Байдан! Стига с тези писма, трябва и нещо матреално. Малко лук, боб, повечко сужук и два - три кочана пуканки да пратим на човека!
  • 152 Гост

    4 4 Отговор
    Нонсенс! Ще гласувам за Радев като президент и след това за партията на върлия му противник Тиквоч Чекмеджеков!!! Глупости на търкалета! Няма такова нещо като дървено желязо!
  • 153 ха ха

    4 4 Отговор

    До коментар #55 от "Мислиш ли":

    Вие наистина сте едни глупаци... Бойко бил сам, ама самият Кирчо , заяви че би се КОАЛИРАЛ с ГЕРБ. На кого да вярваме – на троловете във факти, или на неговите думи (то вярно че не струват много по принцип)??

    Коментиран от #156

  • 154 То е ясно

    3 4 Отговор

    До коментар #9 от "винету":

    Напълно достатъчно за правителство без тиквата и турците!
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Ко пишеш

    4 1 Отговор

    До коментар #153 от "ха ха":

    бе наш? Де видя Бойко в коментара! Ама четете по няколко пъти като трудно схващате! Само с драскане не става! Требе и да се чете!
  • 157 Ммм, дааа

    7 3 Отговор

    До коментар #131 от "Чук и Гек":

    НЕ СЕКРЕТАРКАТА, А ЛЮБОВНИЦАТА. ПОВТАРЯМ ЛЮБОВНИЦАТА... ПИЧ ТА ДРЪНКА, ВИЕ ПЛАЩАЙТЕ НА ЛЮБОВНИЦИТЕ СИ ОТ ДЖОБА, А БАТ РУМЕН ФЪРЧИЛОТО - ПИЧ!

    Коментиран от #164

  • 158 стоян георгиев

    1 5 Отговор
    при тази ситуация ще трябва демократична българия и бсп да съставят общо правителство,което според мен няма как да се случи.много важно ще бъде минаването на изборната бариера на мутри вън.стане ли това може да се направи коалиция между бсп,продължаваме промяната ,слави и мая манолова.другата опция е ако герб паднат поне с още три процента за сметка на продължаваме промяната или бсп.

    Коментиран от #162

  • 159 Убре,

    3 4 Отговор

    До коментар #94 от "Долу Рашков-Радев":

    Герберска подлого,никога не си гласувал,ли ?!
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Мммм, дааа

    6 3 Отговор
    Интересно, защо ли Факти трие коментарите ми за това колко високо е интелектуалното ти ниво, че да пишеш "лоши новини за ГЕРБ" при положение, че ГЕРБ овява всички останали, въпреки ПОМИЯТА, която продължават да изливат слугинажите на Румен Клепарофф!
  • 162 Георги Стоянов

    8 4 Отговор

    До коментар #158 от "стоян георгиев":

    Изключително щастлив ме прави факта, че БАЛАЛАЙКА Манолова и сие глоопендери няма да прескочат бариерата.
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Доротея

    7 4 Отговор

    До коментар #157 от "Ммм, дааа":

    А за стотици хиляди гербераски калинки назначени на даржавната трапеза нещо да коментираме? Коя беше Калинка Илиевая чието име стана нарицателно за гербераскиня в администрацията? Лъга Миро Мършевя че е болна, а не бремена и майчинството и бе 4000 лева, при средна работна заплата 500 лева. ДФ Земеделка !?

    Коментиран от #166

  • 165 Хааааахаа

    6 7 Отговор

    До коментар #71 от "Димитровградчанка 1981":

    За 6 месеца Румен УШАКА и компания вдигнаха цените на тока, докараха ни до здравна криза, цените на основните хранителни продукти се увеличиха 10 пъти, има криза за дърва и смъртността не е била по-висока... Забележете, само за 6 месеца... А ако им дадем 4 години? Докъде ли ще ни заземят..?!
  • 166 Ммм, дааа

    4 6 Отговор

    До коментар #164 от "Доротея":

    А за това как Румен УШАКА плащал на любовницата си, а как нарушава Конституцията, а как поръчал самолети като е напълно наясно, че няма право... Обаче за КЛЕПАРА може, за другите - не!

    Коментиран от #169

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 иаздакажа

    5 0 Отговор
    Сега погледнах че Екзакта и на двата последни парламентарни избори беше доста встрани от десятката, с разминавания до 5%.
    Само отбелязвам за протокола...
  • 169 Ъъъъъ

    3 0 Отговор

    До коментар #166 от "Ммм, дааа":

    нещо ако не е от жълтата медия нямаше ли? Ъъъъъ я по изстискай още малко палците!
  • 170 гласувайте

    5 0 Отговор
    Поредните гнусни лъжи и манипулации над общественото мнение. Нямате срам, но ще си го получите на 14.11.2021.
  • 171 5523

    4 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Екзакта": ГЕРБ-СДС са първа политическа сила. Няма смисъл да 1-ва, ако няма 50%. Иначе могат да скачат и да си удрят задника в тавана, ако искат.

    Коментиран от #206

  • 172 О хо хо

    5 5 Отговор
    Ако радев беше жена - щеше да е Баба Яга - и външно, и вътрешно. А измамникът Киро - щеше да е Червената Шапчица - хем червен отвътре , хем симпатичен отвън ...ееее, то ако не е симпатичен - как ще ни измами?!
  • 173 XAAXAAAXA

    5 4 Отговор
    Рашков е откачил след тази новина...🤣
  • 174 Рашо

    1 5 Отговор
    Албанските машини можем да направим резултата както си искаме
  • 175 Коцев

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Sieg":

    Схемата Вързраждане. Напиши го в YouTube, приятно гледане.
  • 176 ОШипка радефф

    5 5 Отговор
    МАЯ - ОБЩАТА НАСТЪПИ МОТИКАТА И Ф ШАХТАТА !
  • 177 иво

    4 4 Отговор
    И ОТНОВО - НЕИЗБЕЖНИЯ - Б О Й К О , ГИ ПЕРДАШИ С 200 !
  • 178 Носи се смрад от прогнили ТИКВИ

    6 3 Отговор
    Не се диша ! Обхванала е цялата страна !
    Има недостиг на противогази ! Кацаров,спиш !
  • 179 Грък

    3 5 Отговор
    Прост народ прост как ще се гласува за герб. Сега сме толкова добре заплати здравеопазване пари тока евтин хранителните продукти са по евтини всичко за шест месеца поевтиняха. Просто чудесно нямаме вече грижи.

    Коментиран от #180

  • 180 Ронин

    4 5 Отговор

    До коментар #179 от "Грък":

    Да благодарение на Радев и най невинния политик и Министър Бойко Рашков. А от продължаваме промяната обещаха. СВЕТЛО БЪДЕЩЕ.
  • 181 Избирател

    4 3 Отговор
    „Екзакта“: ГЕРБ води с 8% на ПП и БСП
  • 182 Кой ще бъде с ГЕРБ ?

    3 4 Отговор
    БИБИТКО със себе си !
  • 183 Гербав жмульо

    4 4 Отговор
    Кво, като сме първи ?!
    Всеки ни се сърди и за нас го дърви !
  • 184 калбо

    7 4 Отговор
    Българския народ е мазохист Бойко Борисов Граби държавата но те искат да гласуват за него както Кирчо и кокорчо единия лъжец другия и мошенник и пак искат да гласуват за тях Абе стига сте гласували за такива които грабят държавата
  • 185 Лудогорец 9

    4 2 Отговор
    ако пак гласуваме за същите промяна няма да има ако искате промяна не гласувайте за същите трябва да сме мазохисти да гласуваме пак за герб

    Коментиран от #190

  • 186 пишете, пишете

    1 1 Отговор
    И ще ни затворят точно преди изборите.
    Ако ГЕРБ спечелят при цялата тази опозиция, ще чуем вероятно, нещо невероятно, поради което са спечелили.
  • 187 Кольо

    2 1 Отговор
    Аз пък казвам ,че на балотаж ще отидат Р.Радев и Кардъь . Герб дава да хвъргат за президент заедно с приближените му партии срещу Радев , а за парламента обратно до 22 % и се вращаме на белио кон на катъра от Добруджата. И пак джипка -бибипка и парата у коша. Кмета същия ,че и той да напрай някой милион за 4 години.
  • 188 Гай Турий

    2 4 Отговор
    Милионите от чувалите за Хемус са отишли при тия мошеници стъкмисти, да объркват народа с фалшифи сметки в полза на ГРОБ.

    Коментиран от #195

  • 189 Политанализатор

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Екзакта":

    И първа и двайсет и първа да е гербераджийската партия,власт ще видят когато гущерът пръдне!!! Ясно ли ви стана сега гербераджийски тикви??
  • 190 Млад човек

    3 1 Отговор

    До коментар #185 от "Лудогорец 9":

    Ако искаме промяна,трябва да се гласува за единствената читава партия " ВЪЗРАЖДАНЕ"!!!

    Коментиран от #194

  • 191 Млад човек

    5 2 Отговор
    Ако искаме промяна,трябва да се гласува за единствената читава партия " ВЪЗРАЖДАНЕ"!!!
  • 192 знаещ

    4 2 Отговор
    колко акъл трябва да имаш, за да гласуваш за герб
  • 193 Екедкд

    2 1 Отговор
    Платените стакмистики още повече ме амбицират да гласувам за моята партия номер 5!Ще мина 400 км от сф до Бургас,само заради това!
  • 194 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 4 Отговор

    До коментар #190 от "Млад човек":

    Млади човече, не се подвеждайте от името ВЪЗРАЖДАНЕ....Нищо добро за България не предлагат в програмата си...

    Коментиран от #196

  • 195 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 3 Отговор

    До коментар #188 от "Гай Турий":

    ...сега пък ЧУВАЛИ, нали бяха ЧЕКМЕДЖЕТА бе, нещо съвсем се объркахте.

    Коментиран от #199

  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 Младият човек

    2 0 Отговор
    А 32 години всички досегашни партии обещаваха " всичко добро" за нацията! И докъде я докараха?? До кривата круша!!
  • 198 😂😂😂

    4 1 Отговор
    Само ВЪЗРАЖДАНЕ🎉Тези от Продължаваме промяната..... ами истествено че ще я продължат то от преди 12год. е почнала и докъде сме я стигнали.... До никъде... Поредните мошеници...
  • 199 123

    1 0 Отговор

    До коментар #195 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    То си личи че сценариста е един и същ , просто толкова му е въображението
  • 200 дедо ви

    2 2 Отговор
    дилемата беше дали да гласувам за Луда или Болен...но накрая разума надделя ще гласувам за желю желев
  • 201 МУТРИ ВЪН

    3 0 Отговор
    ВEЛИЧКO ГEOРГИEВ OТ НФCБ И ДOКТOР МИТOВA ГИ ЧAКA 15 ГOД ЗAТВOР ЗA CТOТИЦИТE ИЛИ ХИЛЯДИ ФAЛШИВИ CEРТИФИКAТИ ЗA КOВИД 19 ............. КAКВO CТAВA C ПACПOРТИТE ИЗДAДEНИ OТ КAРAКAЧAНOВ .....................КAКВO CТAВA C БOЙКO - БECНИЯ КРAДEЦ !? ЩЕ ИМ СЕ РАЗМИНЕ ЛИ !
  • 202 Барба Ганьос

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "ВЕЛИК СИ БОЙКО....НАИСТИНА ВЕЛИК...":

    И да не забравиш на 14ти 6 на 33 за партията!
  • 203 Политолог

    1 1 Отговор
    " Екзакта"??? Слугинята на Чекмеджето!!!
  • 204 Реалист

    3 2 Отговор
    Смятайте щом Фатмашките агенции дават на ГЕРБ 24%, че ще са поне 30% на изборите! Не се успокоявайте, хора! На 14.11. всички на изборите и да покажем на червената олигархия, че нямат шанс въпреки парите си! Да покажем на Фатмака, че страхът му от Прокуратурата е напълно оправдан и ще отговаря за деянията си пред ЗАКОНА!!!

    Коментиран от #207

  • 205 Ингилизова, ГЕРБ, Екзакта!! Лъжи и

    0 1 Отговор
    И Маниполации!!! Предизборно то Лъжене върви с пълна сила, както и трупа нето на Пачки!!! Време за Лъжи Ингилизова!! Платените лъжци правят пачки, Жътва на пачки е сега!!! Ингилизова, Посмали малко, Лъжеш като Сачева!!
  • 206 Иво

    1 1 Отговор

    До коментар #171 от "5523":

    Смешко, на ГЕРБ не им трябват 50%! Нека да си направят едни 30% пък да видим тогава кой може да ги заобиколи- от сега ти казвам, НИКОЙ!!!

    Коментиран от #208

  • 207 По голям реалист

    2 1 Отговор

    До коментар #204 от "Реалист":

    Гербераджиите- първи??? И какво от това?? Ще видят отново власт,когато гущерът пръдне!!
  • 208 Мишо Константинов

    1 1 Отговор

    До коментар #206 от "Иво":

    Ало, неграмотник!! Ти учил ли си аритметика?? А останалите 70% могат ли да се " заобиколят"??!
  • 209 ????

    0 1 Отговор
    "ЕКЗАКТА", а колко са БЪЛГАРИТЕ, които ИСКАТ да НАУЧАТ ИСТИНАТА за:НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, Барселона,.......... И Т. Н.,........... И Т. Н., за РАЗКРИТИЯТА направени от служебното правителство за "УПРАВЛЕНИЕТО" на ОПГ "герб"?????????????? Хайде де, НАРОДА ИСКА да ЗНАЕ!!! НАРОДЕ????

    Коментиран от #214

  • 210 глупаци

    0 1 Отговор
    ГЕРБ излязоха най-големите глупаци. Радев, Нинова, ония двамата мошеници – всички си мълчат и дума не обелват за ваксинация. За да угодят на Мустафата и насилствено да ни инжектират, тия от ГЕРБ се разквичели всеки ден – ваксинации, паспорти и прочие. Ония си рапат народа, ограничават го и си траят, тия само врещят и трупат чуждите негативи на свой гръб. Трайте си бе, глупаци, ситуацията ви донесе властта готова на тепсия, вия я пропиляхте. Кажете че ваксинирането е доброволно и сертификатите дискриминацинни, и си гледайте кефа. Кажете, че приоритет ви е бедността и мизерията, заплатите и жизнения стандарт, запазване цените на енергоносителите и резултатите ще дойдат. Вие се фиксирахте върху задължителната ваксинация, а народът ще отнесе като парцал всеки, който посегне с тия игли на него и на децата му. Затова Радев и Рашков ще си управляват още 4 години, а вие ще си квичите в ъгъла, ще се боцкате и ще си навирате сертификатите където искате. Тотално съм разочарован от вас с тази простотия. Освен ако не сте се договорили предварително кой ще е президент и кое ще е правителството и не си правите ритуално самоубийство в момента. Десетки мои приятели заявиха, че се отказват от ГЕРБ и ще гласуват за друг заради тази ревностна защита на ваксините и сертификатите.
  • 211 ДОКО

    0 0 Отговор
    МАФИЯТА СЕ ВРЪЩА НА ВЛАСТ...НЕМА ОТЪРВАНЕ ОТ НЕЯ..НАИСТИНА БЪЛГАРИТЕ СПЯТ ЗИМЕН СЪН/МАЙ И ГОДИШЕН/ ТЪЖНА РАБОТА..ТОВА ОБЯСНЯВА ЗАЩО БЪЛГАРИТЕ СА БИЛИ 5 ВЕКА ПОД РОБСТВО..ИМА СИ ОБЯСНЕНИЕ ЗАСПАЛ НАРОД ЗАСПАЛА РАБОТА ..КОМБИНИРАНА С ГОЛЕМКИ ПРЕТЕНЦИИ..А ТОВА Е КРАЙНИЯТ РЕЗУЛТАТ И ДАНО НЕ СЪМ ПРАВ..НАРОДА НИ МИНАВА ЛАТЕРАЛНО И СЕ ГУБИ ЗАЩОТО НЕМА БЛИЗКА И ДАЛЕЧНА ЦЕЛ..

    Коментиран от #213

  • 212 filo

    0 0 Отговор
    Щом казват, че разликата между ГЕРБ и ПП е 8-9 процента, значи е около 14-15 процента и логично Бойко пакще управлява.
  • 213 filo

    0 0 Отговор

    До коментар #211 от "ДОКО":

    Сещаш се правилно.
  • 214 filo

    0 0 Отговор

    До коментар #209 от "????":

    Точно, народът видя, че всичко е измислица.
  • 215 ХИХИ

    0 0 Отговор
    Много се радвамза Мая, че остава под Чертата.
    Явно всичките от ония 80% на Радев са се прехвърлили при ПП ППодмяната
  • 216 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове