Last news in Fakti

8 Ноември, 2021 10:35 3 322 52

Готвели бойкот на анти-COVID мерките и опорочаване на дистанционното обучение

  • бойкот-
  • ковид мерки-
  • опорочаване-
  • дистанционно обучение

Разпространявала се  злонамерена дезинформация - твърди се, че децата трябва да бъдат тествани гладни и да не са пили вода за период, какъвто тестовете не изискват в действителност

Готвели бойкот на анти-COVID мерките и опорочаване на дистанционното обучение - 1
Снимка: Нова телевизия

Има множество сигнали, че родители, които искат присъствено обучение, но отказват децата им да бъдат тествани, ще се опитат да дискредитират дистанционното обучение и да внушат, че то е неуспешно. За това предупреждават от неформалната организация "Родители за безопасно образование", цитирани от news.bg.

Във връзка с решението на Министерството на образованието и науката децата, които не се тестват, да остават да се обучават у дома, от сдружението посочват, че изправени пред варианта за принудително електронно обучение поради отказа да тестват децата си, някои родители ще се опитат да провалят дистанционната форма.
"Тестването в училищата е безспорно правилното решение и трябва да се случва на независима от дома на учениците територия, и да, учителят не бива да е сам при тестването, нужна и ценна е подкрепата на родителите. Това трябва да се отстоява. За успех на мярката е необходимо постигане на съгласие и съдействие между всички - институции, родители, учители, деца." - подчертават от организацията.

В писмото се отбелязва, че се разпространява злонамерена дезинформация - твърди се, че децата трябва да бъдат тествани гладни и да не са пили вода за период, какъвто тестовете не изискват в действителност.

"Чувстваме се длъжни да заявим нашите основателни притеснения, че и една работеща мярка за осигуряване на качествено и безопасно образование, каквато е ОРЕС (Обучение от разстояние в електронна среда - б.р.) , ще бъде възприета като санкционираща за деца и родители, които желаят присъствено обучение, но не желаят тестване." - споделят родителите.

Те напомнят, че мярката беше създадена през 2020 година с цел родителите, загрижени за живота и здравето на децата си в условия на пандемия, да получат законова възможност за обучение у дома.

"За да се предотврати спекулацията с тази образователна форма, бе създаден ясен пропускателен режим, който да гарантира, че този тип обучение ще се използва и прилага правомерно и с ангажираност от страна на родителите, както и че ще се гарантира, че децата ще получават качествено образование." - допълват от "Родители за безопасно образование".

Опитите за отричане на това съгласие между училището и родителите може да доведат "дискредитирането на тази форма на обучение от недобронамерени хора с недостиг на колективно осъзнаване", предупреждават от организацията.

"Екипът ни получава непрекъснато сигнали, че ОРЕС ще бъде бойкотирано от родители, които по принцип желаят присъствено обучение, отричат и хулят ОРЕС, но сега не желаят да тестват децата си и чувствайки се принудени да са в ОРЕС, заплашват с компрометиране на учебния процес, отказ от влизане в час и други. Такива действия изцяло ще опорочат ОРЕС, както и усилията на училищни ръководства и учители, ангажирани с тази образователна форма." - се казва още в писмото.

"Споделяме тази тревога с ясното съзнание, че сега ОРЕС е най-добрия възможен вариант да се предложи приемлива форма на обучение, дори и на онези, които не я ценят. Нещо повече - считаме, че пандемията няма да отстъпи в близките една, две, а може би и повече години и трябва да се работи в посока все по-качествено онлайн обучение, защото това е иновативна стъпка напред." - подчертават от неформалното сдружение.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    90 17 Отговор
    На моите деца няма да правя тестове.

    Коментиран от #5, #8, #10, #14, #25, #27

  • 2 сила

    70 11 Отговор
    НЯМА ТАКАВА ОРГАНИЗАЦИЯ....ТОВА СА СКУЧАЕЩИ ТОЛУПИ И ТОЛУПКИ
  • 3 Пич

    94 15 Отговор
    Ами тъпаците какво очакват...!!!??? Родителите да си водят децата като агнета към кланица ли...?!!??? Почвам да преосмислям конспиративните теории...

    Коментиран от #9, #20, #36

  • 4 Организацията НПО ли е?

    64 4 Отговор
    Само питам... 😎

    Коментиран от #41, #52

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    55 8 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    и правилно защото им промиват мозъците а ДЕЦАТА ни са УЯЗВИМИ
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    70 13 Отговор
    ДОЛУ ръцете от ДЕЦАТА ни
  • 7 Мислещ

    77 15 Отговор
    Това, че ще им бъркат в мозъка с клечки след положителен тест пак ли е "злонамерена дезинформация", гниди?

    Коментиран от #13

  • 8 Зъл

    15 25 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ти нямаш деца бе лъжец!
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    35 5 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    ПИЧ тия желаят да ни промият съзнанието

    Коментиран от #21

  • 10 Родител

    13 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Защо? Знаеш ли нещо повече което ние незнаем

    Коментиран от #19

  • 11 Пенсионер

    16 57 Отговор
    Ако сега се пуснат децата присъствено на училище то ще се пусне духът от бутилката и ще се увеличи възможността за разнасяне на заразата

    Коментиран от #16, #17, #42

  • 12 Миризлив пор

    14 51 Отговор
    Във цяла Западна Европа това е начина, тук се правим че проблем няма.

    Коментиран от #43, #46

  • 13 Зъл

    7 18 Отговор

    До коментар #7 от "Мислещ":

    Я стига лъга бе! Копейко
  • 14 SEKTA

    69 22 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ФАШИСТА РАДЕФФФ ПОСЕГНА НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА НОВ НЮРБЕГСКИ ПРОЦЕС ЗА КОВИД ЛЪЖЦИТЕ-ТЕРОСТИ АНТИБЪЛГАРИ И БЪЛГАРОМРАЗЦИ И БЪЛГАРОУБИЙЦИ!
  • 15 Гого

    7 15 Отговор
    Да изтребим децата и проблема е решен...
  • 16 Зъл

    11 15 Отговор

    До коментар #11 от "Пенсионер":

    Избирателите на радеф и корнелата ще умират, и тези ще са виновни за връщането на герп и досето на власт!
  • 17 Родител

    11 8 Отговор

    До коментар #11 от "Пенсионер":

    Пенсионер е общо понятие! Или питам вие пенсионер виросолог ли сте?
  • 18 Радев играе мръсна игра

    38 5 Отговор
    На моите деца няма да правя тестове.
  • 19 Нищо не знае

    13 6 Отговор

    До коментар #10 от "Родител":

    Те неговите деца още са в Ташкент.
  • 20 КОНСПИРАЦИЯ

    63 5 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    ПИЧАГА ВСЯКА ТЕОРИЯ НА КОНСПИРАЦИЯТА СЛЕД 6 МЕСЕЦА СТАВА ИСТИНА ОГЛЕДАЙ СЕ!

    Коментиран от #22

  • 21 Пич

    36 2 Отговор

    До коментар #9 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Съгласен съм. Тревожното е , че заелязвам успеха им в това при по младите , които се образоваха по англо- саксонски тертип... Старото образование изкарваше широко интелигентни хора , които могат да мислят.... Сега , специализирани в дадена област слуги , от които имат нужда...
  • 22 Пич

    7 5 Отговор

    До коментар #20 от "КОНСПИРАЦИЯ":

    Така е... Просто пускам тънки кукички , за да напипам настроенията на аудиторията...
  • 23 big

    42 4 Отговор
    Дистанционното обучение е пълна глупост! То с присъствено обучение неграмотността на учениците расте неспирно, а с дистанционното неграмотността става почти 100%! За глупавите мерки не ми се говори, целия свят го направиха на маймуни! Оставете природата да се изчисти, не и пречете! Не създавайте условия за развитие на щамове!

    Коментиран от #26

  • 24 Хх77

    38 2 Отговор
    Събрали се 50 луди софиянки и направили организация някава с която искат да налагам мнението си върху всички родители в България.Ей фусти вие сте ковид фундаменталисти и екстремисти и започнахте като преди 89 да си докладвате познатите за измяна на идеологията .отпадъци
  • 25 Патето Яки

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Твоите 40 годишни деца още ли ходят на училище. ..........Нали имаше заведение, какво правиш на компютъра в 10.37 часа кога ще опечеш пиците........ Лъжеш като дърт циг@нин. "Почтения" Кирчо колко депутати ще вкара в НС .
  • 26 Светнат

    18 4 Отговор

    До коментар #23 от "big":

    Дрънкаш пълни глупости без изобщо да имаш хабер за какво става дума. И двете ми деца учат в момента дистанционно и учителите, които и присъствено си бяха читави, в момента им скъсват задниците от учене. Дори учителят по физкултура ги прави диви и щастливи за 30 мин. Поне 50/50/50 опори,преси и клякания на включена камера за да ги вижда. Разбира се има и учители, които изпобщо не си дават зор, но те са си такива и в клас.

    Коментиран от #38, #39, #50

  • 27 Имунолог

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Добре! Децата ти ще се обучават онлайн. Въпрос на избор.
  • 28 Баче Кико

    20 2 Отговор
    "Родители за безопасно образование" - кви са тия? Какво бълнува тази "организация" няма никакво значение.
  • 29 редник

    7 8 Отговор
    "...чe ceгa OРEC e нaй-дoбрия възмoжeн вaриaнт дa ce прeдлoжи приeмливa фoрмa нa oбучeниe, дoри и нa oнeзи, кoитo нe я цeнят. Нeщo пoвeчe - cчитaмe, чe пaндeмиятa нямa дa oтcтъпи в близкитe eднa, двe, a мoжe би и пoвeчe гoдини и трябвa дa ce рaбoти в пocoкa вce пo-кaчecтвeнo oнлaйн oбучeниe, зaщoтo тoвa e инoвaтивнa cтъпкa нaпрeд." - пoдчeртaвaт oт нeфoрмaлнoтo cдружeниe."

    Така е!
    Колкото по-рано обществото възприеме тази нова реалност, толкова по-добри резултати!

    Коментиран от #45

  • 30 Сашка

    26 1 Отговор
    Никаква мерки не са нужни, медиите да млъкнат, че те само вдигст повече врява.И преди е имало вируси, но никой не го е споменавал, сега явно много парички трябва да се усвоят.
  • 31 ВЪЗРАЖДАНЕ

    9 4 Отговор
    фейсбук група с 3000 последователи
  • 32 Ник

    0 2 Отговор
    СПОРЕД ВАС УСПЕШНО ЛИ Е?😐😐😐
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Гост

    22 1 Отговор
    Тези, които призовават да се тестват децата в училище, на процент ли са към доставчиците на тестове, че е такъв масов вой и истерия да плюят децата в нещо си? Ама що само за ученици - пропускате децата в детските градини, учителите,.... депутати и министри що да не плюят и те всяка сутрин, да не би да са богоизбрани?! Давайте тогава за всички, що само учениците?
  • 36 Рошко

    24 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    По разрови се в Интернет, това на което му викат конспирация си е жива истина
  • 37 БОЙКОТ

    26 2 Отговор
    То по тая тема става все по-скандално, първо беше без тестване, после с 1 тест, сега с 2 теста, па не може да ядат и да пият 30 минути преди теста, а ако едно даде положителен и родителя идва да го взима, а междувременно го отделят от стадото като за разстрел.

    Ако някои си мисли, че още е за здравето на хората, а не за пари и поклонение на еврейте да види какви неадеквати са на ръководни позиции!!!

    Коментиран от #51

  • 38 Теле

    9 3 Отговор

    До коментар #26 от "Светнат":

    Вярваш ли си на приказките. Колко взе за този коментар.
  • 39 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #26 от "Светнат":

    а социални те умения
    контакти те на живо
    и те ли минават
    Вече онлайн?
  • 40 Знещ

    16 1 Отговор
    Изисква се детето да не консумирало, пило или мило зъбите в рамките на 30 минути преди теста. Затова родителите реагират и са прави, колко по-рано трябва да стане едно дете за училище ако закусва вкъщи? В декларацията, което родителите трябва да разпишат, ако са съгласни децата да им бъдат тествани е написано точно това 30 минути преди тестване да не приема абсолютно нищо. Хора много Ви моля спрете телевизорите, така ще разсъждавате по трезво.
  • 41 Отговарям

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "Организацията НПО ли е?":

    Да това е сороспийско НПО. Спяща клетка, активирана в нужния момент. Такива със закон трябва да са забранени.
  • 42 Отговарям

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Пенсионер":

    Няма по - голяма зараза от индивиди като тебе.
  • 43 Ако в

    9 0 Отговор

    До коментар #12 от "Миризлив пор":

    Европа скачат от покривите, това достатъчен аргумент ли е и ти да скочиш?

    Коментиран от #44

  • 44 В европа

    11 0 Отговор

    До коментар #43 от "Ако в":

    много мъже в европа си махат оперативно топките, та дай сега и ние така, не всичко европейско е хубаво
  • 45 Толкова

    11 0 Отговор

    До коментар #29 от "редник":

    ли не можеш да осъзнаеш, че по този начин наливаш вода в мелницата на демонократите? Пълни глупости са тези "мерки". Всичко това разчиства пътя на новото робство. Прочети какво са сътворили давоските психопати с председателят им клаус швааб.
  • 46 Аз съм българче

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Миризлив пор":

    Аз съм българче и силна

    майка мене е родила;

    с хубости, блага обилна

    мойта родина е мила.



    Аз съм българче. Обичам

    наште планини зелени,

    българин да се наричам -

    първа радост е за мене.



    Аз съм българче свободно,

    в край свободен аз живея,

    всичко българско и родно

    любя, тача и милея.



    Аз съм българче и расна

    в дни велики, в славно време,

    син съм на земя прекрасна,

    син съм на юнашко племе.
  • 47 за Хората

    6 2 Отговор
    ...и мишките

    ДНК-то на децата ви не трябва да попада в ръцете на сатанистите. Търсят съвпад на секвенциите и ако има такъв - следва неразкрито отвличане, случайна катастрофа, "смърт от ковид" и донорство. Тези нечовешки организми, за които парите никога не са били цел, а инструмент, постигането на въображаемо "безсмъртие" чрез трансплантации и трансхуманизъм (независимо от средствата) е единствената възможност да отложат БОЖИЯ СЪД и ГЕЕНАТА ОГНЕНА. Борбата срещу тези демони и техните слуги трябва да е безмилостна, защото това не са човешки същества от които вие самите да очаквате човещина и милост. Прочетете думите на Кришна към Арджуна преди битката при Курушетра. Все по-малко оставащите ИСТИНСКИ ХОРА, трябва да се изправят срещу демоните си... срещу враговете на БОГ.

    Коментиран от #48

  • 48 Stefan

    4 1 Отговор

    До коментар #47 от "за Хората":

    За теб ЕДИН МИЛИОН ПЛЮСА - това, което казваш е истина!
  • 49 Матей

    4 0 Отговор
    Откъде им хрумна ,че децата са преносители на зараза,по тая логика като си разкарваш кучето на разходка,и то разнася ковид,както и всички домашни животни,не трябва да се изкарват на паша,котките по улиците също,вятъра може също да разнася.Тестове за деца също ще тука има,тука нема,ще разиграват хората като мечки из панаир.Детските градини не са ли ги затворили по същата причина?Всеки път си казваш ,че са стигнали дъното и всеки път те опровергават,дълбаят упорито надолу.
  • 50 big

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "Светнат":

    Да приятелю, наистина си светнат, но от обратната страна! Това, което ти виждаш, дали го виждат твоите деца? А хората с които те комуникират, ако има такива? Моите внуци не искат категорично дистанционно, предпочитат да правят физическото с другите деца в училище!
  • 51 редник

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "БОЙКОТ":

    Написали сте голяма недомислица:
    "...а ако едно даде положителен и родителя идва да го взима, а междувременно го отделят от стадото като за разстрел."

    Може би не знаете, но винаги е имало "филтър" на входа - учителките и сестрата посрещат децата, при съмнение мерят температура, преглеждат косата и при положителен резултат детето се отделя в стая изолатор и се вика родител!
    Ако можете, помислете бавно, бройте до 10 и отговорете - наистина ли сте против тези мерки?...
  • 52 ГОСТ

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Организацията НПО ли е?":

    НАПРАВИХ СИ ТРУДА ДА ПОТЪРСЯ САЙТА НА ТАЗИ ОРГАНИЗАЦИЯ! В ИНТЕРНЕТ НЕ ИЗЛИЗА НИЩО! НЯМА ФИНАНСОВИ ОТЧЕТИ, НЯМА КОНТАКТИ, НЯМА УПРАВИТЕЛНИ ОРГАНИ, НИЩО! ПОРЕДНОТО КУХО НПО, НА ХРАНИЛКА НА СОРОСОИДНИТЕ ИЗРОДИ, НАЙ-ВЕРОЯТНО! НЕ ВИЖДАМ КОЙ ПОДПИСВА ПИСМАТА И ПЕТИЦИИТЕ ИМ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол