Last news in Fakti

15 Ноември, 2021 08:54 3 158 20

Син на един от загиналите в COVID отделението в Сливен: Разбрахме за смъртта му от медиите

  • covid отделение-
  • сливен-
  • пожар

Той твърди, че нито една институция не е съобщила на семейството му за трагедията

Син на един от загиналите в COVID отделението в Сливен: Разбрахме за смъртта му от медиите - 1
Кадър бТВ

Запалена цигара от пациент или повреда в електроинсталацията са основните версии на разследването на пожара в болница "Хаджи Димитър". Син на един от загиналите заяви, че нито една институция не е съобщила за смъртта на баща му, който е бил на кислород в отделението, съобщи бТВ.

Той заяви и че не вярва във версията, че пожарът се е случил заради запалена цигара от пациент. Георги Люцканов дори каза, че не е получил обяснение защо пациентите са били заключени.

От ръководството на болницата казаха, че не знаят защо са имали ключ.

Почерненият син поясни, че баща му дори е звънял, когато кислородът е свършвал и никой не е идвал да помогне.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    37 3 Отговор
    Нормално за бялата мафия - заключва пациентите и се прибират вкъщи на дивана, ако вземе, че умре някой - ковид.
  • 2 др Гей Билтс

    29 5 Отговор
    Как пушат цигари в това Ковид отделение. През тръбите ли?
  • 3 Аз ще ви кажа

    43 1 Отговор
    Какво е станало. На 112 са се обадили минувачи които са видяли пламъците от прозореца. Медицински сестри спят през цялото им нощно дижурство. Ако проверяваха стаите през 30-40 минути, щеше да бъде избегната трагедията.Те са се затворили в стаята си и спят на легло цяла нощ.

    Коментиран от #8

  • 4 УжасТ

    44 0 Отговор
    Заключени стаи, премахнати паник бутони за да не пречат на спящия персонал...досега дежурните в отделението, шефа на отделението и директора на болницата трябваше да в ареста с повдигнати обвинения за умишлено убийство на повече от един човек!
  • 5 Перо

    31 0 Отговор
    Много неуредици има в тази болница,коствали живота на трима души: Незаконно заключване от персонала на болничните стаи с болни, неработеща алармена и противопожарна система,липса на работещ дежурен персонал, не работи никаква комуникационна система между болничните стаи и лекуващите медици,неспазване на противопожарните изисквания в рискова среда и т.н.
  • 6 селтак

    25 0 Отговор
    Интересно,дали са ги писали че са умрели от ковид?

    Коментиран от #11, #13

  • 7 12345

    23 2 Отговор
    Сега да им ръкопляскаме ли на некадърните докторя убийци.
  • 8 Така е

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "Аз ще ви кажа":

    но им влез в положение - трябва да са отпочинали за протеста през деня за повече пари и бонуси, ако трябва да обиколят и няколко телевизии за да се оплачат ще са на прага на силите си ако нямат здрав нощен сън.
  • 9 Възмутен

    26 1 Отговор
    Докато не осъдят един медицински работник няма да се оправим. Трима души са убити, те подхвърлят версия цигара, как ще пушат, като немогат да дишат? В Сливен има добри лекари, но има и голям брой боклуци с купени дипломи, сърбал съм им попарата. Близките да завеждат съдебни дела, има хора които са виновни, не може по-вече така.
  • 10 Бг новини

    1 12 Отговор
    Изпада подробността, че стаята е заключена ОТ ВЪТРЕ, което вероятно е за да не хване някой пушача.

    Коментиран от #12, #17

  • 11 Хаджи Генчо

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "селтак":

    Умрели са с коронавирусна инфекция. Ако не беше инфекцията нямаше да стигнат до ковид отделението и нямаше да пушат при обилно изтичане на кислород. Сега това е неолибералната псевдо истина.

    Коментиран от #14

  • 12 Миризлив пор

    1 12 Отговор

    До коментар #10 от "Бг новини":

    Важното е, да се плюе! Да се обвини някой, лекарите да са в постоянен стрес и да умират повече хора от липса на грижи. Давайте разнасяйте лекарите по прокуратура и следствие, пък после питайте "що има 1 лекар и 1 сестра на 80 човека отделение вечерни време". И всичко това заради някой, дето е решил, че правилата за него не важат и трябва да дръпне един фас.

    Коментиран от #18

  • 13 Петър

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "селтак":

    Много ясно че са в статистиката като починали от КОВИД,момчето което загина в ПТП край Луковит също го записаха с КОВИД,ненормалници долни.
  • 14 Петър

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "Хаджи Генчо":

    А момчето на 13 години което загина при ПТП защо пак го записаха в бройката починали от КОВИД?
  • 15 Белчо

    7 1 Отговор
    Осъдете мърлячите!! Кога е подхвърлена обгорялата запалка?? Аха, след оня сериал по тв някой палячо от болницата е помислил, че може така.. Филм е едно,реалността е друго!
  • 16 Да питам

    1 0 Отговор
    А той оставил ли е някъде телефон за връзка?
  • 17 Хахаха

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бг новини":

    Ти в болница влизал си през живота си:) Това да не ти е хотел, че и ключ да ти дават:) Вече видяхме от кадрите от Търновската болница, че персонала заключва пациентите за да не им досаждат.
  • 18 Учуден

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "Миризлив пор":

    Имаш добре развинтено въображение, да не си писател фантаст??? В отделението в Сливен е имало 7 пациента, един лекар, две сестри и две санитарки или горе долу по медицинско лице на пациент. Проблема е, че е нямало нито едно будно медицинско лице, била е изключена и алармената инсталация в стаите за да се наспят необезпокоявани. Когато е подаден сигнала за пожар и то от случаен минувач, охраната е събудила персонала, а те пък от своя страна моментално са избягали навън, дори не са си направили труда да отключат стаите.
  • 19 Как

    3 0 Отговор
    може да стоят под ключ пациентите. Ами те не са могли да си отворят и да се спасят. Съд и затвор
  • 20 ГОСТ

    1 1 Отговор
    ТОЯ НОМЕР СЪС ЗАПАЛЕНИТЕ ЦИГАРИ НЕ СЕ ЛИ ИЗТЪРКА ВЕЧЕ?! ТОВА СА УМИШЛЕНИ ПАЛЕЖИ, КАКТО В КРЕСНЕНСКОТО ДЕФИЛЕ ПРЕДИ ГОДИНИ, КОГАТО НАБЕДИХА ЦИГАНИН-ПАСТИР! ПАК БЕШЕ ОТ ЦИГАРА, НИЩО,ЧЕ ХОРА КАЗВАХА, ЧЕ ГОРИ ОТ ДВЕ СТРАНИ! НЕЩО ДА ЧУХТЕ ПО ВЪПРОСА? НЯМА И ДА ЧУЕТЕ, КОЙ Е ИМАЛ ИНТЕРЕС ОТ ИЗГОРЕЛИТЕ ГОРИ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове