Last news in Fakti

15 Ноември, 2021 16:50 2 780 43

И Йончева поиска оставката на Нинова

  • елена йончева-
  • оставка-
  • корнелия нинова

В България Корнелия Нинова превърна левицата в консервативна партия, близка до националистите и допусна тайни, а и не толкова тайни, сговори с ГЕРБ, каза евродепутата

И Йончева поиска оставката на Нинова - 1
Снимка: БГНЕС

Левите хора имаме дълг – не трябва да допускаме БСП да изпадне от активната политика. Левицата трябва да е в първите редици на промяната в България. С Корнелия Нинова начело на БСП вече е напълно ясно, че това не може да се случи. Председателят на партията заяви, че въпросът за оставката ѝ не е поставян след изборите на 14 ноември. Днес аз го поставям. Поражението е тежко и избирателите ни го казаха три пъти. Единственото правилно решение е оставка на лидера - и не, не е необходимо някой изрично да я поиска. Това коментира Елена Йончева, евродепутат от групата на социалистите и демократите, след вота за Народно събрание в неделя, съобщиха от пресофиса на евродепутата. „Резултатите на БСП показват – за трети път в последната година, че доверието в ръководството все повече спада. След като на 11 юли 2021 г. партията получи близо 370 000 гласа, очакванията бяха, че няма как да стане по-зле. В неделя, 14 ноември, се видя, че има – очертава се подкрепа от по-малко от 200 000 души“, заяви тя.

„Няма лидер на европейска партия, който при подобен унищожителен резултат, да не си подаде оставката“, каза Елена Йончева. „Левите хора в България не заслужават подобно унизително отношение. Сигурна съм, че левицата може да е първа политическа сила. Фактът, че президентът Румен Радев е подкрепен толкова категорично за втори мандат показва това“, коментира още тя.

Елена Йончева посочи, че социалдемократите са в подем в цяла Европа. „В България Корнелия Нинова превърна левицата в консервативна партия, близка до националистите и допусна тайни, а и не толкова тайни, сговори с ГЕРБ. В нейно лице никой не припознава промяната“, каза тя.

„Евродепутатката повече от година предупреждава за опасния път, по който председателят на БСП е поела“, изтъкват от пресофиса на Йончева.

„Може би тези дни изтича последният шанс да запазим възможността партията отново да е силна, водеща и европейска“, каза още Елена Йончева. Според нея е време тишината в БСП да бъде нарушена – „да се върнем там, където ни е силата - в открития дебат, в критичното мислене, в социалните политики и прогресивните решения“. „Не можем да отлагаме най-важния разговор - този за дълбоката криза на лидерството, за липсата на истински леви идеи, за невъзможността да вдъхновяваме избирателите и да намираме решения на проблемите. Няма как да реформираме страната, ако не можем да реформираме партията си.
Лявото в България има потенциала да бъде водеща политическа сила. И ще бъде“, убедена е Елена Йончева.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Курнелия

    45 15 Отговор
    Докато не съсипя БСП никаква оставка няма да подавам!
  • 2 честен ционист

    32 10 Отговор
    Отдавна казвах на Сашо Симов да свалят Корни, той все отлагаше.
  • 3 смерш

    20 7 Отговор
    И не само на Нинова-в ръководството на тази партия съдейки по някои публични изяви има очевидно схоластични хора,рецитиращи заучени фрази със социален характер,но без каквото и да било реално практическо съдържание за прилагане в територията!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Притча

    18 7 Отговор
    БСП от лява стана ЛЕВАШКА партия. И тя се спихва както еврогейската социалдемокрация станала присъдружник на глобалните корпорации и осигурила си високоплатени синекурни длъжности в тези корпорации.
  • 6 НИНОВА, ТЪРСИ СЕ НОВ ШЕФ НА...БСП

    13 7 Отговор
    ТИ КОГО ПРЕДЛАГАШ........
  • 7 Българина

    30 6 Отговор
    ленче, ако смяташ прогресивното да е джендърството в бсп, ти гарантирам под 4пр веднага! проблема на бдп не е щото е консервативна, Възраждане влезе в парламента шото е КОНСЕРВАТИВНА и ще качва още! ти си една неолиберална па ч а. лява или дясна е все тая.
  • 8 Коко

    25 6 Отговор
    Йончева, я си седи мирно в европарламента и не давай много съвети, че не си много умна. Вместо това, вземи да си подмладиш физиономията. Но гледай да не откраднеш някой крем против бръчки от безмитната зона на летището като Ленчето Поптодорова. Залагай на повечко гимнастика на лицето и на самомасаж. Виж как стават тези работи на някой южнокорейски сайт. Може да идеш и на чичо доктор да се поопънеш малко.
  • 9 Centyrion

    18 10 Отговор
    И да я получи все същата работа,партията ви преключи.Вече ще е партийка.Когато дълги години рязахте клона на който стоите не ви ли дойде на ум,че това рано или късно ще се случи???Наядохте ли се на милиони и милиарди??? ГЕРБ не ги обичам ,но те поне подхвърляха по някоя троха на определени групи,които днес им връщат жеста.
  • 10 ;л;л;

    29 6 Отговор
    боклук йончефа иска тотоалната джендеризация в България, затова иска Нинива да не е водач на партията! боклук йончева иска България да приеме исляма и да заклейми християнството - така, както и е наредено от учителя и гей станишеф! бокук йончева - враг на народа!
  • 11 Да,бе

    16 8 Отговор
    Нинова отговорно е обещала,че като падне под 4 процентната бариера и почва да мисли за оставката си.
  • 12 Наглеците вън

    26 5 Отговор
    Моме Елено, Елено, защо си толкоз глупава, глупава йоще нахална. Ленче, ма, ти от каква позишция даваш съвети, какво да става в БСП, след като не си член на тази парткия? Защо си тикаш човката в дела, които нямаш никакво право на това. Или бившият Сергейчо, с който вие активно работите срещу БСП, те подтиква на тези прозрачни намеци. Ясни сте ни е двамата.
  • 13 Ана

    21 4 Отговор
    Това коварно недоразумение ВЪН от ЕС !!!!!
  • 14 ами хй

    23 4 Отговор
    йончефа - кажи си веднага, че настояваш България да приеме 52 пола!! Стига плямпа по американски! Стига недомлъвки! Подавай остава, елено станишефа!
  • 15 изиком

    22 3 Отговор
    Аааа, тая массстия ми идва в повече. Да ходи да сменя на СтанишЪв ...... .
  • 16 8322

    28 2 Отговор
    Корнелия е по-свястна от Елена Йончева, която постоянно клепа и злепоставя родината си (предполагам от "родолюбие") пред европейския интернационал.
    В едно с Радан Кънев, другият безродник са петно за страната ни!
  • 17 Синята чапла

    22 1 Отговор
    Тая си направи пиар с оградата и отиде при Станишев.
    Голяма лигла.

    Вдигат шум, правят се на загрижени и резултат 0/ нулллла!
  • 18 Оставка

    9 15 Отговор
    Шокиращо е ,че Корнелия Нинова докара БСП на нивото на антибългарската ултра националистическа партия Възраждане! Оставка и то веднага!

    Коментиран от #42

  • 19 Синята чапла

    17 2 Отговор
    Нинова ще подаде оставка и пак ще я преизберат.
  • 20 Нелепо е

    12 8 Отговор
    Корнелея да ни говори че най-важната задача на БСП е обсъждането на държавния бюджет?! Къв бюджет като не си фактор в политиката?Най-важната задача на Корнелия е да подаде оставка. Нека да погледне какво става в дясно. Освен това е крайно време.
  • 21 Грозната Еленка да се скрие

    20 1 Отговор
    Самият факт че е имала физически допир с Мазното я прави 100 % неприемлива за нормалното бг население,аут от естрадата!
  • 22 Ася

    18 0 Отговор
    Елена , ти с любовника си Станишев разбихте БСП !!!! ПОЗОР !!!
  • 23 НИНОВА, СТЯГАЙ КУФАРИТЕ

    6 7 Отговор
    БАЦО ТА СПУКА ОТ БОЙ....КОЛКО ОЩЕ ТРЕБЕ ДА ТЕ ОПРАСКА, ЧЕ ДА СЕ РАЗКАРАШ.....ЗАКОПА Я ТАЯ ПАРТИЯ НИНОВА, ЗАКОПА Я....И РАДЕВ ША ГО ЗАКОПАЕШ
  • 24 3.14К

    9 2 Отговор
    Заедно с Нинова трябва да изритат и Йончева.
  • 25 Матей

    5 1 Отговор
    Защото и тя е лидерска партия.Като кажеш БСП и си представяш корнелия и обратно.А навремето като кажеш БКП и си представяш сърп и чук,не бай Тошо.Появяват се нови,съвременни и привлекателни идеи,други нови партии ги представят и привличат все повече ресурса на бсп.По начало нагласите на масовия избирател са неустойчиви и лабилни,достатъчно е да се появи някой кресльо и веднага тръгват след него.Това е поради липсата на съвременна идеология,сериозна ,дори сурова,право куме ,та в очи и всеки да знае коя организация е неговото представителство и никоя друга.
  • 26 Корнелия Нинова

    5 2 Отговор
    Ква оставка ??? Вие да не сте болни ? Оставки само искам ......
  • 27 РЕАЛИСТ

    12 3 Отговор
    Няма проблем да си даде оставката Нинова. Мястото ѝ ще бъде веднага заето от Гергов, който отдавна е кандидат за поста. Явно има кръгове в БСП , които точно това целят.
  • 28 корупция 0

    5 2 Отговор
    Да ти имам и левите хора с големите заплати и хотелите. Поредната партийка, която разделя хората.

    Аз не съм нито ляв, нито десен. Аз съм български гражданин и искам справедливост.
  • 29 И ти ли Брутке

    7 0 Отговор
    Е това може, но най малкото ти имаш правото и морала да поставяш този въпрос... много си долна, злобна, неблагодарна и крадлива... замълчи и се скрий в дън гори тилилейски барабар с ментора си!!!!
  • 30 Жижо

    10 0 Отговор
    Тази не е член на БСП.После е пристрастна защото при Станишев беше мазало и затова се появи ГЕРБ.Тази не е и българка по родов принцип завършила в СССР и като цяло вреди в личен интерес. Освен това е проводник на джендъризма и само това е достатъчно.
  • 31 Комунист

    11 0 Отговор
    Пази боже да съм фен на кака Кури, но тази със змийските очи без Нинова европейския парламент щеше да го гледа през крив макарон.За Милиончева с пълна сила важи поговорката "Храни куче да те лае."
  • 32 СаТЪРА НА аСаСИ

    8 0 Отговор
    Йончева и Станишев се докопаха до Европейския Парламент,живеят си охолно в Белгия и не ги боли за бедните Българи. Заради такива дечица на Червената Олигархия БСП губи подкрепа.....Отзоваване и това е.....Работеха с ГЕРБ
  • 33 Хан Сол

    6 0 Отговор
    Абе дрогарко Ленче нали Румбата трябваше да е надпартиен безпартиен и т.н партиен. А то какво стана троянски червен кон разединител на нацията. Той според конституцията трябва да казва само "Деца нека бъдем приятели" и да си ходи по коктейли и други
  • 34 Кака Курни

    5 1 Отговор
    много обича да се рови в бюджета. Върти суче и все към бюджета. Нали на базата на държавния бюджет си прави личния. Трябва да види откъде какво да щипне и с какво ще разполага. Ама нещо е много назад в класирането та трудно вече ще стига до бюджета. ПП не са щедри като Борисов и няма да я дотират.
  • 35 БСП на Бунището

    7 1 Отговор
    Какво стана с Имунитета на Йончева и Офшорките с пари от КТБ????БСП - милионерите са много загрижени за Лявото....Направо не спят да мислят за Народа....хахах
  • 36 Хико-михо

    2 2 Отговор
    Вече други подписват ведомостите. Парите ще се разпределят от другите. Сори за БСП и лапачката. Нинова ще бъде на диета. Няма кеш за джоб пара. Тя и куцата й партия от доста години не е фактор в политиката. ГЕРБ я използваха само за прокарване на корупционни практики и й плащаха под масата.
  • 37 SDEЧЕВ

    4 2 Отговор
    НОВОТО ЛЯВО Е ПП . БСП УМРЕ ЗАЕДНО С ПОЯВАТА НА МАЩИННИЯ ВОТ. ЕЛЕКТОРАТА Е ЗАСТАРЯВАЩ И СЕ ПЛАШИ ОТ МАШИНКИТЕ ,КАТО ОТ САТАНАТА.НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ ПОГРЕБВАЙТЕ ТОВА ГНУСНО БСП ЛОГО,ЧЕРВЕНИ КАРАМФИЛИ И Т.Н. КОМУНЯГИ ВЛИВАЙТЕ СЕ В ПП И ТИХО КРОТКО ПАК ЩЕ ПАПКАТЕ.
  • 38 Оня с коня

    4 2 Отговор
    Нинова признай си! Ти си Мата-Хари. Голямо пъшкане е ставало в Секвоя.
  • 39 Наследствен кУмониЗтЪ

    2 2 Отговор
    Другарката КУРнелЕа никогиш си нема даде оставкатЪ, и Господ да и я сака, има я нема даде!
  • 40 кольо

    6 1 Отговор
    Тази партия , заряза идеите си и изневери на създателите си !!! Партията наследник - БСП бе обявена за партия на интелектуалците , а
    не РАБОТНИЧЕСКА !!! В действителност е една еврейско - народняшка
    сбирщина !!! Когато застанете зад интересите на НАРОДА и започнете да се реформирате евентуално можете да говорите за политическа сила !!! Изгонете 99% от сегашните "партийци" и започнете отново !!!
    Когато поведете НАРОДА , можете да говорите за електорат и изборни победи !!! А , сега сте стадо водено от крушовишката биволица !!!
  • 41 просто човек

    8 0 Отговор
    Тази защо се коси толкова. От Пресъпленията Продължават ще я заместят пълноценно.
  • 42 АФЕРА ЙОНЧЕВА

    8 1 Отговор

    До коментар #18 от "Оставка":

    ГНУС МЕ Е! ЗАЕДНО СЪС СЕРГЕЙ, КИРЧО И АСЕНЧО МИНЕТЕ ПРЕЗ „КОЗЯК“ ДА СИ ВЗЕМЕТЕ ХОНОРАРИТЕ И ПОСЛЕ ДА ПОДПИШЕТЕ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ, ДА КЛЕКНЕТЕ ЗА ЗЕЛЕНАТА СДЕЛКА И НАКРАЯ ДА ПРИЕМЕТЕ МАКЕДОНИЯ В ЕС! КОЛКО ТИ ПЛАЩАТ ГЕРГОВ И БИВШИЯ ТИ ЛЮБОВНИК И ПОДОБНИ САТАНИСТИ- ВЕСЕЛИНА ТОМОВА
  • 43 фбр

    1 2 Отговор
    Какво друго очаквате от СЕДЕСАРКАТА КОРНИ?! Естествено , че ще затрие БСП !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове