Last news in Fakti

22 Ноември, 2021 20:39 1 591 33

Станишев за БСП: За първи път може да се говори за загуба не само на периферия, но и на ядро

  • сергей станишев-
  • бсп-
  • загуба-
  • периферия-
  • ядро

Искам да знам кои са тези членове на Националния съвет, които смятат, че всичко е окей и дават смел мандат на това ръководство, което по същество не пое отговорност за резултата, заяви председателят на ПЕС

 Станишев за БСП: За първи път може да се говори за загуба не само на периферия, но и на ядро - 1
Снимка: БГНЕС

Левицата е изправена пред сериозното предизвикателство - от една страна са преговорите за съставяне на кабинет, от друга - вътрешни проблеми за избор на председател.

Председателят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев коментира тези теми в интервю за БНТ.

"Всеки социалист в България има притеснения за съдбата на БСП, защото тя е достигнала безпрецедентно дъно - от почти 900 000 до около 250 000 гласа. За първи път може да се говори за загуба не само на периферия, но и на ядро", заяви Станишев.

За него линията на консервативна левица не е идентичността на БСП, която иска да бъде модерна, европейска партия, да привлича и леви, и центристки гласове

Консолидация на лявото и разширение на центъра - трябва да се промени политиката, заяви председателят на европейските социалисти

"Искам да знам кои са тези членове на Националния съвет, които смятат, че всичко е окей и дават смел мандат на това ръководство, което по същество не пое отговорност за резултата, защото псевдо оставката е един трик за печелене на време", заяви Станишев.

Според Станишев пак се търсят виновни за ситуацията в БСП, в това число - вътрешната опозиция на партията и президента.

"Ясно е, че анексията на Крим не се основава на международното право и това е еднозначна и категорична позиция на ЕС. Това, което президентът е имал предвид, най-вероятно, е реалността, която в момента е такава", коментира той изказването на Радев по отношение на Крим.

"Аз гласувах за президент, който олицетворява преобладаващото желание на българските граждани за промяна на модела, което се прояви още на протестите миналата година, което се изрази и в последните три парламентарни избора", допълни председателят на ПЕС.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лиц

    36 1 Отговор
    Плоския данък, майчин предателю.

    Коментиран от #29

  • 2 що е хамстер

    33 0 Отговор
    Соросоидален паралелепипед.
  • 3 смерш

    38 0 Отговор
    Човека,който изчезна с лъжа към лелеяното богатство на евродепутат и привърженик на лГдж ценностите,няма право да се изявява като морален съдник!
  • 4 Абе ,

    45 1 Отговор
    Зайо-Байо , в БСП има само един истински мъж и това е Нинова !
  • 5 мочо

    11 18 Отговор
    така е Радев ви ги натресе с 200 и след това ви прати на боклука.Чака ни радева сима,глад и мизерия.да му мисли народа
  • 6 Притча

    38 2 Отговор
    лъжливото евросерГейче с къща в Швейцария. За ради такива като него се спихна европейската социалдемокрация. Къде са италианската, френската, германската социалдемокрации? Къде са английските лейбъристи? Ръководителите им се съюзиха с мултинационалните компании и заеха високоплатени синекурни длъжности в тях. А наш СерГейчо - на топло в европарламента, където никой не го бръсне дори за сл.....ва!

    Коментиран от #28

  • 7 3.14К

    35 1 Отговор
    Това недоразумение трябва да го изключат от БСП и без нов мандат за евродепутат.
  • 8 Госあ

    32 1 Отговор
    Некадърен гей е сергей. От такива специменти само миризма излиза
  • 9 бааааси

    26 0 Отговор
    Сергата много бос по главата бе ...
  • 10 Апропо

    29 0 Отговор
    Я кой изпълзя изпод полата на жена си ? Я кажи негоднико , тебе колко пъти те би Тиквата на избори ? Ама ти правеше кинти с жена си и свинаря от Филибе и се хилеше . И вместо да се скриеш завинаги се завре да папаш в Брюксел. Мекотело. Сега пак дотича щото усети гювеч.
  • 11 XAAXAAAXA

    7 12 Отговор
    Май само серьожа дмитриевич още не е разбрал , че бсп умре ?
  • 12 Упсьььь...

    21 0 Отговор
    Появи се милият Сергейчо - задръстено тулупче! Неговите очички що ли виждат?

    Коментиран от #13

  • 13 Приземен

    18 0 Отговор

    До коментар #12 от "Упсьььь...":

    Сергейчо Гелав, какво ще кажеш за твоите заменки, които отвориха пътя към масовата бетонизация на бившето Черноморие?!?
  • 14 Ернесто

    1 20 Отговор
    При положение, че това го казва шефът на Еврогрупата на левицата втори мандат, смятам и има сериозен повод другарката Нинова да се отдаде на любими занимания. Яздене на кончета, шиене на гоблени, месене на питки и баници и да предаде папката с мерките за актуализация и възстановяване на способностите на Партията!
  • 15 нане Геле

    16 0 Отговор
    А този трябва с 200 през панталоните, всички низови организации да....
  • 16 Перо

    16 0 Отговор
    Херсонеца е изчадието и прокобата на БСП и БГ! Всички най-тежки и антинационални договори ги подписа той и дългите носове му намериха синекурна скъпо-платена служба в ЕС! Сега се е захванал да вкарва РСМ в ЕС за българска сметка и е един от лобистите,на всеки 2-3 месеца да насрочва дата или да прави международни форуми по темата. Отдавна не работи за БГ!
  • 17 серГейчо

    12 0 Отговор
    вземи си някакво европейско гражданство по избор, каквото най ти харесва и не се изказвай по въпроси, свързани с България по какъвто и да е повод. Живей си живота, а ние нашия.
  • 18 укрофоб

    14 0 Отговор
    Сър Гейчо Истанбулски са ши опраи БиСиПето . Сал дет го няма вече Буцко да го дънu де що го побара на избори .
  • 19 Посетител

    16 0 Отговор
    Точно този... плъх... да дава мнение... Колко пъти загуби избори - но, той оставка не подаде! Нито веднъж!!! Да се разкара, да си върви в Брюксел! Наглост и безочие!!!

    Коментиран от #21

  • 20 Пужел

    7 0 Отговор
    Тоя ПУЖЕЛ докато не съсипе партията нема да се кротне!!!!
  • 21 е как

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "Посетител":

    Е то в Брюксел не се оди току-така , требе наглост и безочие иначе не става.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 деко

    11 0 Отговор
    Корнелияяяя . ,.Грешката ти е че не изкара кирливите ризи на тоя плужек и гаджето му , дето ги прати в Брюксел а те ти забиха нож в гърба за да угаждат на евроджендърите .
  • 24 Алфа Вълкът

    2 1 Отговор
    Само от короната сте поне -20000 и в пъти повече не излязоха да не се заразят или да се изложат с машините. А и много имаше дето емигрираха в ПП. Туй стари комунисти, началници от татово време ме кандардисваха да гласувам за ПП. Няма да я бъди те тази партия!
  • 25 баста

    5 0 Отговор
    скпан серГЕЙ тарикат!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 наблюдател

    6 1 Отговор
    ве, този дърт... що не се покрие някъде? от къде го извадиха услужливите "медии"? ясно е, че за да налива вода в мелницата на правилните леви са го изровили. а кои са правилните леви? ами същите, като правилните десни - с ме.ки кит.ки.
  • 28 Моряка

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Притча":

    Гьонсурат трудно се изчегърква,даже и от Корни.Дано този път успее.
  • 29 КАПИТАЛИСТ

    0 5 Отговор

    До коментар #1 от "лиц":

    НИНОВА. Преди оправи СДС, сега оправи и БСП ...
    Пълна ПРОВОКАЦИЯ.
    Да си заминава в Крушовица да прави капитализъм ...
  • 30 Електра

    3 0 Отговор
    СС Момата, защо не си гледа Геи парада, и да вземе ПелеРашков и Божанков там, да са едно с Рада...

    Коментиран от #31

  • 31 Евро Дикоф

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Електра":

    За Рада Дълбоката ли става въпрос.
  • 32 Реалиста

    2 0 Отговор
    Долен лъжец, излъга социалистите и симпатизантите, че ще отстъпи мястото за ЕС на следвщия в списъка.Но уви мошеника заедно с безпартийната Елена заминаха и веднага започнаха атаките срещу Нинова.Да забрави БСП, всяко показване и изказване , предизвиква отвращение към двамата предатели.ПОДЛЕЦИ!!!!!!
  • 33 ЛИЛИ

    2 0 Отговор
    Аз не съм член на БСП, но си позволявам да дам съвет на Крум Зарков, умно момче, отличен професионалист и харесван от много хора, но допира му до Станишев , ще го компроментира ще педизвика омраза към него, заради предателя Станишев!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол