Last news in Fakti

23 Ноември, 2021 07:41 5 302 44

Богдан Милчев: Отдавна алармираме, че предстои "второ Своге"

  • богдан милчев-
  • боснек-
  • ам струма

В района на село Боснек се случват множество катастрофи, допълни експертът

Богдан Милчев: Отдавна алармираме, че предстои "второ Своге"  - 1
Снимка: БГНЕС

В района на село Боснек има данни за множество катастрофи. Това каза за NОVА експертът по пътна безопасност Богдан Милчев. По думите му само за миналата година е имало верижна катастрофа с автобус със загинали.

„Имаме информация, че този път не е автомагистрала, а скоростен път. Проблемът не е само това, а дефицитите в пътната ни система, които водят до грешки. Транспортната система у нас не отговаря на минималните изисквания за сигурност”, обясни той. Според Милчев 50 % от маркировката у нас не отговаря на нормативните изисквания, което само по себе си е предпоставка водачите да се уморяват по-лесно и да допускат повече грешки.

„От години алармираме, че ще се стигне до пореден инцидент, като този в Своге. Апелирам незабавно да се сформират екипи и работни групи с експерти, заради инцидента на АМ „Струма”. Ние самите ще го направим, като ще ни трябва поне седмица за да имаме конкретни данни”, допълни той.

За последните четири години над 1000 са пострадалите или загинали чужденци в България при пътни инциденти, коментира Милчев.

Техническа неизправност би могла да е вероятната причина за самозапалване на автобуса, каза още експертът.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милчев,

    93 6 Отговор
    като шеф на КАТ беше гола вода!Спри да ръсиш глупости и да се опитваш да се издигнеш в очите на слепите!От теб нищо не става!

    Коментиран от #5

  • 2 Шофер

    9 78 Отговор
    Гордостта на Станишев! Поредната негова "магистрала", която трябва да се построи наново! А най - вероятно сега и ремонтът там е замразен и необезопасен!
  • 3 ГЕШТАПО

    86 7 Отговор
    КОГА ЩЕ ИМА ОСЪДЕНИ ЗА СВОГЕ?????? АКО СЕ ДОКАЖЕ НЕКАЧЕСТВЕН ПЪТ. КОГА ЩЕ ИМА ОСЪДЕНИ КАСКЕТ?????? РАЗБОЙКО КАГО ЩЕ Е СЪДЕН ЗА КРАДЕНИТЕ ПАРИ И ЧЕКМЕДЖЕТАТА, ЗЛАТОТО, СОДЖУЦИТЕ И Т.Н. САНИРАНЕТО НА БЛОКОВЕТЕ. ДЕТО СЕ Е ДОКОСНАЛ ВСЕ Е КРАЛ.

    Коментиран от #29

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мдааа

    61 3 Отговор

    До коментар #1 от "Милчев,":

    Сега всички като тоя ще ръсят мозък, за да намажат по един или друг начин от тази трагедия. Ганьо в действие
  • 6 Bai Nudals

    41 2 Отговор
    Там нищо не се е виждало,нямало е добри светлоотразители на мантинелата. Направо се е нацепил в мантинелата защото тя си е на средата на пътя дефакто.

    Коментиран от #31

  • 7 Чичо Данчо

    48 5 Отговор
    И да алармираш файда нема.
    Тъпото си опъва паричките в чувалитр,прай магистралки с 3то разрядни материали,духва и после става мазалото.
  • 8 Богдане

    49 0 Отговор
    Богдане, ти с какво образование си, че се изказваш компетентно? От Академията на МВР в Младост, която няма акредитация от Министерство на образованието. Не трябва ли поне да си пътен инженер? Но нали си Калинка може да говориш глупости колкото си искаш!
  • 9 Богдан Милчев, по добре се скрий някъде!

    52 3 Отговор
    Ти като шеф на КАТ какво направи да се случват по малко Катастрофи в Този Район!! Сега ще пишеш, че са виновни Комитова, Рашков и Радев!!! Частен Институт от Бивши Катаджии!!!!! Като чуят хората за Катаджии и идват много думи на устата...... А отгоре на всичко да дават Акъл!!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Джоко

    42 4 Отговор
    Сега ще лъсне качеството на проектиране и строителство на Барбата. Нищо ново под слънцено когато се копират практики от Италия- трагедия след трагедия. Моста Моранди и Искърското дефиле са примери за подръжка и рехабилитация. А за спестеното от новопостроеното се вижда с просто око- мантинели като макарони и маркировка- виртуална, тя се изтрива след 3 месеца.
  • 12 Тулупа

    32 7 Отговор
    На тиквата великите магистрали.
  • 13 Ееееее

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "истина е":

    Там е по-добре!
  • 14 1111

    10 1 Отговор
    Атентат.....Македония.....бог да прости починалите
  • 15 mdaaaaaaaaa

    31 3 Отговор
    Пътищата са такива в БГ. Магистрали от вестници където 60 на 40% от парите инвестирани в тия проекти са краднати я по шкафчета, я някъде другаде. Трагедия! Черни новини и сега чуваме всякаква глъч, възползваща се от тази трагедия! Гребаджии и подобни! Вие сте срам за народа изчезнете! Време е затягане по гтп-тата
  • 16 Загрижен

    32 3 Отговор
    Тоя ТУЛУП, къде беше по времето на престъпника от Банкя да ни информира, че нямам спомен? Тогава всичко беше цветя и рози, нали?
  • 17 Кински

    23 0 Отговор
    А гледайте какво е разстоянието от мантинелата вдясно ,където е бил първия удар до втората вляво . Ако е карал нормално дали нямаше да спре по рано... А да не говорим че за колко малко време са стигнали от турската граница до мястото на ПТП . При положение че са спирали и за паузи .средна скорост над 100 км в час ... При тези условия е самоубийство.
  • 18 Богдан Милчев Гербер!! Как Беше по твое

    19 2 Отговор
    Време??? Какво направи да намалеят Катастрофите!!?? НИЩО!!! , ИДВАХА ВЕЧЕР ПО ДРЕБНИТЕ НАЧАЛНИЦИ ДА ТИ СЕ ОТЧИТАТ!!
  • 19 Онзи Рачев,

    21 1 Отговор
    Рече,че автобусът е изминал 350 км. за 4 ч.Ако е верно,шофьорът е карал като бесен.
  • 20 БОРУНА ЛОМ

    17 1 Отговор
    А БЕ КЪДЕ БЕШЕ ПРЕДИ ТОВА
  • 21 Миризлив пор

    11 4 Отговор
    Тема за размисъл, на тези автобуси отоплението е тип "нафтова печка". Ако е имало проблем в печката, то може да са влизали и газове в купето, най-опасен е въглеродния окис, няма вкус и мирис просто заспиваш. Автобуса без спирачен път и никой не е счупил стъклото и да изскочи навън?
  • 22 Георги

    25 0 Отговор
    Ей,СМЕШНИК...знам те много добре какъв полицай беше...ПЪЛЕН СМЕШКО ! Затова те и изгониха от полицията...това че пак си успял да се намърдаш на топло местенче не означава че тлябва да ръсиш простотиите си...разбра ли бе ОЛИГОФРЕН ПРОТИВЕН !
  • 23 [email protected]

    3 14 Отговор
    ма как пък все тулупа е виновен..... хахахааааааа ....др. все невинни... на калпава ракета космоса й крив.... стринка комитова вместо да раздава гъши дроб да се беше информирала как са нещата...колко писма й написаха, че състоянието на пътищата е влошено... че липсват мантинели... маркировка... че идва зима... денят накъсява... аз никъде не съм прочел, че са започнали някакви мерки... нищо построено не е вечно... трябва и поддръжка... а не само да си прехвърляме топката...

    Коментиран от #24, #32

  • 24 3748

    9 1 Отговор

    До коментар #23 от "[email protected]":

    А кой? Нали той със Севда и здравния министър ги инспектира. Лоша инспекция, здравния министър е бил без стетоскоп.

    Коментиран от #35

  • 25 Факту

    14 0 Отговор
    Стига глупости без проверка. Това става навсякъде и най вероятно е от преумора. Един белгийски шофьор претрепа една нощ преди десетина години цял рейс с фламандчета, връщащи се от ски в Швейцария.
  • 26 Гост

    6 3 Отговор
    Държавата взе поредните жертви. Очаквайте съвсем скоро новините за изядените от кучета. Всяга година се повтаря един и същ филм на ужасите. В "държавата" е не само скъпо, но и опасно да се живее. Хора спасявайте се кой какта може.
  • 27 2972

    6 1 Отговор
    Мдаа автобуса се е запалил поради лош път...
  • 28 Рачко Пръдлето

    1 18 Отговор
    Своге е трагедия, а тази е в пъти по-голяма. При Своге имаше комплексни причини от асфалт,маркировки,мантинели и най-вече ШОФЬОРСКА, дъжд,превишена скорост. Бяха уволнени трима министъра и други държавни служители. Тук ще има ли съд и уволнения и поемане на вина, а другарю Радев?

    Коментиран от #30, #34

  • 29 Един шофьор

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "ГЕШТАПО":

    Да пази господ но според мен за Своге е виновен само шофьора , той кара хора и трябва да се съобразява със пътните и атмосферните условия. Ако трябва и на първа скорост ще кара. През бай Тошово време пътищата по хубави ли бяха , автобусите по хубави ли бяха ? Само шофьорите бяха по добри караха 6 месеца курс , а не като сега 20 дена.
  • 30 Рачков

    12 1 Отговор

    До коментар #28 от "Рачко Пръдлето":

    Пръдльо, що не си е п м. Някой заспал на волана и изтрепал сума ти народ, и за това трябва да отговарят министри и президент, ли бе деб... гепирастки.

    Коментиран от #36

  • 31 Факт

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Bai Nudals":

    Виждат очите и реагира човека при съобразена скорост с пътната обстановка!

    Коментиран от #43

  • 32 Циник

    8 1 Отговор

    До коментар #23 от "[email protected]":

    Построеното не е вечно, ама откраднатото е! Ти сериозно ли? Години кражби и злоупотреби и всичко да бъде ли оправено за няколко седмици. Ти да не си Тома Биков?

    Цялата шайка от Магистрали и другите подобни дружества за източване т на държавата трябва да влезе в затвора. Този път и с обвинение в непредумишлено убийство.

    Коментиран от #37

  • 33 Мексо

    9 0 Отговор
    Цял живот слушам тоталните глупости изречени с неподправена аматьорщина на Ботьо Ботев и Алекси Кисяков. Сега и този започна да се прави на експерт. Той може да направи единствено схема за събиране на пари чрез държавни лостове и схеми. Това работеше докато беше шеф на КАТ. За друго не става. Търсете експерти от чужбина.
  • 34 БОРУНА ЛОМ

    5 0 Отговор

    До коментар #28 от "Рачко Пръдлето":

    И НИТО ЕДИН ВИНОВЕН ПОЛИТИК В ЗАТВОРА!
  • 35 flay

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "3748":

    и оттогава само той ... браво и никой друг... ми да бяха инспектирали и те... не само да стискат кълки и да се бият в гърдите, че са министри... а да носят отговорност не могат а??
  • 36 Рачко Пръдлето

    1 3 Отговор

    До коментар #30 от "Рачков":

    Заспал на волана и за това тиквата виновен, а кога кау.ня ще носи вина за сънищата на народа и шофьора.
  • 37 flay

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "Циник":

    ми да влезе бе.... нокой нищо не е казал за това... но че вече друг носи отговорност за пътищата съще е факт...щом си станаще носиш и ти отговорност ... а не да се оправдаваш ама то така беше и да си чиста вида ненапита.... стринка и тя нямали построени две къщи с европари??? ако е така ... тя не краде ли??? айде и тя да орави компания на др.

    Коментиран от #39

  • 38 BGman

    3 0 Отговор
    Пътувал съм по тъмно по тази магистрала, 2 румънски коли ме изпревариха. Последвах ги за малко, караха с 180 км/ч.....след това пътя виновен.
  • 39 9233

    3 1 Отговор

    До коментар #37 от "flay":

    Отговорност за пътищата, такива каквито са, носи този който ги е строил и този, които ги е приел, ако въобще са приемани по закон. Новите не могат да започнат да сменят дренажа на пътя, настилката, виражи ... Могат само да поставят знаци, например: "Построено от Бойко, карай с 40!"

    Коментиран от #42

  • 40 Павел пенев

    4 0 Отговор
    На този бивш униформен папагал и настоящ експертне му давайте да се изказва.
  • 41 Павел пенев

    3 1 Отговор
    Този герберски мафиот отново го извадиха на показ герберските мисирки. Сега така ще работят в опозиция,чрез журналисти лакеи в медиите.
  • 42 flay

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "9233":

    разбира се, че и новите могат да направят каквото трябва.... иначе защо са там... да казват, че тулупа е виновен ли? всичко могат да направят стига да искат..да не би тоз път един път построен и да остава завинаги така...да направят нещо по добро и да им кажем браво... а не само оправдания
  • 43 Bai Nudals

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Факт":

    Е ако ти излезе една мантинела напречно,ще те разреже като нож.
  • 44 Gen Gurko

    1 0 Отговор
    Този никаквц се чуди как да се намести на хранилка пак-я в комисийка, я шеф на агенцийка. Докога ще му дават думата? Не го ли помним кой е?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове