Last news in Fakti

23 Ноември, 2021 19:46 4 244 118

Кирил Петков: Бих се радвал главният прокурор да си даде сам оставката

  • кирил петков-
  • главния прокурор-
  • сам-
  • подаде-
  • оставка

Стартираха коалиционните преговори по темите "Правосъдие" и "Транспорт"

Кирил Петков: Бих се радвал главният прокурор да си даде сам оставката - 1
Снимка: БГНЕС

Започнаха дискусиите на "Продължаваме промяната" с БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България" на тема Правосъдие. Целта на обсъжданията е да се постигне коалиционно споразумение с тези политически партии за създаване на правителство. От днес до събота "Продължаваме промяната" започва серия от дискусии по ключови политики с цел изработване на коалиционно споразумение. Във всяка от дискусиите по различните теми са поканени да участват по трима експерти от БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България". Нагласите са да се формира кабинет преди Коледа.

Това, което ще обсъдим е изключително важно, защото ако тук не се разберем, всичко останало няма да има смисъл. Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков по време на дискусията, съобщават от Novini.bg.

Визията на ДБ е България да бъде свободна, силна, достойна и просперираща държава. Това е пряко свързано със сектор „Правосъдие“. „Има 5 цели, които трябва да постигнем. На първо място трябва да се постигне независим съд, реформа в прокуратурата, реформа в регулаторните органи, реформа в антикорупционната комисия и по-добър достъп на гражданите до правосъдие“, заяви адвокат Надежда Йорданова.

Според нея това са мерки, които могат да се постигнат в първите 100 дни управление.

По отношение на реформата в Прокуратурата от ДБ смятат, че на първо място стои въпросът главният прокурор да подаде оставка. Освен това е важно да няма пряко политическо кадруване, както и да се намали мандата на главния прокурор на 5 години.
Според Атанас Славов ВСС трябва да се състои в мнозинството си от съдии, пряко избрани от съдии. Той допълни, че има и възможност да има два отделни съдебни съвета - за съдии и за прокурор.

Това ще изключи рисковете от политическа намеса. Освен това изборите на председателите на върховните съдилища да стават "пред очите на всички", като кандидатурите да са на магистрати от самите съдилища. Това, според него, ще спре политическото кадруване. Ако все пак не се стигне до разделяне на два съдебни съвета, то тогава да се мисли за балансиране на квотите, каза Славов.

Според него е необходимо главният прокурор Иван Гешев да подаде оставка или да бъде освободен. За да се постигне по-голяма прозрачност на институцията, в редица страни има изграден модел за освобождаване на главния прокурор от депутатите, но със специално мнозинство и указ на президента. Специализираното правосъдие се използва за това "да ударим тези, които не са удобни", каза Надежда Йорданова.

Според нея формирането на политически квоти в регулаторни органи трябва да приключи, а в тези институции трябва да има критерии за случайно разпределение на преписки. Тя поиска и система за търсене на отговорност в тези институции. Една от спешните мерки е преосмисляне на ситуацията с КЗК, на която мандатът беше увеличен с две години, посочи още Йорданова.

ДБ предвижда и въвеждане на индивидуална конституционна жалба, намаляване на съдебните такси, гаранции за независима адвокатура.

Има проблем с дефицит на доверие в правосъдието. Това означава, че няма справедливост, посочиха от ИТН. Най-общо визията на ИТН е осигуряване на правата на гражданите и фирмите, както и осигуряване на истински независима съдебна власт. Важното за ИТН е и връщането на доверието на гражданите в правосъдната система.

България от доста години страда от дефицит на доверие към институциите. За съжаление, когато този дефицит на доверие е в правосъдната система, това означава, че липсва справедливост, коментира Радостин Василев.

Той отбеляза, че мерките, които предлагат в три модула, са очертани от възможностите, които предлага обикновено мнозинство, защото няма мнозинство за голямата реформа.

Андрей Михайлов посочи, че реформата е належаща, неизбежна е и ще се случи. По думите му, реформата на Висшия съдебен съвет /ВСС/ е най-големият инструмент за въздействие в съдебната власт. Според Михайлов изменение на Конституцията към момента е правно и политически трудно да се прогнозира и призова по-скоро да се мисли за промени в Закона за съдебната власт. От ИТН предлагат ВСС да се раздели на съдийски и прокурорски съвет, не само на колегии, а при невъзможност, защото това изисква конституционна промяна, да се реформира дейността на ВСС.

От ИТН също имат идея за намаляване на парламентарната квота във ВСС. Ива Митева каза, че е противник на премахването изцяло на партийната квота във ВСС, защото това ще капсулира системата. Кариерните бонуси трябва да ги отменим незабавно, посочи още тя. В програмата на ИТН е залегнала възможност за пряк избор на главния прокурор, но това пак предполага промяна на Конституцията. В Закона за съдебната власт могат да се променят правомощията на главния прокурор и преосмисляне на тази фигура като институт, смятат още от партията.

Андрей Михайлов отбеляза, че електронното правосъдие е акцент за ИТН, като посочи, че електронното правосъдие е много повече от дистанционна връзка. Реформа в Комисията за защита на конкуренцията е болезнено наложителна, коментира още той и отбеляза, че от там минава контролът на обществените поръчки и сливанията. От ИТН поставиха и темата за законопроект за частния фалит. Предвиждаме поетапно въвеждане на мълчаливото съгласие, заяви още Михайлов.

Ива Митева заяви, че мажоритарната изборна система няма да е червена линия за ИТН. Тя посочи, че Централната избирателна комисия трябва да бъде направена абсолютно деполитизирана и независима, да се премахнат партийните квоти и да се редуцира до седем-девет членове.

Според "БСП за България" трябва да се постигне справедливост с реформата на съдебната система. От партията са представени от Иван Иванов, Крум Зарков, Таня Найденова, Филип Попов и Явор Димитров в преговорите за коалиционно споразумение с "Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Има такъв народ" по тема "Правосъдие".

По думите на Филип Попов в центъра на реформата на съдебната система трябва да са правата и законните интереси на гражданите и стопанските субекти. Той посочи, че когато се говори за правосъдие, хората разбират и очакват от държавата справедливост - "Ако не постигнем това, нищо не сме постигнали". Попов представи част от приоритетите на "БСП за България", които включват: закриване на специализираните съд и прокуратура; изменение на чл. 139 от Закона за съдебната власт, който разширява функциите и правомощията на главния прокурор; въвеждане на съдебен контрол върху отказите за образуване на досъдебни производства срещу главния прокурор, ръководителите на прокуратурата и полицейското насилие; превръщане на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество в работещо звено; Министерството на правосъдието да стане основен инициатор, автор и съавтор на необходимите реформи в съдебната система.

От партията имат приоритети и за Висшия съдебен съвет и Инспектората на ВСС, които обаче касаят промяна в Конституцията и конституционно мнозинство.

По думите на Иван Иванов, приоритетите, които трябва да се случват в първите 100 дни са: закриване на специализираните съд и прокуратура, и промени, свързани с главния прокурор.

Според Крум Зарков, партиите не трябва да забравят, че темата за правосъдието касае пряко хората с нарушени права и които са жертви на престъпление. По думите му, наказателната политика в България трябва да бъде достатъчно ефективна в преодоляването на всеки вид престъпност, а не само корупцията. Той добави, че трябва да се създаде съвет, който да изследва първопричините за престъпна дейност и да се направи анализ. Зарков предложи да се обърне внимание на стратегиите за наказателната политика и пенитенциарната система, изготвени с визия до 2025 г., и да започне тяхното реално изпълнение. Също така той изрази позиция, че трябва да бъдат направени промени в Закона за отговорността на държавата и общините за вреди, които да позволят пред българския съд да се разглеждат казусите с нарушаване на Конвенцията за правата на човека, а не това да се прави в съда в Страсбург.

"Бих се радвал главният прокурор, като направим сега коалиционно мнозинство, да си даде сам оставката, за да не се занимаваме с него. Този проблем да се свърши от само себе си. Надявам се, че и той гледа в момента". Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков по време на преговорите за коалиционно споразумение с "Демократична България", "Има такъв народ" и "БСП за България".

Петков посочи, че на база цели и теория партиите в преговорите са "много обединени". По думите му България трябва да се превърне в държавата, която за най-кратко време е успяла да изкорени корупцията. Според него, ако свалим нивото на корупция у нас до това на Словения, БВП на страната ни ще се повиши с 50 процента.

Петков добави, че корелацията между корупцията и икономическо развитие е над 70 процента. Той заяви още, че е важно коалицията да се прави с мандат за четири години, за да са сигурни "инвеститорите в корупционния процес", че идва един много дълъг период, в който те няма да могат да ползват обществените средства за лични интереси.

Лена Бориславова представи част от приоритетите на "Продължаваме промяната" в сектор правосъдие. Краткосрочната програма за борба с корупцията включва да има нова парламентарна комисия, която да се занимава с корупцията, която да изготви доклад за дейността на КПКОНПИ и да даде законово основание за смяната на ръководството на комисията. Новата парламентарна комисия трябва да утвърди приоритети и стратегии за работата на КПКОНПИ. Също и да преразгледа информацията за данни за престъпления, извършени от магистрати и внасяне на сигнал до Инспектората на ВСС.

От "Продължаваме промяната" предлагат още КПКОНПИ да се раздели на две комисии, като едната да обедини дирекциите за противодействие на корупцията и установяване конфликт на интереси, а втората да се занимава с възстановяването на активи от лица, които не могат да докажат как са се сдобили с имуществото си. Предлага се още КПКОНПИ да може да възлага проверки на НАП и ДАНС, както и да обжалва в съда откази на прокуратурата за образуване на производства по неин сигнал. В краткосрочната програма на "Продължаваме промяната" се включва още избор на нови членове на Инспектората на ВСС.

От ПП посочиха, че подкрепят идеята за това Висшият съдебен съвет /ВСС/ да се превърне от постоянно действащ в орган, който взима решения на отделни /временни/ сесии в рамките на мандата си и да бъде подкрепен от постоянно действащи комисии. Други акценти в програмата са закриване на специализираните съд и прокуратура, въвеждане на съдебен контрол върху отказите на прокуратурата да образува досъдебни производства, отчетност на прокуратурата, анализ на натовареността на съдилищата и прекрояване на съдебната карта.

Никола Минчев представи дългосрочните цели на партията с уговорката, че за постигането им е нужно мнозинство, което надхвърля настоящия формат. Една от тях е да се работи към разделяне на ВСС на съдебен и прокурорски съвет, като се промени и тежестта на парламентарната и професионалната квота в тях - в съдийския да се увеличи професионалната, а в прокурорския да се увеличи парламентарната квота. Също така да се помисли дали прокуратурата ще бъде в съдебната власт или извън нея, както и дали да отпадне фигурата на главния прокурор или да бъде сведена до административни и организационни функции. Минчев посочи още, че от "Продължаваме промяната" застават зад предложението да се въведе индивидуална конституционна жалба.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А бе хора

    62 22 Отговор
    Къде са Марешки, Симеонов, Сидеров, Каракачанов, Джамбазки и т.н.......

    Коментиран от #4, #5, #21, #34, #81

  • 2 Само

    62 24 Отговор
    човек с чест и достойнство би го направил !

    Коментиран от #114

  • 3 БСП на Бунището

    51 82 Отговор
    Първо ще те разследват за документна Измама и ще ти повдигнат Обвинения - на теб и на Летеца Каунь...И като си излежиш полагащото ти се по Наказателния Кодекс на Република България,ще имаш претенции ,Кирил Петков....

    Коментиран от #10, #30, #67

  • 4 В миши

    43 12 Отговор

    До коментар #1 от "А бе хора":

    дупки !
  • 5 САНДОКАН

    48 15 Отговор

    До коментар #1 от "А бе хора":

    На концерт на Луна, седнали са на първия ред и ръкопляскат
  • 6 геша келеша

    25 16 Отговор
    Бойко защо спял по анцуг ?

    Коментиран от #8, #14, #70, #109

  • 7 Да,бе

    57 25 Отговор
    Колкото тулупа си даде оставката,толкова и каскета ще си я даде.Такива само с шутове пускат кокала,ама в мутрите.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Жорж

    41 23 Отговор
    Всеки би се радвал да го няма ама Гешев е от ГЕРБ.
  • 10 МНЕНИЕ

    27 17 Отговор

    До коментар #3 от "БСП на Бунището":

    ИЗГЛЕЖДА, ваксината К19 ти е дошла в по-вече, ама поне не го показвай,.. спинкай както преди и ще си доволен
  • 11 Гербер

    41 18 Отговор
    Стъки, къде си за да защитиш главния каскет?

    Коментиран от #26

  • 12 Втрещен

    33 21 Отговор
    Ако не спреш ВЕДНАГА тази суперпростотия с учениците и зелените хартишки– МАРШ още преди да си се добарал до премиерски пост!
  • 13 Гешеф

    35 22 Отговор
    Е позор

    Коментиран от #49

  • 14 предполагам

    16 12 Отговор

    До коментар #6 от "геша келеша":

    да не му се смеят арестантите , като го докарат по пижама хи-хи
  • 15 Хахах

    35 27 Отговор
    Знаем ,че за теб конституцията няма значение .... вече го показа. За разумната част от народа ( която не гласува за радев), конституцията трябва да се спазва. Доста лоши време чакат България с уставниказа президент и комсомолците за политици.... дано хляба не е отново с купони.... къса памет българска

    Коментиран от #23

  • 16 мислех

    18 8 Отговор
    че бихме се радвали на присъди, по принцип
  • 17 az #Контрапропаганда

    29 19 Отговор
    Чрез устата на Петков, Херо Мустафа директно заявява на каскета да се оттегли сам доброволно, в противен случай те ще му вземат главата...
  • 18 Влади

    37 16 Отговор
    Кирчо , абе и аз бих се радвал да нямаше една година протести против Буци , Гешев , Цацаров и мафията , просто да си дадат оставките , ама не стана така , пратиха мутри и пребиха под колоните децата , полиция и делта гард , бих се радвал ако престъпниците сами пожелаят да влезат в затвора и да отидат с такси до там да спестят средства на съда и държавата ама нещата не се случват така в България , или влизай в час моето момче или се връщай в Канада

    Коментиран от #24

  • 19 Васил

    39 6 Отговор
    Кирееееееееееее ти сам не си вярваш даже и чистачките не напускат държавна работа
  • 20 БОЛШЕВИК 🌟

    21 14 Отговор
    Айде и тия омекнаха, сигурно утре ще кажат на Тиквата и мафията сами да се накажат. И с тия нищо няма да се промени. Като ги гледам, утре ще се прегърнат и ще кажат, какво било било дайте да забравим всичко и да вървим напред!
  • 21 Чочо

    16 10 Отговор

    До коментар #1 от "А бе хора":

    Ще ти дам насока харчат си това което са крали заедно с герб и дпс. Ако има правителство Трябва всички от тези изброените да са с белезници
  • 22 Centyrion

    19 13 Отговор
    Това са глупости.Пътво теябва да бъде разкаран целият ВСС,и на негово място да се подберат хора необвързани пряко или косвено с ДПС и ГЕРБ.Тогава идва реда на Гешев и Цацата.

    Коментиран от #118

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 хахахахахаха

    13 14 Отговор

    До коментар #18 от "Влади":

    добре че му каза , човека ти казва , че е по-разумно сам да подаде оставака тъй като никой няма да го остави да си развява каскета повече и да не усложнява работите , чаткаш ли ?
  • 25 Doko

    18 13 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Кирил Петков: Бих се радвал главният прокурор да си даде сам оставката

    Едва ли ще стане. Той и Боко не си дадоха оствките след година протести. Опитах се да преведа думата гьонсурат на няколко езика в гугъл, ама не излиза нищо...
  • 26 Чичо

    10 14 Отговор

    До коментар #11 от "Гербер":

    Стъпки заедно с Крадев мислят и объсждат крадените кинти

    Коментиран от #40

  • 27 Телеманиак

    31 6 Отговор
    Моля ви,искам всеки ден директно да гледам консултациите!Така "Комиците","Шоуто на Рачков"ще бъдат абсолютно безинтересни на целокупния български народ!
  • 28 Ветеран от Протеста

    25 14 Отговор
    Сега Прокуратурата е сезирана да ви разследва за причиняване на Смърт в особенно големи размери на Цялото Временно Правителство - умират по 1000 на седмица по ваша вина.Хиляда Българи на седмица умират заради Умишлени действия от страна на Правителството и Президента....Хиляда Българи седмично!!!Българоубийци !!!!

    Коментиран от #44, #103

  • 29 Алфа Вълкът

    29 13 Отговор
    Аз пък бих се радвал с Асен Василев да скочите от моста на влюбените и да ви сгази някой автобус!
  • 30 СГП

    12 9 Отговор

    До коментар #3 от "БСП на Бунището":

    какво чака , и това ми било прокурори!?Мишки! Нали пред закона всички били равни!Да де ,ама някой са по -равни! Същите си затваряха очите и за ГЕРБ и Буци!Докога ще срамите професията?!
  • 31 Б точка Бъ

    12 14 Отговор
    Ох Кире ,КИРЕЕЕ!Ми не мое така веднага ве!Аз още не съм си събрал багажа ве!Преводи към Кайманите имам да права ,на Икскурзия ша ода..........Бричеда Ради ша гледа зайците,докът са върна ......ЕВЕНТУАЛНО.
  • 32 Цацаров и Гешев ще си подадат сами

    7 19 Отговор
    Оставките!! Няма да пожелаят да Бъдат най мразените хора в Държавата, след като Борисов, го Изрита Народа! Няма да пожелаят съдбата на Борисов!!
  • 33 оня с коня

    14 9 Отговор
    Естествено че гешев може да си подаде Оставката,но това СЪС СИГУРНОСТ ще го направи Нещастен.Затова и обръщам внимание на всички които са гласували за ПП,пък и на останалите:ЕТО ЗА КАКЪВ човек сте си дали вота- Такъв,който е готов да се радва на ЧУЖДОТО НЕЩАСТИЕ!
  • 34 чул

    8 7 Отговор

    До коментар #1 от "А бе хора":

    Каракачанов го взеха запас в трудови войски. Ще строят ново крило на затвола в Белене. Строителите са с предимсво.
  • 35 главпур

    11 6 Отговор
    ще се радвам сам да скочиш от прозореца
  • 36 Лопатар

    23 14 Отговор
    След 2 месеца си приключил гълабче канадско!
  • 37 А дано

    7 5 Отговор
    Това е като вълкът да се превърне в агне
  • 38 Госあ

    7 11 Отговор
    Спирайте тея идиотски магистрали и обновете БДЖ и морски транспорт. Пак трябва да има стокооборот и пълни танкери между България и Руските републики ! бойкиевите виадуктчета на трупчета по добре да бъдат взривени, да не загрозяват 💁

    Коментиран от #60

  • 39 Само питам

    6 4 Отговор
    Анче , ти от Герб ли си ?
  • 40 Ха-ха

    4 4 Отговор

    До коментар #26 от "Чичо":

    И сигурно е завел няколко човека от Делта гард и за фон още няколко от факултета и от Перник. Умее ги той тез работи.
  • 41 Лопатар

    22 15 Отговор
    За разлиглка от теб, Гешев не е газил конституцията

    Коментиран от #68

  • 42 ГЕРБ

    13 5 Отговор
    Да го ду...ш измамник
  • 43 САТЪРА НА ХАНА

    6 12 Отговор
    ЕВРОПРОКУРОРА ГЕШО КЕЛЕШИ ЩЕ УМРЕ ,
    .....
    НО БАТКО СИ АХМЕД РАПОН НЯМА ДА СДАДЕ
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Киро Японеца

    13 8 Отговор
    Ако беше Япония , Главния прокурор щеше да си направи харакири.
  • 46 АБВ

    15 8 Отговор
    Ти трябва да изчезнеш тъп...к измамник
  • 47 Киро

    8 5 Отговор
    както е млад, един път влезнал в политиката ни спокойно може през 2070 да се включва като сегашните вампири да коментира че прехода, опа промяната продължава
  • 48 Консервативен

    15 7 Отговор
    Вие оказвате партиино влияние върху съдебната система, в частност върху главния прокурор, а целите да преманете това влияние.Демагогия!
  • 49 ГЕРБ

    7 3 Отговор

    До коментар #13 от "Гешеф":

    Кажи защо
  • 50 Сивата чапла

    9 9 Отговор
    Да си представим Гешев си подаде оставката.

    Кой ще го замести?
    Дайте имена, предложения, или кадри няма?

    Коментиран от #52

  • 51 Киро, Киро, защо те си остана кандец

    20 9 Отговор
    Що бе, Канадец, Гешев не те привика за нарушение на Конституцията, а ти ще го махаш?!😂😂😂Мислиш ли, че ще ти се размине, ако не от правосъдието земно, бъди сигурен, че правосъдието небесно ще се разплати с теб рано или късно!
    Ако те вярваш, виж какво се случва в България в последните 24 часа!Мислиш ли, че е случайно, това е предупреждение, но вие с петолъчките мислите, че това са глупости! Само гледай и се моли Бог да помилва поне семейството ти!
  • 52 никой

    6 6 Отговор

    До коментар #50 от "Сивата чапла":

    закривай длъжността
  • 53 гост

    24 12 Отговор
    Кирчо , страхува ли те Гешев ? Гешев има документ черно на бяло , че лъжеш и газиш КОНСТИТУЦИЯТА , Кире !Още по лошо Кирчо, плямпаш без да мислиш . В България има разделение на властите ,май и това не си разбрал , а уж си интелигентно момче .Пълен Провал си , Кирчо !
  • 54 Дилдо

    19 9 Отговор
    Дано не направите правителство
  • 55 Опасен чар

    21 6 Отговор
    Архитект Ястребовски-тези две млади момчета мамят на едро и много,ама много повече наивници от мен!
  • 56 Прибързано

    19 9 Отговор
    Кирил Петков би се радвал главният прокурор да си даде сам оставката, защото Гешев е безкомпромисен към извършените престъпления и го чакат обвинения от главният прокурор...!!!
  • 57 Пич

    12 9 Отговор
    Гешев би си подал оставката с облекчение ако зависеше от него, но както се казва, хванал се е на хорото и ще го играе, докато големия шеф каже.
  • 58 хахаха

    13 2 Отговор
    Аха, той тъкмо се чудеше как да зарадва Кирчо.
  • 59 кьовеши

    22 6 Отговор
    от Брюксел започват да питат --Как лице нарушило закон , ще иска оставката на прокурор .....от кабинета на комисаря по правосъдие....

    Коментиран от #63, #101

  • 60 Мерси

    8 6 Отговор

    До коментар #38 от "Госあ":

    за руската продукция. Дори насила, не бих дал нищо за руските боклуци. А за износ към тях, само на пазарни цени, не както при бай Тошо, на безценица.

    Коментиран от #64, #96

  • 61 Българин

    24 5 Отговор
    Виж сега Кирчо, момче канадско, защо сам не си хванеш пътя за Северна Америка за да не се занимаваме с протести срещу теб след няма и месец. И тоя моля ви се бил завършил Харвард???
  • 62 Мелания

    13 4 Отговор

    До коментар #44 от "Лидия":

    Другарката от комитета на Румен Решетников да го въдвори "веднагически" е немедлено в повереното и психиатрично заведение!Нет человек,нет проблема!!!
  • 63 И как

    23 3 Отговор

    До коментар #59 от "кьовеши":

    Чужд гражданин ще иска оставка изобщо на някой?
  • 64 Сивата чапла

    3 4 Отговор

    До коментар #60 от "Мерси":

    Безценица, безценица, България имаше 2 000 танка.

    А бензинът евтин ..... ннннннн
  • 65 ЦИТИРАМ

    11 1 Отговор
    ...Дадената от ЕК положителна оценка за наличието на „засилената дейност по разследване“ в България е удовлетворяваща. Тя потвърждава приноса на Специализираната и на Апелативната специализирана прокуратура за увеличаване на делата по отношение противодействието на корупцията по високите етажи на властта и организираната престъпност. Като положителна се приема и оценката за постигнатия напредък относно финансовото и кадрово обезпечаване на специализираното правосъдие........
  • 66 Хахаха

    7 10 Отговор
    Така ли ще бориш корупцията бе Кирчо:) Значи престъпник си подава оставката и спирате да се занимавате с него, като уволнения крадец Балтов, който си харчи на воля откраднатото, тоя е в пъти по зле от ББ.
  • 67 МИРИЗЛИВИЯ ОТБОР

    7 13 Отговор

    До коментар #3 от "БСП на Бунището":

    Колкото и да скачаш вече си в миналото барабар с твоя вожд Б.Б.
  • 68 Новобранци

    3 6 Отговор

    До коментар #41 от "Лопатар":

    Сега ще му нахлуят бомбе и съдебната система ще се упражнява върху него гуруту му от Банкя. А после ще се упражняват върху тях в ЦСЗ... Няма безплатен обяд
  • 69 Кирчо Канадски

    15 4 Отговор
    Да си ви го кажа още от сега: Много ще се радвам ако сами се оправяте докато аз си пълня офшорките. Благодаря на деветте процента наивници, които гласуваха за мен.
  • 70 Сложно е

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "геша келеша":

    Борисов се ИЗБЪЗИКА с тях,а те му се вързаха.Или се правят на неразбрали.Аз видях как се подхилваше, като го казваше.Един вид,страх го е пак да не го снимат.
  • 71 Гандалф

    4 4 Отговор
    И целия всс също...още,
    им имаме зъб...
  • 72 Смех

    14 2 Отговор
    А аз бих се радвал да спрете ковид фашизма и да нормализирате ситуацията, като свалите всички извънредни глупости и мерки... Но уви като главния прокурор трябва да се бием до край.. докато не падне на някой главата...
  • 73 Биби Кинг

    11 3 Отговор
    Кирилий Първи и Адамс Великий нема мигнат таа вечер од превазбуда! Цела Фатмакиа им е поднесена од Фюрера Пембен у калайдисана тепсиа деа!
  • 74 Опасен чар

    11 1 Отговор
    Архитект Ястребовски-бих помолил през 21 година на 21 век,тоест във времето на модерните технологии, по време на всички изказвания на Киро Канадеца и другото ококорено момче,да звучи "Лунната соната"от Лудвиг Ван Бетовен!Това съм го научил от моя учител и ментор Франк Лойд Райт.Апропо,би трябвало и техните ментори да го въведат,така ефекта върху измамените действа безотказно!
  • 75 Ето за кого

    18 1 Отговор
    гласувахте : Ваксинацията ще е "приоритет номер 1" на Кирил Петков, ако стане премиер, обяви самият той по време на започналите днес преговори с експерти за приоритетите на бъдещата коалиция.

    Коментиран от #105

  • 76 ЦИТИРАМ

    12 1 Отговор
    29 април 2021 14:31
    "Европейската комисия следи подготовката на законопроекта, с който се предвижда да бъдат закрити специализираните съд и прокуратура в България". Това заяви говорител на ЕК на пресконференция в отговор на въпрос...Съгласно Мнение №9 от 17 декември 2014 г. на Консултативния съвет на Европейските прокурори по европейски норми и принципи, засягащи прокурорите, известно като „Римската харта“, независимостта и автономията на прокуратурата представляват неизменно следствие от независимостта на съдебната власт.....Кирчо, ще загазиш....ще ти спрат фондовете, и ще има наказателна процедура....ВНИМАВАЙ
  • 77 При Цветанка Ризова

    15 1 Отговор
    Кирил Петков обяви,че е използвал "иновации "да смени управителите на ББР Бил на ръба на закона,ама нямал време.После изиграха номер и на шефа на БЕХ.Кой знае какви ги мъдрят и сега.Това момче,няма нищо против да го използват за работа на ръба на закона.Даже и за очевидно нарушаване на закона.Защото до колкото знам ЗАКОННО съдебната система се променя с 2/3 мнозинство в парламента.Ама то не им попречи да искат насила да съборят законно избрана власт Просто...Да се оправя Гешев.Щом дремят..да се сърдя на себе си.На мен ми е чак обидно,че закононарушители,се разпореждат в България и другите им ръкопляскат.

    Коментиран от #91

  • 78 Лелее

    13 1 Отговор
    Голяма наглост!!!
  • 79 А50

    12 4 Отговор
    Тоя ако мисли, че главния прокурор ни е главния проблем и само с това ще ни занимава, много се е заблудил за това, което трябва да свърши като управленец. ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ СВЪРШИ.
  • 80 Ама

    15 2 Отговор
    Кирил Петков много взе да се закача с големите батковци.Явно някой му е обещал да го пази.
  • 81 един от многото

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "А бе хора":

    Изтекоха в мръсния канал!
  • 82 sbs no КОМУНИСТ

    13 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг:

    Кирил Петков: Бих се радвал главният прокурор да си даде сам оставката

    КИРТАЧЕ -МАМИНО ЧЕРВЕНО -И АЗ БИХ СЕ РАДВАЛ АКО САМ ВЛЕЗЕШ В ПАНДИЗА -ЗА
    ЛЪЖА И ИЗМАМА -
  • 83 код

    15 2 Отговор
    Кире, за да угодиш на разни олигарси и лица с повдигнати обвинения посягаш на прокуратурата. Само ,че ако забъркаш някоя каша , ще ни настъпят, и нито пари ще видиш , нито план за развитие.Тогава народа ще ти поиска сметка , и Херо няма да те скрие под полата си,защото пешки дал бог, ще те сменят....да не ти приседне.....
  • 84 sbs no КОМУНИСТ

    11 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг:

    Кирил Петков: Бих се радвал главният прокурор да си даде сам оставката

    ПРАВ СИ КИРТАК ---ГЕШЕВ НЕ СИ ГЛЕДА РАБОТАТА ---ИНАЧЕ ДО СЕГА ДАТЕ БЕШЕ ВКАРАЛ ВЪТРЕ -ЗА ЛЪЖА И ИЗМАМА С ЦЕЛ ЛИЧНО ОБЛАГОДЕЛСТВАНЕ ---ОСТАВКА -НА ГЕШЕВ ОСТАВКА -ОСТАВКА -И ПАК ОСТАВКА
  • 85 Абсолютно

    11 2 Отговор
    кух,но за сметка на това доста лаком,виждам само гелосано киче,нескопосан български и нездрави амбиции...
  • 86 Този

    14 3 Отговор
    Много бързо започна да иска оставки Алооооо я се спри малко
  • 87 Filo

    10 2 Отговор
    За какво да си дава оставката Гешев? Беше избран
    скоро.Заради прищявките на някакви тулупи. Айде нема нужда.

    Коментиран от #89

  • 88 Filo

    11 3 Отговор
    Вижда се с просто око, колко са жалки новите в сравнение с Борисов.
  • 89 sbs no КОМУНИСТ

    13 2 Отговор

    До коментар #87 от "Filo":

    ПРАВ Е КИРТАКА МАМИНОТО ЧЕРВЕНОТО ---АКО ГЕШЕВ СИ БЕШЕ ГЛЕДАЛ РАБОТАТА ---ДО СЕГА -КИРЧО -КОКОРЧО -НАЧЕЛО С КЛЕТВОПРЕСТЪПНИКА ----РЕЗИДЕНТ ГЕНЕРАЛ -ТРЯБВАШЕ ДА СА В ПАНДИЗА ---А ЗАБРАВИХ БОЙКО ТАРАШКОВ
  • 90 Бай чекмедже

    3 8 Отговор
    Гешев подавай оставка, шефа ти вече даде оставка
  • 91 Ръкопляскаме

    2 6 Отговор

    До коментар #77 от "При Цветанка Ризова":

    Щото бай чекмедже се разпорежда 12 години. Даже смени президента на БФС и то без Фифа фафа и фуфа да разберът как стана
  • 92 Не сещам

    12 4 Отговор
    някой от моите близки да е гласувал за Киро-ваксината...
    Явно "отворената" София и областните градове плюс манипулация с машините...нейсе,ще го преживеем...няма да изкара пълен мандат.
  • 93 избирател

    7 2 Отговор
    Цената на Елеĸтpоенеpгията на свободния пазаp в Бългаpия за пъpви път надxвъpли 500 лв/MBтч на боpсата, поĸазва спpавĸата в Бългаpсĸата независима енеpигйна боpса. Доставĸите за днешния понеделниĸ (22 ноемвpи 2021 г.) са договоpени на сpедна цена от 504,30 лв.....кире, ще ти пламне врата...няма време за плямпане...изборите минаха .
  • 94 Бай

    9 2 Отговор
    Кирчо,ти би се радвал,ама не си мешай капата където не ти е работа.Гл.Прокурор,както и да се казва,няма нищо общо с Министерски съвет или правителство,все едно и също.Затова има разделение на властите според Конституцията на РБ. И вече не си уличен ,,протестър," не го забравяй.
  • 95 лъжл овчарче

    13 1 Отговор
    кирчо , КС обяви ,че никога не си бил министър . Лъга до 20 август. Продължаваш. До къде мислиш ,че ще стигнеш ? Защо искаш оставката на Гешев ?
  • 96 Госあ

    7 0 Отговор

    До коментар #60 от "Мерси":

    Боклуци са единствено американските стоки с изключение на фъстъченото масло, бърбъна и дънките 😂
  • 97 ПОЗОР

    11 2 Отговор
    Кирил Петков не е бил министър.Правните последици са, че Петков трябва да възстанови получените от него заплати като служебен министър и ползваните командировки.
    Освен това всеки негов акт, ако бъде обжалван, ще бъде анулиран.Сегашният служебен икономически министър, дори на потвърди въпросните актове с нови, те не могат да се прилагат със задна дата.....лъжливото овчарче,ще става ПРЕМИЕР ?.....
  • 98 ГУБЕРНИЯ

    8 2 Отговор
    След като Посолството на САЩ в София разпространи остра реакция срещу думите на президента Румен Радев – „Крим е руски, чий да е“, последва втори тежък ултиматум към тандема Радев-Петков от Конгреса --- България трябва да постигне окончателно решение на спора със Северна Македония, за да може тя, заедно с Албания, да започне преговорите си за членство в Европейския съюз преди края на годината.Това се казва в писмо, изпратено от двама членове на комисията за външна политика на Камарата на представителите на Съединените щати.Прави впечатление, че ултиматумът е подписан и подпечатан на 18 ноември т.г., три дни преди балотажа за президент
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Питанка

    2 2 Отговор

    До коментар #59 от "кьовеши":

    И нека си питат
  • 102 алооо

    9 0 Отговор
    спрете да триете . Публикуваме документи от секционна избирателна комисия в 24 МИР София.
    Според променения от 45-ия парламент с гласовете на ИТН, ДБ, ИБГНИ, БСП и ДПС Изборен кодекс обаче, контролните разписки не важат при отчитането на вота.
    Това не означава, че с машините на Сиела Норма не трябва да се занимава Европол.
    Вижте сами документите!-пловдив-онлайн
  • 103 Целувката

    1 5 Отговор

    До коментар #28 от "Ветеран от Протеста":

    Обичам Ви.... Много станахте платените Клакьор, кучети си лае, кервана си върви, а път назад няма.
  • 104 MGewehr

    9 2 Отговор
    "Бих се радвал"... селянчето-закононарушител да го обелят за измама на "основният закон", Конституцията на РБ!
  • 105 Сивата чапла

    5 2 Отговор

    До коментар #75 от "Ето за кого":

    Аз познавам само една патица, която гласува за тях.
    Историята се повтаря.
    Преди по форумите нямаше кой да защити ИТН-то след изборите, като се осраха.
    Сега няма кой да защити ПП-то като се напъват да се осерат също.

    Кой изобщо гласува за тях?
  • 106 ЗАТВОР ЗА ФАТМИ

    8 1 Отговор
    кирчо,ШМ€К€Р,А АЗ БИХ СЕ РАДВАЛ БЪРЗО ДА ТИ ЛЪ$Н€ цру и МО$АД$кия ЗАДНИК....!
    ДО ВЕЛИКДЕН $Т€ "канад$ки"-КОМ$ОМОЛЦИ!

    АМАН ОТ ФАТМАЦИ И ШМ€К€РИ!
  • 107 Киру Мерака

    6 0 Отговор
    Имам си една мечтъ......
  • 108 Някой

    3 2 Отговор
    Някой извратен ум и латентен социопат е решил да изпрати на дебатите за икономика и енергетика: Румен Овчаров, Румен Гечев, Драгомир Стойнев, Трайчо Трайков.

    Ура! Продължаваме напред по пътя назад. Подмяната е гарантирана.

    Това е безумна загуба на време – защо трябва Кирил Петков и Асен Василев, лидери на “Продължаваме промяната”, да дебатират с бивши министри – не е ли по-логично направо да извикат началниците им, бившите министър-председатели: Жан Виденов, Сергей Станишев, Пламен Орешарски и Бойко Борисов?!

    Добри хора, добре да помислим – чрез БСП и ДБ, президентът Радев дали не проваля за пореден път съставянето на редовно правителство, за да управлява още неговият служебен кабинет?!

    Защото той трябва да е наясно, че не може да командва Кирил Петков и Асен Василев така, както командва Стефан Янев и Бойко Рашков.
  • 109 Щото е мутра

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "геша келеша":

    Анцунга си е официално мутренско облекло... 😎
  • 110 Алексей Сергеев

    5 2 Отговор
    Бих се радвал, бих бил щастлив ако двамата с мигащото на парцали гейче от Харвард си заминете за Европа. Единият лъжльо, другият тарикат не плащаш данъци и прехвърлящ сграда и фирма на ул. Чаталджа на "приятел" за 99 лв. Да измамиш сътрудници не е похвално
  • 111 Някой си

    6 2 Отговор
    Кирчо лъжеца и асенчо крадеца,чували ли сте за университета в Кеймбридж? Той е по-стар и толкова престижен ако не и повече престижен от Харвард.
    Университетите дават образование, но не дават морал. Именно най-гадните съветски шпиони са възпитаници на Кеймбридж. Това не прави университета по-лош… просто е имало петима предатели, които са възпитани там.
    Живот.
    Да завършиш Кеймбридж, Харвард, Оксфорд, Йеил или Сорбоната не те прави автоматично почтен човек.
    Имало е съветски шпиони в Кеймбридж, има и руски мекерета в Харвард.
    Живот. Съдба. Но защо пак се струпаха този живот и тази съдба на нашата България?
    Да не забравя… може и американска летателна школа да си завършил и пак да си останеш момче на Кремъл. Крим е наш!
  • 112 Комунист

    4 2 Отговор
    Ееее,аз пък бих се радвал да си вземеш партакешите и дим да те няма. Че нещо много взе да се ос ...раш.
  • 113 Предпоследния Софиянец

    1 1 Отговор
    🤣🤣🤣🤣 от това което прочетох в статията,стана ясно че искате да сложите ваши послушковци навсякъде,и нито една реформа!!! Затварянето на спецпрокуратурата и спецсъда е не само най-голямата глупост,но и явна подкрепа на олигархията!!! Масово делата там са от такъв характер,ако бъде допуснато смесване с другите съдилища,тези дела ще изтекът по давност(защото са много натоварени тези съдилища) и отново няма да има правораздаване!!! И да живее олигархията!!! Да не говорим и за реакцията на ЕС!!! КПКОНПИ е пряко свързана разбира се,защото прилага делата от там,за да извземе противозаконно придобитото т.е ефективна борба с корупцията!!!! А иначе много искате 0 корупция🤣🤣🤣🤣🤣!!!! Да не забравяме че там са делата и запорите на Прокопиев, Божков, Арабаджиеви,Стайков и т.н.! Реформа би трябвало да бъде промяна към по бързо правораздаване, повече възможности за прокуратурата за доказване и ефективни присъди!!! А не да правите промени в състав,това не е реформа!!!!Просто сменяте с вашите,нищо друго!!!! И ние отново оставаме излъгани за съдебна реформа,и затвърждаваме мнението че законите са за народа,но не и за вас!!Както е видно и досега де !!
  • 114 Но да не стане

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Само":

    Кире ти преди него да я подадеш Всички прокорора го подгрепят а сега да видим дали ще стане правителство или цирк
  • 115 Виктор браво

    0 0 Отговор
    Трябва разрешението на 2 броя Толупи.
  • 116 Кокорчо

    1 0 Отговор
    е великият диктатор, диктува от екрана, така го учи госпожа херо...

    Коментиран от #117

  • 117 Продуктово

    1 0 Отговор

    До коментар #116 от "Кокорчо":

    позициониране, какво да се прави, много е модерно - ПП.
  • 118 Така е,така е...

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Centyrion":

    Ама новите може ли да са обвързани с ДъБъ или Пъ Пъ!? ДА!!??
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол