Last news in Fakti

23 Ноември, 2021 21:33 8 462 80

Асен Василев: За момента най-евтиният вариант е да се работи по АЕЦ "Козлодуй"

  • асен василев-
  • евтин вариант-
  • аец козлодуй

В един момент, когато блоковете на АЕЦ "Козлодуй" излязат от експлоатация, трябва да имаме готов вариант, няма как България да остане без ядрена мощност, каза един от лидерите на ПП

Асен Василев: За момента най-евтиният вариант е да се работи по АЕЦ "Козлодуй" - 1
Снимка: БГНЕС

В един момент, когато блоковете на АЕЦ "Козлодуй" излязат от експлоатация, трябва да имаме готов вариант, няма как България да остане без ядрена мощност. Твърдо смятаме, че страната ни не бива да остава без ядрена мощност в който и да е момент". Това каза Асен Василев от "Продължаваме Промяната" по време на коалиционните преговори на тема енергетика, цитиран от "Епицентър".

"Изграждане на ядрени мощности ще има по-нататък, зависи каква ще е необходимостта. Но ние твърдо смятаме, че са крайно необходими нови мощности, за да е обезпечена ядрената енергия на страната ни. Смятаме, че България трябва да е ядрена държава", категоричен бе Василев.

Според Иван Хиновски от ИТН, трябва да се работи по изграждането на 7 блок на АЕЦ "Козлодуй". "5 и 6 блок ще просъществуват още десетина години. Най-лесно е адекватно е да се работи по 7 блок, там има вече ОВОС, готви се ПУП, като цяло нещата там са напреднали. Това би бил един прозрачен европейски проект. Не е добре да отлагаме и да чакаме нови технологии", смята Хиновски.

Според Асен Василев за момента най-евтиният вариант е да се работи по АЕЦ "Козлодуй".

Партиите се обединиха около това, че трябва да се запази комплексът "Мини Марица" и да се преговаря за максимално удължаване на живота на комплекса.

Вицепремиер по климата, частична приватизация на държавните енергийни дружества, ограничаване на износа на ток, намаляване на ДДС за енергийните продукти от 20 на 9%, разформироване на БЕХ и още много други парливи въпроси и предложения бяха обсъдени на първото заседание на работната група по енергетика.

Днешното заседание на групата по енергетика, водено от Асен Василев, продължи над 5 часа, като най-дълги и горещи спорове имаше за бъдещето на ядрената енергетика и за подпомагането на гражданите и на бизнеса заради полуделите цени. Наред с това "Продължаваме промяната", БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България" се съгласиха, че е добре да се градят умни мрежи, да се насърчава енергийната ефективност и да направи нова Енергийна стратегия.

В 10.00 ч. стартираха преговорите за съставяне на редовно правителство между „Продължаваме промяната“, БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“.

Своеобразен водещ и медиатор на дискусията на тема „Енергетика“ беше Асен Василев, съпредседател на "Продължаваме промяната". Дебатът бе дълъг и изпълнен с много предложения. Това, за което всички се съгласиха, обаче, беше, че страната ни трябва да приеме нова енергийна стратегия.

От „Продължаваме промяната“ смятат за важно корупцията в сферата да бъде унищожена и да бъде изграден пълен микс от нови мощности. Желанието на ПП ПП е България да се превърне в локален център за съхранение на енергия. Друго искане на формацията е БЕХ да бъде закрит. И още – да се гарантира диверсификацията на природен газ.

Бъдещето на комплекса "Марица изток" логично беше сред обсъжданите теми. От „Продължаваме промяната“ искат скоростно реализиране на инвестиционните проекти там, за да не останат хората от региона без работа.

От БСП поискаха домакинствата да бъдат компенсирани, ако токът до Нова година поскъпне.

Таско Ерменков предложи токът на най-бедните домакинства да не се спира до две неплатени сметки, както и да се допуска разсрочване на сметките целогодишно.

Социалистите настояха да бъде запазен комплексът "Марица изток". И то – не непременно като въглищен. Таско Ерменков се обяви и за преразглеждане на условията по Зелената сделка, които касаят страната ни.

От „Има такъв народ“ са за декарбонизация на българската икономика, стратегия за развитие на минните региони, стратегия за управление на ядрените отпадъци и стратегия за собствен добив на петрол и газ. Те предложиха да се създаде и експертен енергиен съвет. Иван Хиновски поиска компенсациите за бизнеса заради скока на ел. енергията да продължат да се изплащат. Подобно на желанието на ПП, и от ИТН искат закриването на БЕХ.

Мартин Димитров от „Демократична България“ се съгласи, че в сектор има високи нива на корупция и обясни, че ако бъдещото правителство не се справи с тях, то ситуацията е безнадеждна.

За ДБ е важно да бъдат компенсирани енергийно бедните хора. Лек спор възникна около това, че в българското законодателство, обаче, дефиниция за енергийно беден – няма. Страната ни в момента използвала европейската, обясни Асен Василев.

Мартин Димитров поиска пълна прозрачност на проверките на КЗК, защото по думите му до момента те са били умишлено прекратявани, а до наказания не се е стигнало.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    31 15 Отговор
    Има напредвид да се работи за нейното закриване.
  • 2 реалист

    55 19 Отговор
    България след 15 години няма да има ни ТЕЦ, ни АЕЦ.

    Коментиран от #14

  • 3 Сивата чапла

    47 8 Отговор
    И се знае, че най-евтиното излиза най-скъпо.

    Иначе,
    да за Козлодуй, но не само
  • 4 Да,бе

    61 15 Отговор
    С една дума пак да платим на краварите.Нещо,като за хвърчиплясниците.Пари за Нищо.Направо им станахме донори на най-голямата икономика.Може да сме бедни,но сме дашни.

    Коментиран от #8

  • 5 Поздравления за решението

    33 34 Отговор
    Познавам хора, които работят там от години и ще се загуби поминък на хиляди семейства, които зависят от централата. Трябва да остане АЕЦ Козлодуй. Белене е в земетръсен терен и ще отнеме 10 години за строителство в най-добрия случай, а ние не сме Турция, че да строим толкова бързо и организирано и без изисквания от ЕС.
  • 6 Госあ

    52 18 Отговор
    Пак локуми. Има два реактора в найлони, които с още 4-6 милиарда ще тръгнат. Досега да 12 години гроб, заемите са 16 милиарда.

    Коментиран от #18

  • 7 Браво

    47 8 Отговор
    Засега само празни приказки, промяна не виждам. Ние отдавна сме сити на празни приказки... От тези никой ли не се е слушвал в думите на Апостола... Дела трябват, а не думи..., хващайте се и работете, ръцете ви да работят, а не устите..., и като се казва ръцете, не значи лява - десен джоб
  • 8 Трябва

    46 10 Отговор

    До коментар #4 от "Да,бе":

    Да се сложат руски реактори и без това оборудването на Козлодуй е руско.

    Коментиран от #13

  • 9 Бесен Язовец

    42 12 Отговор
    Кво ще правите само с един атомен енерго блок за, в бъдеще бе соросня смешна и дека ще го мнотирате на площадката на Козлодуй? Ще искат да ви бият шисти говедарите за газови централи в бъдеще!
  • 10 Хахахаха

    33 16 Отговор
    орел,рак и щука ще ми правят кабинет...Щеше да е смешно,ако не беше на гърба ни...майкопродавци,както бързо дойдохте,още по-бързо да си заминавате,че търпението ни е на свършване.

    Коментиран от #20, #24

  • 11 А50

    30 8 Отговор
    Като си казал А кажи и Б. От кого ще купим реакторите или ще използваме наличните за АЕЦ Белене. На каква цена в сравнение с тази за Белене. И вярно ли е че вече се извършват подготвителни стройтелни работо в АЕЦ Козлудуй за 7ми блок без да е взето официално решение.
  • 12 Ще лъжат 5 г

    26 11 Отговор
    Копеленцетата!!!.Като Толупа..Вс ,е ок
  • 13 Енергетика

    30 7 Отговор

    До коментар #8 от "Трябва":

    Кудежщ ще ги сложиш в Козлодуй това са глупости ала - бала. Тези не извадят ли план сега за нов АЕЦ след 10 години ставате пазар на турците и румнънците! Един АЕЦ не се случва за 1-2 години, а минимум 7-8.
  • 14 Deathless91

    18 5 Отговор

    До коментар #2 от "реалист":

    Напротив, ще има ТЕЦ-ове и АЕЦ, защото в дебелите книги пише, че една електроенергийна система е нестабилна без тези двете. Това с възобновяемите източници няма да го бъде. Не че съм изцяло против тях, напротив и от тях трябва да има, но трябва да преобладават ТЕЦ.
  • 15 В.В.П.

    32 9 Отговор
    Соросоидните,,въшкари ,да с махат от България!!!.Въъън !!
  • 16 Лакея на САЩ

    36 12 Отговор
    Ето го продажното американско лакейче.При наличието на готови основи и два реактора в Белене,ще изпълняваме идиотщините на компания от САЩ.Скоро ще изтече разрешителното за Белене а разрешително се вади много трудно и с години.Тези за жалост трябва да ги изметем

    Коментиран от #49, #74

  • 17 А50

    27 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Според Асен Василев за момента най-евтиният вариант е да се работи по АЕЦ "Козлодуй"
    Това е смущаващо. Този какво разбира от атомни централи, че ще изразява собствено мнение или следва точките от листчето
  • 18 Анонимен

    14 24 Отговор

    До коментар #6 от "Госあ":

    Как ще тръгнат бе. Там е един гьол жъбокрек, където два месеца само водата му не могат да изпомпат . Времето на Белене мина и разрешение няма да ни дадат за АЕЦ. Като знам колко бетон и арматура е в Аец Козлодуй, ще трябват години да се направи за Белене.

    Коментиран от #29

  • 19 Бесен Язовец

    25 3 Отговор
    Това зяпналото и онова с лривата усмивка трябва да се държат под контрол да не се повтори Боко продажника 4!!! Боко си плати тръбата на руснаците за турски поток с вашите пари защото дължеше пари на,, Газпром "още от Южен поток където откраднаха 850 милиона евро от КТБ пари депозит за строежа на Газпром. .
  • 20 mdaaaaaaaaa

    25 7 Отговор

    До коментар #10 от "Хахахаха":

    Видяхме ги сдс, дпс...греб 30 г. Аз не съм мазохист! Привятизации, крадене ...мутри и кюлчета... Бай ганьовци, пистолети и милиарди заеми! Продажници..крадци и българоизселници!
  • 21 Смех

    15 6 Отговор
    то това не е и най-безопасния, защото не си държим всички яйца в една кошница, че накрая може да останем без яйца. Нов АЕЦ на друго място...
    Стига се свидехте за пари инвеститори има стига да сте сериозни...
    Може да се договори на изплащне с преференциални цени към страната докато аеца се изплати и после да си щракаме с пръсти...
  • 22 нннн

    26 4 Отговор
    И двете, и двете... И Козлодуй, и Белене!
  • 23 МАРА

    29 4 Отговор
    РАЗВАЛИ ДОГОВОРИТЕ,КОЙТО НЕ СА ИЗГОДНИ ЗА БГ НА АМЕРИКАНСКИТЕ АЕЦ-ОВЕ,ТОГАВА ЩЕ ТЕ ПРИЗНАЕМ , ЧЕ ИСКАШ НЕЩО ДА НАПРАВИШ ЗА БГ
  • 24 По смешно е

    19 10 Отговор

    До коментар #10 от "Хахахаха":

    Прост охранител от Банкя, които няма образование и баща му е пускал връзки, за да завърши Бойко. Тези хора поне разбират от икономика. ГЕРБ бяха калинки от всякъде. Теменужка Петкова със селскостопанския техникум ли е топ енергетика и тя ли ще ми говори за ядрена енергетика.

    Коментиран от #30, #37

  • 25 ковидиотин

    10 14 Отговор
    За момента кокорчо е много прав.Имаме атомна централа за която западните фашаги хвърлят луди рушвети да бъде затворена.Първо нея да оправим и да им покажем средни пръстове а после и още една атомна и сме сила.После ще си направим и ракети с ядрени глави и ще се оградим с дебели стени,защото света е пред полудяване
  • 26 Стига с тая ефтиния бе

    32 4 Отговор
    Имате нови мотори и де искате да сглобите купето. Направете като Унгарците с финансиране от Русия. Сърбия също иска 10% от АЕЦа. Аман от подлизурки и послушковци. Сигурно Америка не ви дава и ви навива пружинките отзад

    Коментиран от #27

  • 27 Грешка в заглавието

    7 1 Отговор

    До коментар #26 от "Стига с тая ефтиния бе":

    евтиния, Извинения
  • 28 Кинжал

    31 4 Отговор
    Имаме два чисто нови реактора консервирани в Белене. Досега с парите откраднати от фалшиви пътища и магистрали, фалшиви ремонти на язовири и тройно оскъпено саниране щяхме да я построим поне наполовина централата в Белене! В България имаме изключителни ядрени и атомни физици и трябва да се възползваме от техния огромен опит докато все още можем. Ако трябва да се изтегли нов голям държавен кредит пак ще бъде по-добре от половинчати решения. Теглиха се безобразно милиарди заеми, които дори не знаем къде отидоха, а тук имаме конкретна перспективна цел. Впрочем старите 3-ти и 4-ти блок в Козлодуй ( може би 1-ви и 2-ри също) със сигурност все още са годни, но не биха ги лицензирали. Ако смятате да набутате Уестингхаус в Козлодуй сте обречени, а и ние също!

    Коментиран от #47

  • 29 Госあ

    6 3 Отговор

    До коментар #18 от "Анонимен":

    жъбокрек е у черепната ти кутия !
  • 30 Като ги

    17 3 Отговор

    До коментар #24 от "По смешно е":

    виждам разбират от икономика само в личен план,след време ще се убедиш - ще си напълнят джоба(офшорките) и чао!!!
    Колко пъти ни се налага да гледаме един и същ филм,направи си сам изводите.
  • 31 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 10 Отговор
    Имa някoлкo вaриaнтa зa пoлзвaнe нa дocтaвeнoтo oбoрудвaнe ocвeн БeляНE, нo връткaтa e, чe пуcкoвo-нaлaдъчнитe рaбoти трябвa дa ce извършaт oт прoизвoдитeля нa oбoрудвaнeтo или oтoризирaнa oт нeгo фирмa, зaщoтo инaчe ce губят гaрaнциoннитe уcлoвия. Руcкитe тaрикaти знaят, чe нямaмe пeчeливш хoд и cпoкoйнo cи кютaт.
  • 32 Кинжал

    26 3 Отговор
    Руснаците искаха да ни я построят без пари Белене и да я изплащаме с продажбата на ток, но американският слуга Борисов и обкръжението му отказаха, за да се харесат на господарите си. ..." След разговор със сенатор Маккейн Борисов заявява : : Говорих по скайп със сенатор МакКейн, няма да строим АЕЦ Белене."....после същият този слуга се опита да вкара американците в Козлодуй и дори разходиха Херо мусака из секретния обект. Ако беше останал на власт мафиота сигурно вече щеше да е вкарал своите строители там. Руснаците вече имат разработки на реактори от 4-то поколение на бързи неутрони, при които горивният цикъл е затворен и няма отработено гориво, защо да не се възползваме от тази съвременна технология, все пак те са водещите в този бранш?!
  • 33 В.В.П.

    23 3 Отговор
    Заповедта,е ,,Да не се прави нищо в България..!!.Там ,и картофи ,няма да стават, Скоро!!.Тез пишламета ,още в началото,почват да финтира ...Сбогом,,пичуве,!! .Нямате работа в България!!.

    Коментиран от #38

  • 34 Голем смях

    16 6 Отговор
    Таско Ерменков и Румен Овч....бах ти експертите .Да не спирали тока при две неплатени сметки.Какво общо има това с енергетиката?Някой ще си плаща ,а някой няма ..Комунисти ..тъпи комунисти СЪР.
  • 35 Психодиспансера

    13 1 Отговор
    АЕЦ Козлодуй има ли зелен сертификат
  • 36 КОЙ

    10 3 Отговор
    Твърдо за Козлодуй, има изградени съоръжения като например едно ОРУ/открита разпределителна уредба/ струва милиарди , а и не само това.Ако не бяха спрели "европейците" първите 4 блока сега щеше да има евтин ток но...
  • 37 Пфффф

    13 9 Отговор

    До коментар #24 от "По смешно е":

    Все повече данни излизат за тотални разминавания в гласовете за Макс и Морис и според ръчното преброяване. Само в три софийски секции (за сега) се установиха колосални разминавания в пъти ( повтарям-не в проценти,а в пъти). При всички останали партии разминавания няма. Само при макс и Морис и все в тяхна полза. Всеки човек с поне малко мозък и малко следене какво се случва на политическата сцена у нас ще е наясно,че макс и Морис няма как да имат такава подкрепа от бг.народ...всичко е ИЗМАМА И ТО ГОЛЯМА!!!

    Коментиран от #50, #54

  • 38 УУУУУУ

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "В.В.П.":

    Сега ги пъдиш е ревеш...а кога си продаде гласът за тях не рева,нали...?!

    Коментиран от #40

  • 39 Активист на БКП

    8 2 Отговор
    Лично ще те опушкам,ако прецакате България!!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬
  • 40 В.В.П.

    3 0 Отговор

    До коментар #38 от "УУУУУУ":

    Ууууу,,,чуй ,!!Азне продавам глас ,Аз, гласувам!!..Свободно ,по убеждение!!..
  • 41 Споко

    6 7 Отговор
    БеляНЕ няма да има, само Козлодуй 7, с модерен реактор.
  • 42 АЕЦ БЕЛЕНЕ

    11 3 Отговор
    АМИ ЛЕСНО Е !!! ПУСКАШ В ЕКСПЛОАТАЦИЯ 3 БЛОК, ПОСЛЕ 4 БЛОК, ПОСЛЕ 2 БЛОК И НАКРАЯ 1 БЛОК В ЕКСПЛОАТАЦИЯ И ЗАПОЧВАТЕ ДОВЪРШВАНЕТО НА АЕЦ БЕЛЕНЕ.... ОТКРИ ТОПЛАТА ВОДА ТОЯ, КАК МУ ВИКАХТЕ КОКОРЧО АТОМНИКА.
  • 43 АЗ ПОДМЯНАТА

    11 5 Отговор
    КОКОРЧОС ТЕЗИ ЕКИПИ ОТ БКП ОЩЕ ОТ 90ГОД КОГАТО ФАЛИРАХА БЪЛГАРИЯ ЕНЕРГЕТИКАТАНИ ЩЕ Е В ОГРОМЕН ПОДЕМ КОКОРЧО КИРКАТА ТАСКО ОВЧАРОВ СТОЙНЕ ГЕЧЕВ =ОГРОМНА ИЗМАМА ОГРОМНА ПОДМЯНА ОГРОМНА ЗАБЛУДА БЪЛГАРИ ТЕЗИ ЛИМУТРИ ОТ БКП СА ВИ НОВИТЕОПРАВАЧИ НА ТЕЗИ ЛИ РАЗЧИТАТЕ ПОЗОР
  • 44 АЗ ПОДМЯНАТА

    7 5 Отговор
    КОКОРЧОС ТЕЗИ ЕКИПИ ОТ БКП ОЩЕ ОТ 90ГОД КОГАТО ФАЛИРАХА БЪЛГАРИЯ ЕНЕРГЕТИКАТАНИ ЩЕ Е В ОГРОМЕН ПОДЕМ КОКОРЧО КИРКАТА ТАСКО ОВЧАРОВ СТОЙНЕ ГЕЧЕВ =ОГРОМНА ИЗМАМА ОГРОМНА ПОДМЯНА ОГРОМНА ЗАБЛУДА БЪЛГАРИ ТЕЗИ ЛИМУТРИ ОТ БКП СА ВИ НОВИТЕОПРАВАЧИ НА ТЕЗИ ЛИ РАЗЧИТАТЕ ПОЗОР
  • 45 Бръсни цървул

    5 0 Отговор
    Ше тропна пак едно хоро не се издържа от добри новини
  • 46 Нане

    4 1 Отговор
    естествено атома е най-ефтин и то руския ма тия наистина не са минали през Козяк да ги съветват
  • 47 КОЙ

    10 0 Отговор

    До коментар #28 от "Кинжал":

    Унищожиха ги старите блокове на АЕЦ Козлодуй , нарязаха ги за скрап ,това беше условие за влизане в Европа - Костов подписа без да му мигне окото, а можеха да изкарат пари като за още две ценрали и тока щеше да бъде по евтин.По този начин нарязаха и ракетите СС23 - условие на турция за влизането ни в НАТО.

    Коментиран от #48

  • 48 Долна Пияница

    10 1 Отговор

    До коментар #47 от "КОЙ":

    Да се чуди човек кой определи запада като наши приятели.
  • 49 Всички знаят

    3 7 Отговор

    До коментар #16 от "Лакея на САЩ":

    Нищо не става от боклука в Белене! Не разбирате от енергетика, а пишете тука! Забравете за АЕЦ в Белене!

    Коментиран от #77

  • 50 Фермер

    6 4 Отговор

    До коментар #37 от "Пфффф":

    Това го знаем.Между другото не познавам някой който да е гласувал за ПП.
  • 51 Стела

    2 6 Отговор
    Браво момчета Кириле и Асене помететекомунистите и спрете повсеместната кражба от 32 години
  • 52 Стоян Радулов

    3 6 Отговор
    Давайте момчета Кириле ударете комунистите и да си върнем татковината!
  • 53 Променящ се

    5 2 Отговор
    Палячовците,не са ни лъгали,промяна ще има и ще с за лошо,но много по-лошо от това което беше.
  • 54 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Пфффф":

    Сетиха се хората,но късно.
  • 55 Добро утро!

    10 1 Отговор
    Чак от Ванкувър ли трябваше да дойдеш, за да ни кажеш тази "новина", Кажи го това на очилатката,, която спря преди години 4-те реактора на АЕЦ Козлодуй и изчезна ,Всеки ли, който идва тук за няколко години да се упражнява да управлява, ще си играе с атомните реактори или ще изпълнява нечии поръчки. Попитай по въпроса Чехия
    за опита й да използва "другото"гориво.

    Коментиран от #57

  • 56 Ели Оригинал

    8 0 Отговор
    И "затуй" ще го ЛИБЕРАЛИЗИРАМЕ, наль ТЪЙ?
    "Има ли го в ПЛАНА за Възстановяване"?
    Не разбрах, движение ли е "ПП", създаден от Лаурел..., Харди се търси, по-точно 2-ма са, или Партия?
    А на колегите, които вярват на заглавията, препоръчвам 4 часова среща енергетика-да гледат пълният запис.
    Уестинг!
    Дотук с оптимизма.
    В момента пред очите ни се руши ДЪРЖАВНАТА ЕНЕРГЕТИКА НА БЪЛГАРИЯ. който има очи вижда, който има слух чува, и има търпение за едни 5 часа, касаещи бъдещето ни, на България.
  • 57 БРАТУШКИТЕ

    4 4 Отговор

    До коментар #55 от "Добро утро!":

    Трябва да ги осъдим и за грешката с избора с площадката Белене, проектантска грешка, но ако се признае тази грешка, руснаци трябва да се простят и с РЕПУТАЦИЯТА си. За това са и всички маймунджулъци с АЕЦ „Белене” вече НАД 40 г. Друга грешка на СЪЩИТЕ е линейната диаграма на неутронното стареене на заваръчния шев на опорния пръстен на капака на ВВЭР-440, тази диаграма вместо линейна се оказала експонента. В този случай за да замажат гафа, нашите политици разиграха сценката "натиск от Брюксел" и спряха реакторите ВВЭР-440 в Козлодуй, а ДОСТА ХИТРО Кунева изврънка и пари за това от европейците.
  • 58 и тия зафанаа

    7 1 Отговор
    И ко ще се " работи " по АЕЦ Козлодуй , тия дъвки ги работиха/дъвкаха вече . Ко праим с оная недоработената площадка и реакторите с 3 млд. вече изхарчени и поокрадени доколкото са могли ? Паметник на българската глупост и крадливост ли ще я оставим да бъде ?

    Коментиран от #65

  • 59 баба яга

    2 4 Отговор
    Кокорчооо, на България и трябват спешно пари от ЕС, защото загиваме геройски, кви реактори те гонят бе, ние няма да изкараме зимата, включително и вие!!!!!
    Тоя в коя държава живее!?
  • 60 Циркаджии

    4 2 Отговор
    Като го подарим на ИНВЕСТИТОРИ-Либерализираме-ПЧП, като Костов ТЕЦ1 и 3, има ли го в Плана за Разрушаване, който лично съм Писал.
    Шоу за туземци, порциите за разделени.
    Раздават още порции за скъпи частни производства ТОК-Геотермали, ВЕИ-та, Отпадане РЕГУЛАЦИИ$Земеделски земи, Натура и ПРАВО НА СТРОЕЖ.
    ЕДНА ПОПРАВКА ЛИЦИМЕРИ$ЕДНА.
    ТЕЦ2 и Козлодуй за БГ ПОТРЕБИТЕЛИ И ИКОНОМИКА.
    Строеж на Белене ДЪРЖАВНА няма.
    ГОТВЯТ ЕНЕРГИЙНА СИКИРА НА българите и БИЗНЕСА.

    Коментиран от #62

  • 61 баба яга

    2 2 Отговор
    Марица изток трябва да се затвори, от там само се краде, 2 милиарда имат дългове тия изроди, освен това там заплатите са огромни, чистачките взимат по 2500 лв на месец!!!!
  • 62 баба яга

    2 1 Отговор

    До коментар #60 от "Циркаджии":

    Мариците са изживели времето бе, кво плюеш Костов!?
    Нерентабилното производство трябва да се затваря иначе трупа дългове!!!!!!
    ЕС са платили едни пари да затворят Марици Изток, но нашите уроди са ги изпукали и сега се усукват, като дръти К.
  • 63 ОСТАВКА

    6 1 Отговор
    Какъв евтин?
    ПОДАРЯВАТЕ 3 МИЛИАРДА НА ЧУЖДА КОМПАНИЯ КОЗЛОДУЙ ГОТВЕНА ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯ, от Белене лиценз, площадка-КЪДЕ Е ВТОРИЯТ РЕАКТОР БЕЛЕНЕ.
    Оставка ПП, ОСТАВКА
    ТОВА ЗНАЧИ ФАЛИТ НА ПРОИЗВОДСТВА НЕПОСИЛНИ ЦЕНИ ТОК.
    НАГЛЕЦИ
  • 64 баба яга

    4 2 Отговор
    Кокорчо си няма хал хабер от икономиката в България, камо ли от енергетика, той си я кара по учебника и така ще стигнем до кривата круша и Жанвиденова зима!!!!!
  • 65 маке марсианец

    2 5 Отговор

    До коментар #58 от "и тия зафанаа":

    В момента се ремонтира чинията на Бузлуджа, там ще закачим реакторите и вътре ще пилотира Бесепето, Путя и Вучич

    Коментиран от #67, #68

  • 66 баба яга

    7 2 Отговор
    Къде е другият убитак, само Кокора е тука!?
  • 67 баба яга

    2 5 Отговор

    До коментар #65 от "маке марсианец":

    Бате искам да ги натикаме всичките червени боклуци -Герб, БСП, ДПС, ПП, Възраждане ..... и да ги пратим в Космоса с няколко кила пластичен експлозив.
  • 68 така си е

    0 1 Отговор

    До коментар #65 от "маке марсианец":

    За пълен глупак добро съждение си сътворил.
  • 69 Чудно

    6 0 Отговор
    Някой да каже на този Асенчо, че за нов реактор ще се наложи да се мине през изцяло нова сертификация от ЕК. Ще минат 10 години. Аз лично не съм съгласен. По-евтино за кого?! За нас няма са е по-евтино! За тези, които плащаме сметките! Почвате да ме разочаровате още преди да сте се захванали и това ме дразни много!
  • 70 КВО ЧАКАТЕ

    6 1 Отговор
    ами айде почвайте АМА НЕ ДА ТЪРСИТЕ СТРАТЕГИЧЕСКИ МОШЕННИК ИНВЕСТИТОР , А ДА ПОСТРОИТЕ НАША СИ ЦЕНТРАЛА ! АЙДЕ ЧЕ ВИ ТРАКА ЧАСОВНИКА ! АЙДЕ ЧЕ И ВАС ЩЕ ИЗМЕТЕМ ДО ПРОЛЕТТА ! НАЙ -ДОБРЕ Е ДРУГО ДА НЕ РАБОТИТЕ САМО С ТОВА ДА СЕ ЗАНИМАЕТЕ !
  • 71 ВЕДНАГА

    6 0 Отговор
    НЕ ПОЧНЕТЕ ЛИ И БЕЛЕНЕ ЗНАЧИ СТЕ ПРЕДАТЕЛИ КАТО СТАНИШЕВ И БОЙКО !
  • 72 КОКОРЧООО

    5 0 Отговор
    ПЪРВИЯ ЗАКОН В БЪЛГАРИЯ Е - СЛЕДВАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО , ПО - ЛОШО ОТ ПРЕДИШНИТЕ ---- ДОКОГА ? И СТИГА ВЕЧЕ НИ НАБИВАХТЕ В ТИКВИТЕ ЧЕ ЕС И НАТО Е БЪДЕЩЕТО - АДСКИ ТЪПИ СМЕ !
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Нали гласува

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Лакея на САЩ":

    За тях и фърчилото.Сега си трай.
  • 75 Попай

    3 0 Отговор
    България над всичко ! Да живее Радев !
  • 76 Тока

    1 1 Отговор
    Все едно слушам Херо Мустафа, когато беше на посещение в АЕЦ Козлодуй - 7 блок, модулни реактори...Хамерикански, естествено. Късогледа работа. За стратегия - да, трябва. В настоящата няма думата "ядрена"
  • 77 ААнтонов

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Всички знаят":

    Защо много малко хора са наясно с вашата правилна теза.Но освен нея има и още един-колко и за какво се използва ел.енергията у нас.
    Нашето индустриално производство използва четири пъти повече ел.енегия за единица БВП от средния разход в ЕС.
  • 78 1520

    1 0 Отговор
    ами ти чувал ли си че евтиното винаги излиза по скъпо или си твърде млад за да го знаеш
  • 79 1520

    2 0 Отговор
    ами ти чувал ли си че евтиното винаги излиза по скъпо или си твърде млад за да го знаеш
  • 80 1520

    2 0 Отговор
    реакторите са в България просто трябва да се строи ако слушаме онази посланичка от сащ скоро ще изчезнем от картата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол