Last news in Fakti

24 Ноември, 2021 06:48 7 222 45

Петко Георгиев: Някои медии копаят дъното

  • петко георгиев-
  • петьо блъсков-
  • медии-
  • катастрофа-
  • трагедия

Трагедията е в истеризирането на информацията, заяви Петьо Блъсков

Петко Георгиев: Някои медии копаят дъното - 1
Снимка: Кадър от bTV

"Трагедиите за деня са три - 45 души изгорели трагично в този автобус, 9 души изгорели също в хоспис и 254 отишли си от Ковид-19. Това е наистина черен ден, който заслужава днешният или утрешният ден да бъде обявен за национален траур", коментира журналистът Петко Георгиев в "Денят ON AIR".

"Сигурно ще има експертизи, но Смъртта мина с косата и ги отнесе. Най-ужасната част от трагедията е, че са си отишли 12 деца. Имаше наредба, в която се казваше, че превозът на деца в тъмната част на денонощието се забранява. А тук това не е спазено", обърна внимание журналистът Петьо Блъсков пред Bulgaria ON AIR.

Относно отразяването на трагедията Георгиев заяви, че има български медии, които копаят дъното.

"Прекаляването, сензацията, търсенето на кликове на сайта отива в неописуеми крайности далеч извън всякакви етични стандарти на журналистиката", поясни още журналистът.

"При такива ужасяващи трагедии медиите са поставяни в много трудна ситуация, тъй като от една страна хората искат да научат всичко, но от друга то е толкова трагично, че съобщаването на всичко те вкарва в една много тежка ситуация. Тук се показва високият професионализъм. Тук се иска баланс, спокойствие, разум и мъдрост да не засегнеш паметта на жертвите и същевременно да се опиташ да дадеш максимално обективна информация. Трагедията е в истеризирането на информацията", обясни Блъсков.

Журналистът попита защо веднага започнахме да си ругаем държавата. Той призова за кроткост и смирение в тази ситуация. Блъсков подчерта, че жертвите на пътя не трябва да се използват в политиката.

"Трябва да се направи анализ защо е толкова висока смъртността по българските магистрали. За това трябва да има обективни причини и тези причини с една нормална управленска политика да започнат да се решават", обърна внимание Георгиев.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    46 16 Отговор
    🇧🇬🇧🇬🇧🇬Тоя от ПОЛУидиот вече е ПЪЛЕНидиот ‼️ Как с наредба за вътрешни превози ще спре международен превоз ‼️‼️‼️

    Коментиран от #15

  • 2 Сивата чапла

    36 5 Отговор
    В Америка насрещно движение няма,
    само в някои отдалечени райони,
    дето са по две къщи на няколко мили.

    И пак има катастрофи.
    А у нас, първо насрешно движение,
    второ стари коли, щото заплатите ни не са западни,
    трето или първо,
    сцеплението е под всяка критика,
    марирроваката колкото да се каже, че я има,
    лоши инструктори, много лоши.

    Коментиран от #16, #30

  • 3 Торо

    40 0 Отговор
    Само накой ли? Повечето са дод нулата.Толкова простотия се излива през медиите че на човек да му стане отвратително.Аз бих забранил на всеки журналист който се издъни да работи тази работа

    Коментиран от #6

  • 4 гадно

    40 2 Отговор
    Мисирките гонели сензацията, ами да такива са обучени са, че лошата новина е новина всичко останало е на втори план включително и в този сайт.
  • 5 Гороглед

    35 0 Отговор
    Ако добавиш и отпътувалите от терминал 2 , трагедиите стават 4
  • 6 А Тишето

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "Торо":

    Е точно един от тези,за които говори човекът...
  • 7 Петър

    41 1 Отговор
    Петко,има забрана деца да пътуват през тъмната част на денонощието,но тази забрана се отнася само за пътувания когато децата са без родителите си. Стига дрънкахте глупости,вчера един авто експерт меляше глупости че автобуса може да се е запалил от печката която ставала червена и която е е за отопление на автобуса,та този експерт явно няма представа че тази печка работи само тогава,когато МПСто не е загряло или е паркирано,вдигне ли 85 градуса в охладителната система на МПСто, тази печка няма как да се включи.
  • 8 румба

    31 9 Отговор
    Блъсков, Георгиев...авторът е в групата за която говори Георгиев. Блъсков не може да каже такива неща защото е един от бащите на чалга жирналистиката с неговия парцал Стандарт...

    Коментиран от #38

  • 9 Григор

    45 0 Отговор
    Съгласен съм че трябва да има информация но то надминава всякаква нормалност. Вече втори ден се говори само за това ,без да се казва нищо ново. Това не е информация , а неуважение към зрители/слушатели/читатели и опечалени. Търси се сензацията и шока. Имам чувството че медиите са ненормални.

    Коментиран от #32

  • 10 Оня

    19 0 Отговор
    Факти е една от тях
  • 11 Чудя се

    20 1 Отговор
    Абсолютно е прав, защо нашата страна се изкарва виновна, ком са носили туби с гориво.
  • 12 Оф.Рез.

    20 2 Отговор
    Като млад офицер слушах разказ за произшествие от тогавашен командир на полка и докладването му пред ком.на дивизията.А случея е че по време на караул при сменя на часовите в 02ч освобождавания се часови при празнене на оръжието на стойката/в присъствие на разводача и н-к караула/си поставя палеца на лявата ръка на дулото на автомата и при произвеждане на контролен пуск/а не свалил предварително пълнителя/куршумът отнася последната фаланга на показалеца.К-ра на полка обеснява на генерала как е станало произшествието,а той два пъти го пита за причините .К.П отново подробно му казва ,че всички контролиращи процеса на смяната са били по местата си в този момент,но войника неправилно е хванал А.К и никой не е забелязал че пълнителя не е свален при контролния изстрел.Неудовлетворен от изводите генерала му е заявил.Това е станало защото в полка не е установен строг контролиран уставен ред.За някои може да е странен този случай от младежите ми ,но по аналогия тези неща се случват в държавата ни поради липса на липса на строг ред и законност.Не говоря за фатмащина ,а всеки на своето място да си изпълнява поне на99% задълженията.Токава живота е подреден и най- лесен.
  • 13 Ццц

    36 7 Отговор
    Защо Бг магистралите са смъртоносни? Защото ако яхнеш кенгуру ще друса по-малко. Защото един разбойник и пълен идиот обикаляше с 2-3 - ма лекари, за да си наглежда бизнеса, в който влагаше 40 % средства, за да открадне 60 и да плати, зада краде още 4 години. Защото всичко изглежда напудрено, докато резне лентичката и след това свлачище. Защото една и съща фирма асвалтира Своге, Струма, но обвиняем е само шофьора. Така следващата черна новина ще е от пътя Плевен-Ловеч, когато пуснат магистралата. Там същата фирма асвалтира преди година и вече личи.
  • 14 5577

    15 9 Отговор
    До вчера беше с юмрук към всичко, а днес смирение. То нищо не се е променило към добро. Само за другите мутри се оправи. И това журналисти ми било. Мисирки. Къпите мозъците на хората. Резултати искаме за нас.

    Коментиран от #18

  • 15 Ха ха

    22 1 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й‼":

    Елементарно.Как с вътрешни забрани във Франция събота и неделя е забранено за тирове?Да не би Ганьо да си бръмчи тези дни из шосетата там? Едни севмак шофьори не можем да накараме да спазват законите ни,а искаме политиците им да ни зачитат.
  • 16 Голям Слон

    19 1 Отговор

    До коментар #2 от "Сивата чапла":

    В щатите насрещно колкото искащ :-))) И там не всичко е магистрали, моля. Сцепление? Запозната ли си на каква настилка сцеплението е по-добро: на бетон или на асфалт? Заплатите в случая малко общо имат. Пок политизираме една обикновена катастрофа, но с много жертви. Колко хора са минали по този път някой сметка даде ли си?!
  • 17 Знам за кой говори

    10 1 Отговор
    Говори за Севда ТВ
  • 18 Само питам

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "5577":

    Какво значи "къпите"?Капите,кърпите,кр пита знам,но ...
  • 19 Пълен хаос

    14 1 Отговор
    Петко Георгиев и Петьо Блъсков са като Иран и Ирак! Авторът на статията за кого пише?

    Коментиран от #22

  • 20 Пеяме

    3 11 Отговор
    Кой е пропуснал този автобус, през нощта с толкова деца вътре. Името и съд!
  • 21 Анонимен

    22 2 Отговор
    Нали искаме свободни медии. Те наистина са освободени от задължението да ни информират, но не са освободени от задължението да ни манипулират. Те ни казват какво иска собственика им и ни манипулират в негов интерес - политически и икономически.
  • 22 Мендоса

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Пълен хаос":

    За Либия!
  • 23 Блъсков

    10 2 Отговор
    Е мисирка гербераст
  • 24 Име

    21 0 Отговор
    Гледах по нова ТВ и в един момент Дойнов и Димитрова ми заприличаха на лешояди.Отвратително е да се храниш с болките и страданията на хората.Човек трябва да има усет кога да спре.
  • 25 Kole

    11 1 Отговор
    Петьо Блъсков ли учи медиите на професоонализъм?!
  • 26 Механик

    7 2 Отговор
    Пеца,дъното го копаеш ти с опита си да си направиш пиар с тоя случай, уж да упрекешш другите, че го правят.
    И тая наредба,, дето всички я цитирате като папагали е НАША, БЪЛГАРСКА, ВЪТРЕШНА наредба. Тя важи само за НАШИ, БЪЛГАРСКИ превози и то когато се превозват БЪЛГАРИ. А тези дори не са и македонци, а са шиптъри, съдейки по имената на загиналите, лека им пръст.
    Ти, Пеца, май ще искаш нашите наредби да важат да речем и в Париж?
  • 27 Silver fox

    14 0 Отговор
    Всички медии копаят дъното.Телевизиите се превърнаха в траурни агенции.
    Що за позьорство? Така ли се разбира обявеният ден за траур?

    Коментиран от #29

  • 28 Българка

    9 1 Отговор
    Да, прав е Блъсков, но не дава примери. Аз ще посоча Факти , като тенденциозна и толерираща мутро-ковунягите. Всеки пост против налаганото от медията анти ГЕРБ писане, се трие. В днешния ден на траур, сред стотиците обвиняващи постове към Боко, за асфалта, за завоя, за маркировката, аз задавам въпрос! От 2002г до днес през участъка са минали милиони МПС, и няма основание за поставяне на знак "участък с повишена концентрация на ПТП", защо? Пак ме изтриите !
  • 29 Българка

    6 3 Отговор

    До коментар #27 от "Silver fox":

    Написах дълъг пост в друга статия за катастрофата и бях изтрита заради несъгласие с политиката на Факти, да се толерира анти Бойко и анти ГЕРБ писането

    Коментиран от #40

  • 30 Абе я

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сивата чапла":

    Автобусът е бил чисто нов, какви стари коли бълнуваш ма
  • 31 Косе Босе

    7 4 Отговор
    След всяка тежка трагедия -кучетата си лаят,а кервана си върви,това е България.Никаква съпричастност на политическият"елит"към народа си.Това е така защото към парламентарните комисии по политики не присъства гражданска квота,заседанията не се правят публично и не може да се чуе гласа на гражданите?
    Сега е време да се предложат и приемат следните мерки които са доказани практики в Англия Германия и Франция.
    1.Да се заложи в програмата за развитие която още не е предадена в Европа,инвестиция за разполагане на територията на страната на камери работещи в всякакви условия,които да
    контролират шофьорите нарушители и криминалният контингент-така отпада и суб.фактор на корумпираните ченгета.
    2.Да се промени закона за аудио и видео доказателства-да бъдат задължителни за корумпираните съдий.
    3.За нарушителите предизвикали ПТН С последвали наранявания на хора и под давление на алкохол,наркотици,или без книжка нарушението да се квалифицира от непредомишленно в умишлено!
    4.За превишена скорост глобата да е % от данъчната декларация,но не по малко от мин.раб.заплата.При повторение принудителен общ.труд -1 месец.
    При преминаване на червен светофар,не спиране на стоп или недаване предимство на пешеходна пътека-глобата +отнемане книжката за 3 месеца,при повторно нарушение за 1 година и обществен труд от 1 -3 месеца.
    4.Да се определи в всеки окр.съд отделен съдия за транспортни нарушения и всеки неплатил си глобата автоматично да се явява пред съдията до един

    Коментиран от #33, #34

  • 32 А бе

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Григор":

    Григоре, не е само чувство- факт е.
  • 33 Психo от Курило

    3 2 Отговор

    До коментар #31 от "Косе Босе":

    Да се разреши на ловците отстрел на всякакъв пернат дивеч, косета , босета и друга г а д .

    Коментиран от #37

  • 34 БСП в канала

    2 3 Отговор

    До коментар #31 от "Косе Босе":

    Пии си хапчетата, кой ще си кара колата при такива усровия?!!? Да ползваме каруци ли?

    Коментиран от #36

  • 35 Косе Босе

    2 1 Отговор
    Продължение: месец.Да се запише в личното досие в КАТ имейл адреса на всеки шофьор на който да бъде известяван от КАТ или съдията за направените нарушения
    5.Да се премахнат всички агенций с "калинки" и се създаде нова независима от правителството която да има и законодателна инициатива както и по подобие на ХЕЙ да има и права да спира от движение участъци от пътя с неотговаряща на стандартите пътна маркировка след направени предписания за определен период от време.Същите да имат представители на окръжно ниво и да водят отчет на пътната обстановка както и да правят предложения за смяна на отговорните чиновници при неизпълнение.
    6.Да се зададат стандарти за боята на
    пътната маркировка която да е от най висок клас за пътищата а не слонова кост за прозорци както досега?
    7.На магистралите и първостепенните пътища да се инсталират т.н.котешки очи който в зоните на на най много падаща мъгла както и на участъците на пресичане и отбиване на пътя да са на по -гъсто разстояние,а пътната /хоризонталната/
    маркировка на бъде с светлоотразителна боя!
    8.печалбата от пътният данък за една година да се пренасочи за безопасността на движението и изпълнение на горните предложения.
    Това са част от мерките който трябва да се въведат до 1 година и които ще предотвратят войната по пътищата да прерасне в пандемия която може да надмине по жертви настоящата здравна и да стане транспортен COVID.Късата памет няма да е непредумишлено извинение а умишлено престъпление!!!
  • 36 Косе Босе

    3 2 Отговор

    До коментар #34 от "БСП в канала":

    Никъде в конституцията не е казано че карането на кола/МПС/ е задължително,както и че не трябва каращите МПС да спазват закона.Жалко че такива като теб не могат да проумеят че пътищата в България са публично обществена собственост,а не частна и за това спазването на законите е с предимство пред личният ти егоизъм който лъха от написването от теб.Мисля и че каруцата ще ти дойде много,защото ще трябва да се научиш кога се хранят конете! Наблегни на четенето а не на писането?

    Коментиран от #39

  • 37 Косе Босе

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "Психo от Курило":

    Съвета е добър-ставаш за законодател.Мисля че ако ти пишеш законите,всеки месец трябва да отписваме по едно село от картата!А що се отнася до препоръката за
    отстрела на пернати-те са дребен лов,преди тях има за отстрелване лъвове,мечки глигани и ....се пази от падащите съчми но не за пернати а от тези за свирепи диви прасета?
  • 38 proi4o

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "румба":

    Публикувано във факти.бг: неговия парцал е ,, трУт,, .
  • 39 Психo от Курило

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "Косе Босе":

    Алоу, високопарни и популистки маабети. Това което си написал, ако стане точно както си го написал, се връщаме в един строй срещу който сме се борили и ще се борим. Да трябва да се спазват законите , но да търпиш тежко наказание за случай в който ти казваш , че си преминал на жълто, а дебнещия те полицай каже, че е червено. Приеме ли се това, сме на сантиметър от ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА. Заради това ти казваме да си пиеш хапчетата редовно.

    Коментиран от #45

  • 40 Silver fox

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Българка":

    Нищо не се разбира от коментара .
  • 41 Filo

    0 0 Отговор
    Не някои, с всички
  • 42 Българин

    1 1 Отговор
    Адмирации за статията.
  • 43 Българин

    2 1 Отговор
    Адмирации за статията.
  • 44 Мето

    1 0 Отговор
    Возели са бензин или фоерверки
  • 45 Косе Босе

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "Психo от Курило":

    До психиатрията-алооо?Знаеш ли какво пишеш?прочете ли че става въпрос за камери на пътя? Прочете ли че става въпрос за премахване на суб.фактор-ченгетата,корумпираните!!! Или на теб ти е по удобно да броиш 50лв.и да си джиткаш отново на свобода.ти си от тези които искат ред ама за другите,реда те плаши?Само че като ти докарат ковчег в къщи/не ти го пожелавам/ще се скъсаш да обикаляш телевизиите да тръбиш как няма закони в България!!Англия е опасана д камери и рядко ще видиш нарушение,и полиция не те спира да ти проверяват :аптечки,износване на гуми или да ти гледа чистачките с думите"Кооо праим сега"които струват обикновенно 50+лева!!!
    И не говори за ония времена защото живях през ония години.Само че общественият труд не е измислица от ония години а се прилага и сега в САЩ,АНГЛИЯ ГЕРМАНИЯ и други страни.За твое сведение "алооо.."се нарича валантирстване/доброволен труд,дълг към обществото.Ефекта е нас силен защото работиш на определени места по 8 часа на ден,и докато се "издължаваш"на обществото чрез решението на съдията ти губиш работата си ,банките започват да те преследват а женати ако и е слаб акъла вече е на друго място.Това е ефекта,стресиращ и превъзпитаващ такива като теб андрешковци които смятат че западняците им носят водата докато се къпят,в повечето случаи се давят в нея.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове