Last news in Fakti

24 Ноември, 2021 08:50 6 181 28

Проговори мъжът, пристигнал първи на мястото на инцидента на АМ "Струма"

  • ам струма-
  • боснек-
  • горящ автобус

Видяхме парчета гума, които горяха, разказа Илия Николов

Проговори мъжът, пристигнал първи на мястото на инцидента на АМ "Струма" - 1
Снимка: БГНЕС

Свидетелски разказ за трагедията на АМ „Струма“ на един от мъжете, подали сигнал на телефон 112 за автобусната катастрофа пред bTV разкрива нови подробности за инцидента.

Илия Николов работи на обект на 500 метра от мястото на инцидента. Заедно с колегите си укрепва свлачище в близост до пътя. В злополучната вечер той е спал в каравана на обекта.

„Чувам един гръм, но не можах да разбера какво беше. Едно „бау“. Слязохме с колегата Благой надолу към Кулата и гледаме, че нещо в мантинелата гори. Гореше обаче леко, после виждаме как постепенно се усилва отзад“, разказва Илия.

„Приближихме се и искахме да помогнем, но нямаше как. Вече беше много горещо, не можехме да се приближим до автобуса“, продължава Илия.

По думите му вече е имало хора, които са излезли от автобуса в лявото платно на пътя. "Говореха на някакъв непознат език, не разбрах какви са", казва Илия.

Веднага след като разбират, че е катастрофирал автобус, неговият колега - охранителят Емил, подава сигнал на 112. Той пък взел прожектор и започнал да сигнализира и отклонява преминаващите коли. Много шофьори са спирали и също са се впускали да помагат на оцелелите.

„След 17-18 минути дойде полицията. Като дойде, ние си тръгнахме нагоре“, разказва Илия.

„Като отиваме надолу, виждаме парчета гума, които горяха“, допълва работникът.

Според него е миришело "на изгоряло", но не е усетил мирис на гориво. Дали мантинелата е била запречила задната врата на автобуса, той не може да си спомни, а и отбелязва, че е било много тъмно и всичко се е случило много бързо.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Много

    30 5 Отговор
    Шум три дни и после нищо, като келеменцето де блъсна М. Цветков сега пуснат домашна отпуска от някой съдия, не прокурор щото нали те са виновните за всичко в Съдебната
  • 3 честен ционист

    8 19 Отговор
    Чул е Аллах Ак-бау, щото атентаторът не е можел да вика Р, като наща Председателката.
  • 4 Реалист

    8 30 Отговор
    Генерал Румен Радев да обяви национален траор до Коледа да почетем загиналите албанци
  • 5 Политикант

    17 57 Отговор
    Трудно се майко живее, в условия на репресии, терор, арести и тормоз! Тава е от Радев и Рашков - нашите мъчители…

    Коментиран от #15, #21, #24

  • 6 Манол

    12 1 Отговор
    На албански ли проговори
  • 7 Мариян Станков

    17 18 Отговор
    Значи в България вчера са починали към 300 човека от коронавируса, но траор няма, а за 45 албанци, тук всички институции клякат.

    Коментиран от #27

  • 8 Реалист

    12 6 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНАТА":

    Абе пиши Тиквата че е виновен и да ни е мирна главата
  • 9 РАСО

    10 17 Отговор
    Какво общо има този участък от АМ с Бойко Борисов, този участък е строен от тройната коалиция по времето на Станишев, аз често минавам от там и пътя го знам още от соц времето ,когато беше трилентов.....
  • 10 Пич

    23 3 Отговор
    Аман от глупави коментари...!!! Много ясно , че нашата страна ще , каже , че пътят е бил изряден... Другото значи , да плащаме милиони на македонците ( албанци ) ... Мислете , преди да дрънкате безмислено...
  • 11 Лъжата

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНАТА":

    Пачките са при Станишко, боята не е запалила автобуса. В РСМ пътищата са много по-зле от нашите, в Албания са по-хубави защото най-стария им път е на 33 години. Плюй още, после иди да си вземеш помощите от общината която от сутринта плюеш. Имаш право да се пишеш македонец и тогава за плюене по България може да ти плащат.

    Коментиран от #19

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 А бе , .лупак

    9 12 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНАТА":

    Всички разбраха , че пътят е правен от комунистите , само ти не си. Нямате ли поне радиоточка у ваше село !?
  • 14 един от многото

    15 0 Отговор
    Вчера в новините на "Факти" от 271 публикации , 73 имаха пряко или косвено отношение към катастрофата на АМ "Струма". Народа има един лаф: "То бива , бива , ама цял бивол за мезе , не бива!"
  • 15 А БЕ ЕЙ

    19 1 Отговор

    До коментар #5 от "Политикант":

    ГЕРБЕРАСТ , ТИ МАЙ ТРУДНО ПОМНИШ КАКВИ АРЕСТИ И БОИЩА ИМАЩЕ КОГАТО ЦЕЦО ТЪПАКА БЕШЕ МИНИСТЪР А БОКО БОРЕШЕ ОКТОПОДА ?
  • 16 5555

    10 3 Отговор
    Шофьора се е заблудил от пътната маркировка, виждайки грешката завива леко вляво и поради мокрия път, автобуса поднася леко, но достатъчно да закачи мантинелата.
    Според мен, маркировката и пътните знаци преди отбивката са объркващи за водачите на МПС. Това личи и от защрихованата маркировка до мантинелата на отбивката, която е изтъркана от гумете на автомобилите.

    Коментиран от #28

  • 17 СЛАБА РАКИЯ

    14 3 Отговор
    БЕЗ ИЗРАЕЛСКИТЕ СЛУЖБИ НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ ИСТИНАТА НИКОГА - МАКЕДОНСКИТЕ И НАШИТЕ СЛЕД 10 ГОДИНИ ОЩЕ ЩЕ СЕ ЧУДЯТ И МАЯТ В НИВИТЕ НАОКОЛО ! С ТОВА СМЕ ИЗВЕСТНИ ОТ 32 ГОДИНИ - ПРЕДИ ТОВА НЕ БЯХМЕ В ТАКЪВ УПАДЪК ! ВЪН ОТ НАТО И ЕС !
  • 18 спрете се

    30 2 Отговор
    Втори ден гледам как полуидиоти и най-вече мисирките се опитват насила да изкарат страната ни виновна за тази катастрофа. Сигурно и това е по поръчение от вън, а може и със съдействие. Действително, може да има някой несъвършенства като маркировка, отбивка на лошо място или пътни знаци, но това не е водещо. Когато караш през нощта при наличие на дъжд, на практика нищо не се вижда, и ако си с повече от 70-80 км. в час виждаш проблема тогава, когато вече си се ударил в него. А за типичния балкански манталитет да ударим още един кьоравото от екскурзията, пък после ще пътуваме през нощта, няма да говоря. Ако са пътували по светло, ще са се прибрали живи и здрави. Сутринта гледам във всяко студио по 2-3 ма „експерти”. По брой на експерти по пътна безопасност сме на първо място в света, та затова и пътищата, и водачите, и министрите и всичко ни е на това дередже. А за онази мъжо-жена, дето само чака някой инцидент да стане, да полети с разни фенерчета и джаджи да обяснява колко е виновна държавата /защото не е наела точно нея и не и е платила пак точно на нея/, изобщо не ми се говори. Отидете вижте пътищата в Македония дали са по-добри – отговарят на наши от 4-ти клас.

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ти се спри

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "спрете се":

    Страната ни не е идиотът комунист Борисов и ГЕРБ-калинките и мисирките!
    Нали?
  • 21 Уточнение

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Политикант":

    Говори и пиши само в единствено число! Не се опитвай да изразяваш мнението на другите !
  • 22 ЕКСПЕРТ

    7 1 Отговор
    ШОФЬОРА СИ Е НОСИЛ 5 ТУБИ БЕНЗИН ОТ ТУРЦИЯ НАПОЛОВИНА ПО ЕВТИН И ВЗРИВА Е БИЛ ПРЕДИ КАТАСТРОФАТА. ЯВНО Е ИМАЛО ВЗРИВООПАСНИ ИЗПАРЕНИЯ И НЯКОЙ Е ЗАПАЛИЛ ЦИГАРА.С ТАЯ НАША И ТЯХНА, НА БРАТЯТА МАКЕДОНЦИ ЦИГАНИЯ ДО ТАКИВА КАТАСТРОФИ И ЖЕРТВИ ЩЕ ИМАМЕ И В БЪДЕЩЕ!
  • 23 Мнение

    7 0 Отговор
    Туй не е нормална катастрофа..не може да се взриви като цистерна просто..или като самолет
  • 24 локомотива

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Политикант":

    ми прережи си вените бе кап-т.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Аре стига сте ревали бре

    11 0 Отговор
    тук чепка лаладжии.Кави Българи сте вие? Като на ви харесва тук ареее ходом марш към терминал 2 мишки.Все сте недоволни и търсите грешките в други.Тук не ни трябват хора 3-та употреба дето седят пред блока и форуми на мохабет и храчат и дърпат България в дупката.Тодор Живков ви беше виновен, Борисов също, комшията и той, Майкъл Джексън, асвалта, боята дъжда, пътя и т.н.Това е техническа или шофьорска грешка и точка.Виждал съм тир как се запалва за секунди заради блокирала задна спирачка гумата се запали гръмна и ремаркето пламна като факел на чисто прав път.Виновен е пътя сигурно че е прав.Стига сте сипвали помия за държавата в която живеете.Ето за това големи фирми не искат да стъпнат тук за бизнес, не е проблема само корупцията, а и хората.
  • 27 Сивата чапла

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Мариян Станков":

    Недейте така, бе хора!

    А у нас да спрат най-после тия ваксинации,
    що народ се разболя от тях!
    Нищо че лъжат в пресата
  • 28 Toni

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "5555":

    Ти па къде видя пътна маркировка..и най вече през ноща
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове