Last news in Fakti

24 Ноември, 2021 12:23 2 787 15

Крум Дончев: Намираме се в ненормална за Европа среда

  • крум дончев-
  • европа-
  • ненормална-
  • среда

За трагедията на "Струма" социалистът каза, че на самото място на влизане в паркинга маркировката е изтъркана във вътрешната част на завоя, което означава, че често това е траекторията на завиващите.

Крум Дончев: Намираме се в ненормална за Европа среда - 1
Снимка: bTV

"Изказвам съболезнования на близките на загиналите. Това е огромна трагедия". Това заяви в ефира на bTV Крум Дончев, член на НС на БСП по повод трагичния инцидент на АМ "Струма". Той обясни, че вчера са започнали преговорите за коалиционно споразумение и "Транспорт" е бил един от първите сектори.
"Като първа точка искахме да бъде поставена пътната безопасност", каза той. Социалистът подчерта, че има потенциал от експерти в коалиционната формула и е постигнато обединение около много теми - нов Закон за движение по пътищата, обучение на подрастващите на пътна безопасност, както и в 11 и 12 клас, промяна на методиката на обучение.

"Намираме се в среда, която не е нормалната европейска среда на инфраструктура и тя изисква определени умения от шофьора, до момента, в който тя се приведе в правилния вид", коментира той.

Дончев подчерта, че е много важно как шофьорите се позиционират на пътя и какво ни дава информация къде трябва да се позиционираме - маркировката и знаците, доколко те са поставени на правилните места на мястото на инцидента на АМ "Струма" трябва да установят разследващите органи.

Крум Дончев обяви, че на самото място на влизане в паркинга маркировката е изтъркана във вътрешната част на завоя, което означава, че често това е траекторията на завиващите. По думите му това най-вероятно е заради заблуда на самите шофьори. "Трябва да се направи анализ защо се случват тези инциденти и да се мисли занапред как да се вземат мерки, че да се предотвратяват", заключи Крум Дончев.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    27 1 Отговор
    Най-добре е десетките агенции за строеж, контрол, превенция на пътища и МПС да бъдат закрити или да се обединят с малко, но работещи експерти. АПИ е участник в грабежите от магистрали, язовири, пътища. Редно е да бъде закрита или след уволнения/съкращения преоснована, но с по-малко хора, а не хрантутници

    Коментиран от #12

  • 2 ????

    11 12 Отговор
    Поредния българоплювач! Дори да има грешка сегашното и правителството на Простаков замълчете бе! За какво се самооплювате? Да не стават само в България катастрофи!? Случва се! Каквото е писано на глава на камък не ходи. Утре като почнат пак да ни сочат с пръст и да ни обвиняват във всички грехове как ще защитавате България след като за 24 часа засенчихте и Клеър Стърлинг с измислиците й за покушението срещу папата от Сергей Антонов.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Centyrion

    12 1 Отговор
    Аз пък мисля ,че трябва да престане куцо и сакато да коментира и дава акъл.Маркировката на хиляди места е изтрита и я няма,сега ли го забелязвате това???Хайд стига.Пълно е с хиляди проблеми по българските пътища,и човек трябва да се съобразява с тях за да оцелее.Темата е удобна завеса за по важни въпроси .
  • 5 ШАФИОРА

    11 3 Отговор
    КОГА СЪБАРЯМЕ СТЕНАТА И САРАЯ - ИНАЧЕ ПРОМЯНАТА КЪДЕ Е ?

    Коментиран от #6, #11

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ще има и още

    4 0 Отговор
    Ха ха, те тези от БСП все "анализират" - от безкрайните изборни загуби ( от 2005г. насам ) , та сега опряха до маркировката по пътищата да я анализират. Анализатори.....
  • 8 Тоя па... тоя пааа....

    4 0 Отговор
    Бре, бре, бре и разбирачи!!! Как така 16 години там не е имало нито една катастрофа и сега пътя и маркировката били виновни.
  • 9 Ламтят за власт и са готови на всичко

    4 0 Отговор
    Почвам да се уверявам, че БСПеерасите в момента са НАЙ-ВРЕДНИ за България. Абре кютук тая отсечка я пуснаха в експлоатация по ваше време бе другар. И маркировката от 15 години си е една и съща даже е имало време в което и нея я е нямало.
  • 10 един от стадото

    1 0 Отговор
    То в абсурдистан има ли нещо нормално ?
  • 11 7441258

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "ШАФИОРА":

    ХА-ХА-ХА-ХА - МНОГО ДОБРЕ КАЗАНО - ЗАПИТАНО!!!
    АДМИРАЦИИ! НО не е ПРОМЯнА, а си е ЧИСТА ПОДМЯНА!
    КОЙТО се вързал и гласувал за тези е предал народа си!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 77411

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "ИСТИНАТА":

    Пак ли с руска примка бе? Дадох ти плюс, защото си прав, според мен, ама пак с руската примка вече пресоли манджата! Банално е и не е вярно, престани, защото всички ти се смеят! То западни опорки, опорки, ама Боко е фен на Меркелица и на господарите отвъд голямата локва. Така че, ако обичаш камънЕте натам мятай.
  • 14 Безпартиен

    1 0 Отговор
    Крум Дончев Крум Зарков все едно и не много добро.
  • 15 Тя е ясна

    0 0 Отговор
    българската некадърност, простотия, незнание, наглост и безочие са причините...!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол