Last news in Fakti

29 Ноември, 2021 07:42 1 251 15

Външният ни министър ще участва в ключови срещи

  • светлан стоев-
  • срещи-
  • мвнр

Съобщение от МВнР

Външният ни министър ще участва в ключови срещи - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи Светлан Стоев ще участва идната седмица в срещи на външните министри на Съюза за Средиземноморието, на НАТО и на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Това съобщиха от МВнР.

На 29 ноември 2021 г. в Барселона в рамките на първото честване на Деня на Средиземноморието ще се състои VI регионален форум на Съюза за Средиземноморието. Той ще събере министрите на външните работи на 42-те държави членки на Съюза за Средиземноморието. В Барселона министър Стоев ще участва и в министерска среща на ЕС и Южното съседство, която ще направи преглед на напредъка в прилагането на новата програма за Средиземноморието.

След това в Рига, на 30 ноември-1 декември, Светлан Стоев ще представи България на срещата на министрите на външните работи на страните-членки на НАТО.

Министрите ще обсъдят актуални въпроси на сигурността и подготовката за срещата на върха на НАТО в Мадрид през 2022 г., включително работата по следващата Стратегическа концепция. Ще бъдат засегнати въпроси, свързани с нарастващото струпване на войски в и около Украйна, ситуацията по границата на Алианса с Беларус, ролята на НАТО в контрола на въоръженията и неразпространението, поуките от Афганистан и актуални развития в Западните Балкани. Министрите от НАТО ще се срещнат също с колегите си от Грузия и Украйна, както и с върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел и с партньорите от Швеция и Финландия.

На 2 и 3 декември в шведската столица Стокхолм министърът на външните работи на България ще вземе участие в 28-та среща на Съвета на министрите на външните работи на ОССЕ. Годишната среща е възможност за външните министри на 57-те страни участнички в ОССЕ да прегледат и направят оценка на ситуацията със сигурността в евроатлантическата и евразийската зона, както и на работата на ОССЕ във всички области на дейността ѝ. Домакин на събитието е Ан Линде, министър на външните работи на Швеция, която е действащ председател на ОССЕ.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХА ХА ХА

    5 6 Отговор
    ДА СЕ ИЗВИКА НА ТАЯ СРЕЩА НЕМЕДЛЕННО ФАТМАКА !

    Коментиран от #2

  • 2 Ще го извикат , АМА ДРУГ път ?

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "ХА ХА ХА":

    Ако се извини още няколко пъти за КРИМ.....или да каже , че Бойко е нагласил всичко и е направил монтаж на кадрите по телевизията !!!!

    Коментиран от #9

  • 3 Аферим

    9 3 Отговор
    И за колко ще ни продава или направо ще ни подарява?
  • 4 цербер

    2 0 Отговор
    На 2-ри и 3-ти декември,а не на две и три декември.
  • 5 въпросче

    4 1 Отговор
    Министърът ще поиска ли платените изтребители за ВВС на армията ни?
  • 6 гадно

    8 1 Отговор
    Такива като нашия ги викат за пълнеж, а какво ще кажат им е спуснато от големите началници.
  • 7 България

    8 0 Отговор
    ВЪН ОТ НАТО!!!!!!

    Коментиран от #8

  • 8 Лекомислен

    0 5 Отговор

    До коментар #7 от "България":

    Си. А кой ще ни пази от нападение на неприятелски държави?

    Коментиран от #10

  • 9 Стига с този Крим

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ще го извикат , АМА ДРУГ път ?":

    В Крим се гласуваше с хартиени бюлетини А в Косово с метални спуснати от небето И при това избухливи
  • 10 Единствената

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Лекомислен":

    Неприятелска държава на България егор до волта. Тя и без НАТО няма да ни нападне. около нас са само приятелски държави
  • 11 ТаУмВзе

    3 0 Отговор
    В ролята на безгласна буква!
  • 12 Единствената

    2 1 Отговор
    Неприятелска държава на България е Гиорна волта. Тя и без НАТО няма да ни нападне. около нас са само приятелски държави
  • 13 препис

    1 2 Отговор
    В роклята на безгласна буква!
  • 14 Биков

    6 1 Отговор
    България е една безгласна буква в НАТО! Пълнеж, демонстрация на единство, глас в ООН, купувпч на оръжие и територия за американски бази.
  • 15 Един

    1 1 Отговор
    Риторичен въпрос. Смее ли някой български политик да организира референдум за участието на България в НАТО и Европейския съюз. Давам веднага отговор. Никой няма да посмее но резултатите ще са 70 на сто вън от НАТО и точно обратния резултат за членството в Европейския съюз
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове