Last news in Fakti

29 Ноември, 2021 12:06 100 481 44

Важна новина за годишните винетки

  • винетка-
  • автомобил

Преди Коледните празници

Важна новина за годишните винетки - 1
Снимка: БГНЕС

Предстои изтичането на срока на валидност на годишните винетки, закупени през декември 2020 г. и януари 2021 г. Това информираха от националния доставчик на услуги за електронно таксуване "Интелигентни трафик системи". До 30 дни по-рано винетките може да бъдат подновени онлайн, преди предстоящите пътувания по празниците.

На уеб платформите Vinetki.bg и Tollpass.bg, както и в мобилното приложение TollPass всеки може да провери датата, до която е валидна винетката за лекия му автомобил. В тази категория са всички пътни превозни средства до 3.5 тона включително, припомнят от дружеството.

За всички собственици и шофьори на леки автомобили Vinetki.bg, Tollpass.bg и Tollpass App дават възможност до един месец преди изтичане на срока на валидност да се заплати новата винетка за следващата година, като това може да стане от компютър или телефон, без да се налага посещение на пункт за продажби. Въвежда се само регистрационен номер, държава на регистрация и начална дата на активиране на новата винетка. Цената ѝ остава непроменена и най-изгодна за редовни пътувания - 97 лева за една година от избраната начална дата. Не се повишават цените и на винетките с по-кратък срок на валидност - уикенд винетката остава 10 лв., седмичната - 15 лв., месечната - 30 лв., тримесечната - 54 лв.

От националния доставчик на услуги за електронно таксуване припомнят още, че независимо откъде и как е закупена винетката, можете да въведете регистрационен номер на автомобил в TollPass App и мобилното приложение ще изпрати известие на мобилния телефон преди датата на изтичането ѝ. Всеки регистриран профил получава напомняне за изтичащ срок на валидност, за да не се налага периодична проверка. В него за удобство на клиентите се съхраняват историята на всички покупки и пътните превозни средства с техните регистрационни данни за лесно и бързо подновяване.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 84 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех

    338 6 Отговор
    Кажете ако ще ги намаляте.. там кога беше не помня вече минаха повече от 15 години от както ни излъгахте, ще сложим винетки за да направим пътищата.. ми нищо се не е променило особено... а само цените се вдигат...

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 Сатана

    299 17 Отговор

    До коментар #1 от "Смех":

    Винетката е абсолютно незаконно таксуване при положение,че се плаща годишен данък на МПСто.Никъде по света няма такова дране.

    Коментиран от #32, #43

  • 3 корупция

    261 5 Отговор

    До коментар #1 от "Смех":

    Та те прокараха една безумна далавера за екостикерите за уредят много хора с нови чекмеджета и по-високи гарантирани доходи за мафията. И ти за намаление говориш. Те гледат, как да ти измъкнат повече пари от джоба. Вместо да се грижат за безопастността по пътишата, те се държат, като алчни търговци.
  • 4 дааа

    193 8 Отговор

    До коментар #1 от "Смех":

    Другарката Снегоринова го обеща това, пътищата след увеличението щяха да станат гладки, като филии с мед и масло, само, че парите утекоха в чекмеджетата и ние пак си свирим на флейта.
  • 5 chi

    210 9 Отговор
    Лили дебелата щеше да оправя пътищата, какво стана?

    Коментиран от #17, #20, #21, #42

  • 6 ГРОБ ДПС

    173 30 Отговор
    Ма вие верно сте големи наивници, за да вярвате на гербавите, че като въведат винетките и ще ви оправят пътищата. Ха ха ха.
    Изберете си ги пак, за да ви ДООПРАВЯТ, че явно ви е малко стригането.
    На такъв народ такива управляващи.
  • 7 адаша

    104 7 Отговор
    Това не е важна новина. Новината е важна, когато намаляват таксата. Това сега си е га дна новина ...
  • 8 Заю Баю

    134 3 Отговор
    Вижте само колко много такси плащаме за 1 автомобил - винетка, данък на автомобила, застраховка, такса преглед. Нарочно е разбито на няколко данъка за да не се усети голямата цифра, а можеше всичко това да е просто един данък "автомобил", защото така или иначе всичките тия неща са задължителни. Сметнете общата сума за една година и ще видите за какво става въпрос.

    Коментиран от #14, #19

  • 9 Геро Мустака

    100 2 Отговор
    Мутрите напомнят на раята ?
  • 10 ЧОЧО

    156 6 Отговор
    Защо сме в Европейския съюз!Някой ще може ли да ми каже, в коя държава се заплащат селските пътища.Плащат се само магистрали.
  • 11 оня там

    114 9 Отговор
    тиквата освен винетка се беше нагласил и тол такса на магистралите да сложи.
  • 12 Шамсу имамов

    99 6 Отговор
    Не ви ли писна да ни скубете след всяка катастрофа вдигате пътни такси и винетки вместо да оправите пътищата като хората
  • 13 fon4o

    91 2 Отговор
    Кажете ми каква кола да си купя, за да оцелее по нашите пътища.. Щото вече при самата мисъл да пътувам в непозната част на България си правя молебен на окачването и го отписвам...

    Коментиран от #33

  • 14 един шофьор

    140 5 Отговор

    До коментар #8 от "Заю Баю":

    Преди години нямаше винетки, нямаше ТОЛ имаше само пътен данък заедно със застраховката и пак се строяха и поддържаха пътища, а сега всеки е седнал на стола и иска пари.
  • 15 Българин

    91 4 Отговор
    За какво са тези винетки, пътищата са пълна скръб, новоремонтираните са на вълни, маркировката липсва особено пък между селски, градски пътища... колко пари плащаме хората, а какво получаваме, като услуга..., а това: "Интелигентни трафик системи" е само за благозвучие.

    Коментиран от #24

  • 16 Шаран БГ

    51 4 Отговор
    Много е важно за държавната администрация в България да направи гражданина на "маймуна", да почувства и да проумее, че е един нищожен данъкоплатетец и нищо по-вече. Никой никога не му осчетоводява загубеното време, когато го принуждават да се влачи от служба в служба, от гише на гише, от чиновник при друг чиновник.
    Защо е нужно за движението с моя автомобил по едни и същи пътища да плащам 2 /два/ вида данък - пътен и винетка, а сега се канят и "тол-такси" да въведат ?? После идват ГТП и застраховка. И там влачане, чакане плюс постоянно увеличаване на таксите.
    Вярно е , автомобилния парк в страната нарастна много. Но това са грешни пари , които се събират, за да се движат тези автомобили и в същото време една пътна маркировка , като в Европа да нямаме !! В последно време се "нацвъкаха" доста пътни знаци, които вместо да облекчават движението, го правят тромаво и не всякога нормално. Много рядко ще се види знак № Б 1. Цар на пътя е знакът СТОП ! Дали винаги има нужда от него, когато на кръстовище има видимост най-малко с километър във всички посоки. Но КАТ контролира АТ........
  • 17 гост

    10 3 Отговор

    До коментар #5 от "chi":

    Оправи си положението , какво да става .
  • 18 Шофьор

    45 0 Отговор
    Години наред плащаш за нищо,а и сложната система на Бгтол не разпознава сложни грешки допуснати от нас простосмъртните...Ама да лапат парички обичат...
    Ще се намери ли от новите партии е онези с топките!?
    Нека да няма потърпевши от тази ни наша модерна дигитална и арр система БГтул и да караме по пътища!
  • 19 една сума

    7 16 Отговор

    До коментар #8 от "Заю Баю":

    Не не може да е една сума.... Никъде няма такова нещо като една сума.

    На неграмотници както и да го разбиваш и събираш се тая.
  • 20 Кон

    54 2 Отговор

    До коментар #5 от "chi":

    Ами Дебелото Лили/отличничка / на Борисов си оправи пътя и изчезна като замете следите . Кешира и замина
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Момче

    19 0 Отговор
    Абе, много важна новина,че виж направо настръхнах брей брей
  • 23 редник

    18 0 Отговор
    Защо все още няма дневни винетки- за 24 ч.?...
  • 24 Сотир

    19 0 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    Интелигентни трафик системи? Вероятно имат в предвид КАМЕРИТЕ с които ни глобяват.
  • 25 ТОЧКАТА

    24 1 Отговор
    А за кървавият данък дето го плащаме все по коледа и великден вече 30 години,нещо да кажете???????
  • 26 112

    20 3 Отговор
    Първо това не е никаква новина и второ Важна?
  • 27 Бате Мишо

    44 0 Отговор
    Да! За винетките подсещате! Щом трябва да получавате пари! А че ние Ви подсещаме цяла година да си оправите пътищата...ни дума, ни вест!
  • 28 Баба с приус

    3 1 Отговор
    Сама со дърпа от пеНсията, немой го мисли майци :-)
  • 29 6efket

    4 2 Отговор
    Ас купих винетката преди 2 години
  • 30 Бгтолл

    18 5 Отговор
    Ползвах мобилен телефон за да купя седмична винетка не живея в БГ натиснах клика превозно средство под три тона платих с карта мислех че има винетка и влязох в БГ янкесичиите на тол ме спряха под дажда взеха ми 70 лева глоба накараха ме да взема нова винетка понеже по погрешка сам взел за ремарке прекараха ме яко скоро няма да посетя по вече БГ държавен рекет
  • 31 6Х6

    25 2 Отговор
    Винетките - сега, а пътищата - кога? Докато стигнат до мястото за контрол, тол-патрулите могат да контролират и състоянието на пътя, ама не го правят!
  • 32 7437

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Сатана":

    Има само в глупвата европа и швейцария
  • 33 7584

    0 7 Отговор

    До коментар #13 от "fon4o":

    Явно караш стари бараки
  • 34 Евгени Бояджиев

    12 0 Отговор
    Цяла статия написала жената, която не казва Грам нищо ново...!

    Коментиран от #39

  • 35 Кольо

    19 0 Отговор
    Трябва да се плаща само това което ползваш. Всички така наречени пътища в БГ. от категория 2 и 3 не отговарят на никое от условията ,че това изобщо е път. Нито ширина ,нито отстояния до препятствия ,нито маркировка ,възможност за изпреварване или заобикаляне ,осветеност . Това просто не са пътища , а насипан преди много години асфалт и отъпкан чакъл. На 90 % са една лента за всяка посока и на 80 % от дължината със " Забранено изпреварване " чрез знаци и ограничение на скоростта 40-60 км. За това ли плащаме вече колко години и все нищо насреща. Стига толкова . Дела трябва да се заведат в съда за измама на държавно ниво и никой да не плаща. То не ,че като държавата взе парите за гаранционен фонд онези застрахователи не Ви обраха . Но държавните крадци си прибраха два пъти своето. Спрете да плащате каквото и да е " на пред , на зелено, на доверие " и въобще не хранете крадци облечени във власт. Те наяждане нямат. Само стават повече и по-алчни.
  • 36 Алооо

    10 0 Отговор
    Погледнете как чакат да натрупа снаг,и тогава да чистат.Това не се прави никъде по Любимата Еуропа,веднага започват да чистят и ръсят с химикари,и така не се натрупва сняг на платното.Казвам от личено наблюдение.

    Коментиран от #38

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Хахахаха

    4 9 Отговор

    До коментар #36 от "Алооо":

    Айде стига бе с тая Европа какво било и в Германия ме е прало снаг без да е почистена магистралата спирахме по паргингите да чакаме снегорини почти 18ч преснои на всякъде е едно и също
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Мамата

    11 2 Отговор
    ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНИМ И никой ДА не ПЛАЩА ВИНЕТКИ И ГЛОБИ ДОКАТО НЕ ОПРАВЯТ ПЪТНИТЕ МАРКИРОВКИ,ДУПКИТЕ И АСВАЛТА С ПОДХОДЯЩ.....
  • 41 Явор

    7 0 Отговор
    Ако сте пътували по "републиканския път" Стара Загора-Нова Загора особено в участъка с. Дълбоки-с. Оряховица ще разберете защо предлагам публично псуване за кмета на Ст. Загора, Обл. управител на Стара Загора, директора на Обл. пътно управление и всички усмихвати управници през последните години....
  • 42 Уйке

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "chi":

    Ами тя се оправи!
  • 43 DDD

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сатана":

    "Публикувано във факти.бг: Винетката е абсолютно незаконно таксуване при положение,че се плаща годишен данък на МПСто.Никъде по света няма такова дране. "
    В Австрия плащат винетка за магистралите и скоростните пътища. В Унгария плащат винетка за магистралите. Данък МПС е местен данък и остава в общината...за да си поддържа пътищата. Не че на местно ниво пътищата са цъфнали от това.
    Иначе реалното таксуване е през акциза върху горивата...но той отива за пенсиите + част от приходите от ДДС. Пенсиите са недофинансирани с минимум 4млрд. лв. 2млрд от тях идват от акциза върху горивата и съответно той не може да бъде използван за пътищата.
  • 44 Boris

    3 0 Отговор
    Мошеници
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове