Last news in Fakti

29 Ноември, 2021 17:42 4 892 61

Увеличават пенсиите от 25 декември

  • увеличават-
  • пенсии-
  • 25 декември

Изплащането на увеличените размери на пенсиите през цялата 2022 г. е гарантирано, казват от социалното ведомство 

Увеличават пенсиите от 25 декември  - 1
Снимка: БГНЕС

След доста и все различни тълкувания в медиите за размера на пенсиите през 2022 г., от Министерството на труда и социалната политика правят следното разяснение по темата:
Съгласно решението на 46-то Народно събрание от 25 декември 2021 г. минималният размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст се увеличава от 300 лв. на 370 лв., а максималният ѝ размер се повишава от 1440 лв. на 1500 лв. От същата дата тежестта на всяка година осигурителен стаж без превръщане ще се увеличи от 1,2 на 1,35 на сто. За да има равнопоставеност с по-високата тежест на осигурителния стаж ще бъдат преизчислени всички отпуснати преди 25 декември 2021 г. пенсии. Промените са трайно регламентирани в Кодекса за социално осигуряване чрез направената актуализация в Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2021 г.
Изплащането на увеличените размери на пенсиите през цялата 2022 г. е гарантирано. Кодексът за социално осигуряване регламентира, че в случай, че бюджетът на държавното обществено осигуряване (ДОО) не бъде приет от Народното събрание до началото на бюджетната година, осигурителните приходи се събират и осигурителните разходи се извършват съобразно действащите нормативни актове. Това гарантира изплащането на всички пенсии и други социално осигурителни плащания в определените размери, независимо че бюджетът на ДОО за съответната година не е приет. В този случай за издръжка на органите на Националния осигурителен институт се разходва месечно до една дванадесета част от разходите, предвидени в бюджета за предходната година.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хъмм

    48 15 Отговор
    Гаден тоя Радев.Вдига пенсиите.

    Коментиран от #18, #28, #48

  • 2 БОЛШЕВИК 🌟

    16 33 Отговор
    Ще има ли някакви помощи,за дълготрайно безработните! Или ще се излиза за бунтове!

    Коментиран от #9, #11, #17, #40

  • 3 тризначките

    43 3 Отговор
    Инфлацията била 4%, а хляба от лев скочи на лев и 40 ст. Това, неуважаеми манипулатори, не е 4, а 40% увеличение.

    Коментиран от #39

  • 4 Чорбара.

    35 2 Отговор
    Нещо не се връзва,ако премахнат 120тте лева 80% ще взимат по-малко.
  • 5 енсионер

    40 15 Отговор
    Благодаряна тези млади мъже затова , че взеха нещата в свои ръце ,и се надявам да вървим само наред ,без кражби и мушингии както шайката !!Следващата радостна новина да е - боко и каскета в затвора !!

    Коментиран от #30, #41

  • 6 NGs company

    28 2 Отговор
    Как може да преизчисляваш пенсии за 2021 година с осигурителен доход от 2007 година. При еднакъв трудов стаж и при еднаква заемана длъжност, между старите и новите пенсии, се получават от 20% до 40% и повече разлики , поради различния средно осигурителен доход. Социални министри, депутати и синдикати, вече 13 години, задружно мълчат. 13 години не се преизчисляват пенсиите със СОД, но забележете депутатските заплати се преизчисляват на 3 или 6 месеца!? и то не със средната работна заплата от 2007 година, а с актуалната към момента. Стигна се до абсурда, хора с близо 40 годишен трудов стаж да получават минимални пенсии или близки до минималната пенсия.
    "А при нас стана така, че ще получават 3/4 от пенсионерите една и съща пенсия. Това на всички по равно ни праща в едни други времена", коментира председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България.
    Пенсиониралите се, например 2008 година, би трябвало да имат лихви, с натрупване за 13 години, върху всичките си осигурителни вноски. Държавата 13 години е оперирала с тези пари. Именно това е основанието за преизчисление на тези пенсии със средно осигурителния доход за 2018 година например.
    Преизчисление с еднакъв 12,5% върху различен СОД още повече разтваря ножицата между стари и нови пенсии и не решава 13 годишния проблем в Пенсионната система. Осъзнайте се ,докато е време. След нова година ще бъде късно!

    Коментиран от #20, #61

  • 7 NGs company

    33 1 Отговор
    Нe cтигa, чe cтaритe пeнcии ca изчиcлeни c 3 пъти пo-мaлък ocигуритeлeн дoхoд/398 лв./, aми ceгa нямa дa се зaчитa и прeизчиcлeния трудов cтaж нa кaтeгoрийнитe рaбoтници.
    C eднa думa бюрoкрaтитe щe прeминaт oт трeтa във втoрa кaтeгoрия труд зa цeлия cи трудoв cтaж, кaтo зa тях 1 гoдинa щe cтaнe 1,35, a в близкo бъдeщe - 1,5, бeз дa ca рaбoтили и eдин дeн във врeднa зa здрaвeтo cрeдa. Пълно изкривяване на Пенсионната система!
    Вcички пeнcии трябвa дa ce прeизчиcлят cъc cрeднoocигуритeлния дoхoд зa 2020 гoдинa!
    Дo крaя нa мaндaтa нa cлeдвaщoтo прaвитeлcтвo, кoeтo и дa e тo, вcички пeнcии трябва дa ce прeизчиcлявaт eжeгoднo cъc cрeднo ocигуритeлния дoхoд oт прeдхoднaтa гoдинa. Тaвaнът дa oтпaднe.
    Ама нямало пари!Виe пoлитицитe, aкo нe мoжeтe дa прeизчиcлитe пeнcиитe cъc cрeднo ocигуритeлния дoхoд зa 2020 гoдинa, зa кaквo eврo и Eврoзoнa гoвoритe!?
    Нека Пенсионната реформа да започне с новото правителство и да се възстанови баланса и справедливостта в Пенсионната система!
  • 8 Последния Софиянец

    5 11 Отговор
    Продължаваме промяната!

    Коментиран от #32

  • 9 русенец

    22 3 Отговор

    До коментар #2 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    Ти каква по-точно работа си търсиш, че не разбрах. Разбрах само, че чакаш на държавата.
  • 10 Гръч

    25 8 Отговор
    Тулупа ги увеличаваше с 5лв на година а остатъка прибираше в чекмеджетата
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ddddd

    29 9 Отговор
    Стига лъгахте бедния прост народ,че вдигали пенсии нищо не вдигат от ден на ден по лошо става
  • 13 pbdan

    23 0 Отговор
    Интересно, за 120-те лв. нито думичка. Вярно, бяха казали до края на годината, но за следващата - нищо.

    Коментиран от #54

  • 14 65 години

    36 0 Отговор
    Нещо за заплатите,
    Хората работят за по 20 лв надник в прованса.

    другия въпрос е
    - трябва да се намали пенсионната възраст.
    на 65 г е непосилно за работа особено когато труда е различен от канцеларски
  • 15 БОЛШЕВИК 🌟

    13 3 Отговор

    До коментар #11 от "Последния Софиянец":

    Няма как да наема квартира, къде живея е балкански район, няма транспорт до по-големите населени места. И да искаш да работиш ако има някъде работа , няма как да стане!

    Коментиран от #21

  • 16 СЪВЕТ ПАРНО

    12 0 Отговор
    А какво правим със смТеки ПАРНО.
    Без да си ползвал ПАРНО-топлият октомври СТО ЛЕВА.
    Поне задължете счетоводителите, индивидуалните потребители срещу символична сума ако искат, без да зависят от съседите си да им се отчита топломера, или уредите, ако не на месец, то поне на 3 МЕСЕЦА ЕДИН ПЪТ.
    Или сихронизирайте месечното изчисление на водомерите ВЕОЛИЯ, със месечното изчисление ТОПЛОМЕРИ, особено за абонати парно, които са с един ТОПЛОМЕР НА ВХОДА на апртамента.
    Инкасаторката само си обръща трибуквеното и записва едни цифрички от ТОПЛОМЕРА.
    Така възрастните няма да се налага да избират между ЛЕКАРСТВА или ПАРНО -прогнозни сметки по 200-300 лева.
    За да облекчите клиентите, Топлонните счетоводители сами могат да дадът на дружествата КЛИЕНТИТЕ ИМ С ИНДИВИДУАЛНИ ТОПЛОМЕРИ НА ВХОДА.
    Така се разбират и несъотвествия между енергия в дома, и разлика СГРАДНА.
    През моят апартамент не минават вертикални тръби.
    50% от вертикалните тръби са усвоени от съседи-още когато апартаментите са се продавали на шпаклова и замазка, аз ли ДА ПЛАЩАМ СГРАДНАТА НА СЪСЕДИТЕ,
    КАКВО ПРАВИ, МЕДИИ ЛИ ДА ВИКАМ, ДЕЛА ЛИ ДА ПОЧВАМ?
  • 17 БСП на Бунището

    8 6 Отговор

    До коментар #2 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    Такова понятие като Дълготрайно безработен няма,пич...Или започваш работа,или ставаш Клошар.Помощи за Неработещи след срока по Закон не се предвиждат,дори и за Болшевики...!!!

    Коментиран от #25

  • 18 Сатана

    13 7 Отговор

    До коментар #1 от "Хъмм":

    Защото Радевата зима идва със страшна сила.Само стой та гледай Що е то инфлация и има ли тя почва у нас.
  • 19 смях в залата

    16 2 Отговор
    ПРАХ В ОЧИТЕ НА МЛАДИТЕ ХОРА, ТВА ШЕ ИМ ПОКРИЕ ЕДИНСТВЕНО УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ХЛЯБА И ТОКА.....
    КОЙТО НЕ Е ВЛИЗАЛ СКОРО В АПТЕКА - ЦЕНИТЕ СА ДВОЙНИ ОТ ПРЕДИ 2 ГОДИНИ... НЕ, НЕ СЪМ ПОДДРЪЖНИКА МУТРОПИТЕКА ОТ БАНКЯ, ПРОСТО ЦИТИРАМ ФАКТИ! КАКВО МИ ГИ ХВАЛИТЕ АМЕРИКАНСКИТЕ ПАРАШУТИСТИ КИРОЧ И АСЕНЧО??! ТЕПЪРВА ЩЕ ГЛЕДАТЕ , ТЕА ЗА КОИТО ГЛАСУВАХТЕ КАК ЩЕ НИ РАЗГОНЯТ ФАМИЛИЯТА ПО ВСИЧКИ ПАРАГРАФИ
  • 20 АААААААааааа

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "NGs company":

    БСП от кога реве, че това е недопустимо, ама няма кой да я подкрепи????? От кога иска преизчисление и осъвременяване????
  • 21 Малко данни

    8 0 Отговор

    До коментар #15 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    В такива случаи, искате ББД, защото ДДС, Акзизите, Такси, Данъци услуги, които сте им платили през годините, са достатъчни за БАЗОВ ДОХОД.
    ДЕСЕТ МИЛИАРДА ГОДИШНО влизат от Косвени данъци
    4 милиарда от ДДС.
    2 милиарда АКЦИЗИ и т.н.
    такси и др.
    ДЕСЕТ МИЛИАРДА ИМ ВЛИЗАТ ОТ КОСВЕНИ ДАНЪЦИ в бюджета всяка година .
    12 МИЛИАРД ПЛАЩАТ ЗА ПЕНСИИ-така ли беше-2 милиона пенсионери?
    На всеки един българин могат да платят минимален ББД, след определена възраст или трайно безработен
    БВП е 120 милиарда.
    Пари има, мерак няма!
  • 22 да питам

    14 4 Отговор
    Не беше ли по-разумно първо да се увеличат заплатите на тези , които осигуряваме средствата за пенсии ...🤔

    Коментиран от #31, #37

  • 23 Дедо Пенс

    9 5 Отговор
    Канадецо ни почна!!!🇱🇷
  • 24 Х0Йчо

    8 4 Отговор
    Убидите и критиките към "новите" политици - ги приемам, защото и те не са грам стока, подставени лица са! Но да ми хвалите Боко Тиквата тва не мога да го приема! той е за 1 000 години пандела бе... ! Верно че и Радеф излезе предател, ама тва не онивинява Тиквоний! Гербарастите най добре да се покриват на дълбоко и да не се показват
  • 25 БОЛШЕВИК 🌟

    6 6 Отговор

    До коментар #17 от "БСП на Бунището":

    Клошари стават такива като тебе, къде живеят по градовете. Аз, съм дълготрайно брзработен, защото няма как да почна работа, като се изисква квартира или транспорт, а със средства не разполагам по посочените причини. Имам право на помощи, ходя да се подписвам в общинския център с кон. А лятото се прехранвам като ловувам. А пари си трябват защото ходя и да пазарувам в близкото село където има магазин!

    Коментиран от #33, #35, #36, #38

  • 26 NeXu s

    5 14 Отговор
    Тези май увеличават пенсиите с пари, които Борисов осигури. Комунистическа му работа.......
  • 27 ФактЪте

    13 1 Отговор
    Стотинки з пенсионерите...хиляди за депутатите??? Що е то? Уелком то Бългерия!
  • 28 А бе каУн

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хъмм":

    Инфлацията е в пъти по голяма.

    Коментиран от #29

  • 29 хихихихихи

    14 2 Отговор

    До коментар #28 от "А бе каУн":

    Гаден е този Борисов, заради него сега инфлацията е в пъти повече!
  • 30 Комунист

    6 4 Отговор

    До коментар #5 от "енсионер":

    Така ще си останеш с надеждата ,другарю(ко).
  • 31 Малко Данни

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "да питам":

    Разбира се, швейцарско правило-индексация.
    Стимулира се Заетостта и изсветляване доходи.
    Не важи ли в България?

    Коментиран от #44

  • 32 Що бре

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Какво се промени при теб.Не белиш ли вече картофи?.Да не те издигнаха като мияч на тоалетните!!!!!?
  • 33 БСП на Бунището

    6 8 Отговор

    До коментар #25 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    Ами ето как ще стане с теб....Намираш си работа - например общ работник в строителството от някой вестник прочиташ обявите,обаждаш се и ти обещават работа.. .Ипотекираш Коня в някоя Банка или го продаваш на Животинския пазар някъде и отиваш да работиш...Интернет имаш щом пишеш тук,така че пускаш един зав за помощ в социалните мрежи като например Фейсбук и хора ще ти помогнат с квартира...И ставаш Трайно работещ Болшевик!!!
  • 34 Малко данни

    8 0 Отговор
    Инфлацията е около 30% общ сбор-отделни стоки и услуги.
    По мои лични изчисления за 2 години, може да греша.
    Но най-важни Законопроекти са за зимен период-Ток, Вода, парно, лекарства-възрастни, деца и трайно безработни, изхвърлените от системата.
    Всеки човек от раждането си, чрез родители е "плащал" КОСВЕНИ ДАНЪЦИ.
    При средна продължителност живот МЪЖЕ 68-72 г.
    Не виждам проблем в Бюджета, а и шофьори, пиячи-пушачи пълнят бюджета.
    Правителството трябва да се радва на "вредните навици на българите"-хазната се пълни.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 А нета

    2 5 Отговор

    До коментар #25 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    с какво плащаш? Това го пишеш всеки път ставайки въпрос за заплати или пенсии!
  • 37 1234

    12 3 Отговор

    До коментар #22 от "да питам":

    Не се бъркай, пенсионерите са си плащали осигуровки за да вземат днес пенсии. Ти плащаш от заплатата си осигуровки за собствената си пенсия! Така, че твоите удръжки от заплатата ти нямат никакво отношение към техните пенсии.

    Коментиран от #45

  • 38 Ветеран от Протеста

    7 3 Отговор

    До коментар #25 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    Ама много станахте Трайно неработещите Болшевики с Помощ от Държавата бе...240 в Парламента,Незнайно колко Болшевишки Партии с Дотации от Държавата...Незнайно колко ,щото ходят с Кон до общината да се подписват....Два милиона и половина Пенсионери,Един милион - Държавна администрация,25 хиляди Военни,60 хиляди Полицаи,Хиляди Учители,Незнам колко си Неправителствени Организации...и Така Нататък....Малко сте ни в повече вече на нас,които Работим и плащане Данъци....Много сте ни в Повече,даже.....Хващайте се на РАБОТА!!!
  • 39 Къде мога

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "тризначките":

    Да намеря хляб с цена под 2 лв няма такъв става въпрос за килограм иначе има и по 60 стотинки хлебчета

    Коментиран от #42

  • 40 подмяната

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    Има в Германия, казват му Харц 4 Ама вие все на изток теглите чергата. И сега си преизбрахте Коминтерна.
  • 41 резиденто

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "енсионер":

    Ей сега вече не се краде. Сега потъват като вода в пясък милионите.
  • 42 Малко данни

    7 1 Отговор

    До коментар #39 от "Къде мога":

    Не споменахте ИСТИНСКИ ХЛЯБ.
    истински квас 350 грама 5 лева, по малките магазини.
    Но една филия наяжда за цял ден.
    Намаляването на Грамажа беше изискване на ЕС-но туй е друга тема.
    Така се затвориха местни производители.
    Тази година реколтата на жито и пшеница е отлична като качество и количество.
    Би трябвало да има някакви регулации вътрешен пазар, НО ЕС ще ревне, че субсидираме нерегламентирано местни производства.
    Тази година на НЗОК отпускат 4 милиарда,много е при това точене на НЗОК и доплащане 50%.
    Като твърдение, че пари има за ББД и трайно безработни.
    Помощите в момента енергия са за определни етноси.
    Също несправедливост, спрямо средна класа, която е на изчезване-Свободни Професии, те изнасят кризата, а не синекурни държавни длъжности-сигурен доход.
    Пари има, мерак няма в бюджета.
  • 43 733

    8 2 Отговор
    Какво излиза ?
    Таванът сега е 1440 плюс 120 е 1560. Сега става 1500.
    Тоест държавата е най -големият мощеник и прекарва хората , които са плащали максимални социални осигуровки.
    Тази уравнивиловка минира соц. система.
    Близо 40 000 са ощетени . Крадци !

    Коментиран от #46

  • 44 да питам

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "Малко Данни":

    Не казвам , че не трябва да се увеличават пенсиите .. Та , какво каза ?
  • 45 да питам

    5 8 Отговор

    До коментар #37 от "1234":

    Нещо не ти е ясно ... Ние , работещите плащаме сега пенсиите .. Вашите осигуровки отдавна изчезнаха навън , с червени куфарчета ...

    Коментиран от #52, #60

  • 46 Е да де

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "733":

    Да де, но пък и не е имало ПРОГРЕСИВЕН ДАНЪК.
  • 47 оня с коня

    10 2 Отговор
    Отново Жестоки заблуди за Родните пенсионери от РАДЕВОТО ПРАВИТЕЛСТВО,внушавайки им се БЕЗПЛАТНО Фалшива радост!Беше изнесено в Пресата неотдавна,че с преизчисляване на Трудовия стаж по по-висок Коефициент на Изработените Години Средното увеличение на Пенсия ще е около 60-80лв.И точно за това увеличение от примерно 80лв се съобщава в Статията,но СЕ ПРЕМЪЛЧАВА че Добавката от 120лв ОТПАДА,което значи че през Януари Пенсионерите ща са та практика с по-малко Пари от Декември,както и изобщо за в Бъдеще.Да - Миним. Пенсия скача от 300 на 370лв за всички дори и да нямат необходимия Тр.Стаж,но ОТКЪДЕ идват тия пари?Ами на 50% ОТ ХАЗНАТА,т.е. от Данъците на Работещите.И тъй като Икономиката ни е на Дъното а на Морето неработещи Държавата няма как да вземе Данъци/на босия Цървулите - също/,изходът е ЗАЕМИ,ЗАЕМИ ...докат се изЯсни.
  • 48 Грую

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хъмм":

    Толкова си обратното на остър,че не разбираш реалната ситуация. А истината е ,че догодина ще получаваш по малко отколкото сега.ще ти вдигнат пенсията с 50 ,60 лева но ще ти спрат добавката от 120.

    Коментиран от #57

  • 49 6464

    9 2 Отговор
    Ясно! Орязват пенсиите от Нова година. Няма нужда да ни объркват с разни гимнастики. Хората ще си получат орязаните пенсии на 7-8 януари и ще разберат, че "новите" са ги излъгали.

    Коментиран от #56

  • 50 Без превръщане

    5 1 Отговор
    Със сигурност днес няма по прокълнат човек от Мика Зайкова.

    Коментиран от #51

  • 51 Миньор

    4 1 Отговор

    До коментар #50 от "Без превръщане":

    с сигурност няма да доживее до 25 декември.
  • 52 998

    5 1 Отговор

    До коментар #45 от "да питам":

    От 1990 г.минаха 31 г. Таванът удря тези, които са се пенсионирали последните 2/3 г., т.е са работили 75 % след "революцията"

    Днес, малко са тези ,които се осигуряват за реалните пари, които получават. А тези, които се осигуряват на максимума, ще си помислят дали да го правят, след тази переспектива с тавана.
    Държавата ще загуби много повече приходи, като се има предвид, че
    се плаща горе долу 40 % от заплатата за осигуровки.
    Държавните служители не плащат осигуровки и потърпевщи ще са честния частен бизнес.
    Това не ли е връщане към соц. уравниловка, "харвардци" ?
    Май, че ще изкарате само зимата.
  • 53 От 25.12.2021 г. Няма увеличение на

    11 0 Отговор
    пенсиите. Престанете да заблуждавате хората. Върви се към уеднаквяване на пенсиите , като все повече се скъсява разликата между минимална и средна пенсия. В България повече от50% от пенсионерите не получават полагащите им се пенсии, а такива, които са равни на социални помощи. В коментар 6 правилно се отбелязва, че между старите и новите пенсии разликата е между 20% и 40% ,поради различния средно осигурителен доход.С премахването на добавката от 120 лв. от Нова година пенсионерите са обречени.
  • 54 пенсионер

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "pbdan":

    50 лв от 01,01,22
  • 55 Пенсионер

    8 0 Отговор
    А, добавката от 120 лена би трябвало да се дадат към пенсиите. Наскоро Правителството удължи срокът на пандемията до 31.3. 2022г. Следователно тази помощ от 120 лева би трябвало да а има до края на март. Ако ли не, другото ще е излъгация.
  • 56 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #49 от "6464":

    На там миришат нещата....
  • 57 Наблюдател

    7 0 Отговор

    До коментар #48 от "Грую":

    Не е редно добавката от 120 лева да я спират. Пандемията е удължена до края на март 2022г.
  • 58 лиет

    12 1 Отговор
    Увеличение на пенсиите ли? Вземат тези 120 лв.и ти дават 100лв.Старите пенсии отпуснати до 2015г. трябва да се преизчислят с по висок процент от отпуснатите след това. Вдигат само тавана и за другите трохичките.
  • 59 Павел пенев

    5 4 Отговор
    Трябва да благодарим на професора агент от БСП,че всички пенсионери първа категория труд, остават на коефициент 1,2 и трудов стаж без превръщане. Браво на този мошеник, който преобърна швейцарското правило в българско. Така при следващите избори БСП ще остане извън НС,което е добра новина за военните,миньорите и пилотите.
  • 60 Пенсионер

    8 0 Отговор

    До коментар #45 от "да питам":

    Форумецът 1234 добре ти го обяснил, ама ти не вдяваш. Кой построи МОЩНАТА БАЗА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ? Ние на времето, които работихме и изграждахме МТБ докато вие сте биле още неродени. Тази база се построи с нашите ПАРИ от данъци и осигуровки. Например мощната БТК, която беше ограбена е построена от нас. Ами БГА, Балкан, Нефтохим и т.н. Днес те са частна но това няма значение? Те са построени с нашите пари изработени на времето. Ей много сте заблудени и това е. Биле ни изкарвали пенсиите. Ужас от неграмотни хора.
  • 61 Много точен анализ

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "NGs company":

    с изключение на едно: Няма да бъдат увеличени с 12,5%.Ако си чел внимателно, повишението ще е с преизчисляване на стажа само на трета категория.Първа и втора няма да получат нищо, а трябва да им се намалят, но великодушно е записано, че в този случай остава старият размер. Втора кат.са предимно енергетици, първата са подземни работници и от силовите министерства.На третата ще има дребни пари, колкото да противопоставят хората едни на други.Та с интерес и нетърпение чакам да видя какво ще стане, когато си видят "увеличенията". От една каша не могат да излязат, сега друга забъркват.Най-правилно е преизчисляване всяка година със СОД от предходната, ама............??????????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол