3 Декември, 2021 21:04 4 761 44

Димитър Манолов: Минималната работна заплата трябва да е между 750 и 900 лв.

  • димитър манолов-
  • работна заплата-
  • пенсии

Той апелира да бъде премахната входящата такса, която събират частните пенсионни фондове, защото "те срещу нея не предоставят никаква услуга"

Димитър Манолов: Минималната работна заплата трябва да е между 750 и 900 лв. - 1

Ако приемем, че средната работна заплата в България в момента е около 1500 лв, това означава, че минималната трябва да е между 750 и 900 лв. Това мнение изрази Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа" в студиото на "Още от деня".

Той апелира да бъде премахната входящата такса, която събират частните пенсионни фондове, защото "те срещу нея не предоставят никаква услуга".
Според него "събирането на такси от портфейлите, дори когато фондовете ги управляват на загуба, не е честно".

"Идеята добавката от 120 лв. да бъде вкарана в размера на пенсиите, може да бъде удобна само за тези, които я плащат", каза Манолов.

Той допълни, че не е търсен от управляващите за експертно мнение.

По отношение на българската данъчна система, Манолов заяви:

"Политиците, които са твърдели, че няма нищо по-хубаво от плоския данък, когато няма камери, казват, че тази система е лоша и трябва да се поправи някой ден."

Димитър Манолов смята също, че идеята, че някой може административно да влияе на цени практически е несъстоятелна.

"Могат да се въведат тавани, но има хиляди начини те да бъдат избягвани и винаги ударите са повече от предимствата, които може да получим от това", каза още Манолов.

"Притеснен съм много за бюджета за следващата година. Искам тези, които ще поемат властта, макар да не съм голям оптимист, да си дадат сметка, че това нещо ще стане по-лесно в рамките на сътрудничеството с хора, които са били в това и го знаят, и не са им врагове", заяви Димитър Манолов.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пари нема

    5 3 Отговор
    Кой ходи в мола има кой не да си чака реда.
  • 3 Йесвее

    19 35 Отговор
    Бачкайте си за 900 лв роби, аз си бачкам по цел в сивата икономика и си прибирам 5 бона, не ме еня ни за нап вап, нои мой ..

    Коментиран от #18, #21

  • 4 ужасен

    52 4 Отговор
    Тоз е страшен пен-дил !!Реве само за пари , но за него само !!
  • 5 Да,бе

    44 2 Отговор
    Правилно,но за целта такива като Маноловото трябваше да ги утилират още в първи клас.Максимум.
  • 6 Стефан коцев

    34 1 Отговор
    Сега трябва да е към 1200 и несе шегувам жал за българския народ
  • 7 МитьоДжибрата

    33 2 Отговор
    Адаша сигурно си е мислил за 750-900 млл "огнена вода" /вечер ...точно такъв и изглежда .По-зле е и от мен :)))
  • 8 БАЙ Х@Й‼

    42 2 Отговор
    Средна заплата е като свинско със зеле ‼️ Девет работника си разделят 5 000 лв и шефа сам взима 5 000 лв - средна заплата 1 000 лв - смях ‼️

    Коментиран от #23

  • 9 МИТЕ БРЕ

    45 1 Отговор
    свършиха субсидиите ат ГЕРБ за осигуряване на комфорт,а? И какво значи "Мика Зйкова нищо не разбира от пенсии"? А вие от псевдосиндикатите много, ама много разбирате от всичко, нали? Едва ли има по-вредни паразити от самообявяващите се за свръхсправедливи и компетентни във всичко синдикални хрантутници... Впрочем - синдикалното движение в България има своята история, в началото на което е един мошеник - С.Тренчев /доказателство - документът, с който този се освобождава от казалмата.../ - и логично продължава чак до този плужек...
  • 10 ТаУмВзе

    35 0 Отговор
    Няма как да стане. Робовладелците са против, докато робите бачкат за тия кинти на запад за 4 дни.
  • 11 4228

    40 1 Отговор
    Важно е все пак да се уточни, че минимална заплата не означава минимална работа. Става въпрос за максимална работа за минимална заплата.
  • 12 Изпълзя

    43 2 Отговор
    Мите, ти не си на минимална заплата и докато беше под крилцето тиквено, глас не ти се чуваше. Айде скрийсе, ама завинаги!
  • 13 БАЙ Х@Й‼

    11 4 Отговор
    Всички бягат като дявол от тамян от медианна заплата- заплатата която взима СРЕДНИЯ работник - този за който броя на взимащите по-ниски и броя на взимащите по-високи заплати е равен ‼️
  • 14 Деян Икебаната

    40 2 Отговор
    Тия хлебарки все още са живи. 12 години пълно мълчание.
  • 15 Американец

    32 1 Отговор
    900 лв. взима Макдоналдс служител в Колорадо на седмица, тоя папардунек да вземе да се обеси, викам аз
  • 16 Перо

    34 1 Отговор
    И това толупско мекере,започна да говори глупости,без да мисли,като че ли парите не се създават от икономиката,а падат от небето! С унищожаването на икономиката от мутрите,няма как да се формира ръст на БВП!
  • 17 Димитър Манолов!! Слугинажа на Борисов

    34 4 Отговор
    ПОДКРЕПА КАЗИОНЕН СИНДИКАТ!! ТОЗИ 12ГОД НЕСЕ ОБАДИ, САМО ПЪЛНИШЕ ГУША КАТО ПЕЛИКАН!!!
  • 18 Sts

    15 3 Отговор

    До коментар #3 от "Йесвее":

    Ти за “пет бона” знаеш ли че лъжеш майка си,баща си,баба си,дядо си и себе си в крайна сметка!?!? ААА

    Коментиран от #25

  • 19 Тоя келеш се боядисва

    19 3 Отговор
    Гербаджииски синдикалист.
  • 20 Ttt

    25 3 Отговор
    Доста противен, нелицеприятен и зъл човек. Пююеше по майките с деца с увреждания. А и кво е тва синдикат. Да не сме началото на 80те години лех валенса
  • 21 бфруу

    11 5 Отговор

    До коментар #3 от "Йесвее":

    И аз така.Ремонтирам си велосипеди и мотоциклети в гаража,и ми влизат прилични хилядарки на месец.Осигуровки не съм плащал от 2008ма.Като събера купувам гаражи и паркоместа в район синя зона,о ми влизат и оттам необлагаеми от наеми.
  • 22 ГЕРБ=БСП=ДПС

    18 7 Отговор
    Напротив господин Манолев идеята да се намали разликата между минималната и максималната държавна пенсия отпускана за старост е добра за по-голямото част от обществото. Защото тази пенсия има най-вече социални функции. Също така господин Манолов, когато вече над 75 години в България заплатите са били несправедливи. Или по-точно несправедливо високи за някои бивши червени "другари". Сега изчислените на база на тези несправедливи заплати несправедливи максимални пенсии също са несправедливи. Г-н Манолов сегашната пенсионна система облагодетелства една малка група от 200 000 пенсионирани червени "другари" с пенсии от 1500 лева. Облагодетелства и такива ... , като вас. Които когато се пенсионерите ще сте от 200 000 привилегирован и пенсионери с максимална пенсия. Надявам се много по-голяма част от българското общество разбере, че сегашната пенсионна система но превилигировани старци е ЛОША. Надявам се да разбере, че в България истински социалисти. БСП са менте социалистическа партия на червена бизнес аристокрация. БСП са партия на милионери и 70% ... по Иво Христов.
  • 23 Йо Несбьо

    8 18 Отговор

    До коментар #8 от "БАЙ Х@Й‼":

    Не ми казвай, че работниците бачкат повече от шефа! Отстрани е така, но шефът отворил фирмата, печелил пари да я отвори, намерил ниша да работи, плаща на работниците и ги осигурява, всички инструменти и техника идват от шефа... И накрая коментари, че за шефа 5000, а за работника 1000. Този работник не създава нищо ново, бачка по начин, измислен от шефа и за фирмата на шефа, но е недоволен, защото винаги не е получил 20 лв повече. Някъде другаде дават. Дават, но имат и високи изисквания...

    Това ми говори, че въобще не разбираш как и откъде идват парите. Точно както в семейството - мама и тате се блъскат за по 800 лв 5 дни седмично по 12 часа, а Гошко се сърди, че не могат да му купят играчка за 50 лв.

    Коментиран от #26

  • 24 Не!

    19 3 Отговор
    Минималната заплата трябва да е поне 1000 евро! За да може да оцелее, като въведете еврото, ще ни уморите съвсем, политутки и дупетати!
  • 25 ГЕРБ=БСП=ДПС

    20 6 Отговор

    До коментар #18 от "Sts":

    Той с тези 5000 лева месечно в сивата икономика вместо да плаща 2000 лева осигуровки и данъци всеки месец. Може спокойно да дава половината от укритите 2000 лева на майка си, баща си, баба си. И да му остават още 1000 лева да дава на 1 или 2 си деца. Когато държавата разпределя несправедливо и пълни чекмеджетата на тиквиници. Само силно неинтелигентните вярват, като плащат данъци те отиват за родителите и прародителите им. В действителност в България около половината от плащаните осигуровки и данъци се присвояват от тиквеници. Умните и морални хора укриват осигуровки и данъци, но не за себе си, а да ги дават на близките си. Защото знаят, че у нас няма държава.

    Коментиран от #38

  • 26 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    16 3 Отговор

    До коментар #23 от "Йо Несбьо":

    У нас неравенството е най-голямо и заплатите са най-несправедливи. Средно в ЕС разликата в разполагаемите доход между 20% най-бедни в обществото и 20% най-богати в обществото е 18 пъти. Докато в ЕС е средно околоэ8 тази разлика. Вие робовладелците много лъжете. Не е проблем когато шефа взима 35 000 лева месечна заплата и плаща на роботницитеэки 3000 лева месечна заплата. Проблема е когато както сега шефа плаща мизерните 1500 лева месечна заплата на работниците и прибира 50 000 -100 000 лена месечно за себе си.
  • 27 Студопор

    11 1 Отговор
    700 ама максимална и за депутатите.
  • 28 мен

    19 1 Отговор
    Манолов сливи ли имаше в устата или пачка та през времето на ГЕРБ мълчеше...и срам нямаш да даваш акъл...

    Коментиран от #32

  • 29 Centyrion

    12 0 Отговор
    900 лв е гладка въздух за много хора.750 е компромис.
  • 30 Все едно

    7 0 Отговор
    Що трая когато беше геп на власт
  • 31 Шоу

    5 5 Отговор
    Що направо не я направите 2000 лв и директно да фалират малките фирми?

    Коментиран от #33

  • 32 хахаха😂🤣

    10 0 Отговор

    До коментар #28 от "мен":

    Манолов по времето на управлението на ГЕРБ не смееше да изказва такова смело мнение, защо ли⁉️
  • 33 мнение

    12 3 Отговор

    До коментар #31 от "Шоу":

    Ами фирми, които не могат да плащат достойни европейски заплати, не за никакви фирми, а експлоататори на труд без пари. С фъстъци маймуни ще хранят а? Трудът струва достойно заплащане, а не жълти стотинки. Като не могат да плащат, да си работят сами и членовете на семействата им, а не да експлоатират хората, а те самите да си купуват скъпи коли и да ходят на почивка на екзотични екскурзии.
  • 34 тоя бу к лук

    8 0 Отговор
    Да го закрият няма нужда мнение то ти мърсъ к
  • 35 Лелеле

    7 0 Отговор
    12 години мълчание, тези са от мафията!
  • 36 Реалист

    4 2 Отговор
    Минимална 4000 оптимална 5000лв бе амджъък сурат
  • 37 Стига!

    5 0 Отговор
    Айде и ти в пенсия!
  • 38 Йесвее

    9 1 Отговор

    До коментар #25 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Ето един човек , който ме е разбрал правилно, карам 20г трошка и парите ги давам на родителите ми, гледам и бабата и дядото, по болници всичките пари си отиват, но хората живеят спокойно. Като ги избомби градушката - нов покрив, иначе кмета веднага си оправи неговия.. Това е реалността в бг, нормалните хора са приравнени на улични кучета.
  • 39 Евгения

    3 7 Отговор
    Заплатите при нас, във Видин, средно са около 2 500 - 3 000 лв.! Лъжа е, че населението едвам свързва двата края. В София сигурно са по 4-5 хил. на месец ?

    Коментиран от #40

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 незабавно

    3 1 Отговор
    Всички заплати да минават през банкомат защото на ръка не ти дават полагаемото Тогава ще се разбере че наистина има борба със сивата икономика
  • 42 Васил

    3 0 Отговор
    Минималната заплата трябва да е минимум 1000 лева при тези цени.
  • 43 Синдикални монополисти

    0 0 Отговор
    И скромни милионери , обслужващи олигархията и герб досега. Мислят за хората ли??? Хахаха..Просто народ
  • 44 Др кокаличев тракиеца

    0 0 Отговор
    Сметки без кръчмар. България не е място за живеене. Само ако июаш чичко владика да те тури и да крадеш, като не йодиш ма работа, а ти дадат от субсидийките и по жял ден на строежа, командваш работнижите, а стажа ти върви в общината. Примери много. С честен труд няма как да издигаш огромни замъци. Нима не е било след 1944 преди 1944 след 1989. Кой краде до приближените той има. И другите са имащи, които не са учили 3,4 поколения. И правилно
    От учене глава боли и идвайте. Навсякъде балканджии българите продават старинми къщи, комунистически къщи, работили на стол и събота и неделя по соца на село. Идвайте. Чакат ви, строители сте, ще ги ремонтирате, парите са у вас строителите и кой няма на квартири давате под наем. Ме се шегувам с 500,600 лева заплати не става. Ошашавен е народа. Бягат от провинцията и отиват при родното на Кирчо градхихи
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове