Last news in Fakti

6 Декември, 2021 08:33 2 474 8

Кръстовище капан в столичния „Дружба“: За година има 10 тежки катастрофи

  • кръстовище-
  • капан-
  • дружба-
  • 10 тежки катастрофи

Знаците на мястото трудно се забелязват от шофьорите

Кръстовище капан в столичния „Дружба“: За година има 10 тежки катастрофи - 1
Снимка: btvnovinite.bg

Кръстовище-капан в столичния квартал „Дружба“, на което само през последната година са станали 10 тежки катастрофи. Опасното кръстовище е между улиците „Димитър Пешев“ и „Обиколна“, разказват от bTV.
Ралица Александрова катастрофира преди две седмици на това място. По думите ѝ инцидентът е бил изключително сериозен, защото колата ѝ ще бъде бракувана.

„Може да си представите колко силен беше ударът. Ние се завъртяхме на 180 градуса, Аз бях с двете си деца. Тоест не беше лек градски инцидент. Това си беше инцидент, който можеше да е фатален“, допълва тя. Тя е ударена от водач, който се е заблудил, че движейки се по „Обиколна“ е с предимство. Знакът за път с предимство засяга рампа на склад, а не въпросното голямо кръстовище.

От другата посока на „Обиколна“ също има капан за водачите - знакът, че излизат на път с предимство е скрит от тролейбусен стълб и от дърво.
На същото кръстовище, само от началото на годината, са станали 10 катастрофи, според данни на КАТ. Пострадали ни разказват, че повечето ежедневни инциденти тук се случват, докато има задръствания, съответно са леки и не се регистрират.

Според разпоредбите на кръстовището не може да има светофар, защото мястото е прекалено близо до друг светофар. Но кръстовището е натоварено. Няма ден без конфликт между водачите. На мястото вече се изгражда и двупосочна велоалея в едното платно.

Тя не позволява на автобусите да вземат завоя без да навлязат в насрещната посока на движение, а велосипедистите се оказват в насрещното, без да е ясно как и къде могат да продължат.
Отговорност за пътя и знаците носят КАТ и Столична община. Първите дадоха само статистика за броя на инцидентите, а вторите отговориха писмено: „Във връзка с получения сигнал е извършена проверка на място, при която е установено, че всички елементи на организацията на движение са налични и отговарят на нормативните изисквания“.

Обещаха да положат нова маркировка, която да помогне на водачите по-лесно да се ориентират.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    15 19 Отговор
    На калпави шофьори все нещо им пречи !
  • 2 антитрол

    23 2 Отговор
    Да пратим трола "антимилиционер" да импокаже как су ругулира движението, барем някаква полза да има от него, вместо по цял ден да пише тъпи коментари! Нали така, бе трол!?
  • 3 кажи му шоп и не го обижадай повече

    14 4 Отговор
    ами то затова хората казват че зад волана не спи а се гледа на 4 и след като не гледаш знаците после кой ти е виновен че незнаеш кой е с предимство … много хора карат на изуст и всеки кара на принципа щом съм на по-голяма улица съм с предимство но когато се пресичат две такива улици и почват да им пречат знаците…
  • 4 джими

    9 0 Отговор
    то имаше преди доста години светофар там, ама не оцеля дълго - много е близко до цариградско и спира потока коли, който влиза от там, а той е сериозен почти през целия ден. Наистина е доста кофти кръстовище, почти няма ден, в който да няма стъкла по пътя. А тая "велоалея" е пълно безумие - първо е много широка - минах от там точно като я поставяха и реших, че е за тролея и толкова е широка и второ автобусите, които идват от към депото направо не могат да се проврът от трафика. Лошото е, че не виждам друго решение освен да се направи друг пробив към цариградско - мястото е едно от изходите на София и е много натоварено, неслучайно шосето винаги е в дупки, въпреки, че го ремонтират два пъти годишно минимум.
  • 5 Оня

    9 0 Отговор
    За сметка на това сега там направиха велоалеи,да улеснят движението,нищо че има три метра тротоар
  • 6 гост

    8 0 Отговор
    На всички , носещи името на св.Никола пожелавам да са ЖИВИ И ЗДРАВИ . ВЕСЕЛ ПРАЗНИК !
  • 7 цербер

    3 1 Отговор
    Кръстовище - капан в столичния квартал „Дружба“.
  • 8 zeus

    4 0 Отговор
    Кръстовището си е съвсем добре откъм знаци, поросто по Пешев е много натоварено, стават колони, всеки се вре да е първи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове