Last news in Fakti

9 Декември, 2021 10:50 5 979 27

Сербезова каза какво ще предприеме, ако стане министър

  • проф. асена сербезова-
  • ваксини-
  • министър

Председателят на фармацевтичния съюз е едно от спряганите имена за поста

Сербезова каза какво ще предприеме, ако стане министър - 1
Снимка: БГНЕС

Ще бъде ли проф. Асена Сербезова номинацията за министър на здравеопазването в бъдещия кабинет? Председателят на Българския фармацевтичен съюз е спряганото име за този пост. С какви най-спешни задачи би се заела, ако стане министър? Какви решения на COVID кризата е готова да предложи? - тя разказа пред Нова ТВ.

Вашето име вече беше спрегнато няколко пъти като бъдещ министър...

Не мога да потвърдя, защото не е факт. Предстои съгласуване с коалиционни партньори, трябва да бъде уважена тяхната воля. Не бива да се подценява и омаловажа гласуването на народните представители в парламента. Моментът е труден, борим се с поредната вълна на пандемията. Но това, че някакъв момент е труден, не трябва да ни предпазва от това да изпълним гражданския си дълг. Идва момент, той отдавна е назрял, че всеки от нас, ако иска да сътвори по-добро бъдеще, трябва да загърби личното его и размисли. Това, което ни предстои, не бива да ни плаши. Разбира се, че има разлики между отделни партии и политики. Умолявам всеки един, който води партии в парламента, да се опита доколкото е възможно да подпомогне това, което ще се случи, и да има дух на сътрудничество. Видяхме разделението „за” и „против” ваксините. Като че ли се опитаха да разделят медицински съсловия, различни професии. Нивото на информираност на хората, като пациенти, е много ниско. Нямаме здравното образование, което е необходимо. Аз го възприемам като нормално в някои хора да има страхове и някои мерки няма да ги разбират. Въпросът е да се намери баланс на интересите на всички и най-вече на интереса на обществото и държавата, които трябва да оцелеят и да преминат през тази криза.

Ще имате ли смелостта да налагате решения, които няма да се харесат на много хора?

Здравният министър трябва да поеме отговорност. Да обяснява решенията като търсен ефект. Когато променя дадена заповед, да обяснява защо я променя. Тази информация е дължима към обществото.

Какви промени трябва да се направят по отношение на пандемията и справянето с нея?

Завъртяха се в пространството идеи за преструктуриране на лечебни заведения. Смятам, че към реализирането на тези идеи трябва да се пристъпва след внимателен анализ, внимателно слушане на всички заинтересовани страни, преценяване на рискове и ползи, какъв ефект ще бъде постигнат. Първите стъпки могат да се преценят, след като се видят какви действия са предприети досега и как са отразени те като резултати.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    70 8 Отговор
    Тази ФАРМАЦЕВТИЧНА СЛУЖИТЕЛКА ЩЕ ПРОКАРВА ГЛОБАЛИСТИЧНАТА ПОЛИТИКА ЗА ЗАТРИВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО БЕЗ ДА И МИГНЕ ОКОТО
  • 2 Само

    55 1 Отговор
    не разбрах, какво точно мисли да прави кандидат-министърката!?

    Коментиран от #16, #17

  • 3 123

    63 7 Отговор
    На тази вече са и наредили отвън какво да прави - сертификати, ваксини... Да ни е честита новата власт.
    Но да им е ясно - ще ги изметем, ако го направят.
  • 4 Динку

    32 7 Отговор
    Сербеза бе в политиката .Пълен помашки провал и пак я налагат.Сербез
  • 5 Фют

    44 5 Отговор
    Словоблудства за отговорност и т.н демек задължителна факсинация. Тая от години лапа на масата на Пфайзер,модерна,джонсон ,така че запрятайте ръкавите .
  • 6 6efket

    19 4 Отговор
    Тя да кажи шана бодът ли за вирос
  • 7 Грульо

    39 5 Отговор
    Стига ексоперименти на гърба на народа! Видя се за 2 годинини, че от мерките и ваксини няма файда, а таз госпожа се кани да изпълнява директивите от запад, демек ще продава интерсите, здравето и живота на народа. Вън народните душмани!
  • 8 Гай Турий

    24 2 Отговор
    За фармацевтичната мафия статуквото е добро. Т.е. да забравим, че болниците може да не са търговски дружества, а ще си останат фирми за печалба, фирми за точене на ЗК! Сербезова, смени си фамилията. Защо изобщо нея ня спрягат, нали искаха промяна? Частните бълници вън от ЗК..Лекари да не могат да работят постоянно в повече от 1 болница, а само по делегация в извънредни ситуации и по сложни операции.
  • 9 Срам ме е от вас

    26 2 Отговор
    Без да се премахнат 150 излишни частни болници и без преименуване на общинските и държавни болници да не са търговски дружества вие никаква здравна реформа няма да направите!Тъй като вие медиците дърпате чергата върху себе си то няма да направите никаква здравна реформа защото не я искате.Приложете 100% здравната система на Испания.Там лекарите не познават думата рушвет,далеч са от корупцията,хората се лекуват безплатно,лекарствата на хронично болните се заплащат от тяхната Здравна каса над 80%,което го пише и в Българската Конституция!
    Ние Българите вече разбрахме,че вие здравна реформа не искате да направите!Обичате корупцията и я искате!
  • 10 Който и да е

    7 16 Отговор
    Който и да е,ще е по-добър от Кацаров Той беше избран да се саморазправи с някои от колегите си.Говореше наистина и не му пукаше Остави пандемията на САМОТЕК, а говореше как добре се справя.
  • 11 Недоразумение

    20 1 Отговор
    Кошмарно предложение. От край време за управляващи у нас се избират хора които никога нищо не са управлявали.Резултатът е ясен още от сега.

    Коментиран от #22

  • 12 нннн

    30 3 Отговор
    Говори, а нищо не казва. Става за политик.
  • 13 Цецка

    15 2 Отговор
    Още не е станала а приказва т.е точи зъби за поста
  • 14 Павел пенев

    3 21 Отговор
    Тази жена е умна и подготвена и заслужава да е Министър. Но как ще се справи с алчните идиоти и мафиоти в това министерство е трудно да се прогнозира. Тя става и за Главен прокурор,защото успя да се пребори с герберската прокуратура.
  • 15 Онзи

    14 3 Отговор
    Поредната пионка. Каквото кажат от американското посолство това се случва.
  • 16 Грую

    20 1 Отговор

    До коментар #2 от "Само":

    Мисли да въвежда задължителна ваксинация, само че не знае, че все още са останали доста мъже в милата ни и съсипана родина, за разлика от джендърната европа! Тук това няма как да стане! Човек, който е готов да умре за свободата си, няма как да бъде принуден!
  • 17 Учен

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Само":

    Това е защото не си завършил Харвард
  • 18 Сертефикатчо

    3 0 Отговор
    Да пада иначе промяна няма да има
  • 19 Ъъъъъ

    5 2 Отговор
    Досега беше антиваксър, очаквам да се извърти като стане министър.
  • 20 КНИГА ЗА ОПЛАКВАНИЯ И ПРЕДЛОЖЕНИЯ

    0 0 Отговор
    SUРЕR ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ 🙏
  • 21 Коко

    4 3 Отговор
    Дано да не станеш министър.Малко ти е багажа.
  • 22 Стига общи приказки

    4 9 Отговор

    До коментар #11 от "Недоразумение":

    Проф. Сербезова бе директор на Агенцията по лекарствата ИАЛ - абсолютен професионалист /4 х висши, преподавател в МА, председател на Фармацевтичния съюз.../ и неподкупна личност. Преди да пишете глупости, се поинтересувайте! Няма нищо общо със зависимите неуки калинки на престъпника Борисов!
  • 23 Реалност

    8 3 Отговор
    Г-жата изобщо не каза какво ще предприеме, само общи приказки, дори нямаше смелостта да каже, че е върл привърженик на препаратите и обича да напада във фейса хората, които не са съгласни с нея. Явно ще чака нареждания от Брюксел и почти сигурно ще бъда изритана от народа още януари месец след като въведе задължителната ваксинация.
  • 24 Корназов

    0 0 Отговор
    Много й сербез тъз булка бе.
  • 25 Д-р Хаус

    5 0 Отговор
    Поредният " министър", слуга на бялата и фармацевтична МАФИЯ!! Нито дума за СМЯНА НА МОДЕЛА на здравеопазването от КАСОВО осигурителен в ДАНЪЧНО осигурителен!! Нито дума за това ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ да минат на ПЪЛНА САМОИЗДРЪЖКА!! Пак направления,пак " клинични пътеки", пак джи-пита,пак НЗОК от която се точат и крадат безнаказано парите на данъкоплатците: Доказателство?? През 1999г.парите за здраве бяха 900 милиона и стигаха за всичко!! Сега - близо 7 МИЛИАРДА и пак не стигат!!И от Сербезова, или пък от който и да е министър нищо няма да излезе докато не се ликвидират " бялата" и " Фарма МАФИЯТА!! Помнете ми думата!!
  • 26 Професор по нищоговорене е тази жена

    4 0 Отговор
    Не е необходимо повече да бъде интервюирани. Предварително сме на ясно за всяка нейна следваща дума, за мисъл да не говорим.Цялата лексика ще й бъде като " суверена" на Слави. Само че при нея ще бъде: " необходим е анализ" ".преценяване на рискове и ползи", " загърбване на личното его" ха- ха , " поемане на отговорност" ха- ха . Да прочетохте тук нещо за здравеопазването ? Не само, че няма да прочетете нещо, но няма и да видиме нищо добро за здравето ни.
  • 27 биолог

    2 0 Отговор
    Няма нужда да имаш медицински познания за да прецениш ползите и вредите на предлаганите препарати за генна терапия. Има статистика. Всеки може да види нивото на набодените и броя на новозаразените в различните държави. Препаратите не спират вируса. В същото време има голям брой увредени и починали от тях хора. Българите не желаят да се включат в медицинския експеримент, защото това няма да реши проблемите. Погледнете Япония и Индия. Лекуват с ивермектин. Ивермектинът действа. Зная го и от личен опит, но в България не се използва. Препоръчват се препарати на чужди частни фирми, а това което е наше производство и наистина помага не се предписва на хората.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове