Last news in Fakti

9 Декември, 2021 19:20 4 992 43

Кацаров: Имам информация, че Димитър Петров е сгазил лука на няколко места

  • стойчо кацаров-
  • димитър петров-
  • поръчки-
  • тестове

Не съм правил еднолични поръчки. Всичко е видно от сайта на МЗ", подчерта служебният министър на здравеопазването

Кацаров: Имам информация, че Димитър Петров е сгазил лука на няколко места - 1
Снимка: БГНЕС

Днес си поставих бустерна доза от ваксината срещу COVID-19. Жив и здрав съм, затова ваксинирайте се. Ваксините са ефективни и безопасни. Това заяви служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Във връзка с обвиненията за опорочаване на поръчката за тестовете на учениците здравният министър заяви: "Проведохме няколко процедури за закупуване на тестовете за учениците. Те са открити и прозрачни. Документите за четирите процедури са публикувани на сайта на МЗ.

По думите му тестовете са били на по-ниски цени и благодарение на това са доставени в пъти повече. Той определи твърденията на бившия си колега като клеветнически.

"Поръчани са 1,5 млн. теста, но са доставени 400 000, което не е достатъчно, затова е била обявена друга поръчка. Законът ми позволява директно да се договоря с който и да е от производителите", обясни той.

"Най-грозното в цялата история е, че някои от хората плачат, защото са искали децата бързо да тръгнат на училище. Снабдяването с тестовете е трудно, защото цяла Европа търси заради пандемията. Това са честни хора, които работеха денонощно, а сега са оклеветени. Не съм правил еднолични поръчки. Всичко е видно от сайта на МЗ", подчерта Кацаров.

"Аз не назначавам зам.-министрите, а премиерът. Аз имам информация, че той е сгазил лука на няколко места", каза Стойчо Кацаров по отношение на д-р Димитър Петров.

"Ще наградя тези хора, защото те направиха всичко, за да осигурят тестовете за учениците. Съдействаме на КПКОНПИ, за да се изчисти името ми и това на служителите", подчерта министър Кацаров.

По повод недоволството на лекари от болница „Лозенец“, министърът на здравеопазването заяви:

"Правителствена болница е една аномалия. Това е най-луксозно оборудваната сграда, докато нашите деца сме ги оставили в най-мизерните условия. Ръководството на болница „Лозенец“ ще си загуби работата заслужено, защото финансовите резултати са трагични. Детска болница ще се строи. Предвидени са над 100 000 лева за протонен ускорител за децата. Строителството на новия корпус ще отнеме 5-6 години, трябва ли децата да са в тези тежки условия дотогава? Целта е да се създаде нещо добро. От 20 години се говори за изграждане на детска болница. Поставяме началото на този процес", подчерта здравният министър.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 !!!?

    27 12 Отговор
    Кацаров - Рашков ll

    Коментиран от #42

  • 2 Шопо

    21 19 Отговор
    Каца,Кацааааа....
  • 3 Майна

    44 22 Отговор
    Този помияр няма да го коментирам....Представете си, че за да запазите работата си, правителството изисква от вас да вземете хапче, което защитава само вас, а не другите, и ако сте ощетени от това хапче, не можете да съдите компанията, която произвежда и продава хапчето. Изглежда дистопично? Е, така е. Но точно това се случва с ваксините срещу COVID-19.

    Коментиран от #9, #13

  • 4 Зззз

    59 15 Отговор
    А БЕ КАЦА СТИГА ВЕЧЕ С ТИЯ ЛАКЪРДИИ ЗА БАЛЪЦИ....МАСКИ,ТЕСТОВЕ ,ЗЕЛЕНИ СЕРТИФИКАТИ ...ТИЯ ПРОСТОТИИ ДЕТО ГИ ДРЪНКАТЕ ЕЖЕДНЕВНО ЗА СТРАШНИЯ КОВИД СА САМО ЗА ПОДЧИНЕНИЕ И НАЛАГАНЕ НА СТРАХ ВЪРХУ ХОРАТА СЪС ЦЕЛ КОНТРОЛ ВЪРХУ НАС И ПАРИ ЗА ВАС 💰💰💰💰💰💰💰💰💸💸💸💸💸💸
  • 5 министри

    30 11 Отговор
    "Аз не назначавам зам.-министрите, а премиерът. Аз имам информация, че той е сгазил лука на няколко места", каза Стойчо Кацаров. Тия "новите" още не са подхванали баницата както трябва и вече ще се изядат.Ще кажеш, че Бойко им плаща да го върнат на власт.
  • 6 ТОДОР СТОЯНОВ

    43 13 Отговор
    ТИ СИ ЛЪЖЕЦ!!!!
    ЛЪЖЕШ, ЧЕ СИ ВАКСИНИРАН, ЧАК И С "УСКОРИТЕЛ"-БУСТЕР...
    В ЮТУБАТА ТЕ ИМА ВЕ, МАЙМУН!!!!
    ТОПНА ЛИ РЪЧИЧКИТЕ В МЕДА, ТОПНА ГИ, А СЕГА ДА ТИ Е СЛАДКО...
    И ТИ ЩЕ ЛАЗИШ ПО БЕЗДУШНАТА ЗЕМНА ГРЪД, ТЪРСЕЙКИ ХЛАДНАТА ПРЕГРЪДКА НА ЧЕРВЕИТЕ...
  • 7 Моят бустер го дарявам на някой крайно н

    31 4 Отговор
    Моят бустер го дарявам на някой крайно нуждаещ се австриец
  • 8 Centyrion

    42 7 Отговор
    С тази Бустерна доза от физиологичен разствор,няма кого да заблудиш,или да излъжеш.На ясно сме ,че това което ви инжектират е различно ит това което се поставя на хората.Един от вас не умря,защи ли???Нито голям политик нито бизнесмен,що така,а Стойчо???
  • 9 Еееее

    23 2 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Не толкова крайно де:) все едно не знаеш, че правителствата са под ботушаа на глобалната мафия. Дори като чета из нета, то в България е най либерте. Аз живея в Гърция и сравнение с България... тук в Гърция е чист фашизъм.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хи хи хи

    22 11 Отговор
    АБЕ КАЦА , КАЦА....ТИ ДА НЯМАШ И ИНФОРМАЦИЯ , ЧЕ КИРО - ЛЪЖЕЦА И ТОЙ Е СГАЗИЛ ЛУКА ??? АМА НА МНОГО ПОВЕЧЕ МЕСТА ????
  • 13 Гняв

    40 9 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Кацар Кацааааа, за колко ни продаде Кацаааа?!?!?! Махай скапания сертификат и си затваряй устата вече за експерименталките - хората не са идиоти, те по-добре знаят, кое е добро за тях и кое не е. Както се казва в един руски скеч: за водата плащаш, за газта и тока плащаш, за боклука плащаш, да се родиш плащаш, да умреш плащаш, да заведеш детето си на лекар плащаш, да се покръстиш плащаш, да се ожениш плащаш, да се разведеш плащаш, НООООО, ВАКСИНАТА Е БЕЗПЛАТНА! Верно ли бе, сериозно сте ни взели за идиоти!

    Коментиран от #22

  • 14 нннн

    33 10 Отговор
    Този, на снимката, 90 процента от българите го псуват заради зеления парцал.

    Коментиран от #20

  • 15 Без Опасно

    15 0 Отговор
    То не само ваксините и лечението на политиците е безопасно и успешно. Да му мисли Иванчо.
  • 16 ИМПЕРИАЛИСТ

    24 2 Отговор
    Кацаров, не е ясно дали са "ЕФЕКТИВНИ И БЕЗОПАСНИ", но дай Боже да не СМЪРТОНОСНИ, ЧЕ ДОСТА БЛИЗКИ ХОРА СЕ ДУПЧИХА...., А ВЕЧЕ ЕДИН ОТ ТЯХ УМРЯ!

    Коментиран от #19

  • 17 Правителствена болница няма

    11 3 Отговор
    много отдавна. Къде живееш ти и не знаеш ли, че не сме 1990 г. Сградата беше ремонтирана след " промяната", а преди това беше най- обикновена конструкция , с талашитени врати и дограма.Кого се опитваш да лъжеш и то в името на здравето на децата. В момента има редица частни болници/ които също са субсидирани от държавата/, които са оборудвани с чудесна техника, в много случаи и по- добра от тази в болницата, която ти от дълги години искаш да унищожиш. Не изхвърлят помията от коритото заедно с бебето!
  • 18 възмутен🤔

    5 11 Отговор
    Министър Кацаров е прав! Нямат ли сърца тези ръководители на болница Лозенец за клетите болни дечица, що за коравосърдечни хора са това⁉️ Лицемери, а уж трябва да спасяват човешки животи
  • 19 хммм

    15 0 Отговор

    До коментар #16 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    А ни какво си мислиш, че като се ваксинираш ще си безсмъртен ли и не може да умреш от друга болест.
  • 20 мда

    7 27 Отговор

    До коментар #14 от "нннн":

    Псуват го страхливците, които не искат да се ваксинират.

    Коментиран от #24, #26

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Злобар

    10 3 Отговор
    И на Кацата и отрепките от Факти един кожен отзад.
  • 24 aбе не знам

    12 0 Отговор

    До коментар #20 от "мда":

    ама днес по новините каза, че ваксинираните са най-добре смеейки се много нагло докато го казва...
  • 25 sss

    18 1 Отговор
    абе кацаров недей да приказваш, ами покажи независими изследвания на съдържанието на в@ксините правини в БГ, покажи къде и в коя лаборатория в БГ вируса е изолиран и къде са правени изследвания на вируса, да се види на какво се базират пропогандата към в@аксинация и прогнозите за вируса тия професори и доценти тето се надпреварват да празнословят по медиите... Да не се окаже само че в БГ нищо не е изследвано и всичко се взема от производителите като чиста монета... Тогава трябва съд и затвор за всички пропагандиращи празнословци!
  • 26 МммммДа

    23 1 Отговор

    До коментар #20 от "мда":

    Явно не си отварял медицински учебник:) защото в противен случай щеше да знаеш, че еднаа ваксина за да се направи, то тестваният й период е от 5 до 10 години Участниците при тестването са доброволци, които срещу заплащане от фармацевтичната компания рискуват здравето си! Лично мен не ме е страх от ваксини, имам ваксини, но в случая не искам да тестват върху мен препаратите си! Това не е страх! Страх е, когато от всички СМИ те заливат с помия, че ще умреш ако не се ваксинираш, и ти изпадаш в ужас и бягаш да те дупчат! Ок! Щом те е страх, боцкай се всеки месец! Избора е твой! Мен не ме е страх!.

    Коментиран от #31

  • 27 гневна

    16 1 Отговор
    "Днес си поставих бустерна доза от ваксината срещу COVID-19..."
    --------
    вЕрваме ти, как да не ти вЕрваме !!!
  • 28 Така се надявах новия щамП да е българск

    11 0 Отговор
    Така се надявах новия щамП да е български и да се казва Перперикон! :)
  • 29 Вуте

    11 2 Отговор
    Ти кажи вземал ли си пари да пропагандираш за ваксините без да обясняваш че вярваш в това
  • 30 росен росен

    20 4 Отговор
    Погледни се в лице на какво приличаш бе човек.Изчадието адово се загрижило за здравето ми и то безплатно.....направо плача от умиление....
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Хомосапиенс

    11 1 Отговор
    Тъкмо си мислех че няма по-противен от предишния Министър на здравеопазването и хоп появи се Кацаров
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 КРОКОДИЛА

    6 1 Отговор
    АБЕ ТИ ЗА КОЙ СЕ МИСЛИШ - МЕРЗАВЕЦО .......................
  • 35 aaa

    4 1 Отговор
    т ъ п а н а р
  • 36 Др .куманов

    2 0 Отговор
    И аз имам информация че ти и ,,шефо,, на срзи сте ,,дует ан.с,, ъъъъ
  • 37 ассссссссссссссс

    9 1 Отговор
    Хора, този е типичен пример как като не си на власт бръщолевиш едно, а като дойдеш на власт под влиянието на много фактори изведнъж ставаш коренно противоположен на това което си казвал.Не знам пари ли играят, натиск ли няма значение.Но промяната в поведението е факт и всички го виждат.Той се бил ваксинирал и бил добре, ок ама много хора не са добре след тези ваксини и имат странични ефекти, ти си отговаряй за себе си а не по тъпата ти логика щом на мен нищо ми няма значи и на теб нищо няма да ти има.То е ясно че с тия "ваксини" ще се даде а и вече се е дало едно огромно човешко жертвоприношение в името на експерименти и наука, така че тия хора дето са умрели и ще умрат са предварително отписани.Помне ПОЛЗИТЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ ВРЕДИТЕ - така че вреди ще има, и кой има късмет има, който няма отива като жертвоприношение в името на науката на която БЕЗПРИКОСЛОВНО ТРЯБВА ДА ВЯРВАМЕ.тОЧКА!
  • 38 Error

    4 3 Отговор
    Кацаров, браво за болница Лозенец! Тези там се бяха самозабравили. Направете хубава и модерна болница за дечицата, защото е срамно да няма такава! Закрийте и медицинския факултет към Софийския университет, той е безполезен и е направен за пари. Имаме си престижен Медицински университет, в този измислен факултет всичко се прави за пари, а точно тази болница го обслужва!
  • 39 Смех

    3 1 Отговор
    Днеска се дрогирах и ми нямаше нищо, дрогирайте се и вие....

    Ваксиниран -> зелен сертификат (имаш ли нямаш ли антитела все тая)
    Боледуваш от кводи -> зелен сертификат (имаш ли нямаш ли антитела все тая)
    Здрав, не си се тествал, не си ваксан -> зелен сертификат само след като докажеш че имаш защита при такива и такива и такива условия...

    Това е все едно да ходиш на изпит по нещо.
    Ваксания минава служебно (без проверка на знанията)
    Прекаралия ковид с (доказан положителен тест) - влиза само в залата и го пускат
    А нормалнизя здрав човек трябва да го проверят и да си мине изпита...

    Зеления сертификат не е дискриминация, НО който го има има превлиегии и права, а който го няма ми да го има бе той няма превилегии и права...
  • 40 Не му се сърдете на човека,

    4 1 Отговор
    той е на финала и утре нищо няма да зависи от него.Тази офанзива , накрая на министерския си пост, явно изпълнява по някаква поръчка, а мисли и за известни протекции, при намиране на някаква синекурна длъжност. Поръчителят така или иначе ще стане известен.
  • 41 Антигербер

    5 0 Отговор
    Измитай се.
  • 42 ГАД

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "!!!?":

    САТАНИСТКА ПОДЛОГА БИЙШ СИ ФИЗИОЛОГИЧЕН РАЗТВОР И МИ РАЗКАЗВАШ ЧЕ СИ СЕ ИНЖЕКТИРАЛ С РНК КОГО ЛЪЖЕШ БЕ ПРЕСТЪПНИК САТАНИСТ?НАРОДЕН СЪД ЗА ВИЧКИ КОВИД ТЕРОРИСТИ.
  • 43 спрях се

    2 0 Отговор
    Да прочета това-онова. И нещо ми се догади, обринах се. Вярно е, че имам алергия, то тя е към плесени, вонящи неща, към мутирали, към по-лошо, алергени, които трудно се откриват, поради това, че имат хамелеонска способност, но се усещат. Усещат се наистина, и ако не се вземат мерки навреме, тяхната агресивност може да унищожи, за дни, имунитета дори на здрав човек. Ох, дано някой не е получил алергичен шок, че при срещата с подобни мутанти, всичко е възможно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове