Last news in Fakti

10 Декември, 2021 06:54 1 780 17

Ячев: С какви средства ще бъдат разрешени проблемите, за които се говори в момента?!

  • борис ячев-
  • силна българия-
  • коалиционно споразумение-
  • преговори-
  • правителство

Отношението към изграждането на нови ядрени мощности е толкова неясно като към почти всеки от проблемите, които са набелязани в това коалиционно споразумение, смята лидерът на "Силна България"

Ячев: С какви средства ще бъдат разрешени проблемите, за които се говори в момента?! - 1
Снимка: БГНЕС

"Планът за възстановяване беше готвен от служебното правителство и беше внесен на 15 октомври. Това беше една от първите амбиции на кабинета, назначен от Радев - този План да бъде максимално бързо изготвен и внесен в ЕК. Това бързане не беше на добре, тъй като има 43 страници с ревизии, препоръки".

Това заяви лидерът на "Силна България" Борис Ячев в студиото на "Денят ON AIR".

Няма сектор от всички, за които България е заложила искане за европейски средства, в който да липсват корекции от страна на европейските институции, добави той.

Ячев не подмина и темата с ядрените мощности.

"Отношението към изграждането на нови ядрени мощности е толкова неясно като към почти всеки от проблемите, които са набелязани в това мащабно по обема си коалиционно споразумение. Беше ясно, че тези срещи на експерти са, за да бъдат позовани проблемите. Тогава стана и ясно, че мерките за решаването на проблемите не са изчистени", убеден е той.

Според него именно това са подводните камъни, които вече започват да спъват неродената все още коалиция. Ячев добави, че не се обсъжда с какви средства ще бъдат разрешени проблемите, за които се говори в момента.

"В преговорите, които бяха проведени в търговския обект, се изказваха декларативни становища, а след тях нямаше голяма дискусия или напасване на приоритетите. В последно време проблемите са свързани със състава, не със структурата на МС. Това ще е най-големият Министерски съвет досега", каза Лало Кирилов от Българската прогресивна линия пред Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че когато Борисов е идвал на власт, е артикулирал именно тези неща, като намаляване на администрацията и строеж на нова инфраструктура.

"Онзи ден имаше точно такива изказвания на първата политическа сила - че едва ли не ще правят точно същото. За мен това е подмяна на промяната", посочи събеседникът.

"Изтекоха информации за това коя партия какво министерство ще приеме. В един момент много намирисваше на това, че МС се парцелира не толкова съобразно интересите на политическите партии, колкото на субектите, които са зад тях - на спонсорите им", добави Ячев.

С желанието на спечелилите в тези избори да бъдат в изпълнителната власт остава същото състояние - че центърът на властта ще е съсредоточен в изпълнителната власт, смята Кирилов.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жалък

    14 2 Отговор
    "СПЕЦИАЛИСТ" !!!
  • 2 С парите

    15 1 Отговор
    Които смучат всички такива като този мишок закачени на хранилката. Като им се спре кранчето и ще се намерят пари
  • 3 Българка

    7 0 Отговор
    Добре де , на всички ни е ясно, в близките 10 години, каквото и да правим, нови ядрени мощности са мечти. Тая струна не се ли поизтърка, г-н никому неизвестен?

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Грух Джуланов

    6 3 Отговор
    Не разбрахте ли, че няма да строим новите ядрени блокове, не разрешават ни, питайте депутата Мартин Димитров!
  • 6 Ами ...

    12 0 Отговор
    Колко изкараха тези на изборите
  • 7 4344

    6 8 Отговор
    Брюксел е върнал на БГ плана за въстановяване с цели 43 забележки а енергетиката е била размазана .Новите мишоци на Румбата и лично той лишиха България от 12 000 000 000евро.Боже,пази България

    Коментиран от #13

  • 8 Ветеран от Протеста

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Изглежда не сте прочели какво казва човека.Правят коалиция с изброени Политики в Мола,които обаче не са свързани с Бюджета и не е уточнено как ще се финансират.Тогава всичко е като картичка с Пожелания за ЧРД и лъсват Интересите на хората зад Политиците....Прикрива се Проваля и Некадърността на Служебното Правителство с Плана за Възстановяване,защото 43 страници Забележки означава,че няма да има Пари от ЕС....Ей такива неща казва Борис Ячев....Некадърни червени цървули ни Управляват.

    Коментиран от #11

  • 9 Кво е тая

    1 1 Отговор
    Силно България
  • 10 деко

    2 0 Отговор
    Заради такива на които нищо не им е ясно сме на това дередже . Белене щеше да е построено два пъти и щеше да имаме евтин ток . Турция строи два пъти по скъпи .Румъния строи,Франция строи . Ако бяха изпълнени ; Александропулис , Южен поток и Белене сега щеше да сме в много по добо положение . За това да се търси отговорност от виновните ПОДЛОГИ , които предадоха интересите на нрода .
  • 11 КОЙ

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ветеран от Протеста":

    Какъв ветеран, какъв протест !

    Коментиран от #14

  • 12 декоН

    4 1 Отговор
    АКО се провер за последните 12 г колко МЛИАРДИ сме получили от ЕС , колко кредити сме теглили и какво е направено с тях , ще видим че вече трябва да сме Швейцария . Ето там са средствата дето тоя не знае .
  • 13 Ами ...

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "4344":

    Нито стотинка няма да стигне до мен, така че какво ме интересува?
  • 14 Ветеран от Протеста

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "КОЙ":

    В България имаше много Протести.Имаше един в който бяхме заобградили НС с жива верига ,долара беше 3500 лева и всички спестявания на хората Изгоряха и за малко да влезем в НС да убиваме Комунисти....Те пък бяха барикадирали вратите с бюра и гардероби.....И не ги убихме....Колко жалко за България!!!!
  • 15 Койо

    3 2 Отговор
    Ячев, носиш ли кафе на Валерката? Подухвашели го, а? А така, само Амор да пада!
  • 16 123

    2 2 Отговор
    Бегай умрело куче
  • 17 Мълчете

    1 0 Отговор
    Бе жалки отлюспяци от Атака .Четете Плана Сидеров и мълчете с тоя далавери винкела щото ако не се бяхте правили на много ербап и не бяхте забивали нож в гърба на Волен сега АТАКА ЩЕШЕ ДА Е МОЩНА ПАРТИЯ .Ама и сега пак АТАКА СИ Е АТАКА .А вие както и да се преименувате ще си останете същите жалки политически трупове
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове