Last news in Fakti

22 Декември, 2021 13:53 3 837 21

Уволняват служителя на БГТОЛ след скандала на „Дунав мост”

  • уволняват-
  • служител-
  • бгтол-
  • скандал-
  • дунав мост

Това заяви министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов

Уволняват служителя на БГТОЛ след скандала на „Дунав мост” - 1
Снимка: Нова телевизия

Уволняват служителя на БГТОЛ след скандала на „Дунав мост”. Това заяви министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов по време на брифинг, на който представи резултатите от извършената проверка.

Както стана ясно, през миналата седмица в социалните мрежи беше публикуван клип, на който се вижда как служител на БГТОЛ обижда преминаващ гражданин. Според подателя на видеото, той е бил принуден да заплати таксата в брой, а не с банкова карта. Караджов разпореди цялостна справка на преминаващите автомобили и регистрираните плащания. Вчера той е получил доклад за това какво е довело до скандала на граничния пункт.
„От взетите писмени обяснения от служителите, които са били на смяна, е установено, че е извършено недопустимо дисциплинарно нарушение, което е в разрез с всички норми и правила. То опетнява образа както на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, така и на България като цяло”, заяви Караджов, цитиран от Нова телевизия.

„Заради това в АПИ са довършили изцяло дисциплинарната процедура. Издадена е заповед за дисциплинарното уволнение на дееца и той е уволнен”, добави той.

По думите на министъра служителят е обяснил, че възникналия спор е бил в края на смяната му. Той е бил изморен, афектиран и случилото е вследствие на емоционални причини, за което той дълбоко съжалява.

Караджов беше категоричен, че не се потвърждава подозрението, че служители на ТОЛ управлението са искали кешови плащания. „Няма данни пари от държавния бюджет да са били отклонявани към джобове. Нито един от служителите на ТОЛ управлението не получава пари в брой. Те разполагат с преносим ПОС терминал, чрез който могат да се платят дължимите таксите. Имаме съконтрагенти, повече от 5000 гишета в страната, които са на други организации, включително и Агенция „Митници”. Те са взимали парите в брой, но са ги отчели в системата. Смятам, че това е така, но сме изискали такава информация, чакаме резултатите”, обясни той.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    59 3 Отговор
    Правилно решение ! Да иде в чужбина и да се репчи ... и ще види кон боб яде ли ?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 истина е

    65 4 Отговор
    А шефа му защо го е крил ,след като това е станало лятото .И той да е наритан веднага ,защото и него яко захранват тези мародери
  • 4 Смех

    35 1 Отговор
    А не бе дай те му повишение , или го преназначете на по висша позиция все пак "ще ти е... майката молдовкса маймуно" е типичен начин да посрещаш идващи в България плюс това от къде на къде ще се плаща с карта кешовицата към митничара е така както шопската салата към ракията...
  • 5 Румен

    63 0 Отговор
    Уморен бил
    Че те по цял ден дремят по колите

    Коментиран от #8

  • 6 БАЙ Х@Й‼

    27 0 Отговор
    Защо по запис не може да се започне разследване или дело , ама може да се разследва и накаже някой ❓❓❓/ не оправдава дееца/

    Коментиран от #9

  • 7 vinety$

    45 0 Отговор
    Мега малоумник е тоя. Предпразнично, в Русе което е с колосална безработица, си загуби работата клатиташак, нелошо платена и ултрасигурна. Сега гумените ботуши и на полето. А молдовците ще те подминават с колата на път към София и Истанбул, простак!
  • 8 гост

    21 0 Отговор

    До коментар #5 от "Румен":

    Бай Иван , като слезе от трактора , е свеж , като гнойна пъпка ?
  • 9 Крайно време е

    30 0 Отговор

    До коментар #6 от "БАЙ Х@Й‼":

    Да се узаконят подобни записи, защото сега служителят сигурно ще спечели дело за възстановяване на работа.
  • 10 NikNay

    28 0 Отговор
    Ела да видиш на Калотина дали няма плащания в брой ! Машините са забутани та не можеш да го видиш а на гишето се плаща само в брой ! Който плаща в евро е таксуван по банковия а по трънския курс акъде орива разликата на всеки е известно ....
  • 11 Навалний

    16 4 Отговор
    Ами ония дето му вика "аз мога твой паспорт грабне?" Той остава ли?
  • 12 Тома

    35 0 Отговор
    На този са му наредили парите да са само в кеш защото има доста чекмеджета за пълнене.Но с нази физиономия успешно може да го наемат за овчар или козар
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ганьо

    22 0 Отговор
    Типичен герой на Алеко Константинов, коментарите са излишни....
  • 17 Перо

    29 0 Отговор
    Много правилно решение! На международните летища в САЩ пише,че митничарите,паспортните контрольори и служителите по сигурността на ГКПП са лицето на нацията и държавата! Тук един прост цървул с лабилна психика се оказва лицето!
  • 18 Вучич

    15 0 Отговор
    Кога ще монтирате камери навсякъде? А Калотина богопомазаната, кога ще има европейски вид???
  • 19 Пак заметоха

    7 3 Отговор
    кражбите под килима . Тези са по-зле и от предходните !
  • 20 Гост

    8 0 Отговор
    По ни интересува дали далаверата ще секне или ще продължава....
  • 21 Монтана

    6 0 Отговор
    Нашия циганин е маймуната,защото му е купена позицията.Парите в брой ги иска,за да има бакшиш за него
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол