Last news in Fakti

31 Декември, 2021 05:49 4 304 27

Още градове се отказаха от Новогодишната заря

  • заря-
  • фойерверки-
  • общини-
  • градове-
  • нова година

Спестените средства ще се вложат за различни каузи

Още градове се отказаха от Новогодишната заря - 1
Снимка: БГНЕС

Община Кърджали се отказа от фойерверките, а 5 000 лева ще бъдат дадени на семейството от с. Рани лист, чиято къща беше опожарена на 15 декември, предаде БНР.

Община Пазарджик замени зарята в новогодишната нощ със светлинно шоу. Спестените 8 000 лева ще бъдат използвани за местна кауза, по предложение на гражданите. Идеята е на доброволци в защита на животните, каза кметът Тодор Попов.

Новогодишната заря се отменя и във Велинград.

Велико Търново се отказа от зарята в новогодишната нощ, написа във Фейсбук кметът Даниел Панов.

По-рано Пловдив стана поредният голям град,в който ще подкрепят инициативата на фондация "Четири лапи", към която по-рано се присъединиха София и Стара Загора.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Още

    56 2 Отговор
    от много работи ще се откажем !
  • 2 Чекмеджан

    49 8 Отговор
    Гербаджийски общини искат да окрадат парите за партийната каса, вие как мислите се издържа тази мафиотска структура и то без кражби ?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пема

    48 2 Отговор
    А аз искам общинските съветници да се откажат от заплата, А да работят за слава и за хората. Говори се, незнам вярно ли е, че за всяко вдигане на ръка при гласуване взимат определена сума. Това нормално ли е?
  • 5 БОРУНА ЛОМ

    58 3 Отговор
    ПОМИСЛЕТЕ И ЗА БЕЗДОМНИТЕ ХОРА! КУЧЕ ДА СИ В БЪЛГАРИЯ! ЩЕ СЕ ЗАБРАНИ И КИСЕЛОТО ЗЕЛЕ И РАКИЯ!
  • 6 анонимен

    14 37 Отговор
    Браво и на тези общини.
    Нека гърмежите се заменят със светлини.
  • 7 Навалний

    6 21 Отговор
    Браво!
  • 8 един от многото

    35 5 Отговор
    Остава по някакъв начин да могат да забранят и на кучетата да лаят когато им дойде на акъла!
  • 9 Ддд

    25 2 Отговор
    Няма лошо да се спести някой лев. Нямам нищо против и животните. Но не е ли редно да се помисли първо за хората. Няма ли болни и нуждаещи се хора, за които да се оползотворят тези средства.

    Коментиран от #23

  • 10 Оня с коня

    26 2 Отговор
    В момента кучетата са с повече права от хората в тази държава!
  • 11 МмАаНн

    22 2 Отговор
    Това е извращение. Не мога да си представя Нова година без гърмежи, фойерверки, конфети, бенгалски огън. Това си е част от празника. Точно този ден от всичките 365 ли трябва да нарочим за душевното равновесие на бездомните кучета?
    По всякакъв начин искат да ни отнемат и малкото радост от живота, която ни е останала. Скоро и мусака няма да имаме право да си сготвим, заради въглеродния отпечатък. Дивотиите следват една след друга...
  • 12 Ицо

    15 2 Отговор
    Да се готвят 3-ти март, 2-ри юни, 22-ри септември и други исторически празници, на които се провежда варварския комунистически ритуал заря проверка. А на 1.01 да гледаме по телевизията фойерверки от целия свят и д а цъкаме само с уста. Отвратен съм 😈 !!!
  • 13 магнит

    2 0 Отговор
    Преодоляването на политическата криза, която е и национална, може да се случи само чрез нова съдебна система. И отваряне на пътя към започването на съдебни процеси основани на законите на правото, но не и на законите на мръсните пари. Дела водещи до положителни съдебни присъди със затвор и конфискация. Дела срещу всички членове на корупцията и мафията - олигарси, политици, общински служители, общественици, лица от подземния свят, всякакви престъпници и грабители. Такива, за които се изнася информация чрез Магнитски, разни офшорни списъци, списъци на местни и международни служби за борба с корупцията и организираната престъпност. И забраната на подобни лица и осъждани престъпници да заемат каквато и да е държавническа служба - от чистач до президент.
  • 14 коки

    9 2 Отговор
    това е поредна безмислена показуха. В момент когато хората са важни, тонуса повдигане на емоционалния положителен зарад в населението ние за котките се загрижихме. Сякаш друга година след зарята по градовете става оълно с умрели котки кучета и плъховве. Общините имат достатъпно пари да подпомогнат в края на годината няной тоттално закъсал. Много ми е чудно как ще си платят неустойките пи договорите с фирмите ангажирани с фойерверките. Щото те теьи фойерверки се пиръчеат доставят не от днес за утре.
  • 15 Гнида

    4 0 Отговор
    Довечера ще ви честитим от Казанлък !
  • 16 ИВАН

    3 3 Отговор
    Специално в този случай - истината е някъде там - не можеш на един истински мъж да му забраниш да гръмне поне веднъж, но и с гърмежите прекалиха - дават луди пари да пълнят гушите на китайците, а дядовия пищов ръждясва незнайно къде .... почистете го, сипете малко черен барут /разрешен е /, натъпчете малко картон /вместо куршум или съчми/, за да създаде налягане, сложете и капсул и готово - ето ви ритуал, сравнително екологично чисто е ... и догодина пак, живот и здраве ... Весело да е !!!!!
  • 17 Ники

    8 2 Отговор
    Кметовете на тези градове са престъпници !!! Колко радост ни остана ? Искате и празниците да откраднете от хората ! Предатели ! До кога ще търпим това ? Кога ще им потърсим сметка за това че ни ограбиха и малкото което ни остана ?
  • 18 Дик

    10 0 Отговор
    И да не забравите да забраните и сирените на 2 юни! Щото стресират кучета, котки, птици, костенурки, градински охлюви, мравки...
  • 19 А може ли

    7 0 Отговор
    А може ли да се мисли логично без капка емоционалност и да се помисли, че на всичко бездомно не трябва да се помага. Не и по този начин. Това е като на гладен да дадеш ядене. Малоумно. Утре пак ще е гладен следователно пак ще го има същия проблем. Ако хората спрат да изхвърлят животни на улицата и други да ги хранят, след известно време няма да има. Ама тва да е проблема. Настроиха хората едни срещу други, набутаха им кви ли не каузи и идеи в главите и сега, супер лесно да се управляват от хора с власт. Гледайте новата година какво ще се задава и как никой нищо няма да може да направи и да се противопостави :)
  • 20 Ойуу

    1 4 Отговор
    Няма лошо, много хубаво даже, но дано да има светлини и музика поне, трябва да е забавно на макс винаги. Не е окей хората да се лишат от нещо каквото и да е заради друг жив организъм. Иначе поне ще се радвам, че няма да ги мисля сега моите дом. любимци във вкъщи как ще понесат тази година.
  • 21 Интересно

    3 0 Отговор
    Хората мислещи емоционално страшно много пречат на хищническото развитие на човешката раса. И най-вероятно ще и погубят за съжаление. Обръщат се срещу нашата природа заради природата извън нас -.- по междудругото, ако нещо се случва с бездомните животни, супер. По-малко бездомни, по-хубав свят. Дай да спрем зарята, щот никой не ги прибира, а пумярите дет ги изхвърлят на улицата никой не ги наказва. Ем несправедливо е. Хуу, ще има малко страх. ДА ИМА. Ако 5минути страх на животните е цяла нощ заряд на хората, нека. Кво ви става?
  • 22 2022

    2 0 Отговор
    Мислете за ЧОВЕЦИТЕ.Няма нужда от забрана на фойерверките.Няма нужда от промяна на Зарята.Винаги наши войници изстрелват един пълнител лпатрони при посрещане на Нова Година.Лицемери!!Кучета ,котки деца с аутизъм не се стряскат и няма нужда да измисляте нови порядки в България,Не ни интересуват тъпите сащ и гейЕвропа.Ако искат ,да се скрият в миши дупки.Ние ще празнуваме шумно,радостно, с фойерверки,червено вино и кебапчета на площад Ал.Батенберг Първи Български,на пл.Съединение, ,пред Президенството.Във всички села и градове ще гръмнат пушки за здрава и щастлива Новата 2022 Година.Стига с Фашизъм и фалшиви загрижености за животните.Дружинките от Четири лапи,да се скрият,защото ако много знаят,ще има до сутринта фойерверки и клаксони.Аман от луди и дебили!!!
  • 23 А пък

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ддд":

    моето куче по време на фойерверките излизаше заедно с нас балкона и се кефеше радостно... Ама то беше член на семейството...не беше само домашен любимец .
  • 24 1100

    4 1 Отговор
    Поддържам 100% 2022!Ще има фойерверки,ще има стрелби,напук ще има и пиратки.Ще има червено вино и кебапчета.Няма да приличаме на скопената Европа и тъпите сащ.Винаги е имало заря,и не са комунистически дати ,а Български празници.Българи сме и ще става по Българските нрави и обичаи.Кучкарите от Четири лапи,да отидат в гейБрюксел или при тъпите сащ.Тук е България,суверенна държава и ще изпълняваме нашите ОБИЧАИ.Който,не му харисва,с кучетата и котките,на самолета и в гейБрюксел или в пропадналите и Безбожни сащ със секти и извратени порядки.Стига Фашизъм! Стига фалш! Има Български порядки и тях ще изпълняваме в Новогодишната Нощ.
  • 25 2121

    1 0 Отговор
    Защотриете знака ?!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 СЛОНА

    1 0 Отговор
    ПОМНЯ,ЧЕ КОГАТО БЯХА ВИЕТНАМЦИТЕ ТУК ,НЯМАШЕ БЕЗДОМНИ ЧЕТРИНОГИ ,А КОЖИТЕ ИМ ВИСЕХА ПО ДЪРВЕТАТА В ПАРКОВЕиМАЗЕТА за ТЯХ СА ДЕЛИКАТ ЕС !!!...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове