Last news in Fakti

31 Декември, 2021 07:52 5 515 24

Любомир Стефанов: Президентът си свърши работата

  • любомир стефанов-
  • политолог-
  • президент-
  • румен радев

Държавата има нужда да наложи волята си там, където е била изтрита и не е присъствала никога, заяви политологът

Любомир Стефанов: Президентът си свърши работата - 1
Снимка: БГНЕС

"Това, което ни предложи 2021 година в политически план, да бъде трамплин към едно просветляване в главите на хората, които ние избрахме да ни управляват. И да осъзнаят, че са заменяеми, никой не се венчае за властта вечно, второ - имат конкретна заръка от нас, българските граждани, какво да свършат. В известна степен има и параметри, в които да ги свършат".

Това заяви коментира политологът Любомир Стефанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той смята, че ниската избирателна активност е доказала отдръпване.

"Мантрата с 10% данък ми е една от любимите, който едва ли не бил най-ниският в Европа. България трябва да бъде инвестиционен рай не се случва, защото никой не сяда да сметне, че данъците, които плаща, далеч надхвърлят 10%. Българските граждани заслужават нещо повече, тъй като управление, подчинено на принципа "Дайте да управляваме ние, за да не са те" - ми се струва все по-несъстоятелно", допълни Стефанов.

И подчерта, че негласуващото мнозинство е станало много по-бдително.

"Дали го одобряваме или не - минаха изборите. Президентът си свърши работата. В момента имаме структурирано Народно събрание. Държавата има нужда да наложи волята си там, където е била изтрита и не е присъствала никога. Ако пак започне да раздава пари, изпадаме в цикъл и ситуация, която излизането е още повече от същото - нови дългове, нови заеми. Еврозоната ще ни се стори такъв мираж, че ще чакаме още 20 години", поясни политологът.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДААА

    41 13 Отговор
    В държавата цари хаос, анархия и вървим успешно към хиперинфлация !
  • 2 JEFF

    31 32 Отговор
    Да, Президент Радев свърши много качествено работата си. Очакваме тези, на които гласува доверие той и всички ние , да вършат своята работа качествено и безкомпромисно. Успех !

    Коментиран от #7

  • 3 гадно

    39 3 Отговор
    Ако не започнат истински промени много скоро ще им припари под зад.ниците.
  • 4 За овце

    30 5 Отговор
    За стадото нищо съществено няма да се промени към по-добро, защото тези не ни ги монтираха, за да поеме държавата по път на възстановяване и развитие. Те прилежно ще изпълняват заповедите на началниците.
  • 5 5577

    29 9 Отговор
    Господин анализатор. При тая изборна активност не можеш да кажеш че някой ги е избрал. Те се само избраха. Не Може да кажеш че някой е взел властта, защото все още се чудим кой. Вчера нали видя шоуто при президента. В оправдателна функция са всички. Всеки казва чакайте да видим какво ще стане. Ма от самосебе си като го оставиш е примера от последната година. Поне да обещаят нещо, дори да ни излъжат. Основната цел е мутренска, свързана с Борисов и Гешев. Само това е ясно, но тая далавера я плащат обикновенните хора. От януари на баба ми и намалят пенсията с 60 лв, които са животоспасяващи.

    Коментиран от #21

  • 6 Последния Софиянец

    16 31 Отговор
    Снощи Агора България се събрахме пред Президентството да изпратим старата година с чаша вино и бяхме приятно изненадани от президента Румен Радев който излезе да ни поздрави и се здрависа с всички.
  • 7 Българка

    36 20 Отговор

    До коментар #2 от "JEFF":

    Да, фатмака си свърши мръсната работа. Окопа се (като фатмак на учение) и сега може да започне да изпълнява обещанията към олигарсите в заточение. Половината министри са негови и си имаме президентско управление. Има си буфери (кокрчовци) които да поемат негативи и той като Левски, чист и неопетнен. Да, ама не всички сме 80%-ви и с червени очила.
  • 8 Герберите

    20 28 Отговор
    са генетични врагове на Държавата,"обичат" я,докато могат да я цицат,паднат ли от жипката,на секундата се обръщат срещу нея!
  • 9 Как си е свършил работата

    6 28 Отговор
    Службите за Сигурност работят лично за Бойко Борисов по точно изтезат зверски хора!
  • 10 Гандалф

    25 9 Отговор
    И как си свърши работата....не би ли трябвало бизнеса да се срещне с изпълнителната власт в лицето на правителство, министри енергийни експерти...може и да бъркам, но президента няма правомощия, нито в енергийната, нито социалната политика..или вече сме президентска република и правителството вече е на пряко подчинение на президента/което не е далеч от истината/...аз лично от президента...не чух нещо друго от него различно от ..лозунги и общи приказки..

    Коментиран от #18

  • 11 още работа

    7 20 Отговор
    Между 90 и 95 процента от бюрократите са лични назначение на герберските партийни координатори.
    Много е разно да свирят фанфарите на победата.
    Сменайте ги овреме!
  • 12 Комунист

    21 8 Отговор
    Даааа,Мунчо свърши голяма работа.Раздели и настрои българите един срещу друг. Такава каша забърка с цените и услугите ,че се вдигнаха двойно и тройно и докара народа до просешка тояга.И сега уверено вървим към Мунчова зима,която ще е по лоша и от Виденовата и Лукановата.

    Коментиран от #20

  • 13 Цар Щиро

    20 4 Отговор
    Какъв е тоя смешко? Вършел си бил работата президента. Тотална шега! Я по-добре да направи едно коремно набързо... А между другото, какво стана с преброяването?
  • 14 Дамаджони уокър

    16 3 Отговор
    Да , чудесно си свърши работата , като разедени хората и ги докара почти до лудост. Само на мен ли ми се струва, но мисля , вече живеем в Президентска Република ? Старо правило РАЗДЕЛЯЙ и ВЛАДЕЙ ................
  • 15 Свърши я

    14 2 Отговор
    точно като кучето на нивата - изпука се на метеното и легна да спи.

    Коментиран от #19

  • 16 Боби

    4 11 Отговор
    Г-н Президент,как можахте да не включите в управлението такива корифеи и лидери като Боко шкафчето,даскал Томи,преди това пазач в мутренска фирма(в будката на портала),Тежката артилерия дуловско Деси,Партийният секретар Цецка,Пкк и още много знайни и незнайни гербери паднали в борбата срещу собственият си народ.
  • 17 stan40

    3 2 Отговор
    Дали Президента си свърши добре работата през2021 година ще стане ясно в близко бъдеще. Ако посочената от него партия ПП направи исканата от българите промяна това ще е положителения отговор на въпроса, ако не стане, това ще означава,че Радев е подвел българите да направят грешен избор и той трябва да си подаде оставката, ако разбира се Радев има чест и достойнство.
  • 18 stan40

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "Гандалф":

    При управлението на Борисов бяхме Министър- председателска държава. И в двата случая не е както трябва да бъде. Първото беше отвратително, надяваме се второто да е различно и да направи прамянята искана от болшинството българи.
  • 19 stan40

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "Свърши я":

    Кой си мете нивата и кой го е направил? Може би ГЕРБ, или обладаните патриоти? Отговор могат да дадат и тези умници които Ви подкрепят!
  • 20 stan40

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "Комунист":

    Повечето българи искат от стадото да се махне мършата и Радев ги подкрепя. За какво разединение става дума?

    Коментиран от #24

  • 21 stan40

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "5577":

    До къде докара държавата ни 12 годишното управление на ГЕРБ. Малцина да купонясват с куверти от 4000 лева, а болшинството българи да не могат да вържат двата края.

    Коментиран от #22

  • 22 5577

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "stan40":

    Стан ти бот ли си или такъв за пари те направиха. Хората ръченица им свирят ти дайчовото. В България ли живееш или така ти казаха. По зле през последните 13 години не сме били. Никой не иска Борисов. И да го молите той няма да се върне. Обърка я мн яко с мутрите. Тоя Гешев е ината работа. Като ония кучета като захапят не пускат. Малко прекали с повтарящите се постове няма заработено тъй че ефекта е отрицателен.

    Коментиран от #23

  • 23 Алоууу

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "5577":

    80 процентовия.Че ти си некадърен ,Боко ли ти е виновен. Или каскета.Говори от свое име.А ,кой кого харесва си проличава на изборите. Въпреки мошенгиите на Мунчо Фатмаков с машините Боко е почти наравно с първите.Но ,трябва поне половин гънка да го осмислиш и да не плещиш простотии.Макар че и Господ да управлява ти пак ще си същата гладна църковна мишка.
  • 24 Комунист

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "stan40":

    То не става само с ядене. Трябва и "акъл."Как да разбереш!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове