6 Януари, 2022 09:23 2 235 32

Тодор Кантарджиев: Флурона се случва много рядко

  • проф. тодор кантарджиев-
  • covid-
  • грип

Новият вариант предполага стъпки за намаляване на карантината. Тези, които са ваксинирани могат по-кратък период да са в изолация, защото ваксинираният, дори и да се разболее, той много кратък период отделя вируса и е опасен за другите

Тодор Кантарджиев: Флурона се случва много рядко - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

„Флурона, комбинацията между COVID и сезонен грип, звучи страшно, но много рядко се случва някой да е заразен едновременно с грип и коронавирус, като това най-често са хора с увреден имунитет“, каза проф. Тодор Кантарджиев в „Тази сутрин“.

Той добави, че вероятността да се случи е много малка. „Ако изкарате коронавирус, два месеца имате слаб имунитет и можете да изкарате грип. Ако пък изкарате грип, може да хванете коронавирус по-лесно“, каза Кантарджиев.

Той препоръча да се постави бустерна доза ваксина за коронавирус, а уязвимите на грип групи да си поставят противогрипна ваксина.

„Инкубационният период на „Омикрон“ е по-кратък – около 3-4 дни. В момента се разболяват хората, които са празнували неправилно Нова година“, каза проф. Кантарджиев

По думите му това обяснява бързото разпространение и покачването на заболеваемостта у нас през последните дни.

Кантарджиев уточни, че по последни международни данни „Омикрон“ протича по-леко и по-малко засяга белия дроб. Единственото специфично е, че работодателите трябва да се съобразят с това, че скоро ще липсва много от персонала им едновременно.

„Новият вариант предполага стъпки за намаляване на карантината. Тези, които са ваксинирани могат по-кратък период да са в изолация, защото ваксинираният, дори и да се разболее, той много кратък период отделя вируса и е опасен за другите”, каза Кантарджиев.

По думите му е възможно в следващите дни да се обсъди от специалистите в здравното министерство този въпрос. „Мисля, че тези дни може би очакваме една нова заповед на министъра за карантината“, каза Кантарджиев.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    32 0 Отговор
    М.Атанасова , медицина ли учите , та само по такива теми пишете днес ? Само питам .

    Коментиран от #10

  • 2 Киро Жарта

    36 1 Отговор
    Айде ,бе Кантар! Много спиш! Пенсионерска ти работа!

    Коментиран от #32

  • 3 хаберих

    31 0 Отговор
    Тодор Кантарджиев: Флурона се случва много рядко,а хиалурона всеки ден. Питайте чалга-певачките!
  • 4 Последния Софиянец

    36 2 Отговор
    Данчето и Кантарджиев в затвора!
  • 5 кацко

    34 2 Отговор
    Този неуравновесен психически човечец като какъв се явява да разказва мокрите си сънища? Този е сенилен.
  • 6 Сивата чапла

    22 0 Отговор
    Тия да вземат вицове да съчиняват, бива ги!
  • 7 След ващите

    29 1 Отговор
    Варианти могат да са Кантарджиев, Витанов, Кунчев и др
  • 8 IVAN

    25 1 Отговор
    Искаме си нашият грип,стига паника и страх. лъжливи данни
  • 9 Българка

    36 0 Отговор
    Колко е дневната норма на статии ,които ни агитират да се набодем с коктейлите, наречени ваксина? Вече на всички ни омръзна да слушаме и четем брътвежи на вече доказани недействащи срещу заразата смеси. Защо не се търси отговорност на световни лидери, които с бялата мафия предизвикаха световни кризи и катастрофи? Милиарди/ билиони прибраха от човечеството за уж ковид ваксини. Сега ,след като се доказа, че те не предпазват от заразяване и боледуване, оправданието е , че има нови варианти, мутации. Крайно време е зеленият сертификат да отпадне , защото е зелен коридор за разнасяне на зараза. Той е дискриминационен и отнема свободи с единствена цел обогатяване на разбойници в бели престилки.

    Коментиран от #22

  • 10 кацко

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Не учи. Нея я "изучават", но сега са я пуснали, че няма с какво да ги хранят..

    Коментиран от #12

  • 11 :))

    11 0 Отговор
    Илюстративна снимка--"виж ко намериx в носа си !"
  • 12 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "кацко":

    ))))))))))))))))))))))))))))
  • 13 Браво на

    12 0 Отговор
    бай Шиле! Както винаги блести с "познания и дълбока култура"! Какво би рекнал по въпроса за къркаланията, с която е в конфликт от години? БлестИ, ти луди диаманте. Имаше такава песен на Пинк флойд.
  • 14 провинциалист

    12 0 Отговор
    "а уязвимите на грип групи" - а кои са тези групи? Има ли въобще такива? А кои са уязвимите на ковид групи. А неуязвимите защо да се бодат?
  • 15 ЗНАМ, ЧЕ СИ

    11 0 Отговор
    ПРОСТАК, А И ТИ ЕЖЕДНЕВНО ГО ПОКАЗВАШ И ДОКАЗВАШ!!!
  • 16 А бе Пиянчо,

    12 0 Отговор
    ти набоде ли внучетата? На колко бустеря сте у дОма? Я повтори пак оная купешка дума, за хибридната болежка, че много сложна бе. Такова академично познание на матряла, направо те взимат в Берн при Спарухчо да си миете заедно пруветкити. Само да не крадеш от спирта там!
  • 17 Лост

    6 0 Отговор
    Като какъв работи в Общината?

    Коментиран от #29

  • 18 beast

    6 0 Отговор
    Ауу незабавно още един бустер !
  • 19 пфу

    8 0 Отговор
    Тоя как не му пусна 3 години да мели само негативни новини
  • 20 някой

    7 0 Отговор
    може ли да го разтълкува това. " Тези, които са ваксинирани могат по-кратък период да са в изолация, защото ваксинираният, дори и да се разболее, той много кратък период отделя вируса и е опасен за другите"

    Коментиран от #25

  • 21 Рошко

    10 0 Отговор
    "Професоре" , тебе ако те срещна някъде ще те заразя и с флурон и с делта и с омикрон и с мегатрон и за много дълго време ще изчезне от медийното прострснство
  • 22 така е

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    ама тея, които пропагандират за ваксинация станаха милионери, как да се откажат..
  • 23 Пич

    9 0 Отговор
    На 30.12.2021 седнахме с колегите да пием по едно питие в офиса. Четири човека, аз- преболедувал преди 4 месеца, тримата ваксани с по два шмайзера. Единият се оплака че нещо не му е добре и си тръгна. На 03.01 на работа бях само аз. И тримата са с ковид. На двама им е доста зле, третия- е по- добре. Аз съм ОК. Чудех се защо ми се подуха и боляха лимфните възли по нова година, а то било заради това. Клетъчният ми имунитет се е задействал. Ваксите не предпазват от заразяване. Факт.

    Коментиран от #26

  • 24 Спрете отровните игли!

    4 0 Отговор
    Започнаха да си признават, че ваксините заразяват, разболяват и умъртвяват хората. Това е и признание, че чрез принудително ваксиниране (генна и клетъчна поразяваща отрова) имат за цел да ни избият.
  • 25 МнениЕ

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "някой":

    Платили са му да говори. Не ни е задължително да му вярваме. Нека си говори..
  • 26 Опитните мишки

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "Пич":

    Са хората...в този особено неприятен момент с Ковид.!
  • 27 Фашисти

    4 0 Отговор
    Лъжци, забавете темпото малко. Всеки ден нови щамове пускате, а отровите ви не действат със защитен ефект, а точно обратното. Писна им на хората и престъпленията ви лъснаха бързо.
  • 28 Въпрос към читателите

    3 1 Отговор
    Защо обръщате внимание на изтрещял човек?
  • 29 На отговорен пост

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Лост":

    Експерт по злоупотреба с алкохол, смесване на различни видове такъв и други от тоя род. Интересен обект в научните среди за въздействието му върху здравето и интелекта на злоупотребяващия.
  • 30 Доказателство

    4 0 Отговор
    Джокович е получил разрешение за участие в турнира в Австралия БЕЗ да е ВАКСИНИРАН, тъй като е болен от автоимунно заболяване и лекари са препоръчали да не се ваксинира с оглед здравето му. Това означава, че българските управници, които искат народът да бъде набоден с препарати, без оглед на здравословното състояние, създават опасност за живота на много хора, които имат такива заболявания и вероятно експертите УМИШЛЕНО премълчават възможната опасност. Или има доказателство - лекари на световно ниво, са приели, че ваксинирането Е ОПАСНО за хора с определено заболяване, но на нашият сайт на министерството на здравеопазването пише, че ваксините са БЕЗОПАСНИ и ефективни, без изключение на здравословно състояние. Някой лекар, по нашите медии да коментира това, освен дежурната четворка от "експерти" ще чуем ли вече независимо мнение, ако може да не са Кантарджиев или Петрушев.
  • 31 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    за бг ще е рядкост за англосаксония ще е много често явление сплита между омикрон и ухан.
  • 32 питам си

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Киро Жарта":

    празнували неправилно Нова година
    Кантар - ти как празнива правилно Нова година със съпругата и семейството си?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове