Last news in Fakti

6 Януари, 2022 11:09 2 379 26

Искри в НС: ИТН и "Възраждане" не са били уведомени за заседание на здравната комисия

  • итн-
  • възраждане-
  • заседание-
  • здравна комисия

От ГЕРБ-СДС възразиха срещу различния начин на придвижването на проектите на опозицията и на управляващите

Искри в НС: ИТН и "Възраждане" не са били уведомени за заседание на здравната комисия - 1
Снимка: БГНЕС

"Има такъв народ" и "Възраждане" са недоволни, че не са били уведомени за вчерашното заседание на здравната комисия, съобщават от novini.bg. От ГЕРБ-СДС възразиха срещу различния начин на придвижването на проектите на опозицията и на управляващите.

Повод за разменени реплики в пленарната зала станаха вчерашните заседания на здравната комисия и на комисията по конституционни и правни въпроси, на които трябваше да се обсъди проект на решение за правилата за достъп до двете сгради на Народното събрание.

Правната комисия не допусна точката до разглеждане, здравната одобри проекта, внесен от ПГ "Продължаваме Промяната", подписано и от Атанас Славов /"Демократична България"/. Първоначалното предложение на ДБ за въвеждането на изискване за зелен сертификат за достъп до сградите на парламента е било оттеглено.

Първо от "Възраждане" обявиха, че техният представител в здравната комисия Елена Гунчева умишлено, според тях, не е била уведомена за заседанието и съответно не е присъствала. От името на парламентарната група Петър Петров поиска от председателя на парламента Никола Минчев да не се нарушава правилникът за работа на НС. Ние ще вземем съответните мерки, обяви той.

След него думата взе и Тошко Йорданов, председател на ПГ на ИТН, и заяви, че не само опозицията, но и част от коалиционните партньори не са били уведомени за заседанието на здравната комисия, техният представител в нея Силви Кирилов е разбрал на входа, другите членове от ИТН изобщо не са знаели. От което следва, подчерта Йорданов, това заседание на здравната комисия да бъде обявено за недействително.

Моля Ви, спазвайте правилата, защото започвате да будите мисли, поиска той. Никола Минчев обеща казусите да бъдат проверени.

От ГЕРБ-СДС възразиха срещу начина, по който се разпределят проектите на решения - тези на управляващите имат приоритет, а на опозицията отлежават при председателя на парламента.

Анна Александрова /ГЕРБ-СДС/ обясни, че те още от първия ден на 47-ото НС са внесли проект на решение, свързан със зеления сертификат, но лежи в чекмеджето на Минчев. В същото време, по думите ѝ, в късния час снощи е получен мейл за извънредно заседание на правната комисия днес, на което да се разгледа проектът на ПП за достъп да сградите на парламента, внесен вчера. И Александрова, както и Петър Петров от "Възраждане", настоя да се спазва правилникът.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    53 3 Отговор
    Важното е за 12 ти Януари да са уведомени.Чакаю Слави да дойде на площада.

    Коментиран от #4

  • 2 Депутат

    50 1 Отговор
    Депутатите не искат да се ваксинират. Само стадото трябва да се ваксинира.
  • 3 Не на Ковид ваксините!

    63 2 Отговор
    Помнете кои партии и политици са за принудително ваксиниране и после не се чудете кой убива вас и семействата ви с заразни и отровни инжекции. Пълно Падение убиват България с инфлацията и ваксинацията!
  • 4 Този

    1 39 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    протест работи за дпс и герб! Обслужва ги напълно!

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 SH BG

    42 2 Отговор
    киро харвардеца не признава Конституцията, а харвардчетата в Парламента Правилника...!!!

    Промяна нанайкидуду... :::)))

    Ха, ха, ха... :::)))
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 За България

    0 39 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    в момента има много по важни проблеми и един такъв протест е в напълно неподходящо време за това, но в много подходящо за герб и дпс!

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Последния Софиянец

    34 2 Отговор

    До коментар #9 от "За България":

    Трябва да им вземем страха докато е време.Като сплашихме Бойко видя ли как у нас е най свободно.А в началото като мълчахме ни действаха като на запад.

    Коментиран от #12

  • 11 SH BG

    39 0 Отговор

    До коментар #9 от "За България":

    Един такъв протест точно сега е в най-крайното възможно време... - по-късно няма да има смисъл, защото ковидфашизма ще се е установил и по нашата територия...!!!

    И вече няма да има кой да говори и в твоя защита...!!!

    Дааа...!!!

    Коментиран от #16

  • 12 Никой

    3 25 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    за нищо не си сплашил. Мерките у нас винаги са били по леки спрямо останалото! И не ми хвали нещо което обслужва герб и дпс! Най вече вторите! Сарайският стратег и подлогата му копейкин!

    Коментиран от #13

  • 13 Последния Софиянец

    26 3 Отговор

    До коментар #12 от "Никой":

    Мерките у нас бяха по леки заради Протеста.Преди него ни действаха като на Запад.

    Коментиран от #18

  • 14 Абе

    36 3 Отговор
    Трябва народа да гласува.За или против зеления сертификат .А не един канадец да решава свободния начин на живот на всеки един от нас.
  • 15 Кики

    34 0 Отговор
    Продължаваме Кражбата не спазват конституцията и законите на държавата, защо ние трябва да спазваме незаконните наредби на на тези ковид шарлатани
  • 16 Този вирус

    3 9 Отговор

    До коментар #11 от "SH BG":

    до една година, ще се превърне в сезонен и най вероятно не по смъртоносен от обикновен грипов щам. Така, че мерки и сертификати ще си отпаднат от само себе си. Ваксините ще си стоят, както и сезонната агитация за тях! При положение, че не са задължителни, какво ти дреме агитацията!

    Коментиран от #17, #20

  • 17 SH BG

    13 0 Отговор

    До коментар #16 от "Този вирус":

    Принудителни инжекции с намсиквото (искаш вероятно да кажеш), които до 1-2 години ще усетиш лично какво правят...!!!

    Дааа...!!!

    Коментиран от #24

  • 18 Пропускаш

    5 11 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    малкият факт, че вируса беше ново появен и плашещ! Мерките за даденият момент са били адекватни! От сегашна гледна точка изглежда друго, но никой не е врачка!
  • 19 Краят на пандемията

    18 1 Отговор
    Краят на пандемията е на 12ти януари. После ще разгледаме и други проблеми
  • 20 Блажени наивниците

    8 1 Отговор

    До коментар #16 от "Този вирус":

    До края на пандемията ще има друга, боцкането, веднъж започнало няма да свърши. Ти смяташ ли, че някой инвестира Милиарди в нещо, което ще свърши за 2 години? А помниш ли, какво ти казаха - доброволно, стаден имуниитет, после се оказа че няма стаден имунитет, после задължително, принудително, гонене от работа - виж Австралия, Нова Зеландия, Западна Европа - бодат принидутелно хора над 60 г - тук изобщо не се вписва очаквания край на пандемията
  • 21 Анализатор

    3 14 Отговор
    Ами то и с Възраждане и без Възраждане...Няма особено значение за земното въртение...

    Коментиран от #26

  • 22 Кирил пешеходеца

    10 1 Отговор
    ОСТАВАКА
  • 23 гост

    10 1 Отговор
    НОВИ ИЗБОРИ
  • 24 Дали ще

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "SH BG":

    усетим или не, само времето ще покаже! Логично е нищо да не усетим! Жълтините не ми се нравят! А логиката показва, че е по сладко да се печелят милиарди, отколкото да ти наврежда някой и да спре да печели!
  • 25 Бори Ковида

    0 0 Отговор
    Правителствените мерки не помагат, нито преди, нито сега - маски, принудиотелна ваксинация и рекламната и кампания, сертификати. Нормалния живот трябва да продължи и човек да има свобода при кого и как да се лекува, ако е болен и да живее без постоянен контрол и забрани. Остава в затъмнение въздействието на ивермектина върху Covid-19 в началните фази на болестта. На мен лично ми помогна и голямата болка в мускулите на гърба изчезна след използване на 4 пъти по 10 мг /1мл разтвор/ инвермектин на денонощие.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол