6 Януари, 2022 16:34 3 628 26

МФ ще обжалва отказа на прокуратурата за наказателно производство за нарушения в АПИ

  • мф-
  • отказ-
  • прокуратура-
  • наказателно производство-
  • апи

Сигналът беше подаден от министрите Асен Василев и Виолета Комитова

МФ ще обжалва отказа на прокуратурата за наказателно производство за нарушения в АПИ - 1
Снимка: БГНЕС

Министерството на финансите ще обжалва получения отказ от Софийската градска прокуратура да образува наказателно производство по внесения от министъра на финансите и министъра на регионалното развитие и благоустройството сигнал за неправилно разходвани средства от Агенция "Пътна инфраструктура".

Сигналът беше подаден в прокуратурата от министрите Асен Василев и Виолета Комитова на 29.07.2021 г., съобщават от Bulgaria ON AIR.

Един от аргументите на прокуратурата за отказ от наказателно производство е че: "в случаите, в които нарушаването на служебните задължения и при неизпълнението им липсват данни или доказателства, че се действа с пряк умисъл и специална цел – лицето да набави за себе си или за другиго облага или да се причини другиму вреда, не е престъпление по служба“.
Позицията на Министерството на финансите е, че няма как "без умисъл" АПИ да е възложила допълнителни и извънредни задания, многократно над стойността на сключените договори – 40 договора с надвишение от 2,9 млрд. лв. над стойността на договорите, чрез анекси и в нарушение на Закона за обществените поръчки. Тези нарушения са предмет на сигнала на МФ и МРРБ.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 пожелание

    41 6 Отговор
    Подавайте сигналите на ОЛЛАФ, защото нашият съд всичко ще скрие и покрия ,защото и за него са отивали милиони под масата !!
  • 3 БГ Прокуратура

    15 5 Отговор
    Не е престъпление присвояването на пари! Въпросът е кой ги е присвоил! Парите на БГ се пазят от една сериозна, констуционно обуслована система. А сега?!
  • 4 журналинио

    33 4 Отговор
    Ами нали за това трябва да се изджагърка прокуратурата де.
    Последни вопли на Боката и ГЕРБ.
  • 5 Абе Асен

    18 4 Отговор
    кво не разбира?
    Щом Гешев и калинките в СГП казват че няма престъпление значи няма.
    Той е финансист а те прокурори.
    Верно че някои са милиционер-прокуори но все пак.
    Само ще помоля г-н главния прокуоро Гешев да си носи каскета и в офиса да му не настине тиквата.
  • 6 Иван Грозни

    31 3 Отговор
    Тия младоци да не се занимават с нашите боклуци "каскетаджии", да сезират Кьовеши. Само тя ще им обръсне тиквите на всички.
  • 7 питам си

    7 26 Отговор
    Искам Кокорчо и Кривчо да кажата -. коя ВЕЛИКА БЪЛГАРСКА ЛИЧНОСТ е родена на днешна дата по нов стил и какво са чували и знаят за Ботев - дали Ботев е имал двойно гражданство, дали се е отказвал от род и родина, дори и когато е бил в странство -. той е милеел единствено за България. Сега Кривчо само се гелосва и си прави маникур - има ли място за сравнение?!?!?!

    Коментиран от #14, #15, #21

  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 3 Отговор
    прокуратурате е слуга на мафията АПИ ги командва герб и БМБ у нас мафията си има ДЪРЖАВА
  • 9 Бай Иван

    12 2 Отговор
    Тия от прокуратурата честно си търсят боя. Да погледат малко какво става в Казахстан...

    Коментиран от #25, #26

  • 10 Българка

    17 4 Отговор
    Какво става с правосъдието в столицата? Всички ли органи са напазарувани от ГЕРБ-ДПС, че ги обслужват? СГСъд е начело с чужденец- руски гражданин. Най-скандалните решения се вземат в СГС, СГпрокуратура и извънредното спец. съд и спец прокуратура! Българите си искаме обратно всичко ограбено от мафията- до левче! Ако няма правосъдие, ще се наложи връщането на Народния съд!!!!!

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    налиуж ЧЕШКАТА ПРОКУРАТУРА раследваше ДОГАН и нищо не стана корупция по всичките етажи на власта
  • 13 дядото

    4 2 Отговор
    стига с тези безобразия. в нормалните общества повдигането-отказа на наказателно преследване е право и задължение на съда.нашите законотворци добре знаят какво трябва на страната,но явно не желаят нищо да променят.така им е удобно
  • 14 питам си

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "питам си":

    Сега при тези минуси разбрах колко мъка има в БГ и колко много са джендърите! Явно това население си заслужава плужжеците

    Коментиран от #22

  • 15 Не думай

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "питам си":

    Да не забравиш да питаш същият въпрос тиквата и ПКП-то! Единият ще ти отговори, че Ботев е лош материал,а госпожата ще каже , че е бил почетен гражданин на Пекин!!!

    Коментиран от #16, #20

  • 16 питам си

    2 5 Отговор

    До коментар #15 от "Не думай":

    Тиквата и ПКП сда тъпи и затова ги махнахме. Но защо сложихме нови с подобен умствен багаж. Промяна, новост или подмяна. Защо говорим за ПКП. Нали К и КС са новите - флагманите на простотията......

    Коментиран от #17

  • 17 Брей

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "питам си":

    Ти кой предлагаш???
  • 18 биби

    2 4 Отговор
    Тоя Кокорчо все повече доказва че не не му е ясен занаята и е на грешното място.След 6 месеца ще се обърнем и стотинка няма да има в хазната.Що не каже къде изхарчиха и за какво 9 милиарда само за Декември 2021
  • 19 биби

    1 4 Отговор
    Тоя Кокорчо все повече доказва че не не му е ясен занаята и е на грешното място.След 6 месеца ще се обърнем и стотинка няма да има в хазната.Що не каже къде изхарчиха и за какво 9 милиарда само за Декември 2021
  • 20 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Не думай":

    Глупав коментар , същото се отнася и до автора .
  • 21 Бай Онзи

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "питам си":

    Ще пшташ когато научиш да четеш и пишеш български !
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ха ха

    1 0 Отговор
    къде е куфара с 1,5 милиарда ? изпари ли се или си смени собственика тихомълком
  • 24 Ха ха ха ха ха ха ха

    1 1 Отговор
    Тоз лалугер да се скрие, както и всички послушни и на бошкоф
  • 25 PrezidentExit

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Иван":

    В Казахстан боя беше предвиден за президента...
  • 26 PrezidentExit

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Иван":

    Ха, ха, ха... В Казахстан боя беше предвиден за президента!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол