Last news in Fakti

7 Януари, 2022 08:33 1 267 24

Каримански: Няма опасност от повишаване цените на тока след отпадането на мораториума

  • любомир каримански-
  • няма опасност-
  • цени-
  • тока-
  • повишаване-
  • падане-
  • мораториум

Според председателя на Комисията по бюджет и финанси се обсъждат и облекчения за битовите потребители

Каримански: Няма опасност от повишаване цените на тока след отпадането на мораториума - 1
Снимка: Нова телевизия

Не мисля, че има опасност от повишаване на цените на тока след отпадането на мораториума. Това заяви пред Нова телевизия председателят на Комисията по бюджет и финанси в парламента Любомир Каримански.

„Вчера вицепремиерът Асен Василев и министърът на енергетиката дадоха ясни отговори на въпроси на бизнеса и депутати какво трябва да се очаква. Имаме решение как трябва да бъдат направени компенсациите за първото тримесечие на годината. Има възможност и таванът за „ден напред” да бъде не 30%, а дори 35%, което е в полза на бизнеса”, каза още той.

По думите му се обсъждат и облекчения за битовите потребители. „Ако цената за тях се увеличи, то тя няма да бъде два-три пъти, както казват някои. Обсъжда се да бъде по-малко, но не знам точната цифра. Предполагам, че министърът на енергетиката в следващите седмици ще даде точни разчети”, коментира Любомир Каримански.

„Лично аз не съм привърженик на мораториума заради принципа да не се намесваме в работата на независимите регулаторни органи. Ние по принцип не трябва да се намесваме в който и да е орган, защото така го превръщаме в зависим”, посочи той.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Очко Бибочко

    5 10 Отговор
    Аз вярвам на Бойко Борисов, че ще изкара от чекмеджето и от касата всичко откраднато и ще върне парите на болните българи, на пенсионерите и на бедните! Той е Робин Худ от Банкя! В крайна сметка ще поиска прошка от народа и ще плати цялата сметка...

    Коментиран от #8

  • 2 коко

    26 5 Отговор
    ТО И ПЕНСИИТЕ НЯМАШЕ ДА СА ПО-НИСКИ СЛЕД ПРЕИЗЧИСЛЕНИЕТОАМА САМО БЛА,БЛА ПО СТУДИЯТА...
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 6 Отговор
    КЕВР НЕК мафия
  • 4 хах

    16 2 Отговор
    Тоя кво мрънка и той? Като за Б група
  • 5 мюмюн

    21 3 Отговор
    ОСТАВКА-НЕКАДЪРНИЦИ ЛЪЖЛИВИ
  • 6 PeepinG ToM

    4 10 Отговор
    Какво значение има за Бойко мораториуми , цени на ток и газ , щом той си има чекмеджета с кюлчета и евро ?
  • 7 Faith No More

    3 10 Отговор
    Тези , които са основните виновници , сега най-много критикуват какво , защо и как ! Бойковщината няма граници и спирачки !

    Коментиран от #18

  • 8 АСТИНОМИЯ

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "Очко Бибочко":

    Няма начин да не го направи. Той е най-честния , справедлив и милостив човек . Той е моралния ни стожер. Единствен по рода си достоен наследник на бай Ганьо !
  • 9 трясъ

    16 3 Отговор
    Пенсиите не ги увеличиха,вече се размиват приказките на Кирето и лъсва лъжата. И с цените на тока след отпадането на мораториума ще е така-напред и нагоре. Хората ще се изненадатотрицателно от новите им сметки.
  • 10 покруса

    16 1 Отговор
    Ще има екшън,ама де да видимъ.С непроменените ни доходи,ще плащаме добре променени цени.
  • 11 Стойко

    3 13 Отговор
    При Борисов при тази световна финансова и енергийна криза сега тока за битовите абонати би бил увеличен с 60 % а при тези цени на барел петрол бихме зареждали над 3 лева за литър
  • 12 Че тогава

    9 0 Отговор
    защо го сложихте тоз меморандум/ както казва Кирето/!? И никой не е казвал, че тока ще скача 2-3 пъти, така че не се правете на спасители.
  • 13 мъкаааа

    11 0 Отговор
    Няма опасност от повишаване цените на тока,повишението ще е малко. Само с някакви си 40%. Бабетата и дядките пак ще преглъщат сух хляб. Гладът ще се завърне.
  • 14 Българка

    11 0 Отговор
    Че ще има увеличение на цената на тока след отпадане на мораториума е ясно дори за децата. ЕРП-тата ще поискат голямо увеличение, както винагиЗа да се задържат цените, трябва спешно чистка в Булгаргаз и всички държавни структури на инсталираните при бойковото управление хищни калинки. Да се провери какви заплати в сектора получават велможите. Да се закрие холдинга във ВиК , БЕХ, както всякакви комисийки, агенции. Да се спре плащане на Доган за непроизведена енергия и разследва с какви средства е построил сараите, как е придобил ТЕЦ Варна. Да се спрат държавните помощи за американските Марици, да се ревизира дейността на ТЕЦ София и ТЕЦ-овете на Ковачки. И най-вече евтината енергия от АЕЦ да е за вътрешния ни пазар. Да се ограничи износът!

    Коментиран от #15

  • 15 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Българка":

    Това , което си написал/а не му ли се казва утопия ?
  • 16 Някой

    6 0 Отговор
    E, такива като теб (калинки) не мислеха, че тока и газта ще се вдигнат, след като се изкарат на свободната енергийна борса, ама... Питайте бизнеса.
  • 17 позор

    3 0 Отговор
    Всеки ден, по света умират 7 хил. деца под пет години поради недохранване, пет на всяка минута.
    Много ги е грижа за вашето здраве , затова искат да се ваксинирате.
  • 18 Чудя се

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Faith No More":

    Как така не си обвинил ББ и за световната криза?! Хайде стига вече !Нали не мислиш,че авансовото плащане на строежите е виновно,че хлябът поскъпва .Други хора вече взимат решения.Да спрат вече с анализите и да започнат да действат за благото на хората.Ако има виновни от предните управляващи --да ги съдят,да ги наказват.Ама няма нужда четири години да ни занимават пак, с какво направили и какво не направили от ГЕРБ. Абе РАБОТЕТЕ вече

    Коментиран от #24

  • 19 Абсурдистан

    5 0 Отговор
    Запомнихте ли тези думи? Съмнявам се! Овчедушието се характеризира и с овчи мозък. Затова в държавата лъжите се приемат без последствия!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Последния Софиянец

    0 1 Отговор
    Браво Карамански! Дръж фронта! Никакво увеличение!
  • 22 Смех

    1 0 Отговор
    затвряме само за 2 седмици да изправим кривата....

    Мина тая с доверито а и е ако спреш поток, то напрежението се трупа и цената ще ви гръмне в лицето в момента в който падне мораториума....
  • 23 селтак

    1 0 Отговор
    Така ли? Или усетихте че ше лапате п.......а!
  • 24 селтак

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Чудя се":

    Ми и аз да съм некакъв крупен биснес мен ше търся некакви гаранции за инвестициите си! Нема да вложа да кажем 100 000 000 и ако стане така както това се случва в момента да чакам Рашката въздаде справедливост! Требва да си абсолютен идиот да го напрайш!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол