7 Януари, 2022 10:25 1 770 23

Гроздан Караджов: С „Хемус“ трябва да се заеме Народното събрание

  • гроздан караджов-
  • хемус-
  • народно събрание

Според регионалния министър Законът за обществените поръчки ще се спазва стриктно

Гроздан Караджов: С „Хемус“ трябва да се заеме Народното събрание - 1
Снимка: БГНЕС

Народното събрание трябва да се произнесе по казуса със строежа на АМ "Хемус" и да укаже начина, по който да продължи дейността. Това заяви регионалният министър Гроздан Караджов пред БНТ.
"Ако искаме да разплетем целия този казус докрай, тоест и 9-те отсечки от АМ "Хемус" да се направят докрай, без решение на Народното събрание или дори закон, няма да се справим", заяви Гроздан Караджов.

Допълни, че няма как да бъдат накарани работещите в "Автомагистрали" ЕАД, управителния съвет, Агенция "Пътна инфраструктура" или той като министър, да продължат да подписват документи, с които "по магичен начин" доставките и наемът на строителна техника се превръщат в извършени участъци от автомагистрала.
По думите му Законът за обществените поръчки ще се спазва стриктно.
Гроздан Караджов каза, че няма просрочия за разплащане по договори. По тези за текущ ремонт и поддръжка срокът за разплащане е удължен до 30 юни.

Коментира, че няма сериозни забележки по поддържането на пътищата откакто заема министерския пост.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    7 2 Отговор
    тракия се стига за максимум за два часа за навсякаде за кадето искаш
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пич

    10 3 Отговор
    Тоя ще взема заплата , без да работи ! Голям страх има !
  • 4 дадада

    11 11 Отговор
    Уважаеми промянаджии нали разбрахте, че "Хемус" при гербаджиите щеше да го бъде. При вас ще го гледаме през крив макарон.
  • 5 Трябва

    5 12 Отговор
    Чекмеджан на затвор
  • 6 Павел пенев

    10 4 Отговор
    С Хемус да се заеме фондацията на Иван Костов,където беше и този гнусен седесар.
  • 7 Може ли

    13 3 Отговор
    Може ли,докато обсъждате и коментирате,и анализирате,да намерите начин да строите.Или още 70 години ще се строи тази магистрала. Направете нещо черно на бяло ,да видим,че работа се върши.Иначе ,празни приказки!
  • 8 Чичо от село

    7 3 Отговор
    Притесняваме едно от казаното от Гр.Караджов.Ще компенсираме ВиК дружествата на 100%.Съгласен съм при положение че си намалят загубите по тръбите.Предлагам му и друга обвързваща мярка.Компенсацията от 100% да им се намаля с процента на загубите им.Мисля че това ще им подейства здравословно на сегашните им над 60% загуби на вода какулирани в нашите сметки.Сега ползваш 5 куб.,плащаш като за осем и заплатите на шефовете си вървят нагоре.

    Коментиран от #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бе кой

    9 0 Отговор
    Си не може, не може. Няма да има магистрала до Варна. Жалко.
  • 11 име

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Чичо от село":

    Предложетието ти е изключително справедливо. За съжарение винаги подобни държавни и общински дружества са били ползвани за партийни назначения и източване. Времето ще покаже дали и новите ще са от същия дол дренки.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Чуденко

    3 5 Отговор
    БрЯ, брЯ, тук отново се е активизирала крадливата герберастия,
  • 14 Бавна скорост

    8 0 Отговор
    Започнаха го на бавна скорост. Като "нормално" каране по нашите "пътища". Ще стигнат и до задна скорост. Търсенето на колективна отговорност в лицето на НС не е добър атестат за министър. Добре щеше да е ако покаже, че може да ръководи сам. Ама явно само с "юридически познания" няма как да стане. Дано НС се усети какъв сапун ще е в този си мандат за всичко. А колективната отговорност си е пълна безотговорност. Това Караджов го е разбрал и тегли натам.
  • 15 В БГ предните управленци.

    0 8 Отговор
    Сте пълни кретени! Живея в една западна страна (не е важно коя). Магистралите на 90% са частни- акционерни дружества.По рано са били държавни но са приватизирани, може би преди 20 години. Има си причина за това-нужни са много пари от държавата.Сега има спор дали е било правилно, защото още около 15 години ще са със сигурност частни,защото всяка година се индексира билетчето за нея и прочие.Само че се строят (разширяват ) със скорост и се подържат на ниво.Отговорността не е размита.Никой няма да краде от себе си.Всяка година има отчет пред акционерите.Държавата естествено също има акции но не е мажоритарен собственик.Организацията по магистралите е супер-знаци,маркировка,отбивки, телефони,бензиностанции и кафенета( те са чужда собственост и плащат наем на магистралата)...успоредни пътища.Държавата отговаря за останалата пътна мрежа която не е по лоша от частната.Най ме "кефи" огромният набор от знаци-да се объркаш или да не разбереш че има някакъв ремонт е невъзможно.И подръжката на зелените площи е на високо ниво.В селата и малките градчета постоянно когато е нужно косят. В Тикволандия има места драка те превзели част от пътя.Последно 2019 пътувах между едни села-ужас.....драки, дупки.....СРАМ.Бях веднъж на едно мероприятие със знамето на БГ. Дойде един чужденец и ми каза че е бил в БГ с караваната си."Много бедно там господине"-изчезнах без ОБЯСНЕНИЕ-СРАМ. Къде е на ГРОБ крали вият лидер? Нали цъфтеше при него от просперитет?

    Коментиран от #16

  • 16 стоян

    2 4 Отговор

    До коментар #15 от "В БГ предните управленци.":

    До 15 ком -Не вярвам да си в държава управлявана от кумунисти като Русия -тук всички обичат Русия а работят на запад и дълече от Русия
  • 17 #15

    2 1 Отговор
    Явно си позабравил РОДНИЯТ си български език в пицарията-оранжерията-ягодовата нива, там нейде "на запад"! Отделно историята, например: немските работници припадаха от глад и потъваха в Рейн, при възстановяването на мостове-аутобани-пътища... Да беше си останал в БГ да работиш, вместо да "даваш акъл" отдалеч! Разбира се друга е темата за корупцията която, o ужас, върлува и "на запад"...
  • 18 Леле лелеее

    2 1 Отговор
    Кокви унации, бееее !? Що не разследвате И богаташите, доказано ограбили България и с десетки имоти тук и чужбина ?!?! Тези с които се бяха захванали прокуратурата и правителството на Борисов ! Квичите за едно и също но НЕ-доказани, шкафче и магистрала !? Или толкова много не е за квадратните ви кратуни ?! Беееееее...
  • 19 Алито от София

    0 0 Отговор
    Всичко се знае до последният детайл но не се разкрива, всичко е толкова просто и прозрачно и само се вдига шум, щом са сериозни толкова нещата защо само един арестуван, който има намеса в ареста
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Да се чете между редовете: "СПИРАМЕ СТРОЕЖА НА ХУМУС" до Второ ппппппппппришествие...
  • 22 Жорко

    2 1 Отговор
    Да се маха този боклук
  • 23 колю

    1 0 Отговор
    Искаш ли Народното събрание да вземе да я построи?.... мишоци
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол