Last news in Fakti

11 Януари, 2022 13:24 2 818 29

Христо Монов: Българинът се чувства прецакан и озлобен

  • христо монов-
  • българин-
  • озлобен-
  • прецакан

Децата бяха оставени вкъщи като зверчета в клетка, а нищо не може да замени обучението им в училище, казва психологът

Христо Монов: Българинът се чувства прецакан и озлобен - 1
Снимка: БГНЕС

Демографският проблем, огромният процент работещи бедни, усещането за липса на перспектива са сред най-големите социални проблеми в България. Това казва в интервю за БТА психологът Христо Монов.

По думите му, българинът се чувства прецакан, озлобен и гневен. Заради Covid-19 над 60 процента от сънародниците ни са на ръба на психичното оцеляване, като това се вижда в ескалиращото насилие през последните дни и месеци, смята психологът. Децата претворяват в ежедневието си това, което гледат вкъщи и в медиите, а подредбата на акцентите в нашите медии е такава, че "гадостите" са изведени на първо място, коментира още Монов.

"Първото, което трябва да направят новите управляващи, е да не спират децата от училище - можем да минем с празни ресторанти, но последиците за бъдещето на държавата ще бъдат ужасни, ако децата бъдат оставени още време вкъщи - ще загубим едно поколение", смята психологът.

Децата бяха оставени вкъщи като зверчета в клетка, а нищо не може да замени обучението им в училище, защото "училището не е само академичното, но и социализация, общуване с връстници и учители, спазване на норми, съобразяване с правила - никой няма да ти даде да ядеш в час, а вкъщи стоиш пред компютъра и набиваш", заяви Монов. Той припомни, че според американски изследвания, с 30 процента е нараснал броят на децата с наднормено тегло за годините на онлайн обучение, а у нас още преди пандемията над 40 процента от децата са били с наднормено тегло и влошени показатели на физическа дееспособност.

"Забранихме зарята за Нова година и стана като Бейрут през 1982 г., това е компенсаторика, която трябва да е ясна", каза Монов и допълни, че тези, които ни управляват, трябва да знаят, че управляват българи, които са европейци, но са българи, а не германци, шведи и т.н.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дрън дрън

    38 9 Отговор
    Те и без това нищо не учат. Така е през последните 30 години.

    Коментиран от #9

  • 2 Звер

    18 22 Отговор
    Зверчета в клетка??? Тях пък кой ги е закачал? Освен затворените паркове през април 2020 г. незнам да е имало друго ограничение за излизането на децата навън от тогава досега. Точно те нито спазват правила (по-големите, които разбират много добре), нито родителите им правят нещо по въпроса. Твърде нагло изказване, при положение, че у нас не е имало SMS, за да се излезе навън, нито комендантски час за уикендите, нито пълна карантина, каквато беше в Италия, Испания, Франция, Гърция, Сърбия...
    Хайде малко по-полека, имат най-дългата лятна ваканция в Европа, и през другото време градинките са пълни с деца, освен малкото дни в годината, когато навън вали проливен дъжд или е -10 градуса. Все да се намирате да си оправдавате злобата и комплексите, все едно целият ви свят е виновен за несполуките цели 32 години. Да припомня, че пандемията е от 2 години!!!
  • 3 Иванчо

    29 22 Отговор
    Проблемът въобще не е в пандемията и Ковид. Българинът по принцип си е такъв - мързелив, завистлив, прост и озлобен. Затова сме най-бедни.
  • 4 НОЩ

    31 1 Отговор
    Преди две години, когато обявиха извънредно положение и световна пандемия в София, Банкя и Самоков, успяха да объркат всичко, което можеше да се обърка. Простотиите на администрацията още не са спрели напълно.
  • 5 Пич

    22 7 Отговор
    Българинът се самопрецака , като смени питомното с дивото , но по стара наша традиция , тури , кой да му е виновен !

    Коментиран от #28

  • 6 пожелание

    20 2 Отговор
    Вкарайте тиквата в Карлуково ,защото ще е с присъда за сто год. в затвора !!
  • 7 Behemoth

    21 1 Отговор
    Така се чувствам ...прецакан от глупостта на сънародниците си и не мога да ги дишам тия малоумници страхливи и загубени...12 години да ви...в мишките глупави и страхливи...
  • 8 наблюдател

    21 3 Отговор
    абсолютно адекватна позиция на господин монов.
  • 9 Псевдоним

    28 4 Отговор

    До коментар #1 от "Дрън дрън":

    Даже и да не учат, по-добре е да са там. Иначе няма да разбират нищо от човешки отношения. Всеки, издал заповед за дистанционно обучение, е долен престъпник и мизантроп.
  • 10 75 лева

    24 1 Отговор
    Как така "се чувства"?
    След няколко дни, ще станат ШЕСТ месеца, откакто подадох документи, за пенсиониране.
    Решение, няма! Отговор няма!
    НОИ обаче, искат да си внасям здравните осигуровки.
    Не съм ли прецакан, от ПРОМЯНАТА?

    Коментиран от #15

  • 11 ха ха

    4 11 Отговор
    загрижен гражданин ? сигурно клиентелата му е от учители ,които зверчетата му изпращат
  • 12 Нъл тъй

    7 14 Отговор
    Ако бяхме с "великата" съветска страна,сега щяхме да сме цъфнали и вързали -здрави,богати и проспериращи...
  • 13 Българина

    10 9 Отговор
    Винаги е бил озлобен българина и завистлив злобен подмолен мислите ли, че случайно цял свят мрази българи. Аз мразя българите, че българин най-противното племе
  • 14 Факт

    0 0 Отговор
    Има една песен за юнака и трошенето на главата!
  • 15 Насо

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "75 лева":

    Гунчо и аз чаках 6 месеца, изчакай си и ще ти начислят цялата пенсия. Когато човек се пенсионира трябва да се подготвя за такива неща!

    Коментиран от #22

  • 16 корекция

    26 1 Отговор
    Българинът не се чувства.

    Българинът знае, че го прецакаха. Че му отнеха бъдещето и го превърнаха в африканец в ЕС. Дори африканските бежанци в Европа са по-добре от българина в България.

    Коментиран от #21

  • 17 Борисов-Българоубиец

    16 2 Отговор
    Мен за туй ма туриха за вожд , за да изтрепя и изгоня българите от България! Ердоганя от коги чека да станем територия за да ни засели ! Самиот факт че ДПС го крепяха през сите мандати требве да ви накара за осъзнаете къв изверг ни управляваше ! И тва ставаше с мълчеливото съгласие на америчката асамбада и европската уния дека сал смучеха кът пиявица имането ни е кръвчицата ни!!!
  • 18 ТУЙ КОЕТО В УЧИЛИЩЕ УЧАТ ДЕЦАТА НЯМА СМИ

    7 2 Отговор
    УЧИТЕЛИТЕ НЕ СА НА НИВО !
  • 19 МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА Е ПО МАЛКА В ПЪТИ ОТ

    13 1 Отговор
    СОЦИАЛНАТА ПОМОЩ ЗА ЕДИН МУДЖАХИДИН В ГЕРМАНИЯ !
  • 20 Читател на Факти

    10 0 Отговор
    Прав е човека ние се самоунижаваме за съжаление.Злоба ,завис, интриги, които и да дойде на валс е едно и също.Шуробаджанащина,никой не спазва законите, всички сме големи тарикати а като се погледнем от страни сме жалки направо.
  • 21 Пенсионер

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "корекция":

    Прав си човече, но има и допълнително поддържане на това статукво, защото от масовите медии, държавни и частни, продължават да ни се представят с поучения и изкривления виновниците от последните години за това ни състояние- това са и политици, и "предприемачи" , вкл. бивши недосъдени фараони, и незадържали се във властта псевдооксперти и висши чиновници. Вероятно по тази причина и забегналите зад граница наши сънародницигорко ни съжаляват- били сме "останали в кочината"!?
  • 22 нннн

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Насо":

    За 6 месеца човекът може да умре от глад или липса на лекарства. За къв са му тогава начислените пенсии?

    Коментиран от #24

  • 23 МАФИЯ и софиянеца да внимава

    3 2 Отговор
    Тока не може да се плати !! МАФИЯ МАФИЯ !!БОКО ОТ СИК КИРО КАНАДА АСЕН И СПЕЦА ПО ДДС ЗА ЗАТВОРА!! МАФИЯ МАФИЯ .
  • 24 Пенционер

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "нннн":

    Не е баш така!!! НОИ отпуска минимална пенсия в рамките до 2 седмици от подаване на документи!!! Тоест ,ако документите ти са наред отпускат ,ако не с официално писмо посочват грешките и очакват реакция от заинтересованата страна. За жалост те предупреждават по пощата с обратна разписка. Не ползват мейл или КЕП и това те принуждава да висиш в къщи и да дебнеш пощата. В много случаи разносвачите дори не оставят известията в пощенските кутии и ги оставят накуп с другите във входовете , заради което кандидат пенсионера не бива известяван. Това забавя обработката на документите. ЗАПОМНЕТЕ -ЗА ДА ВЗЕМАТЕ ПЕНСИЯ СЪИЗМЕРИМА С РАБОТНАТА ЗАПЛАТА КОЯТО СТЕ ПОЛУЧАВАЛИ ТРЯБВА ДА СТЕ ОСИГУРЕН И ДА ИМАТЕ НЕОБХОДИМИЯ СТАЖ! Апропо - НОИ дава право на всеки кандидат пенсионер да сметне прогнозната си пенсия!! Лично го пробвах и разликата в до 5% . НОИ е като спестовна сметка- няма как да теглите без да сте внасяли!!!!
  • 25 Вергина

    7 0 Отговор
    Не мисля, че им пука за българина, така че той ще изчезне до 2 десетилетия. После кого ще тероризират и кой ще им плаща не ме интересува, защото и на мен вече не ми пука за тях. Както каза проф. Христов: "територията се подготвя за обезлюдяване". Който остане ще е роботче на каишка в бетонна пустиня в някой от 5-те града в т.нар. България.
  • 26 !!!!!!!!!!!

    4 0 Отговор
    Нищо няма да направят. Изпокриха се от страх. Нищо хубаво не чакайте. Само тяхната кожа е важна.
  • 27 asd

    3 0 Отговор
    Ами не трябваше да го прецаквате.
  • 28 така ли

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Пич":

    Ти да мълчиш, че си от виновните! Има и кой да ти плаща!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол