Last news in Fakti

13 Януари, 2022 09:39 1 821 35

Настимир Ананиев: Протестът пред Народното събрание беше партиен

  • настимир ананиев-
  • протест-
  • мерки-
  • зелен сертификат

Въпросът е самият протест да има конкретна цел

Настимир Ананиев: Протестът пред Народното събрание беше партиен - 1
Снимка: БГНЕС

Вчерашният протест пред НС беше партиен протест, а чухме опит да се представи като протест на народа. Не чухме организаторите какво предлагат. Това заяви в студиото на "Денят започва" Настимир Ананиев - депутат, ПГ "Продължаваме Промяната" и председател на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.

"Аз бях доста активен в летните протести и подкрепям всяка форма на протест. Въпросът е самият протест да има конкретна цел. Казват да паднат зелените сертификати, но не и по какъв начин да оправим наследството на ГЕРБ. Виждаме здравната система до къде е стигнала - няма лекари, медици. Като стигнем 1000 болни системата спира", каза Ананиев.

Протестът беше срещу зеления сертификат, но по думите на Ананиев зеленият сертификат слага някакви правила. Това е модел, който се използва в цяла Европа и е мярка, която се опитва да подпомогне здравната система.

Ананиев съобщи притеснителни данни, че 150 000 са починалите българи през 2021 г. През 2020 починалите са 124 000.

По думите му фокусът трябва да бъде човешкият живот и не може човешкият живот да се използва за политически цели. Смята, че за политическите партии трябва да има държавническо обединение около здравната криза.

Той направи паралел с издаването на фалшиви сертификати и корупцията. Заяви, че около всички сектори в България има корупционни модели. В енергетиката са най-големи практиките, в здравеопазването също.

"По отношение на корупцията - какво се случва с "Хемус" - строено, няма документи има сакове в брой и в един момент се вижда, че това е модел от дълго време", каза Настимир Ананиев.

Той съобщи, че предстои среща с министъра на регионалното развитие Гроздан Караджов, за да се види има ли нужда от законови промени. Да се видят публичните средства, които са изразходвани до момента, за да не бъдат загубени.

"Очевидно е, че там е действал модел, че е имало политически чадър и се надявам да стигнем до отговорник", каза Ананиев.

По думите му обаче в прокуратурата се получава тапа и ако някой е откраднал ресурс едва ли ще влезе в затвора. Смята, че основен приоритет на ПП освен бюджета е да има справедливост, когато се стигне до прокуратура и съд.

"Искаме тя да е работеща и да бъде безпристрастна. За съжаление много знакови дела се спират там", каза Настимир Ананиев.

По отношение напредъка на АМ "Струма" заяви, че иска да се запознае какво е заложено в самата процедура по изграждането, защото през последните 7-8 години е имало различни проекти за завършването ѝ. Но е категоричен, че трябва да се намери бързо решение, защото се бавим.

Заложени са големи инфраструктурни проекти като завършване на АМ "Хемус", магистрала Черно море, тунелът на Шипка.

Ананиев заяви, че за него е важно да чуе обикновените граждани и затова тръгва на обиколка в страната, за да чуе проблемите по неспазване на закона. Смята, че по общини са се сформирали феодални модели, където законът не се прилага, а на места има напълно незаконни строежи.

Твърди още, че трябва да се направи анализ дали нямаме много общини и области, които са обезлюдени и трябва да се направи обединяване. По думите му много общини са във фактически фалит и за да се подобри стандартът на живот, трябва да има живеещи хора в тези общини, а не да са пусти.

За да върнем хората, които напускат България, трябва да върнем качеството на живот с планиран и добър анализ, каза още Настимир Ананиев.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 протеста беше позор

    19 39 Отговор
    някакъв плещеше за родшилд и бил гейт , че сикали да го убиват , друга пък говореше за чипове и 5G , някакви пък от герб квичаха оставка на чисто новото правителство , айде да ви няма с 200

    Коментиран от #18

  • 2 почна се

    36 17 Отговор
    ВСИЧКИ КОРОНА СЕКТАНТИ СЕ НААКВАТ И СЕ МИСЛЯТ ЗА ПСИХОЛОЗИ!ПРОТЕСТА БЕШЕ НАРОДЕН ЕЙ ГЛОБАЛИСТ!
  • 3 Партиен

    24 24 Отговор
    и разграждащ , организиран и платена размирица !
  • 4 питам си

    50 15 Отговор
    Кое е това поредно браддато козле. Откъде ги вадят тези корифеи на мозъка?

    Коментиран от #13, #31

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 случаен

    36 11 Отговор
    Настимирчо още е гладен.Като прелетна птичка е и търси поле за изяви.Много "компетентен"беше по проблемите с транспорта,сега проявява и други компетенции..........

    Коментиран от #33, #34

  • 7 на село

    11 6 Отговор
    тунелът на Шипка. ТУНЕЛЪТ ТРЯБВА ДА Е ПРОКОПАН ПОД ШИПКА,А НЕ ПО НЕЯ,БРЕ МОМЧЕ! ЩИПКА.
  • 8 Григор

    29 9 Отговор
    На госпожа Ананиева ще кажа,че и протеста на който той се разхождаше и си правеше селфита с тримата глупаци не беше протест на целия народ!
  • 9 оня с коня

    14 11 Отговор
    И да каже ОТКРИТО настимир :На чия Партия бе протестът,след като го определя като "Партиен"?Само да не казва че Брожението е дело на ГЕРБ,защото много отдавна се уточни тука че "ГЕРБ умре"!
  • 10 ко праим с токот

    13 11 Отговор
    Те всички протести са партийни , породени са от глупостта по партиите.
  • 11 ЦК на ГЕРБ

    4 16 Отговор
    Това беше един ОНАНИЗИРАН ,всенароден протест срещу КирчоУ Канадчето и Кокорко !
  • 12 кабел

    8 4 Отговор
    Щипка отзад на Лена Бориславова.
  • 13 гост

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "питам си":

    Снимките под всяка една статия са ....невероятни ? Сигурно слагащият ги , е ученик на Пабло Пикасо ?
  • 14 IVAN

    22 7 Отговор
    ПРОТЕСТА БЕШЕ ЧОВЕШКИ. НАЛИ ВСИЧКО Е ПОЛИТИКА И ВАКСИНИ И ПРАВИЛА. ДО ПЪЛЕН ГЕНОЦИТ
  • 15 Последния Софиянец

    10 18 Отговор
    Костадинов няма как да събере толкова хора.Неговите бяха една трета.
  • 16 НЯКОЙ

    12 13 Отговор
    Коцето не разбира от строителство, енергетика и т.н. Той иска само да няма Зелен сертификат - а какво да се направи, бе Коце? Може би да затворим болниците и да оставим хората свободно да се заразяват и да си умират по улиците - по силата на мънгърската идеология? И като останат само устойчивите на вируса /да не казвам чия още идеология е това/, тогава ще бъдеш удовлетворен /ако си жив/!
  • 17 Ето още

    24 6 Отговор
    един наглец от ПП,къде беше вчера, мишко американска,днес много ти знаят устата.
  • 18 Позор е

    12 5 Отговор

    До коментар #1 от "протеста беше позор":

    нелепият ти коментар!
  • 19 Българин

    20 4 Отговор
    А ти бъзльо,защо не излезе да ни се скараш,за да усетиш от близо любовта на народа.

    Коментиран от #27

  • 20 Само

    12 7 Отговор
    Възраждане !

    Коментиран от #23

  • 21 Матей преображенски

    11 5 Отговор
    Какво и навираш в очите повишената смъртност?Основната причина са неадекватните антиковидни мерки,а не от самия ковид-микрон,нищожна фонтомна болест,на която изобщо не трябваше да се отдава такова значение.Сега пропуски,домашни арести,стражари навсякъде,превърнаха и магазинерите в гавази,да вардят за скапаните маски.Безсрамие,такова чудо не се видяло по света,възмущението набира обороти,вчера 2 хил. на протеста ,после много повече.И с по-решителни действия,не с молитви към джандарите,тия са специално подбрани от най-жестоките от цялата страна,нали не мислите че са случайни.Те не са монаси да им се молите,а са питбулите на властта с големи остри зъби,дзверове и половина,така че не си правете илюзии,борбата с тази ма-фия ще етрудна.
  • 22 Nastymir

    8 1 Отговор
    Самохипнозата не действа срещу народното недоволство, за справки – ГЕРБ!
  • 23 марш в сибир бе

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Само":

    москвич изостанал-плоскоземец хахахахахахахахахахаха
  • 24 Пипи Чорапчето

    13 1 Отговор
    Офф, ами партиен беше, да - биля байраците си вееха на показ;))
    Което не прави проблемът с безсмислеността на зеления сертификат надпартиен, нали!
    Впрочем, Нестимире, те поне партийно излязоха - ти обаче , ако трябва да излезеш партийно, от коя партия от 4-те, в които си бил, ще излезеш?;))
  • 25 мислещ

    7 4 Отговор
    "но не и по какъв начин да оправим наследството на ГЕРБ"
    Егати наглата тиква, та вие откакто сте на власт думичка не сте обелили срещу гешев и тиквата, а какво остава да сте и направили нещо. Единствените ви приоритети са кафявият сертифигад и отказването от историята ни за сметка на македонското членство в комуноидния съюз.

    А Възраждане са тези, които внесоха законопроект и срещу Гешев. Кога ще го разгледате?

    И за ваше сведения протестът дори формално не беше на Възраждане и беше организиран именно от граждански организации, Възраждане просто послужиха като будители и обединители, за което и сме ги пратили там.

    Коментиран от #29

  • 26 Хххх

    3 4 Отговор
    Платени ,дрогирани ,танцуващи ,метежници от ГЕРБ , Възраждане , доказаха че са агресивни , арогантни ,присъствието на Искра Михайлова от ДПС в групата на депутатките от израждане в НС ,е стряскащо !!
  • 27 Пеци

    5 5 Отговор

    До коментар #19 от "Българин":

    300 протестиращи това народа ли е???
  • 28 нестемирчо

    5 1 Отговор
    теб кой та пита бе, ти са почуди на коя опашка да се наредиш. БезсраК долн.
  • 29 Пеци

    2 4 Отговор

    До коментар #25 от "мислещ":

    Не мислещ, някой друг го е пратил Копейкин.Виж му прякора и мисли
  • 30 Бесен

    2 0 Отговор
    Скрий се бе! Изключително отвратителна личност! На подобни мухъли не трябва да им се дава думата въобще!
  • 31 Бесен

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "питам си":

    Този е рядко отвратителна личност - изключителен мръсник! и направил не една и две щуротии в народното събрание за които си плащаме
  • 32 Грульо

    1 0 Отговор
    И тоз ми мяза на измамник. :D
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 √(n&Варна)

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "случаен":

    В Закона за движението по пътищата има един противоречив текст – чл. 119, ал. 5, "съавтори" на който е лицето от снимката.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове