Last news in Fakti

16 Януари, 2022 05:42 4 165 33

Митов: Някой е посъветвал премиера да окаже натиск на ДАНС за Цацаров

  • даниел митов-
  • северна македония-
  • данс-
  • кирил петков-
  • герб

Смущаващо е, че Кирил Петков няма търпение да посети Скопие, заяви бившият външен министър

Митов: Някой е посъветвал премиера да окаже натиск на ДАНС за Цацаров - 1
Снимка: БГНЕС

Смущаваща е особената нетърпеливост на премиера Кирил Петков да посети Скопие.

Това каза пред NOVA бившият външен министър Даниел Митов.

По думите му би трябвало страната, която има интерес от започване на преговорите да бъде активна.

„Бъдещият министър-председател на РСМ би следвало да посети София. Да се прави среща преди македонският премиер официално да в встъпил в длъжност е прибързано. Освен това идеята, че през икономическа свързаност ще преодолеем политическите си различния, ако се разчита само на това, е нереалистично”, обясни той.

Даниел Митов коментира още, че КСНС при президента по темата за РСМ е бил ненужен.

„България се тресе от кризи, трудно ми е да си представя защо се свика съвет точно по тази тема, по която съществува консенсус. Така или може да се препотвърди позицията или да се разруши консенсусът. До момента знаем, че се водят преговори и че двете страни имат ясни позиции, от които не са се отказали. Аз с изумление научих от македонска страна за планираното междуправителствено заседание между България и РСМ. Българското правителство не реагира, а когато беше притиснато и трябваше да има реакция, обяви, че МС не е знаел за подготвянето на такова заседание. Такива заседания се готвят от две правителства, паралелно. Няма как едните да знаят за него, а другите не. Очевидно има пропуски, които могат да изиграят лоша шега на родния кабинет. По тази тема е добре правителството да поддържа непрекъснат контакт с НС и всички политически партии, туй като каквото и да се предприема, ще има нужда от одобрение”, каза още бившият министър.

Във връзка с изискването РСМ да промени конституцията си и да включи българите като държавотворен народ Даниел Митов коментира, че това звучи добре, но е трудно постижимо.

„Ултранационалните среди в Скопие веднага биха поискали реципрочност- България да признае съществуването на македонско малцинство, което няма как да стане”, каза още той.

Митов обърна внимание и на отнемането на достъпа до класифицирана информация на председателя на КПКОНПИ Сотир Цацаров.

„Очевидно някой е дал съвет на премиера да окаже натиск на ДАНС и да се отнеме достъпът. Така Цацаров не може да изпълнява задълженията си. Навремето такъв достъп беше отнет и на Бойко Рашков. Относно призива от трибуната на НС за оставката на главния прокурор, трябва да е ясно, че това е нарушение на принципа на разделянето на властите”, допълни Митов.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ицо

    67 21 Отговор
    Браво на тоя дето е посъветвал Премиера за цацаров аз го съветвам за банкянския тулуп
  • 2 Алоу

    53 16 Отговор
    Митофски ето заради този принцип не си разследван. Я се стегни вземи работи за България, не за себе си!
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    63 23 Отговор
    герб сте мафия и мутри а ЦАЦАРОВ е ваш слуга както ГЕШЕВ а БОРИСОВ е сикаджия престъпник
  • 4 Народа ясно

    57 17 Отговор
    Каза има нужда от промяна! Петков я започна! Митов ти да не си представител на някой друг народ, че ги говориш такива?
  • 5 41129

    57 16 Отговор
    Митов подхожда ви да сте част от ГЕРБ - рекетьори, там всички са такива нагли, лъжливи и крадливи! На Къдравата См да припомним само че помним мракобесник крадлив режим на диктатора Борисов и трудно ще забравим помощта на Цацаров и Гешев за неговите репресии! Жалки сте и все по жалки ще ставате защото сте се продали за 5 сребърника, а кражбата и пълненето на шкафчето свършиха, слез на земята Митов! Да те няма!
  • 6 Лост

    36 9 Отговор
    Какво да го коментирам Митов👨‍❤️‍👨.
  • 7 Даниел Митов? Искаш Цацаров да

    40 12 Отговор
    Продължава да" работи" още?? На работи се и като Гл Прокурор и на сегашната му" работа"!! Аман от такива като него слуги на Борисов и ГЕРБ!! Ти май също си от ГЕРБ!?? РЕВИ Митов, Реви!! А, КОЛКОТО ДО ХОДЕНЕТО НА К Петков до Скопие, такива като теб, винаги ще казват, нее сега времето за посещение!! Затова и никой не се интересува от коментара ти по въпроса!!
  • 8 Защо се чудите

    16 36 Отговор
    Има едни блокирани милиони на комунистически олигарси от Цацаров и започналото разследване на бивши приватизатори и проверки за имотното състояние на един вътрешен министър с 20 имота са главните причини Кирил Петков и "Продължаваме подмяната" така настоятелно да искат отстраняването на главния прокурор..!!!
  • 9 Даниел Митов? Искаш Цацаров да

    21 17 Отговор
    Продължава да" работи" още?? На работи се и като Гл Прокурор и на сегашната му" работа"!! Аман от такива като него слуги на Борисов и ГЕРБ!! Ти май също си от ГЕРБ!?? РЕВИ Митов, Реви!! А, КОЛКОТО ДО ХОДЕНЕТО НА К Петков до Скопие, такива като теб, винаги ще казват, нее сега времето за посещение!! Затова и никой не се интересува от коментара ти по въпроса!!
  • 10 Къдравелко

    38 12 Отговор
    да ти обадим: Нема никво значение дали Цацаров има достъп до секретна информация или не, той работа не върши.
    Ако ще директно ЦРУ, КГБ и Мосад да го захранват, той пак нищо нема да свърши.
    Щото е същия като Гешев, чадър, само че Гешев е по-prosт.
  • 11 8 писач!! Само ти ли се правиш, че не

    33 14 Отговор
    Знаеш за какво трябва да бъдат отстранени Цацаров и Гешев?? Знаеш много добре, Борисов и Сикаджийската Шайка краде 12год под Разтворения от тези двамата Чадър!! И това че няма обвинения към Шайката е пак тяхна заслуга!!
  • 12 Защото са червени

    16 23 Отговор
    Кой ли е бил този някой? И по въпросс с РСМ наблюдаваме първите действия и думи на един бъдещ национален предател, нарушил Конституцията, за да е Премиер. И на кукловодите му.

    Коментиран от #16

  • 13 Милев

    27 11 Отговор
    Кой му иска мнението на този ренегат.
  • 14 боил.

    13 13 Отговор
    Петков ще направи добро впечатление някъде с визитата си в Скопие, но не в България . Тук трупа негативи , но след като сега смята , че общественото мнение не е важно , ще дойде момент , когато ще разбере , че е грешал . И да вдигне минамалната заплата , за да могат всички да ядат чийз кейк, а не само някои .
  • 15 Представяте ли си

    32 9 Отговор
    Да се събудим една сутрин и всички тия долнопробни, нагли, гелосани муцуни до ги няма. И някоя вечер теменужена да ги тварят по вагоните и в лагери. Да осъзнаят какво е труд и лишения. И как се чувства народа им ежедневно. Давайте г-н Петков, недоволни винаги ще има щом още ги избират!
  • 16 Ей провокатор

    20 11 Отговор

    До коментар #12 от "Защото са червени":

    Като разбереш какво е говорил в РСМ тогава го съди. И какво престъпление е извършил според конституцията? Човека се е отказал от канадското си гражданство. Това, че канада не го е разгледала веднага е друга работа. Тези дето ги защитаваш всеки ден газефа закона и нагло парадираха.

    Коментиран от #17, #19, #21

  • 17 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 8 Отговор

    До коментар #16 от "Ей провокатор":

    ..eтo кaквa e "хвaткaтa" c тeзи и пoдoбни дoкумeнти...Ти гo пoпълвaш и пoдaвaш, дори и го заверяваш при нотариус, дa, нo дoкумeнтът cтaвa вaлидeн eдвa cлeд зaплaщaнe нa тaкcитe, a дo тoгaвa, ти мoжe дa cи крoтувaш и дa гo пoкaзвaш нa мeдиитe, и aкo нeщaтa ce рaзвaлят, тo ти cи cпecтявaш нoвoтo кaндидaтcтвaнe зa кaнaдcкo грaждaнcтвo... Дa, oбaчe пaрaшутът нa Кирчo тoзи път нe ce oтвoри.
  • 18 Тоя с Таксито

    11 3 Отговор
    Цацата е свикнал него жалете
  • 19 Защото са червени

    9 4 Отговор

    До коментар #16 от "Ей провокатор":

    Вижте, г-н Ей, (запетая) провокатор. Нима не е истина, че господинът не е нарушил съзнателно Конституцията. Той е бил наясно със "закпновите срокове". Аз, като гражданин не бих могъл да се ппхваля с подобни реверанси от страна на администрацията. Принуден съм да спазвам всички "законови срокове". Аз не защитавам никого. Нека, който е крал, да си получи заслуженото. Не е редно да се живее на гърба на народа, но не е и редно да се предават и продават националните интереси.
  • 20 ИМПЕРИАЛИСТ

    17 1 Отговор
    Кирчо трябва няКОЙ да го посъветва, че ...тoзи филм, зa "Икoнoмичecкoтo cътрудничecтвo" c мaкeтaтa, гo игрaхмe oщe пo врeмeтo нa бaй Тoшo, бeз никaкъв рeзултaт зa прeкъcвaнe нa oмрaзaтa към Бългaрия!!!
  • 21 Дамаджони уокър

    9 7 Отговор

    До коментар #16 от "Ей провокатор":

    Г-н Ей, ако ти беше нарушил Конституцията би ли ти се разминало?? Може би да, ако се ползваш с протекции, каквито използва Г-н Премиера.Затова трябва да спрем да си лепим етикети и да се изказваме неподготвени.…
  • 22 НЯКОЙ

    13 5 Отговор
    Партия ГЕРБ е мръсно петно в историята на България!
  • 23 Винету

    12 5 Отговор
    Окопали са се заедно с Цацата, Каскета и ДПС в един окоп.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ПЕНКО

    1 2 Отговор
    ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ЛИ ГЛАВУРЕСТИТЕ НИ АГЕНТИ ОТ ДАНС - ДА ПОНЕСАТ РЕПРЕСИЯ КАТО ТЕЗИ ОТ ДС !?!?!? "ЧЕРНО ПЛАТЕНО ЗВЕНО " ЗАПОЧВА РЕПРЕСИЯ КЪМ СЕМЕЙСТВАТА НА СЪПРИЧАСТНИТЕ ОТ ДАНС - СРЕЩУ ЦАЦАРОВ И ЗА АМЕРИКАНСКИТЕ НАГЪЗЛЯЦИ-НАДУПЛЯЦИ !?!?!?!? КАКВО Е ДАНС И ЗА КОГО И КОЙ Я ИЗПОЛЗВА ????????? АКО ИМАХ ПАРИ ЗА ДОБЪР СНАЙПЕР - ДО 3 КМ ---ЩЯХ ДА ВКАРАМ В АДА ГАДНИТЕ ПОЛИТИЦИ И ДА ПОМОГНА НИ ИСТИНСКИТЕ НАРОДНИ ТАКИВА --- МРАЗЯ РЕЛИГИИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 27 боко

    5 1 Отговор
    Бо---- седесаро герберски беше ли на кснс ,ще му отнемат достъпа за да не ви заличи крадливите следи затвор за мутрите
  • 28 Цццц

    4 1 Отговор
    Митов,докато бяхте на власт,вие с ничие мнение не се съобразявахте. Сега,какво стана палачинката се обърна. Има коалиция и тя е запозната. Айде бъдете по смели,не се плашете. Все пак сега управляващите са млади,интелигентни и можещи,а не като ваште кадри взети от кол и въже!!! Смирете се малко защото сте жалки!!! Българите искаме по добър и честен живот но според заслугите на всеки гражданин!!! Не искаме много само справедливост!!
  • 29 анонимен

    3 0 Отговор
    Женчо!
  • 30 НЕРАЗБРАЛ

    1 2 Отговор
    ...Киро Канадеца ще оди у Скопско ??!! Па що ли ?...
  • 31 Радан

    0 0 Отговор
    Цацата и той в Затвора заедно с тиквата
  • 32 АГЕНТ НИКОЛАЙ

    0 0 Отговор
    ИЗЧЕГРЪТАЙТЕ ШАЙКАТА ТИКВАТА,ПЕЕВСКИ ,ДОГАН ,ДОМУСЧИЕВ,САМУЙЛОВ АКО НЕ ЗНАЕТЕ КОЙ
  • 33 Николов

    0 0 Отговор
    И помнете Герб и Дпс са мафия аз бях в тази мафия преди 2 години и ме предадоха и ме вкараха в затвора заради един министър
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове