Last news in Fakti

16 Януари, 2022 20:55 2 221 25

Важните новини във ФАКТИ на 16 януари

  • важни новини-
  • факти-
  • 16 януари

Земетресение в Егейско море, усетено в София, компенсациите за газ за декември да са 25% от сметката на домакинствата, Кирил Петков преди визитата в Северна Македония  

Важните новини във ФАКТИ на 16 януари - 1
Снимка: БГНЕС

Кирил Петков преди визитата в Северна Македония: Не идвам с анекс към договора

В интервю за македонската агенция МИА българският премиер Кирил Петков, който отива на посещение в РС Македония във вторник, заяви, че не носи анекс към Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, а отива с градивен тон и готовност за ново начало. По думите му това ново начало „ще бъде по-динамично, по-практично, освободено от предишните декларативни ангажименти и насочено към конкретните важни въпроси, засягащи ежедневието на гражданите на двете страни”, съобщават от БГНЕС.

Татяна Дончева: ДПС са много сръчни играчи, могат да прежалят Гешев без да им мигне окото

При смяна на политическата конюнктура се случват движения на насрещно движещи се влакове и има много желаещи да се хвърлят от единия в друг влак, насрещно движещ се. Някои са сръчни и съумяват да го направят, други просто се пребиват. Някои влаковете ги прегазват.“ Това каза пред БНР лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева.
Запитана допускала ли е, че ще бъде отнет достъпът до класифицирана информация на Сотир Цацаров, в предаването „Политически НЕкоретно“ Дончева заяви:

„Върти се виенското колело. Всеки, който е бил в политиката дълго време, знае, че това е именно така. „Все още не знаем защо е поискан допускът на Сотир Цацаров. Това, което се съобщава, са недомлъвки“, допълни тя.

Земетресение в Гърция, усетено е и в София

Малко преди 14 ч. се усети разклащане по високите етажи на сградите в центъра на столицата, съобщават от Нова телевизия. Епицентърът на труса е извън територията на България, в гръцката част на Егейско море, на 142 км югоизточно от Солун, с дълбочина 10 км. Магнитудът на земния трус е 5,5 по скалата на Рихтер. Трусът продължи около 30 секунди. Той е усетен и в почти всички градове в Хасковска и Кърджалийска области.

Николов: Ще предложим компенсациите за газ за декември да са 25% от сметката на домакинствата

Енергийният министър Александър Николов ще направи предложение към МС компенсациите да обхваната и декември, и януари 22 г. заради високите цени на газа.

"Размерът на компенсациите за декември месец ще бъдат приблизително 26 лева на мегаватчас или ще е 25% от размера на сметката, т.е. ако е 300 лева сметката, 75 ще е помощта", заяви Николов пред "120 минути". "За януари като сума и съотношение ще е по-висока - 42 лева за мегаватчас, показват разчетите ни, като това ще е една трета от общата стойност на фактурата на конкретния абонат", добави енергийният министър.

Той обясни, че идеята е да се компенсират в максимален размер декември и януари.

Оптимистично от проф. Радка Аргирова: Пандемията ще приключи още тази година

Пандемията върви към приключване, край ще има и той ще бъде още тази година. Това заяви пред БНТ проф. Радка Аргирова, съветник на премиера Кирил Петков по въпросите на пандемията от COVID-19.

"Ще има, може би, още един вариант след Омикрона, а може и да няма. Аз лично смятам, че това вероятно ще е последния или предпоследния вариант, след което действително ще можем да се върнем към нормалния си начин на живот" - каза Аргирова.

Въпреки оптимистичната прогноза, според нея все още не е дошло времето за приравняване на COVID пандемията с грипната епидемия. В Испания властите са взели подобно решение преди дни, но у нас обстановката не позволява това, коментира Аргирова.

Мангъров: Сертификатите са опасни и ненужни, Симидчиев: Половината свят е ваксиниран

"Хората на протеста искаха премахване на зелените сертификати и аз съм съгласен с тях, защото те са опасни и ненужни. Този, който има сертификат и е ваксиниран, може да заразява и е опасен", това каза в ефира на предаването „На Фокус”доц. Атанас Мангъров, инфекционист, експерт към "Възраждане".

Според него ваксинацията не помага, защото тези, които са ваксинирани, могат да се заразяват и да заразяват останалите, а зеления сертификат им дава право да се движат свободно и да разпространяват вируса.

Д-р Александър Симидчиев, пулмолог и депутат от "Демократична България" коментира, че половината свят е ваксиниран и това няма нищо общо с конспирации.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    20 6 Отговор
    Ти имаш ли изобщо национално достойнство, канадецо усмихнат? Какво майка си търсиш в Македония? Нямаш ли работа в България, при това неотложна и която обеща да свършиш? Всъщност кой ти дърпа конците, момче?

    Коментиран от #7, #15

  • 2 Брат ми

    19 1 Отговор
    Важното е че, цените на всичко вървят на горе а заплатите са си все така мизерни. Поне за повечето хора.

    Коментиран от #6

  • 3 родител

    9 12 Отговор
    Аз вярвам на младите хора ,а не на тиквата -крадец !!

    Коментиран от #23

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Лекувай се.

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "ИСТИНАТА":

    Бълнуваш глупости .
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 тъпо тъпо

    10 2 Отговор
    Кирчо Измамника, трябва да е бил най слабият ученик в ПУЦа на ЦРУ! Жалка работа!
  • 11 Беден

    2 0 Отговор
    Ако напиша какво мисля ще ми озтрият коментара а защо мисля така кои е виновен няма значение
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ПрезПросото

    6 5 Отговор
    Казах ли ви на Изборите, че няма смисъл да гласувате ама вие не та не ще махаме ония ще сложим тия и ето ви Промяната е за да ви е гадно
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Къв си ти бе

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    О.ли.го.фпен
  • 16 ZEUS

    11 1 Отговор
    Факти,защо не пишете за изявлението нa Клаудия Кени,и коя по-дяволите е тя, че да заплашва държава която е извън жалката и компетенция!?

    Коментиран от #18

  • 17 sbs no КОМУНИСТ

    4 4 Отговор
    В интервю за македонската агенция МИА българският премиер Кирил Петков, който отива на посещение в РС Македония във вторник, заяви, че не носи анекс към Договора за приятелство,

    ТИ СИ БУШОН ----0.000000000000000000001 А --ТИ СИ НЕЗАВИСИМ ЗАЩОТО НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ ТЕБ ---Щ.-Щ..Д.-----ДОЛНА И КРАДЛИВА
  • 18 ГРЪМ

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "ZEUS":

    Тени!!! беше единственият американец, нает в Генералното консулство на Югославия. Тя действаше като посредник между ABC Sports и югославското правителство преди Зимните олимпийски игри в Сараево през 1984 г. XAXAXA
  • 19 седесер

    1 2 Отговор
    КИРЕЕ НАБУТВАЙ ГО НА СУДЖУЦИТЕ ТЕ СИ МИСЛЯТ ЧЕ ОЩЕ УПРАВЛЯВАТ
    ЗАТВООООООООООООООР
  • 20 Преводач

    2 1 Отговор
    Просто Киро, дай поне да ти преведа отговора, за да него предадеш в оригинала(Английски).
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 цецо

    2 0 Отговор
    този не може да се справи с жена и ленче пет дни каратина с ленчето после с жената във велинград да я успокоява ......смях и такъв ще отстоява някаква позиция
  • 23 sbs

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "родител":

    Психотерапията и психиатричните лекарства са двата основни метода за третиране на психичните заболявания----
  • 24 Гришата

    1 0 Отговор
    започна се ,предателство №1 отива с подвита опашка при македонските власти за да се моли за ........нещо а бе нямаш ли достойнство ,кой е заинтересован от тези преговори ,разбира се РСМ с тази визита поставяш на карта достойнството и престижа на България и на Българите,защо ги унижаваш? . Къде са патриотичните партии да се произнесат....няма такова "животно" в БГ
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол