Last news in Fakti

17 Януари, 2022 19:18 1 650 35

Проф. Ангелов с критики към COVID плана на кабинета

  • проф. костадин ангелов-
  • критики-
  • covid план

Когато са заети консервативните легла в лечебните заведения, това е основният проблем на системата, посочи депутатът от ГЕРБ

Проф. Ангелов с критики към COVID плана на кабинета - 1
Снимка: БГНЕС

Мерките на правителството с новото Covid райониране на страната и обвързването им с интензивните легла в болниците няма да сработи. Това заяви за БНР във Велико Търново депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър проф. Костадин Ангелов.

Като измамно определи решението на правителството за обвързване на мерките с реанимационните легла бившият здравен министър Костадин Ангелов.

Тези легла се запълват последни, но когато са заети консервативните легла в лечебните заведения, това е основният проблем на системата, посочи депутатът от ГЕРБ:

„Идеята на правителството области, които нямат достатъчно реанимационни легла, да се вливат в области, които имат реанимационни легла няма да сработи, защото чисто логистично пренасянето на един болен, който е с дихателна недостатъчност, пред интубация или интубиран с линейка, която е реанимобил с анестезиолог-реаниматор, е почти невъзможно в хода на една тежка пандемия“.

Според Костадин Ангелов планът е писан от хора, които не познават как работи системата на здравеопазването:

„Той противоречи на Закона за здравето. В плана се говори за един правителствен подход - Министерският съвет взема някакви решения.

Категорично това е противозаконно, тъй като решенията се вземат само по един начин – от здравния министър по предложение на главния държавен здравен инспектор“, коментира бившият министър.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ваксиниран3002

    48 5 Отговор
    Ииии, като какъв ни го показвате тоя бе, факти? Ботокса не е ли при гробаджиите, дето затвориха държавата за 30 с положителен папая тест? Какво право има той да критикува? Какъв се явява?

    Коментиран от #8, #13

  • 2 Гост

    40 5 Отговор
    КОСТАДИНКЕ....ТИ КАЖИ ЗА 65те МИЛИОНА ДЕТО СИ ИЗТОЧИЛА,,,И БОЛНИЦАТА Е В РАЗРУХА,,,КРАДЛА НАГЛА......И КАКВИ СИ ГИ ВЪРШИЛА С ТВОЯТА ПРИЯТЕЛКА В ТРОЯНСКИЯ МАНАСТИР...СРАМ НЯМАШ,ЕЙ
  • 3 Хитрия Мангър

    8 14 Отговор
    Първо ще се науча да говоря преди да кажа: Ъъъъ ААА ъъъ ААА ъъЪ , само да кажа: ЪъЪъ Са са Ъъ ... УЖАС много ми е трудноо... Ще сваря малко чай има 💸 в него
  • 4 Мисирчо Ботокса

    38 1 Отговор
    Иска пак Александровска, да я завлече с 50 млн лв
  • 5 Не се

    27 1 Отговор
    Коркай бе ботокс. То болници и лекари няма вече.
  • 6 На теб

    32 2 Отговор
    Ти си елиминиран. Твоите,, мерки"" през времето на ГЕГБ не сме ги забравили. Не че сега са още по абсурдни.
  • 7 Миролюба

    30 1 Отговор
    Възможно ли е една и съща болница да направи 5”600 технически грешки за месец и да ощети ласата с милиони. Ботоксчо сложи маската и мълча две минути на брифинг на нощ. Мълчанието на мисирките
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 7.62

    27 1 Отговор
    На теб не ти ли стана ясно , че си безгласна буква ? Ще говориш в съда къде са милионите !
  • 10 proi4o

    11 0 Отговор
    "..Категорично това е противозаконно, тъй като решенията се вземат само по един начин – от здравния министър по предложение държавен здравен инспектор“, коментира бившият министър." ////по предложениена главния Tиквoч?
  • 11 Грульо

    26 1 Отговор
    Спряха плановите опарации и за компенсация ще ги пишат ковит, да вземат 1000 лв. от ковит пътека. Много ясно, че ще пълнят фалшиво ковит леглата и статистики.

    Коментиран от #34

  • 12 3.14К

    22 0 Отговор
    Няма отърване от пропаднали типове по медиите. От нищото се навъдиха "обективни" журналисти, които питат, разясняват и обобщават един през друг, какъв апокалипсис е настъпил след "златният век" на Толупий I.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ваксиниран3002

    21 1 Отговор

    До коментар #13 от "БСП на Бунището":

    Професор? Знаеш ли какво е професор? Червена и гербава калинка си ти, аз не участвам в никоя партия. Просто питам, тоя защо още не е в затвора? Източи милиони, заедно с тиквата, а ти си заработвай стотинките, не се притеснявай.
  • 15 Да,бе

    20 0 Отговор
    Тоя може само да обяснява как се фалира болница и как се краде с най-милото Му.
  • 16 Жена ти как е

    18 0 Отговор
    Как е жена ти

    Коментиран от #26

  • 17 нашия

    24 1 Отговор
    наглоста на ботокса няма край...ботоксе ти и НОЩ какви мерки прилагахте бе изчаадияяя..???? тоя и НОЩ кага ще ги съдим за тероризъм и геноцид..????!!!!
  • 18 Няма милост!

    7 8 Отговор
    Ангелов, не се прави на света вода ненапита. И ти ще си пред наказателния взвод до 🎃, Фандъкова, Мангъра и другите българоубийци!
  • 19 Ветеран от Протеста

    5 15 Отговор
    В следствие на Мерките предприети от Хунтата на Летеца,в България цари пълен Хаос в Здравеопазването.2021 ва погребахме с 40 хиляди повече Българи ....40 хиляди ковчега в повече заровихме в Територията наречена България под управлението на Кадровите офицери на ДС и КГБ....начело с Кауна - Президент.....Няма Прошка !Идва Видьов ден!

    Коментиран от #24

  • 20 Присмял се хърбел

    15 0 Отговор
    на щърбел ...
    Кой докара системата до този хал ?
  • 21 Така е

    8 2 Отговор
    В Англия децата ходят на училище без абсолютно никакви ограничения. При положение, че говореха по 200хиляди заразени на ден. Няма маски , няма тестове. Даже ако родителите са заразени и намерят кой да им закара детето на училище, детето не е ограничено да ходи, защото родителите са под карантина. Ама сега ще почнат" даа те затова са с толкова заразени" с толкова с повече или по малко това е дереджето за децата ограничения няма. В България трябва да има обесени.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Критките

    7 0 Отговор
    на лъжеца граблив и помолен интригант , минават и заминават като скоростен влак !
  • 24 Ваксиниран3002

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "Ветеран от Протеста":

    Я да те питам, като говориш за кадрови офицери от ДС, агент Буда, защо не го споменаваш? Че той вече и прилича на буда, но по-скоро и на Карлсон, прилично дебел и в разцвета на безсилието си :)
  • 25 44гт

    2 10 Отговор
    Не зная кой крив, кой прав, ама нещата стават сериозни, а реални действия реципрочни на етапа не се предприемат. Какво чакат? Заразените да стигнат 8-9 хил. на ден ли?

    Коментиран от #28, #29

  • 26 Ваксиниран3002

    9 0 Отговор

    До коментар #16 от "Жена ти как е":

    Питай го, как е мъжът му :)
  • 27 Ttrs

    7 1 Отговор
    Този педрастичен хомоидЕот защо му давате форум?
  • 28 Ваксиниран3002

    7 2 Отговор

    До коментар #25 от "44гт":

    Аха, какво викаш, като кихнат 9000 и да затваряме държавата? Също като тиквун, за 30 папая теста КПП-та на всеки град. Да те питам, имаш ли роднини с ментални разстройства?

    Коментиран от #30

  • 29 Ваксиниран3002

    4 3 Отговор

    До коментар #25 от "44гт":

    И да ти кажа, нещата са сериозни, само в болните глави на хипохондриците, като теб. Иначе просто грип и настинка, нищо особено. Сега чакам един като теб да се появи и да ми каже, че вече съм свършен, щото съм дръпнал дявола за опашката. Не знам от ваксата ли е или просто сте си родени не съвсем умни, но наистина ви личи и не бива да се показвате много. За пример давам, Ваксиниран 1403 и Имунолог, които са едно и същ шизофреник.
  • 30 44гт

    3 5 Отговор

    До коментар #28 от "Ваксиниран3002":

    Имам роднини починали от Ковид и от усложнения от Ковид. Ти си църкай отровата! Не пречиш.

    Коментиран от #31

  • 31 Ваксиниран3002

    5 3 Отговор

    До коментар #30 от "44гт":

    Имаш роднини изписани починали от хобит, заради пътечката доста са така. Но ти си вярвай, боди се всеки ден и скоро и теб ще те изпишат с нещо си. Няма регистриран случай на хобит, починал у дома. Защо ли?
  • 32 Аспарух

    5 0 Отговор
    Наистина , когато признаеш , че си двуличник-донякъде опрощава греховете !!! Но не и греховете спрямо българския народ !!! Сладките словоизлеяния не ще ти помогнат-тепърва ще усетиш ,,бустерната трета доза" , въпрос на време , ще я усетиш така , както я постави на народа и се правиш на невинен !!! И шеста да си сложиш , пак ще те хване ,,ковида народен" , който е по лош и от чумата !!! Трай и ще видиш !!!
  • 33 а ти

    5 0 Отговор
    бягай да си чикчирикай с тиквеника на бостана ...
  • 34 Закс

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Грульо":

    Това го знае всеки, но папат и мълчат ...
  • 35 К Ангелов Наи голямите Крадци и

    1 0 Отговор
    . Некадърници вместо да са в Затвора, дават акъл!! Няма Прокуратура!!??
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове