Last news in Fakti

22 Януари, 2022 17:55 4 007 18

Методи Лалов: Да се намалят допълнителните възнаграждения на общинските съветници

  • методи лалов-
  • сос-
  • пари-
  • заплати-
  • възнаграждения

Готви се доклад за закриване на паразитни общински структури

Методи Лалов: Да се намалят допълнителните възнаграждения на общинските съветници - 1
Снимка: Архив

Предложих на СОС да намали получаваните от 31 общински съветници от всички политически групи и независими такива (повече от половината СОС!) допълнителни възнаграждения от над 2000 лева месечно за около един час работа в СОАПИ, СОПФ и ОГФМСП.

Това написа във "Фейсбук" независимият общински съветник Методи Лалов.

Така, считано от 01.03.2022 г. до края на мандата на действащия СОС (2019-2023 г.) членовете на тези структури ще получават възнаграждения в размер на една месечна минимална работна заплата в страната.

Разликата над МРЗ ще бъде предоставяна ежемесечно по сметка на СО за дейността на лекарите, медицинските сестри, санитари и персонал на общински болници, които се грижат за заразени с COVID-19 пациенти, както и за социални дейности, насочени към преодоляване на неблагоприятните последици от здравната, икономическата, енергийната и други кризи.

Предстои да разберем дали заради публичността на въпроса, "Коалицията на софрата" ще се откаже от част от порциите си в общината или отново ще предпочете своя интерес пред обществения, коментира Методи Лалов.

Подготвям и доклади за закриване на тези паразитни структури, чиято дейност практически може да се осъществява от няколко служители от общинската администрация и от комисиите на СОС, което ще спести на данъкоплатците над 1 млн. лева годишно за заплати на раздутите им управителни органи, за заплати на главни изпълнителни директори, директори, началници на отдели и друга администрация, за служебни автомобили, телефони и други, заключава независимият общински съветник.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 33 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васил

    30 2 Отговор
    Нали казваха че ще има съкращения в държавният сектор а какво се оказа има само нови назначения и увеличаване на заплатите егати промяната!
  • 2 Валка

    24 2 Отговор
    За какво си напусна съдийската професия драги ? Да България и Хр.Иванов не заслужават такава жертва .
  • 3 оня с коня

    13 3 Отговор
    Кога Методи Лалов стана "независим" ? Сега е "независим", защото с това си изказване би нарушил квотния принцип,а пък специално той и като съдия беше толкова "независим", а също така пречеше и пречи, и сега на съда /преди като правише назначения в съда без конкурс /от ЕС го споменаха в доклада си за конкурсите... ами те липсват / , а след това беше в комисията за събеседване с кандидат съдебни заседатели,като поряза хора с опит и след това отстраниха оше 20 души без аргументи и мотиви, с което наруши бройката и съда не може да заседава по тежки дела,ако не е пълен състава /.
  • 4 И трите паразитни структури

    15 1 Отговор
    Само произвеждат разходи и дългове, без да помагат на никого с изключение на общинските бюрократи.
  • 5 оня с магарето

    18 0 Отговор
    Методи Лалов е не зависим само днес, но той много добре знае, че за да станеш какъв да е ръководител в коя да е структура трябва да се обадят от някоя политическа централа или ДПС преди конкурса. Това са тези "ръководни кадри" с големи заплати и гарантирано големи бонуси, а ние ПАРАЗИТИТЕ ОТ ПАРАЗИТНИТЕ СТРУКТУЗИ трябва да изкараме за вашите заплати,бонуси и служебни коли,които ползвате като лични и поддържката в доверени сервизи с място за безплатно паркиране и без лимит на горивото.
    НАПРИМЕР : Онази млада шефка на Агенцията за чужди инвестиции - месечна заплата от 36 000 лева, защото баща и е съдия,но действащ...
    Методииии самари колкото щеш магарета не останаха ... отидоха да работят за себе си и пари...
  • 6 възмездие

    17 0 Отговор
    БЕЗСРАМНИ КРЪВОПИИЦИ ЛИ СА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ..ЗАТОВА ЛИ ГЛАСУВАМЕ ЗА ТЯХ .СПРЕТЕ БЕЗРАЗБОРНОТО РАЗДАВАНЕ НА НАРОДНИТЕ ПАРИ СПРЕТЕ БОНУСИТЕ И В СТОЛИЧНА ОБЩИНА ТЕЗИ СРЕДСТВА НЕ СА ВАШИ . ВИЕ ОЩЕТЯВАТЕ ОБЩИНАТА ЗАТОВА ЛИ ЛАМТИТЕ ДА СТЕ В ОБЩИНИТЕ ТОВА Е САМО ЕДНА МАЛКА ЧАСТ ОТ ЗЛОУПОТРЕБИТЕ- ЕХ ПАРИТЕ ЕХ ПАРИТЕ ТЕ ЩЕ ВИ ИЗЕДЯТ ГЛАВИТЕ.
  • 7 МАЛКА пенсИЯ

    11 0 Отговор
    Нали щяха,ДА ГИ СЪКРАЩАВАТ?Кво ставаПП?
  • 8 дявола

    11 1 Отговор
    Не да се намалят изобщо да не им дават нека и заплата да им стане 710лв както парламента се гордеят че ще стане
  • 9 ПЕНСИОНЕР

    9 2 Отговор
    АЗ СЪМ "ЗА", но дай да видиме твоята заплата като съветник в СОС,бонуси,а също и онези от партията дето взе,а като съдия кога ще върнеш парите от заплата,защото имаше дисциплинарно пройзводство и беше наказан,че не си си вършил работата...давността не се е погасила.
    Да промяна трябва да има и тя трябва да започне от вас и Ние трябва да я направиме обикновенните пенсионери,но ми е жал за единствения бастундето имам,а друг не мога да си купя,защото бих го счупил в празната ти...и така като те гледам ти си продължаваш да си паразитираш ту в съда,ту в партията,а вече и в СОС... до кога ?
  • 10 ///

    6 1 Отговор
    Четете, бе господа, четете! Какво общо имат общинските структури с държавните? Или просто така... да се намираме на приказки....
  • 11 Доко

    7 1 Отговор
    Браво за предложението Ама но едва ли.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Малкия Чук

    5 8 Отговор
    Това ли е новия лидер на ПП"Коалиция на софрата" ? Изглежда охранен...явно е без заплата и бонуси...Колеги данъкоплатци Предлагам да му гласуваме още един мандат без избори, но два в един.
    Които са "за" един клик на зеленото.

    Коментиран от #14

  • 14 Малкия Мук

    7 3 Отговор

    До коментар #13 от "Малкия Чук":

    Този като раководителна съда не можа да се справи с тоалетните и най-вече мъжките в старата,а и в новата сграда.Какво го е правил? ами сигурно го е стискал цял ден !
    Той няма акъл за себе си, а все нещо щял да прави да се чуди човек дали въобще е бил съдия, НО едно е сигурно за съветник в СОС не става...или поне аз нямам пари/данъци за такива и притова не ме интересува в коя партия е...
  • 15 Притча

    8 0 Отговор
    През Възраждането въпрос на чест е било да те изберат за епитроп /настоятел/ на черквата или училището! Единствената облага била, че ще всесеш по-голяма лепта в общата каса! Сега всички съветници и народни представители са или "бизнесмени", или директори, или мастити адвокати, които работят не в ползу роду, а за келепира. Не, че ще забогатеят, ама нали е аванта!
  • 16 Аха

    7 0 Отговор
    То за това онзи Светльо е общински съветик
  • 17 г-н

    7 0 Отговор
    Стига с тия ДМС и други бонуси на учителите им направиха високи заплати а успеха слаб
  • 18 Киро брейка

    0 0 Отговор
    ЕДНО ВРЕМЕ ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТНИК НЕ ВЗЕМАШЕ ПАРИ РАБОТЕШЕ ЗА БЪЛГАРИЯ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове