Last news in Fakti

23 Януари, 2022 07:57 1 720 18

Иван Иванов: В министерството на земеделието стоим твърдо и зад поетите от БСП ангажименти

  • иван иванов-
  • бсп-
  • министър-
  • земеделие

За пръв път ведомството има бюджет, с който държавата застава зад земеделските производители в размер на близо 200 млн. лв, заяви делегатът на 50-тия Конгрес на БСП и министър на земеделието

Иван Иванов: В министерството на земеделието стоим твърдо и зад поетите от БСП ангажименти - 1
Снимка: БГНЕС

„Само една сплотена и обединена БСП може да бъде полезна както на себе си, така и на страната и народа си“. Това заяви делегатът на 50-тия Конгрес на БСП и министър на земеделието Иван Иванов по време на заседанието, съобщиха от Позитано 20.

Той подчерта, че БСП е доказала по време на 45-то и 46-то Народно събрание, че е предвидима, диалогична и стабилна партия, която заслужава доверието на хората и може да бъде надежден партньор.

„Благодарение на това сега имаме шанс да бъдем част от управлението и да направим това, за което са ни избрали – да работим за промяна на страната ни и да осигурим по-добър живот на хората“, каза още Иванов. Според него това е огромно предизвикателство, с оглед на трудният период, през който минава България – икономическа, здравна и енергийна криза. По думите му, за да може да се справи с тези проблеми и да помогне на страната си, БСП трябва да е единна, силна и да спазва поетите ангажименти към своите избиратели и партньори.

„С представители на БСП в политическото ръководство на Министерство на земеделието, стоим твърдо и зад поетите от БСП ангажименти“, подчерта Иванов. Той обясни, че стои зад искането за намаляване на 9% на ДДС за храните от малката потребителска кошница; разработват се политики в защита на българските производители.

„В разговор със земеделските организации изработваме механизми за налагане на таван на субсидиите, така че те да се разпределят в подкрепа на малките и средни производители, които трябва да произведат и да доведат свежи продукти до нашата трапеза. Стоим зад ангажимента ни за подпомагане на българското производство, така че то да стане конкурентноспособно, да помогнем на производителите да създават продукт с висока добавена стойност, а потребителите да имат достъп до качествени български продукти, на достъпни цени““, каза още той.

По думите му се работи и в посока за намиране на целева финансова подкрепа за чувствителите традиционни отрасли в земеделието. Според него това се налага с още по-голяма спешност от тежкото състояние, в което се намират те, с оглед на покачените цени на енергоносителите и на фуражите.

„За пръв път Министерство на земеделието има бюджет, с който държавата застава зад земеделските производители в размер на близо 200 млн. лв. Това са извън европейските средства, които се дават като субсидия“, каза още Иван Иванов.

Д-р Иванов обясни, че за един месец в Министерство на земеделието е въведен прозрачен и диалогичен стил на работа, чрез проведени редица срещи със земеделци от различни сектори: голяма среща с 35 основни браншови организации, 3 срещи по сектори: животновъдство, растениевъдство и преработватели, в които са взели участие десетки организации. Той допълни, че са проведени разговори и с горските стопанства, относно предстоящото намаляване на цената на за битови потребители,

Д-р Иванов подчерта, че приоритет е и прекратяването на корупцията и административния произвол, какъвто ангажимент е поет в коалиционното споразумение, в каквато връзка е направен одит в „Напоителни системи“ и е стартирало изкореняване на корупционните практики, от които много хора се оплакват.

„В заключение искам да кажа, че ще работя усилено за постигането на всичко това, както и на останалите поети ангажименти. За да можем да осъществим истинската промяна, за която бяхме избрани трябва да бъдем единни. Тази промяна, която обещахме на десетки хиляди българи по време на срещите си с тях през последната година. Без това всичките ни усилия до момента биха били напразни“, заяви той. Според него една стабилна БСП, означава и стабилен партньор в управлението и без това няма да може да осъществи целите които си е поставила и да променим модела на управление, довел България до сегашното ѝ положение.

„Поели сме курс, който ни задължава както пред българския народ, така и пред партньорите ни. Трябва да сме наясно каква отговорност носим и да отговорим на очакванията, които има към нас. Осъществяването на нашата програма, както и коалиционното споразумение, са шанс за един по добър живот за всички ни. Нека го използваме и заедно да се преборим за един по-достоен живот, в една по-справедлива България“, заключи Иван Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нинова

    12 3 Отговор
    Няма кой да бутне....сега ще видите как се краде
  • 2 овчар

    13 2 Отговор
    Ми , то на всички ни е ясно ,че като се назначи вълкът за охрана на кошарата с агнетата - резултата винаги е ясен , нали ?! Та и с БСП отговарящо за МЗ - резултата пак ще е същият. Абе - сещайте се за Трансимпекс и плачете БЪЛГАРСКИ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ , плачете !
  • 3 да бе

    11 1 Отговор
    Стига само дрънка глупасти,а кажи защо още няма индикативен график за директни плащания за кампания 2021г?!
  • 4 емигрант

    14 1 Отговор
    БСП е пренаселено с измамници и престъпници, този например беше в управата на СИК в Шумен когато рекетът и задължителното застраховане към мафиотските групировки властваше в България ! Миналото на почти целият ръководен състав на БСП е обвързан с организираната престъпност през 90-те, както на ГЕРБ и ДПС, кога българинът ще разбере това, че да започне да избира правилните партии на избори ?
  • 5 Според мен,

    7 1 Отговор
    ще се забатачи толкова много това министерство,че като дойдат некои като ГЕРБ ще управляват 15 г.Защото всички сте меки китки.
  • 6 ха ха

    8 1 Отговор
    под грижите на партията и лично на другарката нинива дори и налъмите ще цъфнат и вържат , или поне ще усвоиме средства за това
  • 7 БСП...ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ

    5 1 Отговор
    СПУКАХА ВИ ОТ БОЙ НА ИЗБОРИТЕ....ЩО ТАКА БЕ ДРУГАРИ
  • 8 Бяла мечка

    13 0 Отговор
    Ванчо къде са дървата за огрев на 80 лева
  • 9 Бойко в затвора

    7 3 Отговор
    Овцата Корнелия Нинова заговори за преразглеждане на машинното гласуване,понеже видиш ли то било причината за ниския резултат на БСП. ГЕРБ и ДПС само това чакат, да се върне гладуването с хартиени бюлетини и да фалшифицират гласове.
  • 10 23456

    12 1 Отговор
    До кога ще ядем тези боклуци или вие от БСП сте за кражбата там! Срещу милиардите субсидии ядем най лошата и скъпа храна - боклуци облечени във власт!
  • 11 Немам нерви

    5 1 Отговор
    Съседите си купиха въглища за 720 лева тон.
    Другите дървени изрезки за 140 лв.кубик.
    Отново ли ще има "СПОЛУКА ЗА БЪЛГАРИЯ" ???
  • 12 Трезвомислещ българин

    6 1 Отговор
    БСП или ДПС в земеделието = пълен крах. А с министър от СИК като "малкият" шуменски Шошо, въобще без коментар.
  • 13 костов

    3 0 Отговор
    стига 30 години ДПС ДАЕ ГОСПОДАР НА ГОРИТЕ И ЗЕМЕДЕЛИЕТО
  • 14 мдаа

    3 0 Отговор
    Бая връзки сте вързали да се докопате до парламента ( Маргарит и Маргарита бг. филм )
  • 15 За нас единственото важно е

    3 0 Отговор
    откъде ги приехте тия ангажименти, отпред или отзад?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Селяндур

    2 1 Отговор
    Кво се дзвериш бе партийна номенклатура? От вашта политика на Кирчовото престъпно правителство земеделците ни уморихте, баш посред зима, бе! Няма ни една работеща оранжерия в цела България, това постигнахте с тия цени на тока и газта! Нищо не правите за нас, само Киро прави мили очи на макетата! Ами, като няма наши домати и краставици отваряме пазара за македонските, ама Киро ли ще ни храни семействата!?!? Айде че културата ми свърши и ще ми изтрият коментара, щото такива дето ги заслужавате вие ги трият от сайта!
  • 18 До сега земеделието и животновъдството

    3 1 Отговор
    кретаха долу-горе и кой свари вземаше по някоя европейска пара, ама тия новите от "Промяната" направо утрепаха целият бранш! Дето минат Кирчовците трева не никне, камо ли жито и домати!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове