Last news in Fakti

24 Януари, 2022 21:12 3 947 28

Има ли спекула с монетата за Стоянка Мутафова?

  • монета-
  • стоянка мутафова-
  • спекула

На онлайн пазара се предлага на цена от 200 до 650 лева

Има ли спекула с монетата за Стоянка Мутафова? - 1
Снимка: БГНЕС

Монетата в памет на великата Стоянка Мутафова вече се продава в интернет на цени от 200 до 650 лева

Това видя репортер на БГНЕС в един от големите сайтове за свободна онлайн търговия.

Припомняме ви, че днес Българската народна банка пусна в обращение медна възпоменателна монета на тема „100 години от рождението на Стоянка Мутафова“ от серията „Български творци“. Цената на монетата е 30 (тридесет) лева. А в първите три дни от пускането в обращение – от днес до 26 януари, включително, всеки желаещ може да закупи до два броя монети.

Опашка от чакащи да закупят монетата – запалени колекционери и любители, се изви от ранните часове в един от най-студените януарски дни. Някои от чакащите бяха запазили реда си дори от неделя вечер, други наредили се в полунощ. Имаше обаче и много хора, както се видя от репортажите в централните емисии новини на телевизиите, които бяха на опашката само, за да закупят монетата и след това препродадат в сайтовете за свободна търговия.

Само няколко часа след пускането в обращение, репортер на БГНЕС провери обявите в един от най-известните и големи сайтове за свободна онлайн търговия, откъдето става ясно, че обявите с днешна дата за монетата са публикувани от 10 часа сутринта, най-много се появяват в следобедните часове, а има и такива, които са от дни преди изобщо монетата да е пусната в обращение.

Цената варира. За закупената от БНБ медна възпоменателна монета за 30 лева, онлайн търговците искат от 200 до 500 лева. В една от обявите е посочена и цена от 650 лева.

На лицевата страна на монетата е изобразен ликът на Госпожа Стийхийно Бедствие, която напусна този свят на 6 декември 2019 г. след дълго и продължително боледуване. На 97-годишна възраст тя бе най-възрастната активно играеща на сцената актриса.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХАХАХАХ

    23 5 Отговор
    Че и 30 лева са много за медна монета, особено след като серията не е лимитирана.

    Коментиран от #15, #28

  • 2 Да,бе

    36 0 Отговор
    Спекула!В България?!Абсурд,хич и не си го помисляйте,че то цялата ни държавица е една спекула,далавера и безкрайно крадене,а иначе му казваме бизнес и държавно управление.
  • 3 хахахаххахахахаха

    30 2 Отговор
    селяните за това се редиха на опашка , да направят кирия от 100 лева

    Коментиран от #18, #19, #26

  • 4 бечев

    19 17 Отговор
    Кьоравата кикимора струва скъпо.Един вид елегантна просия за Муки.
  • 5 Камуфлаж

    29 0 Отговор
    Това да не е Биткойн, че да стане 1000 долара.
    Тъпи хора.

    Коментиран от #6

  • 6 Мхм

    7 11 Отговор

    До коментар #5 от "Камуфлаж":

    Умни са знаят че глопаци винаги се намират
  • 7 Далавера бате

    15 10 Отговор
    Дреме мъка някой за карикатурата Мутафова. Важното е да се изкарат кинти.
  • 8 Раданч Татлъту

    25 2 Отговор
    А монета с Лили Иванова,кога?💋👧🤡🥳👍
  • 9 Сълза и смях

    21 7 Отговор
    Ха-ха-ха... даже и оня Свят Стояна си прави майтап с вас ... Освен ако всичко това не е и режисирано с безработната и без пенсия нейна ...Муки ...Още,като прочетох първата новина ,за опашките пред БНБ заради някаква монета на Стояна се изненадох, че има толкова безработни калпазани да висят с часове по нощите ...и то с излишни ...30 лева за номинала ... Ами БНБ да подгони инфлацията и да я подкара тази серия да печата монети ...Освен Стояна имаме цяла армия от прекрасни и незабравими нейни колеги , които вече ги няма ... Не ми се мисли ,що ще стане с Лилето ... един ден сигурно с нейните монети вероятно външният си дълг ще можем да изплатим :)))
  • 10 2loop

    25 0 Отговор
    12 часа чакане за 200 лева надник еднократно.... гууулема далавера
  • 11 Чекмеджан

    13 4 Отговор
    Аз инвестирам в златни кюлчета без да се редят на опашки.
  • 12 хъхъ

    12 0 Отговор
    Аз чакам монетата с Лили Иванова.
  • 13 6666666666

    11 10 Отговор
    Пуснете кюлчета с боко, ако не златни, то поне медни. Народът ще се избие да купува.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 3000

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "ХАХАХАХАХАХ":

    Броя са.

    Коментиран от #21

  • 16 БНБ

    20 0 Отговор
    Монета с номинална стойност от 2лв.няма как да има спекула,това си е чиста подигравка с Стоянкалека и пръст ,поне сребърна да я бяхте направили.
  • 17 Реалист

    27 1 Отговор
    Първо 30 лв за обикновена монета е малоумие. Ако пък някой извади 100+ лв на вторичния пазар е за психиатрията. Но пък това е народът избрал първо царят, после Тиквата, след това Слави, а сега и Кирчо и Кокорчо. Няма невъзможни неща за този народ. Да се готвят да управляват Иван и Андрей

    Коментиран от #20

  • 18 Exactly

    10 4 Отговор

    До коментар #3 от "хахахаххахахахаха":

    Точно тези са селянДурите, не тези които търсят работи да изхранват семействата си и се прибират по празниците в софийската кочина , Ясно
    Да ви го поставя ясно
  • 19 Exactly

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "хахахаххахахахаха":

    Точно тези са селянДурите, не тези които търсят работи да изхранват семействата си и се прибират по празниците в софийската кочина , Ясно
    Да ви го поставя ясно
  • 20 Реалист преди теб

    9 4 Отговор

    До коментар #17 от "Реалист":

    И аз се пишех такъв, възможно е съвпадение , но същото мнение изразявам ... Няма да се изнанадам в скоро време да се пускат и монети с изваяните дупета на разните му разпоретени де ги печат по плажове на скъпи курорти ...все пак нали те са известни днес и Факти всеки ден ни информира ... Те това е България -ДНЕС ... Утре мен няма да ме има , но и България ...нада ли ...
  • 21 ХАХАХАХА

    5 5 Отговор

    До коментар #15 от "3000":

    Четох, че щели да секат докато има търсене.

    Коментиран от #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 кокорчо

    4 8 Отговор
    Това е опит по някакъв начин да се тушира скритата вътрешна инфлация ... Понеже БНБ няма право да печата банкноти ,вързана с "Валутния борд" а има страшно много натрупани левчета в населението ,дето е тъпо ,просто и се чудят къде да ги инвестират ... без да работят ... и ето ни на ...дай да пускаме юбилейни монети ... за по 30 лева номинал ... но пазарно ...600 ... Смятайте ,що ще стане ако влезем във Еврото" ... един лев ще се разменя за ...ЕДИН ЕВРО ЦЕНТА ! ВЯРВАЙТЕ МИ !
  • 24 анонимко

    8 0 Отговор

    До коментар #21 от "ХАХАХАХА":

    Къде чети бе я кажи ? Такива измекяри като теб са се развъдили като мишки в тая кочина ! Чел бил, ама в неиздаден вестник !
  • 25 Аре нема нужда

    4 1 Отговор
    БНБ е нелегитимна и формална .Никой в Света номизмат не притежава монети от тази куха и балонна "банка".Защото нямат никаква стойност ! При Цар Борис и при Бай Тошо ,беше институция !
  • 26 селяните

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "хахахаххахахахаха":

    хранят животните по това време. спекулата изисква по-фино издребнена душица. така че ако си се уредил, дай една за 650лв., че отивам до обора и нямам време да се пазарим.
  • 27 Психo от Курило

    2 1 Отговор
    Що се правите на ощипани?? Пазарна икономика, ако беше стока от първа необходимост, да кажем спекула, а тук се касае за начесване на его. Не е незаконно.
  • 28 Неправете внушенея

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "ХАХАХАХАХАХ":

    В сайтовете се искали от 200 до 650 лева. Това с искането е нормално и пазарно,но напишете при колко от тези искани цени има извършени сделки. Защото някой може да поиска и 1000 лева ,но дали има кой да купува ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове