Last news in Fakti

25 Януари, 2022 06:45 5 964 33

Емануил Йорданов: Рашков ще има успешен мандат, ако продължи пътя, по който тръгна

  • емануил йорданов-
  • мвр-
  • бойко рашков-
  • реформи-
  • иван гешев-
  • бойко борисов

Няма причина да се бърза с реформите във вътрешното ведомство, смята бившият МВР-шеф

Емануил Йорданов: Рашков ще има успешен мандат, ако продължи пътя, по който тръгна - 1
Снимка: БГНЕС

"МВР е изключително тежка и консервативна структура. Каквато и реформа да се прави там, тя се посреща на нож. Когато аз бях министър, започнахме девоенизацията от администрацията. Тръгнаха слухове, че ще намалим заплатите, ще увредим служителите, такова нещо не се случи", коментира бившият вътрешен министър Емануил Йорданов в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че каквато и реформа да предстои, тя трябва да бъде добре обяснена на служителите на МВР.

"Това ще помогне на хората да приемат промените спокойно. И преди е имало идеи Пожарната да бъде изведена от МВР. Но хората, които работят там, са свикнали с тези условия и тази структура. Не знам дали ще се управлява по-добре, ако не е в структурата на МВР. В предизборна обстановка винаги се говори, че вътрешното министерство има огромен бюджет и имаме най-много полицаи на глава от населението. В същото време не се взима предвид, че в тази бройка влизат и хората, които нямат полицейски функции", подчерта бившият вътрешен министър пред Bulgaria ON AIR.

Йорданов е убеден, че няма причина да се бърза с реформите във вътрешното ведомство.

"Всичко може да се направи, стига да има добра воля и добър диалог между ръководството и служителите. През последните 12 г. имаше много протести заради липсата на разговори", припомни той.

Според него в МВР има спешна нужда от ремонти на сградния фонд и решаване на проблеми с техниката. Той е убеден, че от войната между МВР и прокуратурата никой не печели.

"Няма печеливш, всички са губещи. Обществото имаше възможност да види, че прокуратурата се нуждае от спешни и сериозни промени. Протестите носиха в себе си две имена - Бойко Борисов и Иван Гешев. А тези протести бяха подкрепени от 75% от българските граждани", припомни Емануил Йорданов.

А като основен недостатък на поста вътрешен министър той посочи честите смени.

"В рамките на един мандат могат да бъдат свършени много неща. Проблемът е, че от началото на прехода един министър е имал пълен мандат - проф. Георги Петканов. Много силно течение има в МВР. Понякога няма приемственост, времето за реформи не достига", заяви ексвътрешният министър.

Той предрече успешен мандат за Бойко Рашков, ако върви по пътя, по който е тръгнал.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За съжалени

    34 9 Отговор
    Нещо много намали темпото. Можем да чакаме следващите избори
  • 2 Тулупа

    25 15 Отговор
    Да бе много успешен да ме вкара в затвора
  • 3 5577

    28 7 Отговор
    Че и обяснителни за своята нек@дърност. Отначало на статията си мислех че е ирония. Тия хора на пълно сериозно говорят. Л@жливи б@клуци

    Коментиран от #8

  • 4 Чудно ще си живеем

    29 4 Отговор
    Ехаа и тия почнаха да си назначават врачки и хвалячи.Ама разбира се,че е така даже два мандата ще изкарат питайте Костов.
  • 5 ДАМАДЖАНА И

    35 9 Отговор
    РЕФОРМА ......ДРЪН ДРЪН
  • 6 Трезвомислещ българин

    37 10 Отговор
    Пътят по който е тръгнал за момента е на " квартална клюкарка".
  • 7 зеленчук

    30 3 Отговор
    а по кой път е тръгнал ? да граби и тероризира населението , това ви кефи най много защото може да си плямпате за държавност , но на практика сте пазачи на политическата шайка и обикновени пътни бандити
  • 8 5577

    28 10 Отговор

    До коментар #3 от "5577":

    Ч@рвени Б@клуци. Ч@рвени Б@клуци. Ч@рвени Б@клуци. Кой не скача е ч@рвен.
  • 9 Рашков разбира

    34 7 Отговор
    Реформата така: - Да влиза в домове, след сигнал срещу някого, без разрешение от съдия и прокурор…..Затова скъпи съграждани , това е милиционерщина и моя съвет е към вас , тия които го харесвате. Внимавайте какво си пожелавате , защото някой ден , да не влязат милиционерите във вас, без обяснения и без разрешения…
  • 10 Рошав таралеж

    11 20 Отговор
    Рано-рано са вдигнали тиквения тролетар@ри@т. Тресе ги яко 🤣🤣🤣
  • 11 Мемфис

    28 3 Отговор
    Така се и очакваше, ремонта в МВР ще се състои в модернизация на ….сградният фонд!
    Нямат топки нашите политици, това е истината! А и. Почти всички са излюпени в червеният инкубатор на БКП!
    МВР е гангренясала от всякъде, както съда и прокуратурата!!!!
  • 12 Избиват ни, ограбват ни

    28 8 Отговор
    Къв успешен мандат? Такава огромна престъпност не е имало. Той е вреден.
  • 13 Вън!

    30 9 Отговор
    Рашков ще има успешен мандат, ако напусне веднага и си признае поръчковите мизерии, които е вършил през годините.
  • 14 Киро питоня

    16 1 Отговор
    И на малките деца е ясно, че МВР е сбирщайн от отявлени престъпници, облечени във власт и безнаказани. Няма нито една служба, която да не е потънала в скандали и корупция. Какво стана със онези двамата хубавци, дето покриваха наркоразпространението..с биячите зад колоните..с трафикантите на имигранти..с търговците на плът. С поръчковите убиици...Рашков си мълчи. Паднал е до нивото на селската клюкарка, вместо да върши работа, обикаля от плет на плет и се хвали какви ги е надробил. А наяве- нищо и половина. Откакто го хванаха на къс повод с имотите, само дрънка празни приказки..а що нещо трябва да се изрине от тая клоака...
  • 15 Истината

    6 4 Отговор
    Седесапите винаги са били дупе и гащи с комунистите.
  • 16 Пръча

    12 1 Отговор
    Мими ,кажи пак,как Васко Илиев ти наби шамарите насред Кюстендил.После като те направиха министър,ВИС бяха в апогея си.Разкажи.Не се срамувай ! То гей не става от един път.
  • 17 ФАКТ

    15 4 Отговор
    Дамаджаната освен празни приказки,досега нищо не е свършил.Омразата му срещу Борисов ще го изхвърли от поста.Прилича на чучело, накичено с празни консерви.Плаши само гаргите.
  • 18 Той

    13 1 Отговор
    Тръгна и до там,няма смелостта да изчисти всички пенсионери!
  • 19 Минало незабравимо

    13 1 Отговор
    Този приятел и фен на комуниста Бойко Рашков беше "министър на вътрешните работи"в правителството на кой?Ами на "демократа"Иван Костов разбира се...Направете си изводите сами!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Георги v.

    14 1 Отговор
    Този плужек се подмазваше първо на Костов и компания. Там успя. Беше депутат и за малко министър на вътрешните работи, където стана за смях. След това се подмазваше на Б. Б.Снимки със Борисов бяха поставени на видно място в адв. Кантора на Йорданов. Сега се слага на новите. Не знам защо медиите харесват такива нещастници и непрекъснато ни натрапват мненията им.
  • 23 Дядо Иван

    12 1 Отговор
    На Рашков и прическата му като на Вълко Червенков. Мими да мълчи щото и той беше министър на ВР
  • 24 Сър Пичук

    11 0 Отговор
    "Протестите носиха в себе си две имена - Бойко Борисов и Иван Гешев. А тези протести бяха подкрепени от 75% от българските граждани", припомни Емануил Йорданов."

    Това за 75% е абсолютна лъжа, което е видно както от броя на протестиралите, така и от броя на гласувалите за паважните партии, които не можаха да съберат и 50% от рекордно ниският брой гласували на изборите. Без машинките на Радев и мушангиите на милиционера нито той щеше да е преизбран, нито ГЕРБ щяха да са на второ място.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 истина

    0 0 Отговор
    Що мислите, че не е прав. Виж времето, в което сме. Не е време за реформи. Старите ченгета са учили турски, на държавни разноски. Трябва изчакване. На 15 години са и ги готвят от сега за полицаи от маалата, настанени в блокове на меверето. Поне не са комунисти, майки неграмотни, бащи им са тартори, ще ядете кютеците от младите. Пред тях се бият родителите им. Смеем се, но ди е
  • 27 112

    0 0 Отговор
    Моят син ще става полисай другарю Петков.
  • 28 Боги такежиев

    4 1 Отговор
    Тази мъжка мекица защо не млъкне завинаги, да не бълва простотии...
  • 29 Бай м@дур

    0 3 Отговор
    Към всички коментиращи! Защо непременно трябва да се насерете?
  • 30 ЦЯЛ МАНДАТ ОБАЧЕ НЯМА ДА МУ СТИГНЕ ДА

    1 1 Отговор
    ВКАРА БОКО В ЗАНДАНА !
  • 31 Антикомунист

    1 1 Отговор
    Тоя от ден на ден все по гнусен
  • 32 Лудката

    2 0 Отговор
    Тежко е да помагаш на хора, които са лицемери, предатели,подигравачи, побойници или лъжци !
  • 33 абе

    1 0 Отговор
    нещо рашков се покри в тръстиката силен старт даде и бързо клекна що ли....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове