Last news in Fakti

26 Януари, 2022 07:04 2 099 112

Огнян Минчев: Ние сме НАТО, да не се плашим какво ще каже Русия

  • огнян минчев-
  • нато-
  • русия

Министърът на отбраната Стефан Янев е символ на тази предпазливост, смята политологът

Огнян Минчев: Ние сме НАТО, да не се плашим какво ще каже Русия - 1
Снимка: БГНЕС

Българската позиция за кризата в Украйна трябва да бъде по-мащабна и да отразява българския национален интерес.

Това каза пред БНТ политологът Огнян Минчев.

През 17-те години, откакто сме членка на НАТО, ние не направихме почти нищо, за да превърнем армията ни във фактор, поне регионален. В българската политическа класа винаги има един страх, когато става въпрос да се разшири потенциалът на НАТО в България. А НАТО – това сме ние. Колкото пъти се заговори за разширяване на потенциала на НАТО, ние се плашим какво ще каже Русия. Затова страните в региона развиха отбранителните си способности, а ние не го направихме, заяви Минчев.

Изпратените в региона самолети и кораби ще бъдат в контекста на укрепване на източния фланг на НАТО. Независимо от това колко ще останат тези въоръжения в региона, българската позиция трябва да бъде разширяване на българския отбранителен потенциал. Нашата армия няма никаква степен на превъоръжаване с оръжия на Северноатлантическия съюз през последните две десетилетия. Реформата в Сухопътните ни сили по отношение на новото въоръжение все още не е наникъде. За това има два фактора – страхът от Русия и корупция. Има съмнения, че ремонтите на руско въоръжение генерират значителен корупционен потенциал, посочи политическият анализатор.

По думите му министърът на отбраната Стефан Янев е символ на тази предпазливост, когато става въпрос да бъде утвърдена българската принадлежност като част от НАТО. Ние трябва да обърнем спешно внимание на нашата отбранителна сопособност като част от НАТО, подчерта Огнян Минчев.

Очевидно, че се разиграва една мащабна покер игра. Целта на Русия е ревизия на статуквото, което настъпи в Европа след края на Студената война. Русия не е доволна от стауквото и иска да възстаови своите позиции. Това от гледна точка на Европейския съюз и НАТО не е легитимно искане от гледна точка на правилата на международното поведение. От тази гледна точка има опасности и рискове, кито могат да се разгърнат в пълна степен, но могат и да бъдат избегнати, каза още Минчев.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    137 6 Отговор
    Да взима пушката и да заминава за Киев!

    Коментиран от #106

  • 2 Байдрън

    101 7 Отговор
    Много ме дразни как Херо си привиква Янев ?!
  • 3 101010

    122 4 Отговор
    България е НАТО но не мисли самостоятелно
    И Хърватия е НАТО но ето какво казва хърватският президент
    "изказването на президента на Хърватия Зоран Миланович, че страната му няма нищо общо със ситуацията в Украйна, а ако има ескалация, ще бъде изтеглен и последния хърватски войник, както и че Украйна няма място в НАТО,"
    Можем да направим сравнение между политици които защитават националните си интереси и такива които защитават интересите на САЩ

    Коментиран от #51, #105

  • 4 Абе

    112 5 Отговор
    ще трябва референдум за НАТО !
  • 5 0808

    130 11 Отговор
    === Огняне, сега щеше да бъдеш Осман, ако не бе Русия..понял?
  • 6 А бе

    91 3 Отговор
    Ние уж сме и ЕС, но не съвсем. Примери хиляди.
  • 7 минчOFF

    88 6 Отговор
    Ти си БКП, преподавател по научен комунизъм!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Талант

    97 5 Отговор
    Боже, вземете го тоя в "Комиците" ще издъни рейтинга от гледане. А смеха е здраве.

    Коментиран от #94

  • 10 АУУУУУ

    8 94 Отговор
    БЪЛГАРИЯ Е В НАТО И ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ !!! И ТОЗИ ВЪПРОС НЯМА ДА СЕ УСПОКОИ ДОКАТО ПОКОЛЕНИЕТО НА СОЦИАЛИЗМА НЕ СИ ОТИДЕ И НЕ ОСТАНАТ МИЛЕНИАЛИТЕ..... ЗА ПЕНСИЙКИТЕ КОИТО ЩЕ СЛАГАТ МИНУСИ ....СТАВА ВЪПРОС ЗА ВАС И ЗА ВАШИТЕ ВНУЦИ И ПРАВНУЦИ .....ТЕ СА ГРАЖДАНИ НА ЕВРОПА ....... МИНУСИТЕ НЯМА ДА ГИ ПРОМЕНЯТ ....И ТОВА Е НАЙ-ХУБАВОТО !!!

    Коментиран от #26, #27, #74, #78

  • 11 Харашото

    88 3 Отговор
    А преди години, казваше в АОНСУ и другаде... ние сме Варшавски договор и не ни е страх от Вашингтон!!!
  • 12 ПТН-ПНХ

    32 19 Отговор
    Всички управници ги е страх от Русия. Бойко пълнеше памперса щом чуеше за Путин и бълнуваше за лодки и платноходки в Черно море. Дори хвърли 3 милиарда за да построи на Русия 490 километра газопровод до Сърбия. Радев и Янев пък са откровени руски марионетки но и те изпадат в ступор и пълнят памперса щом чуят за Путин. Не искат да ги почерпят с Новичок.

    Коментиран от #53, #54

  • 13 гадно

    71 2 Отговор
    Това наведено червено мекере по онова време говореше друго.
  • 14 Зззз

    69 4 Отговор
    Киряк Стефчовците са неизтребими.

    Коментиран от #19

  • 15 Гледай си работата бе плужек ти не си

    16 45 Отговор
    българин, ние не сме НАТО и никога не сме били, само се криехме зад гърба им, защото нямахме никаква защита отвън, ТЪЙ КАТО РУСИЯ ПРЕДИ 30 ГОДИНИ НИ ОСТАВИ НА ПРОИЗВОЛА И КАЗА КОЙТО ИСКА БЪЛГАРИЯ ДА Я ВЗИМА, НА НАС НЕ НИ ТРЯБВА! Но ние сме РОБИ НА РУСИЯ И ВИНАГИ СМЕ ИСКАЛИ ДА СМЕ РОБИ НА РУСИЯ! НЕИСТОВО ИСКАМЕ ДА СМЕ РОБИ НА РУСИЯ И МОЛИМ ПУТИН ДА НИ ОСВОБОДИ ОТ АМЕРИКАНСКОТО РОБСТВО И ДА НИ ЗАРОБИ И ДА НИ НАПРАВИ РУСКИ ЕНИЧАРИ ЗА ДА УМИРАМЕ ЗА РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ! ДА ЖИВЕЕ РОБСТВОТО!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Диана

    36 9 Отговор
    Точно защото сме в НАТО /ние сме част от НАТО - послушната!/ и имайки в предвид че некадърният Радев е бил натовски генерал, както и че управлението на страната е в ръцете на БСП, ние имаме всички основания да се безспокоим от всичко свързано с НАТО, особено що се касае до Русия! Точно такива мухльовци като нас винаги ще застанат, по-точно ще ги поставят на топа на устата..
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Истината

    19 20 Отговор

    До коментар #14 от "Зззз":

    Кириакстефчовците днес са в Президентството и министерството на отбраната.
  • 20 НАТО ВЕЦ

    44 4 Отговор
    Пухчо, не е страшно какво ще каже Русия, а да не вземе да замълчи изведнъж.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този ли гривек,

    46 2 Отговор
    ще ни обяснява кое е правилно да прави България, а за това какво ще каже-"Дъщерята на политолога Огнян Минчев е била арестувана за кражба.

    13-годишната Маргарита била хваната в крачка докато взимала дрехи от магазин в мол. Момичето и нейната приятелка били спипани по време на рутинна полицейска операция в търговския център на бул. "Ал. Стамболийски", пише в. "Телеграф"

    Новината била потвърдена и от СДВР.
  • 25 Кочо

    46 3 Отговор
    Джаба, като си толкова ербап, затътри си огромния д...ик на фронта и разбий лошите руснаци! Или простите да мрът, ти само ще ръсиш мозък и ще редиш лакърдии!
  • 26 Бау

    38 2 Отговор

    До коментар #10 от "АУУУУУ":

    лъжеш се жестоко.
    Явно теб те е възпитавал телевизор.
    Не баби и родители.
    В най добрият случай, издухала реститутка.
    Или пък се казваш мюмюн
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Питам

    35 3 Отговор
    Тоя толуп ли ще ни защитава на уплашените от Русия...-или само си изпълнява ролята на американската пропаганда?
  • 30 Антитрол

    35 4 Отговор

    До коментар #21 от "Киряк Стефчовците са умни и красиви,":

    А ако предават родината в полза на САЩ и ручат долари какви са?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 от ан

    36 1 Отговор
    ей пухльо върви в окрайна да се биеш с Русия ,като си толкова ербаб
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Аламинут

    35 4 Отговор
    Ние никога не сме били НАТО.
    Оня ревльо ни натресе там,със Симо 2.
    Казва се,ние няма да изпратим
    дори един войник срещу Русия.
    Както и англичанин, не би воювал
    срещу кравар.Исторически
    диреци сър.

    Коментиран от #43

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Мадуратора

    20 2 Отговор
    Много симпатичен слугинаж. На кукуБидоновците такива преподаватели но НаУчен комунизъм са нужни. Бюфлек. Как ще изглежда в натовска униформа?
  • 37 Диана

    5 16 Отговор

    До коментар #27 от "Антитрол":

    Не само това поколение на социализма пречи на истината - изглежда ние си имаме такива хора от много отдавна! Още от преди 1944та! Махат всички комунисти от парламента, а те вместо да си вземат поука, правят партизански отряди. Днес ги махат от властта, а те вместо да си вземат поука, правят преврат! Нещо да са се научили тези хора - нищо! Дори скоро слушах един психолог по ТВ да обяснява, че БСП постъпили съвсем правилно, престъпвайки законите на страната, показвайки по този начин колко били решени да вземат властта! Е, щом започнаха да използват и науката така по върховете, какво ли остава за низините - кражби, насилие, мръсотии, лъжи, манипулации...Не е въпрос на поколенията, а на културата на нашия народ и по-точно на тази голяма част от него, наречена БСП - това са хора с голями комплекси, изискващи специално внимание и ако не го получат, обвиняват другите за това, унищожават всичко ценно у нас без да им мигне окото - защото само те са ценните и нищо не може да ги засенчва...Това са психично болни хора и мястото им е в лудниците, но като нямаме толкова лудници, трябва да намерим начин за масова психотерапия, значи...Не е хубаво да ги изоставяме в беда - хората страдат, значи...

    Коментиран от #42, #61, #69

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 hmhmhm

    17 4 Отговор
    Бате Огняне , па аз те мислех за по-прозорлив и умен мъж , а то .... !!!
  • 40 Истината

    17 8 Отговор

    До коментар #33 от "Антитрол":

    Питай протестъра Бабикян, той е шеф на Отворено общество Варна. Питай и ПП ПП, там всички са от Америка за България и храненици на Сорос. Питай и Радев, той е болонката на Херо Мустафа.

    Коментиран от #49, #97

  • 41 Gray Heron/ Сивата чапла

    24 2 Отговор
    Грозни хора, ей, грозни!

    Набутаха ни по съюзи, зони, организации, де е България, знае ли се изобщо?
  • 42 Антитрол

    23 3 Отговор

    До коментар #37 от "Диана":

    Лъжеш се "бившите" комуняги и ченгета от ДС в БСП са най-малко - търси ги другаде. Колкото по соросоидна е една партия толкова повече е съставена от такива. В ДБ са 100% бивши комунета. В ГЕРБ бяха над 80%. Атлантическия клуб и той е съставен на 100% от такива.

    Пък БСП е най дясната партия в България - тъкмо те въведоха плоския данък.

    Не се лъжи по имена и приказки - гледай какво правят.
  • 43 Диана

    14 3 Отговор

    До коментар #34 от "Аламинут":

    Лъжеш се, сър! Англичаните са воювали яко с краварите, искайки ги под техен покров..Те все още си вярват, че могат да им влияят.. Нас ще ни поставят нарочно най-отпред срещу Русия, надявайки се да се изгаврят за пореден път, но всъщност ще ни лекуват от нашата сляпа привързаност към Русия - крайно време е да се пуснем от полата й, но така както вървят нещата, май сме се хванали за техните поли..Време е да пораснем, да бъдем самостоятелни, да заживеем своя собствен живот без да защитаваме чужди интереси- да се погрижим за своите...А то - скоро може и да няма за какво да се погрижим така както рушим страната си под чужди палки...

    Коментиран от #81

  • 44 Дядо Рунгел

    23 5 Отговор
    В грешка си. Ние не сме НАТО. НАТО е САЩ, а ние сме в НАТО. И това не е отбранителна военна организация, а нападателна. Няма да изброявам войните (военните операции) на нато в чужди държави. Всички вие ги знаете. А целта на съществуване на тази престъпен военен съюз е Русия и - територията и и ресурсите и.

    Коментиран от #48

  • 45 Дядя

    25 4 Отговор
    Добре де, защо се дава трибуна на ренегати? Младежа е бил член на БКП, асистент в катедра "Научен комунизъм" в СУ! Как може да им се обръща внимание на такива? А и като онази с кремчетата от летището! Ще крадеш и после ще се изтипосаш по ТВ и другите медии!

    Коментиран от #47

  • 46 Вълк

    5 11 Отговор
    Браво , не като сегашните страхливци Кокорчо и фърчипланера
  • 47 Нато

    3 14 Отговор

    До коментар #45 от "Дядя":

    Защото има топки.
  • 48 Баба меца

    6 17 Отговор

    До коментар #44 от "Дядо Рунгел":

    Ние сме НАТО а Русия е наистина враг, държава която ке има за нещо повече от България. Никой не е по голям от България дори и САЩ
  • 49 Антитрол

    13 3 Отговор

    До коментар #40 от "Истината":

    Е аз питам теб защото и ти си към "Отворено общество" според коментарите ти - ясно ми е че тези които си изброил и те са на хранилка към Козяк.

    Те американците така превземат една държава - реално всички кандидати са техни подлоги а овцете си мислят че имат избор. Който не е тяхна подлога пък с купени медии го съсипват и той не се класира. Цяла Европа управляват така.

    Коментиран от #55

  • 50 Диана

    9 6 Отговор
    Разбира се, БСП се разклони съвсем организирано за да държи властта - дори СДС беше водена от бивши комунисти..Както виждаш сега, дори новоизлюпени партии от млади хора се оказват израстъци на БСП, търсещи покровителството й...БСП не е нито дясна, нито лява партия - тя използва политическото пространство както й е изгодно. Сега е решила, че България имала нужда от лява партия и за това тя имала нужда от нея, значи...БСП е там, където е властта, тя е болно властолюбива партия и нищо не е в състояние да промени фактите!
  • 51 Чукча писател ...

    10 11 Отговор

    До коментар #3 от "101010":

    Не е от значение какво казва хърватския Президент, а хърватския Премиер, който е на противоположно мнение ! Хърватия е парламентарна република и Президента е фигурант като нашия.

    Коментиран от #57, #59

  • 52 Абе

    14 5 Отговор
    Какво НАТО какви 5 лв тия само ни смучат парите и нищо добро от тях Америка са зверове нищо добро от тях
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Истината

    11 3 Отговор

    До коментар #49 от "Антитрол":

    Повтарям за да можеш да разбереш :Питай протестъра Бабикян, той е шеф на Отворено общество Варна. Питай и ПП ПП, там всички са от Америка за България и храненици на Сорос. Питай и Радев, той е болонката на Херо Мустафа

    Коментиран от #66

  • 56 ПУТИН В ШОК

    6 13 Отговор
    ИСКА ДА РАЗПОРЕЖДА И В НАТО.....НЕЩО СЕ Е ОБЪРКАЛ
  • 57 И ние

    11 3 Отговор

    До коментар #51 от "Чукча писател ...":

    Имаме разногласия между президент и премиер и не само ни я виж двойствената позиция на Германия и на някои други страни от НАТО
  • 58 Centyrion

    9 4 Отговор
    Ние се Грантаджии,вземаме пари от Козяк и дрънкаме глупости.Кои сте Вие в НАТО???
  • 59 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #51 от "Чукча писател ...":

    Не се газирай, а се ограмоти! "Президент" и "премиер"се пишат с малки букви, когато не са в началото на изречението!
  • 60 1396

    8 3 Отговор
    Потресаващо е, че нямаме собствено мнение и чакаме някой друг да мисли вместо нас. Всъщност на никого не му пука за нас, никой няма да се бори за нас и за децата ни. Трябва им нашата територия и нашето покорство. По цял ден гнусни държанки на чужди интереси, под името политици, политолози и др. осребряват предателството си пред България. Що за народ е това? Вижте Хърватия, която също е в НАТО!

    Коментиран от #63

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Радо

    9 3 Отговор
    Целта на Америка е цяла Европа да е зависима от нейния газ и от нейните решения .вун от НАТО тия са убиици.

    Коментиран от #109

  • 63 Диана

    6 5 Отговор

    До коментар #60 от "1396":

    Така е защото нямаме истински политици! Нямаме политици да махнем БСП, нямаме политици БСП сама да се саморазпусне, нямаме политици да задържим властта, а за управляващата сега БСП и СИЕ е очевадно, че тя без задкулисието, без да се държи за полата на американците, никога не би дошла на власт...Точно това е проблемът на нашите "политици" - те трябва да имат покровители, за да са на власт, самите те не са полирици и без покровители не могат да функционират във властта...Трябва да открием своите истински политици, които може да са завряни и в миша дупка от тези натегачи и да махнем БСП веднъж за винаги от политиката, прекратявайки цялата корупция в политическото ни пространство или поне основната и база и подхранваща институция у нас...

    Коментиран от #71

  • 64 ЕДГАР КЕЙСИ

    5 7 Отговор
    ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП ПРИВИДНО Е ЗА ЩАТИТЕ , НО Е РЕЗИДЕНТ НА РУСИЯ.... ОПИТВА СЕ ДА Е СЕЛСКИ ХИТРЕЦ , КАТО БАЙ ТОШО....... НО Е МНОГО ЕЛЕМЕНТАРЕН ...... "ФАЛШИВ ГЕРОЙ" - КАКТО КАЗА ЛОЗАН ПАНОВ .... ФАКТ !
  • 65 резервист

    14 2 Отговор
    Ти ли ще говориш за български национален интерес бе мишко !Такива плондери имащи купчина лой вместо мозък ни тровят и тролят .

    Коментиран от #110

  • 66 Антитрол

    11 2 Отговор

    До коментар #55 от "Истината":

    Ясно ми е че тези които си изброил че и доста които не си изброил са на хранилка на Козяк - казах ти американците така ни управляват и мога да им призная че са станали големи специалисти.

    Така управляват и цяла Европа чрез поставяне на техни марионетки на власт - огромния им военен бюджет от 900 милиарда долара определено не отива само за армията им. Купуват си политици в окупираните територии а най-лесно се купуват "бивши" комунета - в цяла източна Европа управляващите са такива и за това подлоги като този се пишат най-големите "евроатлантици".

    Редките случаи когато не могат да купят някого като Орбан започва кампания по оплюването му.

    Коментиран от #72

  • 67 Диана

    3 4 Отговор

    До коментар #61 от "Дианче":

    Без общи приказки, БСП! Кажи конкретно кои са тези всички глупости и измислици, които съм била написала според теб, за да ти покажа колко много бъркаш..Но сигурно, както всяко БСП, няма да го направиш, защото отлично знаеш, че съм права!...Всъщност, може и да си от "слепите овце", които си ги водят както си поискат, т. нар. тролове..Но общи приказки се говорят на пазара, уважаеми, не по форумите..
  • 68 Ааадее...

    13 4 Отговор
    Скрий се бе стар комунистически ветропоказател. Сещаш ли се как громеше словесно Натовските империалисти по Тошково време. М.амица ви в продажниците. Затова сме на туй дередже.
  • 69 и аз така

    6 2 Отговор

    До коментар #37 от "Диана":

    Това което си написала с пълна сила се отнася за всички партии а не само за БСП . Явно от подскоците по жълтите ........ ти се е образувало късогледство ....

    Коментиран от #76, #111

  • 70 Огнянееее

    9 3 Отговор
    ако стане на печено, първо НАТО ще си замине и ще ни остави да се печем в огъня. Справка изхлузването им от Афганистан, а вие ще видите по колесниците им червеи гадни.
  • 71 Антитрол

    10 3 Отговор

    До коментар #63 от "Диана":

    Моме явно имаш някакъв проблем с БСП но и БСП са като всички останали партии в момента а и от тях почти нищо не зависи. И кои са тези "истински политици" според теб - аз не виждам такива.

    Системата е измислена от краварите и действа за това владеят цяла Европа. Политик не се става без пари и медийна подкрепа а медиите и парите са в господарите ни - всички партии са купени от тях за да заблудят стадото че е "демокрация" и ужким имат "избор". Колко се смениха но всичките са краварски подлоги - трябва първо да се премахне причината за да се появят свестни политици.

    Коментиран от #75, #87

  • 72 Истината

    2 6 Отговор

    До коментар #66 от "Антитрол":

    На Орбан руснаците дадоха повече пари, затова се прави на интересен. Но времето му вече изтече! И повечето от продажбите западни политици се редят на опашка да се продадат на руснаците, защото американците имат бюджет и се съобразяват с него, докато дядя Вова не е ограничен от никой и е щедър в подкупите.
  • 73 Йтръ

    7 2 Отговор
    Пълен тъпак.
  • 74 Ако не ги

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "АУУУУУ":

    спрем сега тези продажници на Бг и западноевропейски подложи на наглоамериканците, рискуваме внуци и хора като цяло наричащи се българи да няма въобще ЕС и НАТО носят само беди и разруха на България, като цяло. .

    Коментиран от #77

  • 75 Истината

    5 1 Отговор

    До коментар #71 от "Антитрол":

    ....... Политик не се става без пари и медийна подкрепа а медии......... Кирчо и Кокорчо как станаха политици? И май си се фиксирар в "краварите"
  • 76 Диана

    6 6 Отговор

    До коментар #69 от "и аз така":

    Не съм подскачала по жълтите павета - там кучето си лае, а керванът си върви..Истинските промени се правят не с насилие, а с разбиране. Но нашите "политици" от БСП и СИЕ не искат да разбират, те искат власт, власт и само власт..а останалите се учат или ги учат от тях..БСП води хорото дори и когато беше в опозиция със своите задкулисни интриги и манипулации защото те са натегачите за власт - никоя друга партия не е толкова силно ориентирана към властта сама пом себе си..Всички и всичко у нас се развращава и разваля от БСП! - те не се спират пред нищо за да докажат на другите колко са жалки, че само БСП са нашата надежда, значи, и всички имаме нужда само и единствено от тях - видяхме го и днес с техните нападки към Борисов и Гешев, в начините им да ги очернят, измисляйки си врели некипели, в готовността им да измислят специален закон за да махнат и Гешев, в какво ли не...Да, всичките ни партии са принудени да се съобразяват с лудите БСПари и затова трябва да махаме първо БСП и СИЕ - за да заживеем в една нормална държава, където законите се спазват, а не се прекрачват от политиците и това "прескачане" не е нещо за подкрепа от психолози, а престъпление за затвор...

    Коментиран от #83

  • 77 Българин

    3 10 Отговор

    До коментар #74 от "Ако не ги":

    Не НАТО и ЕС а Русия и русофилите сте тези, които носите беди и разруха за България.
  • 78 бай м"о"нг"о"л

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "АУУУУУ":

    А ти си типичния представител от тази територия в последните 30 години - пише (троли), сам не си вярва и най го е страх от минусите(и попържането) които са последствие на "генното му инженерство" .
  • 79 гошо

    5 2 Отговор
    е, щом вие сте натото... смех!
  • 80 Дичо

    7 2 Отговор
    Ти си една фашага и нищо друго. Ти си никой бе аслан.
  • 81 Ами след

    6 2 Отговор

    До коментар #43 от "Диана":

    ВСВ, защитава ме собствените си интереси най-вече, а след "демокрацията" и сега само чужди защитаваме.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 и аз така

    5 1 Отговор

    До коментар #76 от "Диана":

    Сега те разбрах от кои си а за да не те затруднявам ще ти кажа че отдавна съм аполитичен и когато гласувам гласувам за хора а не за тяхната партия .Да ,за съжаление на практика пак е за партия но поне вярвам в повече на конкретната личност отколкото на партията му . Прекалено дълго анализирах и разбрах че няма БСП,СДС и всичките му разклонения , Герб(за съжаление и твоите са същите), ДПС,НДСВ1 и сега 2 -всичко е мижи да те лажим .

    Коментиран от #89

  • 84 big

    9 4 Отговор
    Боже, боже, този човек явно има много сериозен проблем? Какво НАТО, какви пет пари? Какво направи НАТО за Кипър и постоянните драки между Гърция и Турция? Нищо! Какво направиха смелите натовски войници в Афганистан - избягаха и то от овчари с пушки! Какво правят в Сирия - крадат нефт! Какво правят в Ирак - нищо, бомбят ги и постепенно се изнасят! И този малоумник си мисли, че войници от: САЩ, Германия, Франция, Италия, Испания и т.н. ще се бият с Русия заради нас! Не това не е малоумие, това е крещящ идиотизъм!

    Коментиран от #86

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Само питам

    5 2 Отговор

    До коментар #84 от "big":

    Какво да направи НАТО за Кипър бе илитерат?

    Коментиран от #98

  • 87 Диана

    3 5 Отговор

    До коментар #71 от "Антитрол":

    Нямам никакъв проблем с БСП! Просто БСП ни доведоха най-голямата Национална Катастрофа, съсипаха и съсипват България с удари под кръста, манипулации, лъжи, кражби..БСП трябваше отдавна да си отидат от политиката, но те не са политици изобщо за да помислят дори за такива елементарни политически правила...Аз също не виждам истински политици у нас! И това без съмнение се дължи на БСП! - те ги съсипват още от прохождането им, още преди да си отворят устата..Не може у нас да има други политици освен БСП, значи..Това са болни хора!..Но ние имаме истински политици някъде. Трябва да ги открием и помогнем да влезнат в политиката ..Талантите са специален народ, не можеш да ги водиш на юларче, но е много лесно да ги съсипеш, да съсипеш таланта им - те самите никога не са го искали и мноего често той само им пречи да се разбират с хората, така че самите таланти могат много лесно да се разделят с талантите си..Наша отговорност в много голяма степен е да не допуснем това да се случи..Не си прав, че политик не се става без пари - политик се става с подкрепа, с гласуване за него - ние сме талантлив народ, можем да отсеем семето от плявата, но не ни дават такъв избор. Ако някой е талантлив - веднага ще го очернят дори истерично още преди да се е появил на сцената така че да си дълбоко предубеден когато го видиш наистина...И всичко това идва само и единствено от БСП и СИЕ! Не че другите се радват на талантите, но не го маскарят и не удрят под кръста /ако не са се научили в
  • 88 Стига глупости

    6 1 Отговор
    Недейте да петните комунизма тоя Огнян Минчев не е бил комунист а най обикновен измикяр яхнал попътния вятър както прави и сега както и много други като него.Точно изоставането на комунизма съсипва България.

    Коментиран от #102

  • 89 Диана

    4 7 Отговор

    До коментар #83 от "и аз така":

    Не съм от Герб! Защо пък реши, че те са моите, значи?!..В момента Герб са най-добрата партия у нас, действаща в полза на Държавата..Ако искаме да направим нещо, трябва да оставим Герб да управлява, да махнем БСП и да търсим нашите талантливи политици между себе си, според мен...Докато БСП се подвизава в политиката, нито един талант няма да се появи там! Бойко е добър държавник, но за съжаление лош политик - той не направи нищо за да спре преврата на БСП, не мисли политически, не говори политически и не действа политически, но решава достатъчно политично текущите ни проблеми и успя да върже двата края на разперчатосаната ни държава до степен, че да влезнем в чакалнята на еврото...Но ние имаме истински таланти, които да ни поведат в правилната посока, хора, които нямат нужда да се доказват, а само като ги видиш знаеш, че това са ТЕ...Всички знаем това, но никой не се е замислял защо не са на мястото си...Трябва да променим нещата ако искаме да сме добре, според мен...
  • 90 Ikik

    2 3 Отговор
    Скри се би продажникНе ти ли е жал за комунягити
  • 91 Гай Турий

    4 2 Отговор
    За обременени от идеологеми и килограми тулупи не е безопасно да се напрягат в такива бойни времена. Ще им се пукне сърдечния мускул.
  • 92 мaлoyмни лизaчи

    5 2 Отговор
    Бokлyk , какво ти осигурява НАТО-то бе , сигурност , мир , какво .Ще те опази ли от ракетите и бомбите. НАТО е подвластна на САЩ агресивна структура зя осъществяване на агресивни цели и търсене на изход от финансовия колапс на тази милитаристична държава .

    Коментиран от #101

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Талант":

    Ако стане нещо тия всички знаещо ще се изпокрият в противоатомните скривакища а ниа естествено ще се бием за тях
  • 95 Перо

    3 1 Отговор
    Крайно време е да се гласува закон против партиината, мутренската и към престъпните организации принадлежност, на сътрудниците на агенции, занимаващи се с изследване на общественото мнение, под всевъзможни,измислени, длъжностни наименования! Не може да се дава публична прогноза или “резултат” от партийно, криминално,лобистко или търговско заинтересовано лице! Как може да е обективно мнението на горния мутренски индивид, лично предан на толупа - собственик на престъпната партия ГРОБ-СДС!
  • 96 Български

    4 2 Отговор
    Огнянчо, такива лиги като тебе трябва да ги изгонят от майка България.
  • 97 Моряка

    1 2 Отговор

    До коментар #40 от "Истината":

    Ако това е вярно,питам се дали да не оставим колонията ни на самотек, да се разпадне.От такива боклуци,като горепосочените.Но са пропуснати главните помияри-от Атлантическия клуб на Пасито.
  • 98 big

    4 2 Отговор

    До коментар #86 от "Само питам":

    Все можеше да има някакво решение, не знам, но знам, че никой няма да се бие от НАТО за нас! НИКОЙ! Гърция купува изтребители Рафал и поддържа повече танкове от Франция и Германия взети заедно, но те не са срещу Русия, а срещу Турция! Има конфликти между Англия и Франция, а те също са съюзници по НАТО! Хърватския президент категорично заяви, че хървати няма да се бият срещу Русия. Поради тази причина смятам, че НАТО не е в състояние да тушира противоречията между отделните членове, дори ще има и много голям разнобой при евентуална война с Русия.
  • 99 petar svilenov

    3 2 Отговор
    КАТО СИ НА ЗАПЛАТА,ЩЕ КАЗВАШ,ТОВА,ЗА КОЕТО ТИ ПЛАЩАТ.ИНАЧЕ,КАК ЩЕ ПЪЛНИШ УВИСНАЛАТА СИ АНАТОМИЯ.ОТНОСНО УЧАСТИЕТО МУ В БАТАЛЬОН ,, АЗОВ,,ТОВА Е ЖЪЛТА НОВИНА.ТОЙ ЕДВА ВЛИЗА И ИЗЛИЗА ОТ АВТОМОБИЛА СИ.ЧЕСТО С ЧУЖДА ПОМОЩ.
  • 100 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    2 3 Отговор
    И ТАКА СИ ЖИВУРКАМЕ
  • 101 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    2 3 Отговор

    До коментар #92 от "мaлoyмни лизaчи":

    А КАКВО НИ ОСИГУРЯВАШЕ ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР ???
  • 102 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    2 3 Отговор

    До коментар #88 от "Стига глупости":

    ЧЕ КЪДЕ ПО СВЕТА ИМА КОМУНИЗЪМ, ЧЕ НЕЩО НЕ СЕ РАЗБРА
  • 103 чико

    2 2 Отговор
    Голям ФЕКАЛИЕН контейнер - голяма ПОДЛОГА на всеки за неговата изгода .
  • 104 Иван

    2 2 Отговор
    Минчев ти винаги си бил нечия подлога
  • 105 Павел пенев

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "101010":

    Има голяма разлака. В Хърватия не дават трибуна на такива псевдо професори като Огнян Минчев. Там той щеше да работи в колбасарска фирма за да си поддържа килограмите.
  • 106 стоян

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    До 1 ком -кумунисче - А защо вие не заминете за Русия да браните путиновата армия като започне войната -защото не се знае как ще се обърнат нещата при контра офанзива на добре въоръжената украинската армия която е доста надъхана да трепе нашественици-а те са 19 годишни солдати дето не им се умира за кефа на Путин
  • 107 АЛЬО ДЕМБЕЛАКО!

    1 1 Отговор
    ТОЧНО КАТО. СЕ ПРАВИШ НА НАТО ТРЯБВА ДА СЕ СТРАХУВАШ ОТ РУСИЯ, КИТАЙ, ИНДИЯ, ИРАН... И ДА СИ КУПУВАШ РЕДОВНО ПАМПЕРСИ, КАКТО СИ СВИКНАЛ! НО НИЕ НЕ ЖЕЛАЕМ ДА СВИКВАМЕ!
  • 108 Валери

    1 1 Отговор
    От кого ще се отбраняваме бе цървул ...с тази ,,армия,, и някой питал ли е народа дали желае да сме в НАТО и чужди войски в България..
  • 109 И аз да кажа

    1 0 Отговор

    До коментар #62 от "Радо":

    И да не беше такава целта на Америка, с непрекъснатия шантаж и заплахи за "врътване на кранчето" Русия ще ги докара! Аз съм на достатъчно години да помня как още 89-90г. комунистите с това ни плашеха- как ще погинем като спрат кранчето от СССР. Отдавна трябваше да се преориентират европейските икономики към други източници и да ги оставят да си пият газта и да си я менкат с китайците.
  • 110 Айде бе

    1 0 Отговор

    До коментар #65 от "резервист":

    Да ти кажа, мозъкът в най-голяма степен е мазнина и потребява много енергия, когато работи. Естетично е да си слаб, но определено мършавите не са най-умните. Естествено, че зависи от още милион неща, но да наричаш някого глупав, защото е пълен, когато не си съгласен с него е слаб аргумент
  • 111 И аз да кажа

    1 0 Отговор

    До коментар #69 от "и аз така":

    Права е, ама не ви отърва. Навсякъде са окопани комунягите, децата, внуците им и не са спрели да лапат и да вредят.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове