Last news in Fakti

31 Януари, 2022 09:46 10 236 25

Граждани алармират: Блок в София пропада заради строителни работи

  • блок-
  • софия-
  • пропада-
  • строителни работи

От районната администрация извършват проверка по случая

Граждани алармират: Блок в София пропада заради строителни работи  - 1
Снимка: btvnovinite.bg

Зрителски сигнал за пропадащ блок в София получи bTV. В основата на сградата се виждат пукнатина около една педя.
Според живущите в кооперацията причината е строителен изкоп до техния блок. „От четвъртък до днес се появи това свлачище. Това е заради некомпетентно укрепване на изкопа на строителя. Сигнализирахме строителя, но те продължиха да копаят“, коментира живущ в блока. Според собствениците на апартаменти в блока проблемите са започнали след началото на строителни работи преди месец. Появили са се и пукнатини в жилищата. Те се опасяват, че компрометирана и канализацията, което е сред причината за свлачището.

Искането им е да се провери дали е било извършен укрепване и са сигнализирали районната администрация.

„Извършихме проверка. Блокът не се свлича, но прилежащите пространства се свличат. Укрепителните работи са направени на парче и вероятно не съответстват на проекта“, коментира районният кмет по строителството в „Овча купел“ Георги Чичков. Той ще изиска от строителя проекта, за да види дали са били спазени изискванията, ако се установи нарушения ще бъде съставен акт.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    36 18 Отговор
    Фандъкова, оставка, ма! Да идва оня мераклия от Спаси София с мандата на Кирчо

    Коментиран от #4, #20

  • 2 Тоя блок

    30 7 Отговор
    От един изкоп се е нацепил.....както казва подаващия сигнала. Да не е НОВО СТРОИТЕЛСТВО? Да отиде и да му замерят, чрез вземане на проби, твърдостта на бетона в носещите елементи на сградата(основи,колони,земетръсни шайби и плочи) че май оттам мирише. Как масивна сграда блок ще се разцепи от изкоп с такива размери. То ясно че изкопа също не е ок ама тоя блок ако разчита на подпорни стенички от изкопа горко му(на блока) при някой земен трус(не дай си боже). За колко евро на кв.м. ,викаш, закупихте жилище в тоя блок и от коя ,,реномирана,, фирма....????
  • 3 гадно

    23 2 Отговор
    Па то блока може да падне дорде се натуткат за какво става въпрос, да му мислят живеещите там.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 поредното

    23 2 Отговор
    доказателтво, че нито комунизма, нито Русия са ни виновни за неумението да работим заедно или съвестно..
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 joro

    6 2 Отговор
    Да живее глобалното затопляне ,долу зелените терористи.
  • 9 ААА

    8 1 Отговор
    Като са вкарали багерите директно , като девствен младеж на сефтето , тъй се получава.
  • 10 Хлъц

    26 1 Отговор
    За какво ревнаха тези" обитатели".За това,че както те са се" намърдали" навремето със тяхната сграда,и този чорбаджия действа по тяхната схема.Да се замислят,какъв лустросан" целофан " са закупили за огромни суми.Лустросано,захаросано от вън.Да лови окото.А как е строен,с какъв материал,няма значение. Да ни пази Бог всички,но при един сериозен земетръс в столицата,ще бъде леш.Точно в тези новопостроени кооперации.Ще оцелеят панелките( колкото и да не вярвате) и построените блокове с" пълзящ кофраж" през 80-те.При тях не е жален и икономисван материал.Нито бетон,като качество,нито арматура.В трите " зони "Б"-( за тях имам лична информация)преградните стени са от печена тухла.Чупиш две Видии,за да пробиеш дупка за дюбел.Само противо земетръсните шайби са с дебелина на 30 годишен ствол,а в основите( под кота О- където са гаражите и мазета,дебелината на железобетона е над 150 см.Сега всичко е само напудрено и лъскаво отвън.
  • 11 YUI

    16 0 Отговор
    Продължавайте да строите безконтролно, всеки с пари и желание трябва да има обект в София, все едно ще приемаме световното население в този град, продължавайте, всичко е точно. Няма пукнатини, разотивайте се.
  • 12 ТОЗИ ИЗКОП

    8 2 Отговор
    Е ВХОД „ Г ”НА ДУПКАТА В ЦАРИЧИНА,ТУК ЩЕ СЕ ЗАСЕЛЯТ ОРТОДОКСАЛНИТЕ ПРОТИВНИЦИ НА ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ☝
  • 13 Blackthorn

    10 0 Отговор
    В гетото е така!
  • 14 Да е само този.

    17 1 Отговор
    В Красно село презастрояването е добило чудовищни размери. Най-вече Медицинска академия. В малките улици е страшно, гледаме телевизора на съседа.Отидоха ни всички изложения, в чужбина общината плаща като отнеме гледка. Разбити настилки, тротоари от бетоновозите. Изсечени поголовно дървета. Шум, прах. Увеличава се липсата на паркоместа.Няма места в градини и училища за децата-пренаселване. Увеличава се офисна площ, а намя гаражи и инфраструктура за работещите. Хората изнервени. в определени квартали трябва мораториум за строежите. София се задъхва. Започна се от Лозенец и Спартак, стигна до Младост 4. Вчера върху заледените тротоари, малко дъжд щяхме да си изпочупим глави, носове, тазобедрени стави. Сложете препарати на тези тротоари. Взимате данъци тротоарно право, събирате глоби да ви чистим снега.

    Коментиран от #22

  • 15 Невежи

    7 9 Отговор
    Как ще пропадне блока като са набити метални пилоти който се поставят НЕ за красота !!!! :D
    А спрямо пукнатините може да смятате какво е качеството на строителство .
    На мен ми се струва , че просто има недоволни хора от това , че ще си имат много близки съседи
  • 16 555

    14 1 Отговор
    Аз 6 метра не ги виждам отстояние, нещо като 1.2 метра ми се виждат. В пловдив на колко хора им паднаха къщите, а в центъра онзи започнал да копае галерии, хахахахах БГ, лед по улиците, боклуци и строителната мафия иска 2000 евро на квадрат.
  • 17 Горките

    20 1 Отговор
    Как може на един метър от терасите на хората. Това е безобразие. Кой е издал подобно разрешение за строеж. Могат да си простират прането между балконите. Вони на корупция.Че не могат да си продадат и апартаментите вече, кой ще купи до такова безобразие жилище. Бандитска община, после чужденците се чудят защо в бедна България, най-скъпият автомобилен парк.
  • 18 2555

    10 1 Отговор
    Ами сменете столицата и ще спре да се строи. Направете един малък град в дунавската равнина столица, построите административни сгради и ведомствени жилища за служителите и готово. Не е никаква спънка отдалечеността, нали всичко вече е електронно.
  • 19 Първи Селянин

    12 1 Отговор
    Язе от село си немърдам ,туй на снимката ни мой го разбра ,мой си пиите ракията с комшията без да му ходите на гости.Пък и някой арна булка мой да опраскаш
  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    паче те биат на протестите
  • 21 То целата клоака пропадна

    8 0 Отговор
    Тея за блок се притесняват😂😂😂😂
  • 22 фандък

    10 0 Отговор

    До коментар #14 от "Да е само този.":

    ням да спрем докато не приберем цялата селяния на бг-то...
  • 23 Пенционер

    4 1 Отговор
    При комунизма всичко пропада или се напуква.
  • 24 За лобисткия ЗУТ

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "ЗЕЛЕНИО ЧУРАП":

    президентът Радев НЯМА вина!!! Ще се самоцитирам: "Кучето е заровено в ЗУТ!". Щом ЗУТ позволява от блок до блок с разни врътки и чалъми да има няма 5-7 метра, какъв Радев те гони? А покрай ЗУТ - за промени реват и ЗМСМА, ЗОС!!! Докато не се направят промените, блокиращи съмнителните частно-публични сделки между общини и инвеститори, ще е като на горната снимка. Има вероятност и самия пропадащ блок да е ново строителство - на снимката около него - все строящи се обекти. Ако е така, и този блок е съмнително "редовен".
  • 25 До всички хейтъри

    5 0 Отговор
    Здравейте, явно по-голямата част от хората освен да пишат злобни коментари и да избиват комплекси, друго не умеят. Тъй като не сте запознати с казуса е хубаво да не коментирате. А казусът е следния:
    1. Когато се купуваха апартаметни в този блок, всеки от нас беше информиран, че ще има и друга сграда. Дори ни беше представен и общия проект на мястото с двете сгради. Никой от живущите не е против строенето.
    2. Миналта година собсвеникът на тази част от земята я продава да въпросния нов инвеститор. Проектът е променен и е издадено разрешително за него от главния архитект на София. Тъй като този проект е от категория 4, не би трябвало главния архитект да се занимава с него (за справка - главния архитект на града подписва разрешителни за строеж на обекти от категории от 1 до 3). Архитектът на този проект е и общински съветник в Столична община....Съвпадение......
    3. Този проект изобщо не е минал през Община Овча Купел, която трябва да е отговорник за разрешителното за разрешителното за строеж, тъй като както споменах този проект е кат.4.
    4. Моментът на стартиране на строежа - изкопните работи започват при 65%-70% заграден строеж. Изкопът две седмици не се укрепва, което води до свлачищните процеси. А това че има напукани стени в сградата е заради слагането на пилоти, уж за укрепване на изкопа. Тъй като те са поставени доста близо до съществуващата сграда, вибрацийте от тяхното поставяне са причина за напуканите стени.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове