Last news in Fakti

2 Февруари, 2022 11:48 2 552 39

Д-р Иван Иванов: Таванът на правителството са местните избори

  • иван иванов-
  • правителство-
  • коалиция

Можем да очакваме една по-комуникационна коалиция, но има и риск да се стигне до хаос

Д-р Иван Иванов: Таванът на правителството са местните избори - 1

“Смятам, че това управление е преходно. То се опитва да трасира пътя към един нов политически модел. Винаги субектът, който прави промяната, в един момент образно казано “изгаря“. “, каза в предаването “Нашият ден“ на БНР политическият психолог д-р Иван Иванов, преподавател във ВТУ:

“Усещането ми е, че това правителство трябва да наложи нов комуникационен модел и начин на взимане на решения. Но цялата полифоничност, която има вътре – виждаме как се назначават и кадрите в различни агенции, прави го всяка партия.

Смятам, че правителството ще си поставя цели от 3 или 6 месеца всеки път, които трябва да постига, а те ще бъдат оцеляване на фона и на кризата, която имаме. Очаквам предсрочни парламентарни избори. Мисля, че таванът на това правителство като управление са местните избори, които са след около две години.“

“Новото правителство беше заченато на базата на отричане на един модел на управление в продължение на 10 години. Партия ГЕРБ беше архитектът на този модел. Този модел се изчерпа от гледна точка на единоначалието.

Още Иван Хаджийски казва: “Българинът обича силната ръка“, силен човек, който да взима решения. Този модел е дълбоко заложен в нашия архетип.

С идването на пандемията хората генерираха гняв. Имаше изхабяване на политическия модел и политическия материал в лицето на един и същи фигури, които просто биваха сменяни. В този смисъл беше естествено да очакваме ново управление.“

“За разлика от предишни коалиции, които сме имали, които бяха максимум с три субекта, тук имаме четири. Освен това те не са равностойни като брой участници в управлението, но така или иначе имаме най-различни персонажи.

От една страна са хора като Бойко Рашков, Корнелия Нинова, Стефан Янев – с управленски опит. От другата пък имаме министър на културата, Божидар Божанов, който се ангажира с електронното управление, министърът на земеделието, които са съвсем различен типаж.

Големият въпрос тук е когато събереше толкова разнолики хора, не само като представители на различни партии, а и като отношение към това, с което се захващат, доколко можеш да създадеш консолидиран управленски екип.

На фона на всичко това виждаме и поведението на премиера Петков, който е пълна противоположност на демонстрираното от предишния премиер, той е либерален и демократично ориентиран.

Можем да очакваме една по-отворена комуникационна коалиция, но пък има и риск да се стигне до хаос и объркване.“


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирчо и Кокорчо

    26 7 Отговор
    ще ви нагласят. Нема страшно.

    Коментиран от #7

  • 2 Гледай

    5 10 Отговор
    си даскалуването , господине !
  • 3 Кирчо,

    27 9 Отговор
    купи ли си вече еднопосочен билет за Канада? Ти си поредният тест за търпението на стадото!
  • 4 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    20 3 Отговор
    Какъв таван бе ! Пропастите нямат таван‼️ А ние вече тридесет и две години пропадаме, пък все ни викат, че летим и се издигаме ‼️
  • 5 Затова простаците душат общини

    21 5 Отговор
    болници и училища за да накарат народа да се настрои срещу кметовете и общинарите, целта е престъпниците да овладеят и местната власт и тогава да се развихрят вече истински! Бог да пази България от новата зловеща коалиция на Простащината!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Про3д

    20 4 Отговор

    До коментар #1 от "Кирчо и Кокорчо":

    Вече сме нагласени, ток, горива, храни нагоре и само македония и правосъдна реформа, докато станат ще се гътнем от глад и студ
  • 8 МАРШ ГНИДИ

    14 5 Отговор
    ТИЯ ИЗЧЕЗВАТ ОТ ПОЛИТИКАТА В БЪЛГАРИЯ
  • 9 ученик

    16 3 Отговор
    лекото пропадане започна още в 2001 година, с Царо, при бодигарда му, лекото пропадане се превърна в летене по нанадолнището, без почивка, това правителство, ако поне малко намали скороста на пропадане, ще е успех за него, до есента на тази година да изкара, пак е добре
  • 10 боко

    9 4 Отговор
    политолози,социолози и психолози безмислени професии особенно първите2 а третата скоро чухме сестра намушкала по малката
  • 11 Горна Баня

    13 2 Отговор
    Киро чакаме те! Донеси и Кокорчо!
  • 12 user

    14 3 Отговор
    Гледам как разиграват простолюдието и ми става тъжно. Киро и другия измамник проправили пътия към промяната. Сега ни чака явно нов инжинерингов проект, който ще довърши "промяната" и ще вече наистина ще ни докара до просешка тояга!
  • 13 оня с коня

    14 12 Отговор
    България може да бъде управлявана ЕДИНСТВЕНО чрез Твърдата ръка на Борисов,затова и Моделът му се задържа цели 12г.Затова и тук му е мястото да се обърнем назад и да видим при цялата Върволица предишни Правителства какъв ХАОС беше и как изнемогваше Народа - то не бе "Виденова Зима" и Долар по 30 хил. лв,"За бога братя - не купувайте" при Беров,Тройна коалиция изгонена буквално с Камъни и златен Сидеров пръст и т.н.Както при всички тия бивши Правителства така и при Борисов БГ си остана Най-бедна в ЕС.Да,обаче Той се изхитри и "пусна края" на Сивата икономика,която ЕС отчете че е 35%,т.е. спе Първенци по тоя показател в Европа.А какво значи това?Ами че Българинът ВЪРХУ Заплатата си получава ОЩЕ 35% безотчетни пари,което обаче не се отчита в Европ. Статистика.И на базата на тая мнима "Беднотия" Ес ни съжаляваха и Еврофондовете течаха КАТО МОРЕ към БГ,отделно че бяхме и Първенци по НАЙ-НИСЪК ВЪНШЕН ДЪЛГ.Сега обаче при "Новите" Еврофовдовете са БЛОКИРАНИ ТРАЙНО,а Външният ни Дълг се е устремил стремглаво към Небето.нейсе - имало е Глава избирателна да пати,ама дано бат Бойко се върне час по-скоро на Премиерския си стол,щото Голям Ремонт на потъващата ни Държава го чака!
  • 14 Кольо

    11 0 Отговор
    Летенето ,както и плуването в дълбоки води е в триизмерно пространство . В нашия случай ,благодарение на онези оядени лобисти ,с най-печалившата професия " Политик " ,от 32 години сме в летеж на долу . И те са прави ,че все пак си е летеж. Виж им стъкмистиките и просперитетите и как сме цъфнали като розата на маймун павиан. По всичко сме най . А най-сме дръпнали с понятието "Средна работна заплата " . Големи са изедни и в основата на всичко е алчност произлизаща от първите партийци и родата им от едно време . От тях не можем се оттърва защото са възпитали поколение по-алчно и от тях ,ако е възможно въобще. Всички са омазани в родата си от БКП и ДС . Късно е вече за оправия защото натрупаха капитали и се изпраха . Пребоядисани са всичките . Помислете -кой имаше още едно време възможност да изучи децата си в чужбина и да има там банкови сметки ? Истинска промяна няма как да има със стари муцуни за които пишете " Имат управленски опит " Та това е срамно и е свързано с летежа ни . Докато не ги изметем ,няма да стане ,ама заедно с 9-тото коляно.
  • 15 ИМАШЕ ЕДНА ПЕСЕН-ЗЕЛЕНО,ЗЕЛЕНО,ЗЕЛЕНО,ЗЕ

    9 1 Отговор
    В момента не трябва да се променя Конституцията на Република Северна Македония, заяви президентът Стево Пендаровски по повод искането от страна на България за включване на българите като част от македонския народ в преамбюла на основния закон, съобщи БТА. Според него обаче, ако това се случи в близко бъдеще, то трябва да стане с консенсус на всички политически партии в парламента. МАКЕДОНИЯ НЯМА ДА ПРОМЕНЯ КОНСТИТУЦИЯТА УСПЕХА НА КИРЧО Е 00. ГОЛЕМИ НУЛИ.Пендаровски: Не е моментът за промяна на конституцията . ХАРВАРСКИЯ Е ОЩЕ СУПЕР ЗЕЛЕН ПОЛИТИК.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ЛУДИ

    8 1 Отговор
    ТИЯ ДВАМКАТА СА ЗА ПСИХИЯТРИЯТА.
  • 18 ОСТАВКА

    7 1 Отговор
    ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ, 120 ДЕПУТАТА И ЕДИН ЛЕВ СУБСИДИЯ, НИЩО НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ТИЯ ЛЪЖЦИ,
  • 19 ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА РАДЕВ И ПРАВИТЕЛСТВОТО

    3 5 Отговор
    ОТ НАРОДА С,, ЛЮБОВ,,
  • 20 tate

    5 2 Отговор
    >>>Още Иван Хаджийски казва: “Българинът обича силната ръка“, силен човек, който да взима решения. Този модел е дълбоко заложен в нашия архетип.>>>Българина винаги е така чака някой да му свърши работата ,неще да пипне ,мисли за себеси а за другите " Да си е.............Май,,,,," Чакаме "Бащицата" този дето да вземе решение този дето да си сложи главата в торбата ,,,,затова се докарахме до този хал с Тиквеника и приятели неграмотни но нахални и безкрайно пробивни и комбинативни,алчни и безпардонни ,защото никой не ходи да гласува затова ме дразнят некоИ като пишат "Киро е незнам къв си ""Президента е некъв си " "Боце е бащицата" !! Толкова си можете, чакате на готово, и това готовото ни изяде главата 12 години щото ВИЕ хубостници ходите на риба по изборите а сега се оплаквата !! ХАК ВИ Е Ако тиквеника пак дойде на власт вече ще затвърдите че "Ние сме малък но много прост народ "
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 1100

    6 1 Отговор
    Кирил Петков син на ченгеот ДС.,ще управлява с фалшивата ПП България.Припомнете си кой ,можеше да отиде в Канада по времето на Тодир Живков ,освен ако не е от ДС/сиреч Доносник/Кирил Петков е един "достоен син" на човек от ДС,но сега е преминал на страната на тъпите сащ.Кирчо,ментата и Асенчо офшорката ,посетиха м..у..та херо мустафа и получиха ИНСТРУКЦИИ:1/да приемем Истамбулската Конвенция,2/Да приемем задължителна ваксинация,нищо че от отровните Западни ваксини умират по целия свят,3/Да премахнем ВЕТО,то за РСМ.Кирил Петков като син на ченге от ДС,си прилича със селския бик, агент БУДА, пожарникар, без образование, целуващ м..у..та херо мустафа,Бойко Методиев Борисов ,комунист,натовец.Грешките на Кирчо шприца, куролацията ,са много :-срещна се с македонски председател/предател на българщината/.Не поднови договорът ,който изтича с Русия за доставка на газ.Сега ще гоним Михаля.Ще получаваме шистов газ, от тъпите сащ ,който е вреден за здравето/Гърция и Турция ,а и целия Балкански полуостров получават газ от Русия при това на нормирани цени/.Поради глупостите на Кирчо Ментата Шприца,Бастуна Куролацията/на всичкото отгоре на знае български език/,ще бъдем изолирани от страни със значение в политиката-Русия, Франция, Италия, Испания, от Монархиите .Това че някаква кюрдка, мюсюлманка, лютеранка/престъпна секта от тъпите сащ/,херо мустафа,ни нарежда ,как България да се развива,само ни носи беди,и то големи.Повече ,от ясно е ,че ще има нови предсрочни избори и
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 1100продължение

    4 2 Отговор
    България беше занулена от мошеника Иван Костов,ексхибиционистаФ.Димитров, джендър Станишев, ибрикчията Б.Борисов,тъпата и неграмотна Екатерина Захариева,ПКП,Караянчева,Десислава Атанасова, та до ПП,Кирчо ментата, Асенчи офшоркота, Лорер/евреин,не е ясно какъв министър е,но при евреите знаем,че гледат да седокопат да пари,те и този така/.Нови избои,колкото може по-бързо.Това ни докараха ПП,която е огледален образ на ГЕРБ.
  • 36 Карък

    4 1 Отговор
    Мреш пред спешно то, отговорът е няма алгоритъм. Тогава трябва да има ритник отзад и кой от къде е. Това промяната.
  • 37 Анонимен

    2 2 Отговор
    Старите кадри номенклатурни комунисти си искат старото бкп, да говорят, а кирчовците си искат европейското и Те комунягите го казват в очите ни, бг 50 % са нкп, 50 % демократи. А аз казвам, при живково време братовчеди са ни били ПОС, родителите ни да се обадим, не. Явявали сме се на конкурс 17 души и приет познайте, кой родата, но без да ме познава. Ето това ми харесва, а то сега започнаха както си бе при всички партии, назначават си тяхни хора, дори юриста и дипломи не ти гледат, само да са тяхни и под масата 20 х. Бай ганю балкански нрава си мени, но кожата не. Сега започват другите избори, и от избори до избори християните са дърво без корени над 35,38,40,45..годишни,а другите като хлебарки, нито работят, що да работят като държавата обира от заможните, за да даде на тях, а децата им картинки изписани, красиви. Свиквайте, свикнахме. Никой не го интересува за народа, освен рождената ви майчица.
  • 38 Анонимен

    3 0 Отговор
    Името ви говори : продължаваме... Започнатото на предните герб, промяната, ето ви, но тук в провинцията е ужасно труден животът им на младежите, работят 37 като пазачи или охранители. Здрав млад, започнаха по на 25 пазачи, днес са наближаващи 40,без деца семейства, няма кой, коя майка ще си даде дъщерята за такъв, но от зор. Занаятчиите са ок. Техници, строители, частно, за 4 часа 150 лева и си живеят, а вие учете за 500 чисто, тези пари за памперси няма да ти стигнат. Българите са много бедни в смесените региони. Гражданите без късмет. Селяните дават и всички са в града. И ми говорят за права и свободи. Никой за никого не мисли.
  • 39 Мнение

    4 1 Отговор
    "Местните избори са след около две години.
    До тогава ще е това правителство??????
    Боже,кой ще оцелее до тогава???
    Не вярвам на този "лаладжия".
    Това ще е поредния кошмар за нас!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове