3 Февруари, 2022 17:37 9 452 15

МОН с извънредна новина за учениците в София

  • мон-
  • ученици-
  • присъствено обучение

Присъственото обучение в софийските училища ще се провежда при тестване един път в седмицата

МОН с извънредна новина за учениците в София - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

В София учениците от I до VI клас, а също от VIII, IX и XI клас ще започнат втория срок присъствено. През цялата следваща седмица учениците от VII, X и XII клас ще имат онлайн занятия. Решението е на столичната Регионална здравна инспекция заради достигната 14-дневна заболяемост от над 2000 на 100 000 души, информират от МОН.

Присъственото обучение в софийските училища ще се провежда при тестване един път в седмицата. Осигурени са достатъчно щадящи тестове с проба от слюнка за цялата страна. В клас без тест могат да влязат всички ученици със зелен сертификат за ваксинация, за преболедуване или за наличие на антитела.

Дали обучението на ротация в София ще продължи и след 13 февруари, зависи от епидемичната обстановка и решението на СРЗИ, уточняват от Образователното министерство.

МОН ще съобщи как ще учат и учениците в останалите области през следващата седмица веднага щом бъдат получени заповедите на съответните регионални здравни инспекции.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 pbdan

    24 0 Отговор
    Доколкото знам епидемичната обстановка е почти еднаква в цялата страна. Министерството само за София ли отговаря?
  • 2 Тъпак

    23 1 Отговор
    Гарата с тестовете продължава. До очакваме статистика с много заразени деца и вълчи вой за ваксинация.
  • 3 Тъпак

    18 3 Отговор
    Тук отдавна не става въпрос за някакво образование .Целта е всички деца да са училище и да се тестват,засега само с плюнка за след това според самия Денков и в носа. Първо бяха маските в час ,после тестовете .Да помислим какво следва .
  • 4 От опит

    18 1 Отговор
    Щадящите тестове са единствено и само някои хора да прибират многоцифрени суми в джобовете си. Детето ми отива в понеделник следобяд на училище. Тестват го. Всичко е ОК. Прибира се вечерта и казва че го боли глава. Давам му нещо за главоболие, меря температура– няма. До сутринта– вече с температура. Отиваме на лекар, праща ни на тест– ПОЛОЖИТЕЛЕН! Доктора изписва лекарства, карантинират ни и оставаме у дома. Едно от лекарствата хич не ми харесва ( като за лечение на дете с К19 и не го купувам). За всеки случай се обаждам на приятелка лекарка, на която имам супер доверие, та и тя не харесва илача за конкретния случай (т.е.– майчиния инстинкт не ме е подвел). Разказвам ѝ за "плюнчения тест– и тя не му вярва особено, за разлика от тоя в лабораторията. Е...цялата работа мина за 2–3 дни с витамини, нещо за температура( ако е над 38), чайче, пилешка супа, лимон със сода, мед , клеева тинктура за нослето и гаргари и най–обикновени неща. Не вярвам на мафията! Не споря, че има и тежки случаи, но тестовете в училище са " мижи да те лажем " и " джоб парса".

    Коментиран от #9

  • 5 Много тъпо

    7 3 Отговор
    Тези дни имах рожден ден и започнаха да ми звънят приятели. Трима от тях заедно със семействата си са в карантина с докаран Ковид от училище.
    Сега една съученичка на детето ми писа, че брат й и баща й са с положителен тест за Ковид и с температура. Всички в неделя се връщат от ски или от почивки и заразата ще плъзне. После ще ни затворят до края на февруари.

    Коментиран от #6

  • 6 Трябваше

    9 6 Отговор

    До коментар #5 от "Много тъпо":

    Отдавна да затворят. Училищата онлайн до края на февруари. Ама живеем в абсурдна държава, всичко друго разбираме и знаем. Но точно каквото трябва нищо не знаем и не можем. Вече наистина се чудя от къде идваме такива невежи. Нито учители нито лекари нито полиция нищо.
  • 7 Анонимен

    7 1 Отговор
    Кога ще свърши този тормоз? Тестове - про форма, може би комисионни - истински. Деца изтормозени. Родители в стрес.
  • 8 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    7 1 Отговор
    побъркахте децата !!!
  • 9 Тъпак

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "От опит":

    Много грешно е да се мисли, че всичко е само за пари. Те са само средство, целта е друга.Разбира се
    фирмите взели държавната поръчка за тестовете печелят добре,но то е само да имат апетит да се налага тестването. Целта да се приеме за нормално тестването,а оттам до натиск за ваксинация крачката е малка.Мисля че тази есен децата бяха предадени и от учители и от 80% от родителите, които допуснаха маските и тестването.Останалите онлайн деца Денков ги сдъвка с една абсурдна заповед в края на срока и в момента мърдане няма.
  • 10 БЪЛГАРИН

    5 5 Отговор
    Без ваксини няма да мине тази пандемия.
    Пълно е с глупави хора и това е.
    Само оправдания.
    А за неадекватните инструкции , нямам думи.
    Какъвто народа такива и ръководителите . Прости, страхливи, лицемери и най вече крадливи.

    Коментиран от #14

  • 11 Aaaaaa

    5 1 Отговор
    30г невежество в МОН! Честито!
    За толкова години никой там не разбра, че с идването на "демокрацията", трябваше да се даде път на прогресивното мислене и адаптация на образователната система. Образование "Миш-маш" - учебни стандарти/програми от преди 50г забъркани с вносни концепции и оценки.
    До преди К19 всяка година имаше грипна, зимна, извънредна ( студена) ваканции. Как никой не се сети да го адаптира малко това "разписание" спрямо сезонната заболяемост!
  • 12 Иванчо без ковид окови

    5 0 Отговор
    Аман от простотии бе тате
  • 13 Русалина

    3 0 Отговор
    Защо сте показали деца с Маски?!? Това ли искате!? Така ли ви наредиха да направите! Слагайте по две маски на вашите деца, но оставете нашите да живеят нормално !!!!
  • 14 Русалина

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "БЪЛГАРИН":

    Подарявам ти моята ваксина. И ако все още те е страх да живееш, попитай за още - все някой ще ти преотстъпи своята!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове