Last news in Fakti

3 Февруари, 2022 22:10 8 397 38

Майката на починалата във Враца жена: Внучето ми казва: "Мама умря“

  • враца-
  • болница-
  • жена

Почерненото семейство издирва мъжа, снимал пред регистратурата

Майката на починалата във Враца жена: Внучето ми казва: "Мама умря“ - 1

Продължава разследването за смъртта на младата жена, която почина след забавено лечение във врачанската болница.

Попечители на 5-годишното дете на починалата- стават нейните родители. Съдбата му провокира вълна от съпричастност.

„Пред очите на детето ѝ. Знаеш ли моето внуче, като е отишло на другия ден на градина какво е казало на госпожите? - "Мама умря“, споделя майката на починалата Цветанка Сиринярска пред БТВ.

„Сега могат да приказват много работи, от това е била болна, от онова, тя в болница не е влизала въобще до ден днешен, откак аз съм я отчувал“, казва Кольо Сиринярски.

Почерненото семейство издирва мъжа, снимал пред регистратурата.

„Ще му благодарим много, защото, ако не беше той, тая работа нямаше да се раздуха изобщо, да се види кой е виновен, защо и какво е станало“, казва Сиринярски.

Близките няма да повдигат искове към никого. Благодарят на всички, които ги подкрепят.

В социалните мрежи започна кампания за подпомагане на семейството, дори има предложения за осиновяване в чужбина на 5-годишното момченце.

Трети ден не спира и гражданското недоволство срещу здравната система, която допусна трагедията.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ужас

    91 2 Отговор
    Чета и рева от злоба и безсилие, за това което се случва в болниците.

    Коментиран от #2, #7

  • 2 Jamеs

    52 1 Отговор

    До коментар #1 от "ужас":

    Уви, мислех, че съм видял всичко...
  • 3 Както винаги

    6 68 Отговор
    Се оказва ще проблема е в семейството. Затова са отказали да правят аутопсия. Или са я тровили или насилвали. Докарали са я умряла. Както беше с починалото дете от Добрич и болните му братче и сестриче. Гледани като до Ирак от дядото който искаше смърт за лекарите. А се оказа че ги е тровил систематично с отрова за мишки. Факт. Пак имаше протести бдения.

    Коментиран от #36

  • 4 Сух

    30 3 Отговор
    Напишете сметката на детето.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 A50

    49 4 Отговор
    Бих направил дарение на почерненото семейство, но само да не дават детето в чужбина. Много е жалко за жената и целия този ужас, който е видял детето.
  • 9 Ами сега

    6 21 Отговор
    Аутопсия ще установи точната причина за смъртта на жената. По неофициална информация жената е страдала от тежко белодробно заболяване, за което близките не са знаели.

    Коментиран от #31

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Зззз

    7 31 Отговор
    Нещата не са такива каквито се представиха! Ново двадесет, здрава като бик ,в болница не стъпала! Изобщо стига упражнения, ако е била толкова здрава е щяла да се пребори ,явно има друго ,ама кой ще ти каже.

    Коментиран от #13, #14

  • 12 баба Цола

    17 4 Отговор
    Враца ,"дето гарга не каца" , след 1989г. смъртните присъди трябваше да бъдат изпълнени първо от там, както в Румъния. Но уви, за това ще си берем последствията.

    Коментиран от #24

  • 13 Алфa Вълкът

    43 1 Отговор

    До коментар #11 от "Зззз":

    Тук въпросът е липсата на съпричастност и готовност да се помогне от страна на медицинските лица! Че и докторите ни са некадърни е отделен въпрос, аз 12г не съм ходил на доктор.
  • 14 Сух

    69 0 Отговор

    До коментар #11 от "Зззз":

    А, бе стига си търсили под вола теле. Умря ли жената пред детето си докато чакаше някой да му запише данните? Умря! Умря бе, КРАЙ! Болна-здрава детето го видя.. и още един милион го видяха и разбраха.. Не философства!
  • 15 ген. Вазов

    48 1 Отговор
    Егати, дори има предложения за осиновяване в чужбина на 5-годишното момченце...цитат, тея луди ли са, да вземат детето и да го дадат на някой джендър
  • 16 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    25 0 Отговор
    Нормален данъкоплатец да се съди с бюроклатите е безмислено!Аз,пробвах веднъж!Естественно се изръсих 400лв за адвокат и после платих глоба 100лв...А,можех да "почерпя""катаджията с 50...но го направих Тенденциозно !Исках да проверя това.НО опраВиха светофар и вече 6 години и повече те са много внимателни и незабележими и не правят втори опит за рекет.Дори в понеделник сега дадох 5лв и си взех златен талон.Та тези Отрудени хора правилно не търсят това ,което някой наричат справедливост.на толкова години съм разбрал едно!Има равновеСие и ,ако днес са получили лошо ще получат от съдбата много добро!Както и обратното,ако не си помогнал когато си могъл това се пише в кармата....на семето,а това е тежка присъда!
  • 17 Турция - Сомалия - Суринам

    19 8 Отговор
    Не стига, че намаляхме с три милиона за 30 години,сега от непукизма на едни българи умират други е мирно време. Ще търсим султаните,при тях поне сме оцелели над пет века
  • 18 Кики

    37 1 Отговор
    Министерство на смърта, Сербезова и всички ковид шарлатани са виновни за смърта на много хора по този начин , отказ от здравеопазване , но скоро се заформя нов процес Нюрнберг 2 и тези мошенници ще бъдат съдени за насилствени медицински експерименти и ще бъдат обесени както през 1947г

    Коментиран от #27

  • 19 СССРБарета

    37 3 Отговор
    Така е Киро канадеца още в първия ден като служебен министър-председател по Заповед на своите господари пусна документи за запитване за закупуване на още 8 виртуални изтребителя за 3 милиарда а в същото време България няма дори и един медицински хеликоптер! Господарите ни от Вашингтон нямат сметка да инвестират в медицински хеликоптери затова предпочитат да ни ДОЯТ за военни изтребители и да ни пробутват да воюваме с Русия! Колкото повече държим англосаксонците да ни бъдат господари и колонизатори толкова повече ще изчезвам и ще гаснем като нация!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 простотията няма времево изражение

    13 1 Отговор

    До коментар #20 от "Бебчо":

    жалко е,но иначе ни натякват че сме били в 21-век!
  • 23 от писане файда няма

    32 4 Отговор
    Да уволнят рецепционистката за липсата на емоция. Да скочи, да покаже емоция. Шефа на болницата и той да се уволни. Жената умря пред погледа на детето си. Тоз дето е снимал да го хванат и да го питат що е снимал, а не е викал и крякал да дойде някой. Аман от тези смартфони. Дигаш врява и да става скандала. Аз виждам дете което седи с фес и вижда как майка му умира. Аз нямам думи. Не мога да го възприема. И пак процедури, думи, регламенти и правила. АБЕ КОЛКО НПО-ТА СКОЧИХА, ЗАЩОТО ЗА ЕДНО КУЧЕ И ДЪРВО ХОРА УБИВАТ. ДА ВИ ГО Н.......АМ

    Коментиран от #25

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Българинът

    17 0 Отговор

    До коментар #23 от "от писане файда няма":

    Е смачкан.Особено в оня район.Затова не е викал и крякъл.
  • 26 Долната държава

    19 0 Отговор
    Горкото дете,много тъжно.От тези нашите доктори абсолютно нищо не става от тях,само гледат да убиват хората насила .Каквото им наредят и те това правят като марионетки са.Долна държава долни управници.
  • 27 Годината е

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Кики":

    1946.А си мисля,че в главата ти се заформя шизофрения.. Лека форма
  • 28 Ужас На Ужасите

    12 0 Отговор
    Горкото дете, много тъжно.От нашите доктори абсолютно нищо не става каквото им кажат това правят каквото си искат това правят с нас.Като някой марионетки са долнопробни доктори.Човек влиза за едно те го убиват.Вземат една камара пари за тези лъжи ама то Господ вижда отгоре всичко ще им се върне на тези НЕКАДЪРНИЦИ
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Васик Атанасова

    12 0 Отговор
    Днес е тя !
    Утре ще сме ние (((((((((((
  • 31 ААА

    13 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ами сега":

    И така да е. Не става въпрос за това, дали жената е щяла да оцелее. Става въпрос за тежка порочна система която пълни гробищата, и прави погребалните агенти богати. Утре вас ще ви докарат с инфаркт, инсулт, или нещо такова. Всяка секунда е ценна, и има значение до колко жив, умрял, или инвалидизиран ще си след инцидента. Когато в мозъка ти се пръскат кръвоносни съдове, и спешно трябва да те подложат на лечение, не може бюрокрацията да надделява. За лекарите е ок, повече инвалиди повече клинични пътеки, повече пари. Ние обикновените хора какво да правим. За нас няма да пратят хеликоптера като на Христо Мутафчийски, след минути да е на операционната маса, и най добрият невролог да му прави мозъчна операция поради инсулт.

    Коментиран от #33

  • 32 Алергия

    8 1 Отговор
    Пишещите тук злобари наясно ли са, че човек може да си отиде от този свят за минути от алергична реакция,, но може и да се случи за няколко часа.
    Напоследък зачестиха алергичните реакции към антибиотик след неколкодневния му прием. Появяват се задушаване, чувство за горещина, дори се покачва телесната температура, много често има зачервяване на лицето, ушите,торса,ръцете. Ако не се вземат мерки навреме, изходът е фатален.
    Не лъжат близките й, лъжат нас.
    В досието ви могат за минути да впишат несъществуваща диагноза.
    Толкова ли сте наивни?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 СОДОМИТ

    4 1 Отговор
    РАШКОВ ЩЕ АРЕСТУВА ВСИЧКИ ЛЕКАРИ / УРААААААААААА/
  • 35 мале мале

    4 0 Отговор
    Е чак пък осиновяване. Тези нямат ли малко срам. Оставете хората на мира ,ако не искате и не можете да им помогни те.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Господинов

    0 0 Отговор
    Нещо се премълчава че пациентката е имунизирана с втора доза срещу КОВИД 19 на 23ти януари тази година.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове