5 Февруари, 2022 18:11 1 486 37

Явор Божанков: БСП връща социалната държава

  • явор божанков-
  • бсп-
  • социална държава

Социалисти представиха основните акценти от участието на БСП в управлението на държавата във Велико Търново

Явор Божанков: БСП връща социалната държава - 1
Снимка: БГНЕС

Народният представител от БСП Явор Божанков, членът на Изпълнителното бюро Катя Георгиева, председателят на движението на ветераните в БСП Динко Желев и членът на Националния съвет на левицата и областен координатор Петко Тюфекчиев проведоха среща с Областния съвет на БСП във Велико Търново.

Бяха представени основните акценти от участието на БСП в управлението на държавата. „Като социалистическа партия БСП вижда смисъла от своето участие в управлението в засилване на ролята на държавата и по-конкретно връщане на ролята на социалната държава. Тази позиция БСП защитаваше при провеждането на преговорите за съставяне на правителство и намери реализация в подписаното коалиционно споразумение. Сега предстои да намери реализация в държавния бюджет за 2022 г.“, заяви пред актива Явор Божанков.

Като пример народният представител от левицата даде увеличението с над 30% на социалните разходи, преизчислението на пенсиите, вдигане на минималната работна заплата, увеличаване на обезщетенията за безработица, увеличение на помощта за хората с увреждания и др. „Активната социална политика, особено тази в помощ на младите семейства, е насочена и към решаване на демографските проблеми на България“, каза още той.

На срещата беше представена и идеята за създаване на първата извънстолична школа на БСП с представители на академичната общност и леви хора.

Заедно с областния председател Марияна Бояджиева, Явор Божанков, Катя Георгиева и Петко Тюфекчиев ще започнат обиколки на всички общини в област Велико Търново за срещи с членовете на БСП и граждани.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не че

    22 0 Отговор
    е БСП , не се кичи като паун с чужди пера , типично за червените и потомците им , нагълтали се с пари от въздуха !
  • 2 Не лъжи

    21 1 Отговор
    Пенсии заплати колко са ?Завод не се строи ,нито предприятие .

    Коментиран от #6

  • 3 махмурлия

    18 1 Отговор
    Ей-й-й-й какво щяхме да правим ако Нинова не беше Бог ? Как щеше да изгрее слънцето ако комунистите не бяха на власт ? И те завалиите се видяха управляващи.
  • 4 гост

    21 4 Отговор
    БСП може да върне само виденовата зима!
  • 5 Наблюдател

    25 0 Отговор
    Божанков да каже ,как на 30 гнима 4 апартамента ,вила 6 коли и заводче в Търново ?Изглежда много смешен и явно е подпиран от д.служител
  • 6 Мьодлинг

    5 8 Отговор

    До коментар #2 от "Не лъжи":

    Ами то завод в хола ти няма да построят. Ако ще и червените боклуци да са на 100% управляващи. Вземи и се разходи из индустриалните зони на големите градове и се огледай. Новото си личи. Аман от приказващи по спомени.
  • 7 Било

    17 0 Отговор
    Боже моляте много опазини от тези
  • 8 Каква

    17 0 Отговор
    Наглост излъчва този,захранена от милионите ,които има....ужас.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 121212

    12 0 Отговор
    Някак си 4 Февруари мина доста обикновено за България.
    Не беше така на 4 Февруари 1997. БСП върна мандата след управление, направило долара 3000 лв, оставило на тъмно и студено цялата страна.
    Имаше месец с барикади при минусови температури, недоволство от бедността и мизерията, в която ни вкара правителството на Виденов, щурм на Парламента. Гражданската война чукаше на прага. От бедност и безперспективност, хората бяха готови да убиват.
    На 4 февруари 1997г. БСП разбра, че няма друго решение за оцеляване на Партията, освен да се оттегли и да чака други времена.
    И дочакаха. 25 години по-късно.
    "Tantum scimus, quantum memoria tenemus" - Знаем толкова, колкото помним, казват Римляните.
    Уви, явно нищо не знаем, щом не можем да помним.
  • 11 Трезвомислещ българин

    15 0 Отговор
    Абе, вие не социалната, социалистическата искате да си върнете. Ама с такива заспали гласоподаватели и това може да стане. Никога не съм си и представял, че този"тумор" БСП отново може да е на власт.
  • 12 Добре

    11 0 Отговор
    Са го възпитали---да е нагъл,крадлив и лъжлив...Това са положителни качества в средите на неокомунист...ическите престъ...пници.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 пенсионер 1

    10 0 Отговор
    Толкова млад,а такъв голям лицемер!

    Коментиран от #16

  • 16 Какво

    12 0 Отговор

    До коментар #15 от "пенсионер 1":

    да каже човек - ген ! Трън трендафил не ражда !
  • 17 Заграбеното

    0 7 Отговор

    До коментар #13 от "Връщайте":

    Е в някакви чекмеджета

    Коментиран от #19

  • 18 Ще ни върнете в

    10 0 Отговор
    1989г.С тоя заспал народ.По некомпетентни хора от тия няма.Хубавото е че електората им изчезва.Но дотогава ще се гърчим.
  • 19 Червен галош

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "Заграбеното":

    Не търсиш на правилното място.Трябва да търсиш на о-в Сахалин - там ББ има тайна сметка в преводни рубли.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Бойко Б

    5 0 Отговор
    Ще ви оправи
  • 22 СССР

    6 0 Отговор
    БОЖАНКОВ БЕИЯ !!Я СЕ СКРИЙ НЯКЪДЕ НА ДЕВЕР БЕ ФАШИСТ!!!!!!ААААААА???
  • 23 Тия са луди хора

    11 0 Отговор
    С 25 депутата се държат все едно имат 125,пич въобще не сте фактор на следващите избори сте при Каракачанката и ще чакате субсидията за кюфтета.
  • 24 00000

    7 0 Отговор
    За БСП това е последен шанс за влст и пари.
  • 25 !!!

    8 0 Отговор
    Рублоядните комунисти не познават И чувството за срам!Те са убедени, че са предопределени на клетъчно ниво да бъдат флагмани на Истината, Властта, Прогреса...
  • 26 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 1 Отговор
    СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ МОЖЕ ДА ПРОВЕЖДА САМО БОГАТАТА ДЪРЖАВА, А БОГАТА ДЪРЖАВА СЕ ПРАВИ ОТ БОГАТИ ГРАЖДАНИ, А НЕ ОТ ТЕЗИ РАЗЧИТАЩИ НА СОЦИАЛНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ. При тоталитарните държави подходът е по-друг. Независимо дали тази държава се титулува социалистическа..., народно-демократична..., народна република... гражданите се обират от властта, като им се дават средства колкото да преживеят и контролирано възпроизвеждат. С окрадените пари тоталитарната държава финансира своята социална политика. За да реализира тази си дейност се разчита на огромен идеологически апарат за овладяване съзнанието на масите, а за по-коравите глави и на огромен репресивен апарат в началните етапи. След пречупването на населението, репресивният апарат се реорганизира. Премахва се системата на трудови лагери, като този акт се завоалира под някаква форма на борба с култа на личността или грижи на партията за ....... Възприемат се по-меки методи за контрол, като се набляга на скритите форми. Ограбването демотивира хората да работят за благото на обществото, а започват да търсят други алтернативи като част-пром , незаконна емиграция , черна борса, корупция и т.н., което води до тотално икономическо изоставане и крах на системата.
  • 27 Вонбон

    8 0 Отговор
    Как позна бе пале такова.връща ама на маняне,само гледай и ще видиш какво ще стане
  • 28 Прасе От Бсп

    9 0 Отговор
    Кво бсп бе смешник,бсп умре !
  • 29 Анонимен

    0 0 Отговор
    Ничия земя, рибново, браво. Чисти хора, трудолюбиви. Лошо няма да се плашите итн
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 СМЯХ

    3 1 Отговор
    Цените растът с часове! Върнаха ни в годинита не Жан Виденов и пак същите простотии и лъжи!!! Ела да те заведа в магазина ЧЕРВЕН БОКЛУК да видиш! Не живеете в тоя свят ама скоро ще се озовете в него. Само дебил би гласувал за кОмуНЯгите МилИонЕри
  • 32 По добре си трайте

    1 0 Отговор
    Нищо още не сте направили, а простотията на правителството ще я препишат на бсп
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ...

    2 0 Отговор
    БСП дори не може да си представи какво е социална държава, а камо ли да я върне...
  • 36 ГанЯ

    1 0 Отговор
    Булюлю, булюлю, мисир! Имам ти доверие, даже ти вярвам, бухаха!
  • 37 Бай Кольо

    1 0 Отговор
    Когато БСП реши да връща социалната държава,обикновено народа обеднява и губи спестяванията си,като 1997 година.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове