Last news in Fakti

11 Февруари, 2022 13:50 2 285 28

ДПС към Петков: Искаме да не лъжете. Като има обвинения, нека са обосновани

  • дпс-
  • петков-
  • лъжа-
  • обвинения-
  • обосновани

По думите на Йордан Цонев при лични срещи с премиера, той му е казвал да не ги "закачат за Иво Прокопиев, защото нямат нищо общо с него". При това изказване, Петков се включи към разговора и категорично заяви, че тези думи са лъжа

ДПС към Петков: Искаме да не лъжете. Като има обвинения, нека са обосновани - 1
Снимка: БГНЕС

"Ние искаме да се държите като министър-председател на Република България. Искаме, когато отправяте обвинения, те да са обосновани. Искаме да не лъжете". С тези думи се обърна към премиерът Кирил Петков зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев по време на парламентарния контрол, съобщават от Dariknews.bg.

"Искаме никой да няма основание да ви нарече марионетки на задкулисния кръг на Прокопиев, а такива основания се дават всеки ден. Вие може да не сте прочели в медийните разследвания , които са десетки, за Прокопиев и неговия кръг, но нямате основание да кажете, че не ги знаете. Има данни, включително за това колко пари е получило това лице от скъпия ток", каза още Цонев.

По думите му при лични срещи с премиера, той му е казвал да не ги "закачат за Иво Прокопиев, защото нямат нищо общо с него". При това изказване, Петков се включи към разговора и категорично заяви, че тези думи са лъжа.

"Конституционният съд ви уличи в лъжи, не мен", отвърна депутатът от ДПС.

"Единственият кръг, който ще закачим, е на всички крадци и на всички, свързани с корупцията в България", подчерта премиерът.

По думите на Петков оттук нататък данъците на всички българи "няма да се харчат от кръгове, сякаш това им е бащиния". Цонев попита дали в списъка, който премиерът Петков е дал на прокуратурата, се съдържа името Иво Прокопиев.

Петков описа, че миналата седмица, като министър-председател, е бил извикан от прокуратурата и е предал публично достъпна информация за 19 човека. "В информацията има ясни факти, които са описани в публикациите, за които исках да съм сигурен, че прокуратурата обръща огромно внимание и не ги пропуска. Защо бяха 19, аз казах в Брюксел 20 - защото моята идея е, че за 19 от тях ние бяхме събрали медийни публикации, а на 20-ия ги предадохме", допълни премиерът.

Ако имате явни и ясни сигнали, за което и да е лице, включително и Иво Прокопиев, ще се радвам да ми ги предадете и оттук нататък - всички под един аршин", каза още той. По думите му България е държава, в която ще се следва законодателството.

"Истината е, че преди правителството на Америка да вземе и да сложи хора на листа "Магнитски", те минават през много голям филтър", посочи още премиерът Петков и изброи институциите, ангажирани с тази процедура. След този филтър лицата на листа "Магнитски" се слагат и се обявяват. Шансът цялата американска администрация да се е объркала, винаги съществува, но аз лично, за съжаление, имам повече вяра на тях, отколкото на прокуратурата в момента, защото тя се управлява непрозрачно и нейната ефективност е доказано лоша", допълни Петков.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ също се включи в диалога като заяви, че Петков не отговаря на въпросите, а чете декларации. "Прокуратурата на Република България обяви, че неговите декларации нямат никаква стойност", допълни той.

От съобщение до медиите стана ясно, че Иво Прокопиев, предприемач и собственик на медийната група "Икономедиа" заявява, че завежда серия дела за клевета срещу народните представители Мустафа Карадaйъ, Йордан Цонев, Хамид Хамид и Станислав Анастасов.

Повод за делата по думите му са медийни атаки от различни представители на ДПС в последните седмици и дни. Прокопиев призовава четиримата депутати да се откажат от имунитета си и да се опитат да докажат твърденията си в съда.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снайперист

    4 7 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 2 Еничарин

    35 8 Отговор
    Данчо Ментата - вечният депутат.
  • 3 Наглост ,

    36 5 Отговор
    ехидност и злоба ! Нетърпимо отношение и държание в Парламента ! А омацани до уши !
  • 4 Народа български

    39 7 Отговор
    А ние искаме ДПС да се забрани, като престъпна и предателска партия за България!
  • 5 доган

    36 5 Отговор
    Ментата свърши парите от кражбите и стана активен, брани незаконната си партийка!
  • 6 Иван

    37 4 Отговор
    Ментата и Карато се бранят. Знаят какво ги чака. Иначе тази партия която съсипа България заедно с Герб трябва да бъде забранена!
  • 7 Демокрация

    28 5 Отговор
    Прав е ментата! Те и САЩ така набедиха Пеевски, без да имат доказателства! Незабавно да дадат САЩ на прокуратурата за лъжливи обвинения срещу този титан на демокрацията Делянчо!!!
  • 8 XYZ

    12 2 Отговор
    Един исторически държавник беше нарекъл едни нашественици "бесни кучета"! Стари работи, ама има някои съвременни аналогии!
  • 9 Хихихи

    16 1 Отговор
    Искам да не лъжете, ваш Даню Ментата
  • 10 Тома

    19 3 Отговор
    Всичко казано от ментата е лъжа иначе щяха да му викат истината
  • 11 ДПС,вие

    14 2 Отговор
    като лъжете постоянно!!! Пфууу,спрете се вече- умирате от яд!!!
  • 12 ВЪПРОС

    15 2 Отговор
    Няма ли да се намери един истински българин прокурор , който да внесе в съда предложение за разследване на антикунституционната и основана на верски принципи про- турска партия ДПС ?
  • 13 Гост

    19 4 Отговор
    БРАВО,ПЕТКОВ...В ИСТЕРИЯ СА КРАДЦИТЕ ДОЛНИ,ЗНАЧИ СТЕ НА ПРАВ ПЪТ...ДАНО ИЗДЪРЖИТЕ
  • 14 Рашков

    15 2 Отговор
    30 години ограбват България и щом им припари под за.ника , веднага започват да размахват етническата карта и да крещят злостно. Бягайте в родината си Турция. Вашата партия спъва развитието на България!
  • 15 Павел Пенев

    11 3 Отговор
    Ние знаем какво искате. Премиер Боко крадеца и негов ортак Доган мъдреца.
  • 16 ПЕТКОВ АКО

    5 10 Отговор
    СИ ПИЧ. ВКАРАЙ И ПРОКОПИЕВ В ТЕЗИ 19. И НЕКА ВСИЧКО БЛЕСНЕ
    КЪТ СВЕТКАВИЦА. ТОГАВА ЩЕ СЕ ВИДИ. КОЙ КРИВ ИКОЙ ПРАВ?!???!
  • 17 Руски еничарин

    13 3 Отговор
    Данчо ментата е областен председател на СДС в Бургас. Той подготвя сделката за продажбата на рафинерията на безценица на руските мафиоти. Той лансира идеята, че рафинерията не може да работи с друг нефт. Още от тогава работи за кремълската мафия .
  • 18 Сирене

    8 2 Отговор
    Дпс, вече не знаят милите кога, кой популистки ход да играят вече..
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 истината

    9 5 Отговор
    Мафията в схватка с лъжи и клеветнически внушения, за да злепостави и събори новото правителство!!!
  • 21 мдаа

    8 4 Отговор
    Йордан Цонев не го ли е срам за лъжите, които бълва или му плащат добре, за да лъже⁉️
  • 22 Браво Кирил Петков!

    9 5 Отговор
    Атаката на крадците в парламента е жестока, лъжат, викат, клеветят, нямат никакъм морал и култура, това е нещо ужасно и грозно. Разритаха им кошера и те са в истерия.
  • 23 Това нещо

    5 4 Отговор
    Дпс няма ли най накрая да изчезне.Толкова години в парламента карадайъто не се научи да говори български.Предцедател го раздава.Пълно недоразумение.Да пътуват за родината си.
  • 24 Хъво

    9 2 Отговор
    Дпс измамници и крадци
  • 25 мдаа

    5 1 Отговор
    ДПС мафия.
  • 26 Цензуриран човек 😂

    2 1 Отговор
    Дръж се Мента,
    Ахмед толкова години угоява Шиши, а за Коледа друг да го коли 🤣🤣🤣
    Няма да пускаш, ти също си експерт по Магнитски 😁😁😁😁
  • 27 Незнаещ

    2 0 Отговор
    Дали прокуратурата ще се самосезира и ще извика Карата да обясни за Иво Прокопиев какво знае?
  • 28 Ментата

    0 0 Отговор
    Ментата може ли толкова да лъже?Може,щом е мента.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол