Last news in Fakti

15 Февруари, 2022 09:50 3 636 109

Проф. Христова: Фокусът около Барселона е изкуствен

  • проф. антоанета христова-
  • барселона-
  • барселонагейт

Правителството има нужда от кризисен пиар, смята политологът

Проф. Христова: Фокусът около Барселона е изкуствен - 1
Кадър бТВ

Българската прокуратура отдавна е сезирана по темата и отдавна е в контакт с испанските власти по скандала за Барселонагейт. От вчера и оня ден има едни движения в публичното пространство, които са интересни от гледна точка на анализ, отбеляза проф. Антоанета Христова – политически психолог, в предаването „Тази сутрин“ по бТВ.

Тя коментира испанското разследване за „Барселонагейт“ и информацията, че снимки на Бойко Борисов присъстват в доклад, предаден на МВР. Според нея фокусът около Барселона е изкуствен.

„В момента има очевидни проблеми с повишаването на цените, очевидно е, че в края на тази седмица са обявени протести, очевидно е, че правителството има нужда от кризисен пиар“, посочи тя.

Според политолога проф. Мария Пиргова това е безсилие на Европа, защото става дума за явно пране на пари, а институциите се оказват безсилни. „В основата на това безсилие е българската прокуратура и това не е претоплена манджа, но това са проблеми, които са нерешими“, посочи тя. Според нея трябва да се раздвижи законът за съдебната система. „Нещата вече са извън правото, говорим за нарастване на цени, че трябва да прикрием някак си това, че ще има протести. Проблемите не са толкова сведени към някакъв казус“, отбеляза още проф. Пиргова.

Информацията е предоставена на българската прокуратура отдавна, коментира и политологът Георги Киряков. „Предоставяйки тази информация и на друга институция, подклаждат вече доста сериозната битка между МВР и главния прокурор“, каза той.

„Силата на институциите е в прокуратурата, в МВР, в Министерския съвет и Народното събрание. Ако няма мотивация от вътре, ще сме свидетели на това, което се случва сега – битки за надмощие, за преразпределение и някакви хора, които наблюдават от страни и се чудят как да си платят сметките“, коментира още Киряков.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Професор Христова

    128 6 Отговор
    Е латексова , помпата е в Банкя.
  • 2 Поздравявам ФАКТИ

    90 7 Отговор
    За бързата реакция
    Преди малко бяха критикувани че не вземат отношение по случаят в Барселона и те реагираха почти мигновено макар и с материал отклоняващ вниманието
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 на Тулупа

    96 6 Отговор
    Много интересни снимки са му направени, на първата прилича на ученик който не знае нищо и очаква с умиление двойката си, а на втората се вижда как един глупак се опитва да симулира мислене !

    Коментиран от #20, #63

  • 5 АнтиМутрафонов

    118 8 Отговор
    много надъхана тая христова бе, някой яко я стимулира да манипулира хората, бо-----к
  • 6 Лъжата се наказва по един друг

    60 6 Отговор
    Кодекс “проЗдфесорке”.
  • 7 Миро

    107 6 Отговор
    Тоя вече не разбира къде се намира. Испанската полиция не е цветановата полиция и прокуратура.
    Те съдят собствения си Крал.

    Нямал бил къща в Барселона и нямало да има.
    Парен каша духа. Кой казва, че имаш, бе.
    Казват, че са прани пари и името ти е замесено.
  • 8 сара

    79 7 Отговор
    Изкуствени и изкууукали са тези лелки, а не фокусът върху Барселона. Мазни и прОСти.

    Коментиран от #38

  • 9 Баровец

    91 7 Отговор
    Десет милиона за държанка. Това може да си го позволи някой с крадени стотици милиони, а може би и милиарди?
  • 10 Отвратен

    78 7 Отговор
    Реалният шанс Боко да бъде в затвора е ЕСТЕСТВЕН.
  • 11 Димов

    70 7 Отговор
    Борисов си намери майстора от Рашков.Заместих Спец съда,Спецпрокурата сами се закриха.Временно съм гл.прокурор.Няма да спра и не видим Борисов в затвора.ГЕРБ и ДПС са ОПГ.Със схема за кражба на милиарди от магистралите иконимиката, банки. В АПИ са най-много кражбит.Те са престъпленията на века,заедно с фалита на КТБ от Борисов, ДПС и Пеевски,напълниха чекмеджето на Борисов, на Пеевски и в партийната каса на ДПС.Има доказателства и за стари скандали.Заметени са под килима от Цацаров и Гешев.Модела с кръга Котараците, суджуците, къщи за гости на Борисов от ГЕРБ и ДПС.Незаконните подслушвания от ДАНС с Гешев.Арестувах купувачи на гласове от ГЕРБ и ДПС.За 8-те джуджета.За битите протестиращи разследвам Маринов и Терзийски.Уволних шефовете на службите.НАП,Митниците.Аз съм преградата за Борисов и ДПС против новото правителство. Конституцията нямаше закон за предсрочно прекратяване на мандата на ВСС. НС има право да разпусне ВСС.Прие се нов закон.Цацаров подаде оставка и с Гешев си отиват.

    Коментиран от #66

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Пеъров

    78 7 Отговор
    Това е началото за ужасния края на шайката ГЕРБ и Борисов. Управляваше с мутри, мафиоти, метреси Цветелина Бориславова и Мата Хари.Изпрати доказателствата на прокуратурата на Кьовеши в ЕС.Видяхме и чухме за новите ужаси в спалнята на Борисов в резиденцията в Бояна. Спи с пистолет да пази чекмеджета с пачки от 500 евро, златни кюлчета.Рашков пръв започна с доказателства и разкри тайните на строители с фирми и подставени лица.За източените милиони и милиарди от бюджета за строителството на магистралите не само за Хемус. За рекета и изнудването на бизнесмени.Не се съгласиха да плащат данък спокойствие на Горанов и Борисов Откраднаха бизнеса им и дадоха на свои хора.В правова държава

    Коментиран от #70

  • 14 Младен

    75 7 Отговор
    Ей, шкембо! Ние не сме ония наивници отпреди 12 години. Никой не ти вярва. Гледаш уплашено, нервно и говориш, че нямаш къща. Че кой е казал, че имаш къща? Имаш една убава държанка, която си живе като царица. Твоите крадени пари играят, каква къща тука?...
  • 15 Българка

    79 8 Отговор
    Христова продължава да обслужва бойковата шайка и нагло да твърди, че доклада от държавата Испания са медийни публикации. Колко нечистоплътен трябва да си, за да твърдиш, че прането/кражбата на 5 милиона евро е изкуствен фокус и ПР на правителството? Вярното твърдение е, че кръгът около Борисов и Гешев се опитват да покрият огромния скандал/ престъпление. В този ред на мисли питам защо въпросната мис гащи не е призована и разпитана в България. Та нали тя и детето й са живяли в скъпоструващата къща в Барселона? Та нали Борислава е "въртяла" лачения магизин, в който са наляти милиони с неясен произход? Нека тя докаже от къде тя, баща й са имали тези милиони. Нека се направи с нейно съгласие ДНК експертиза за доказване кой е бащата на това невинно ( за разлика от всички замесени в аферата) дете
  • 16 Да,бе

    62 8 Отговор
    Не е фокус,Христова,а пране на пари.Друг въпрос е,че тулупа се е помислил за фокусник,но си остава обикновен крадец и измамник.Уредените мачове свършиха.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Теко

    58 5 Отговор
    Политически психалог с една дума ЛАЛАДЖИЙКА
  • 19 Смешници

    68 8 Отговор
    До края на деня ще се изредят да вият още, Коларова, Харалан, Стойчо, Нидал и останалите знайни и незнайни тиквопоклонници! Примката обаче се затяга и виенето ще става все по-зловещо! Ама, както е казал народа,"га ядохте кифтета, тогава не ривахте"!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Тулуп

    48 6 Отговор
    Уж проф. ама не. Скоро затвор.
  • 22 Уха

    50 7 Отговор
    Лапането свърши, не разбрахте ли?
  • 23 НЯКОЙ

    38 5 Отговор
    Тази дисциплина политология, която даже не е наука, явно е в два профила - познание за успешен слугинаж на който плаща и познание за анализ и предвиждане на политическите процеси! Вече има ясно изградени фронтове - да вземат да си измислят наименования, за да не четем глупостите на слугинажа!
  • 24 Омерзен

    49 6 Отговор
    И тази отврат е професорка - тежко на студетите, доколко ги има! Моля не ни показвайте повече тази нечистоплътна личност!
  • 25 Зззз

    44 6 Отговор
    Аууу лизачева след падането на мутрагеньо от власт е станала психически политолог ! Като си психически върви при мутрогеньо та белким се излекувате двамата.За 32 години цялата мръсна пяна изплува, на която голяма част от българите им пожелават все хубави неща до девето коляно.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Тошо

    41 7 Отговор
    На Христова спешно и е необходим психолог и активно лечение! За малко да избие всички в студиото.

    Коментиран от #34, #41

  • 31 Герб

    18 6 Отговор
    Чекмежане изчезни, чекмежистите при сдс и ндсв
  • 32 Мнение

    27 5 Отговор
    Професорката я затворете в някое махале за да се осъзнае малко. Преди това и напълнете гушата с пачки от шкафчето! Да е все така доволна и усмихната... :)
  • 33 А Христова Слугинаж на Борисов!

    29 6 Отговор
    НЕЕ Тайна за никой, както и какво прави и не прави Прокуратурата!! Идват гладни години за Слугинажа!!
  • 34 Не бъди толкова суров с нея

    28 4 Отговор

    До коментар #30 от "Тошо":

    Разбери я, кранчето и спира! При това положение е нормално да изтрещи! Хората са го казали,най-лошо се пада от високо!
  • 35 Бай Онзи

    28 4 Отговор
    И след като българската прокуратура е " ОТДАВНА сезирана по барселонагейт " какво свърши тази прокуратура ???
  • 36 Боже Боже

    25 4 Отговор
    Каква наглост и има очи да излезне и да говори пред хората че нямал къща.Никой не казва че имаш има твоята мутреса подарена от теб.Що за наглост.

    Коментиран от #42, #50

  • 37 9689

    24 5 Отговор
    Тази подлога ще си излапа ли дипломата,или испанските власти лъжат.
  • 38 Интересно

    9 27 Отговор

    До коментар #8 от "сара":

    Когато някой защитава ГЕРБ, го обявяват за изкукал. Ама това,че Кирил Петков ти поднася стара информация,за да ти притъпи вниманието и да не мислиш,че нищо от това,което ти обещаваха,не могат да изпълнят--няма значение.
  • 39 Заптие

    20 7 Отговор
    Българската Прокуратура установи ли произхода на петте милиона евронки на Йовчеви? Мис Бикини е била спонсорирана поради каква? По тази ли причина Тулупио вече ползва кондом според последните фотоси изтекли в мрежата? И в "черния пиар" кой е черния, госпожо "професор"?
  • 40 Странна защита на заподозрян

    22 5 Отговор
    Нима проф. Христова иска да каже, че испанската полиция лъже⁉️ Какво прави българската прокуратура❓❔❓ Защо не дава изявление докъде е стигнала по този значим за обществото въпрос с предполагаемо пране на пари на висшестоящ служител❔❓❔

    Коментиран от #45

  • 41 Да,да,да

    9 4 Отговор

    До коментар #30 от "Тошо":

    Като Декстър е
  • 42 Ама

    9 13 Отговор

    До коментар #36 от "Боже Боже":

    Явно ти знаеш по-добре.Или Кирил Петков така ти каза,че трябва да вярваш.Ама колко пъти трябва да излъже,за да спреш да му вярваш.Сигурно и оправдание ще намериш,че НЕкомпенсират бизнеса,за да не ти НАБИВА цените на скъпия ток в хляба и в млякото(образно казано).Или просто не искаш да признаеш,че си ПРЕЦАКАН,защото те си играят играта и са си добре.Как няма да са добре с по 10-15 хиляди заплата цялата родА.
  • 43 Босоногото дете

    15 6 Отговор
    Тате, тате, на кого ни оставяш?Ние с мама нямаме парички. Тя никога не е работила.
  • 44 егати

    15 2 Отговор
    До като има публика ще има и цирк.
  • 45 Да питам

    9 11 Отговор

    До коментар #40 от "Странна защита на заподозрян":

    Това,което говори Кирил Петков, дали е вярно,че е така.Защото точно вчера,при Цветанка Ризова каза,че Планът за развитие е в Брюксел, а оттам казаха,че от България искали два месеца отсрочка.
  • 46 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    13 5 Отговор
    Много ниско ниво на диспут.Не се бяха готвили или не бяха запаметили това,което трябваше да защитят....типичен бг ,просТТТфесор
  • 47 Doni Brasko

    16 5 Отговор
    Христова колко парички делна Мутрата с теб да продължаваш с тъпотиите и лъжите, в които и ти не вярваш?
  • 48 Свинчо

    8 14 Отговор
    Ако не четеш за балона Барселона трябва да четш цените 1997 наближава .Тия тримат отровните от протестите се скрих под ларгото ни вопъл ни стон
  • 49 А бе

    16 6 Отговор
    Тази Христова, след време като се ослуша какви ги е дрънкала, как ли ще се чувства?
    А на внуците си какво ще разправя?
  • 50 Мнение

    18 6 Отговор

    До коментар #36 от "Боже Боже":

    Така е, той не е обвиняван, че къщата в Барселона е на негово име. Не е толкова глупав, за да я запише на себе си. Мисли си, че като каже, че няма къща и е чист като сълза. Важен е произходът и потокът на парите, на милионите, от къде са те, защо са препрани по множество сметки, за да се загубят следите ли, от престъпна дейност ли са, от българския бюджет ли са, от евросредства ли са, които не са стигнали за изграждане и обновяване на инфраструктура в България ли и са насочени в сметки на близки на заподозрения??? Затова България не е бедна, а окрадена, а престъпниците умело си замитат следите, а прокуратурата се прави на глуха и няма и не дава отгонори, които дължи на българското общество. Затова плюят по Кирил Петков и Асен Василев, закото им наритаха кошера на крадците, нарушиха им спокойствието.

    Коментиран от #78

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 ПАСТОРА

    16 6 Отговор
    ТЕЗИ "КЪРЛЕЖИ",ПОЛУЧИЛИ ПРЕСТИЖНИ ТИТЛИ И ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ ОТ ШАЙКАТА В БЛИЗКОТО МИНАЛО СА НАЙ -ОПАСНИ,НАЙ - ВРЕДНИ ЗА ОСЪЗНАВАНЕТО НА ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБЩЕСТВОТО!!!.ЗА ТЯХ НЯМА РАЗЛИКА МЕЖДУ АЙДУКА,ЛЪЖЕЦА И ЧЕСТНИЯ ЧОВЕК,МЕЖДУ ПОЧТЕННИЯ И ИБРИКЧИЯТА!!! ВСИЧКИ СМЕ ЕДНО НИВО НА ПОВЕДЕНИЕ ???. ЦЕЛТА Е "ПОЛИРАНЕ" МОЗЪЦИТЕ НИ,ПОСТИГАНЕ НА ПЪЛНА ИНДЕФЕРЕНТНОСТ НА ХОРАТА КЪМ ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ .!!!БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ АНТИХРИСТА И НЕГОВИТЕ ВЕРНИ ПСЕТА!!!

    Коментиран от #68

  • 53 Гост

    16 5 Отговор
    Тая "професорка" за пари ли ги прави тия наколенки или за нещо друго?!🤔
  • 54 липса на морал

    17 6 Отговор
    В Барселонагейт са изпрани 5 милиона евро!!! И тази нагла професорка, срам за титлата й и образованието й, излязла да плещи срещу явни доказателства от испански власти!!!
  • 55 мдаа

    12 5 Отговор
    Тая професорка също е корумпирана, платили са й да защитава Бокича като ле ли му е адвокат. Би трябвало да се дистанцира до изясняване на случая.
  • 56 хахаха

    14 5 Отговор
    Подкупена калинка, за пари и дявола ще защитава.
  • 57 въпроси

    14 6 Отговор
    Проф. Христова, кое е изкуствено, това че испанските власти казват, че са изпрани 5 милиона евро ли? Че има доказателства, а българската прокуратура услужливо за заподозрените мълчи и не разследва ли?
  • 58 Деси от Пелово

    12 7 Отговор
    лелелеле колко е жалко да си гербераст и да си взел парите под масата и да трябва да се излагаш като нахапана тиква по телевизията :)
  • 59 хаха

    15 7 Отговор
    по какво е професор тая леля, освен че се е изпъчила като Матросов да защитава крадеца от Банкя нищо смислено не казва.... фокусът върху къщата бил изкуствен. Ами снимките от чекмеджетата, ами милионите за Хемус, ами забравените вече Мишо Бирата и Ванката Танов, или всичко свързани с разбойниците от Герб е изкуствено...
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Лесно е

    11 8 Отговор
    Медиите трябва да застанат на мястото си. Да спрат да показват защитените "професори на ББ и също така самия него със заканващия ,назидателен пръст. Става дума за участие на Б Б в ОПГ за пране на особено голями размери пари!

    Коментиран от #64

  • 62 кога

    11 4 Отговор
    ще спрете да ги каните тези подкупни калинки ?
  • 63 Каун фатмаков

    5 5 Отговор

    До коментар #4 от "на Тулупа":

    Е Каква прокоратура имашена времето Всичкипрестъпници на приватизацията ги осъдихме Или по точно обравдахме А сега на вестници и гугъл не вярват Та прокопиев ще остане без работа
  • 64 Точно така

    8 8 Отговор

    До коментар #61 от "Лесно е":

    Медиите трябва само,от сутрин до вечер да пишат и говорят против ГЕРБ, за да са доволни такива като теб.Иначе, на мен пък,хич не ми харесва,нашият Премиер,да играе ролята на ГЛАШАТАЙ и да обявява къде какво прочел и кой какво казал.
  • 65 Гугъл

    5 9 Отговор
    Радев дали ще каже че има къща около москва Ще Кажи - не
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 filo

    8 10 Отговор
    Ясно е и за малките деца, че това е поредната измислица за Бойко Борисов. Ако беше истина, за пет години това разследване щеше отдавна да е приключило. Дори да имаше къща в Испания какъв е проблема от това. Сегашните просто се притесняват да не върнат Борисов на власт, азщото всички виждат колко могат.

    Коментиран от #96

  • 68 Малко съм объркана

    8 9 Отговор

    До коментар #52 от "ПАСТОРА":

    Кирил Петков обвинява Горанов,защото Божков казал,че му дал едни пари.Да де,ама Божков е обвиняем от български съд.Пък и самият той обяви,че ще направи и Президента и Главния Прокурор ФИГУРАНТИ. Та въпросът ми е--трябва ли да се цитира един обвиняем от Премиера,за да се обвини опозицията,иначе спонсорите ще са недоволни.Пък и Президентът ще се кара.На КОЙ цар да слугува Премиерът?
  • 69 Радо

    11 4 Отговор
    Гледах сега моята приятелка, професор Антоанета Христова, по телевизията. Тя всъщност не иска да ми е приятелка. Като бяхме в студиото на “Пресечна точка” миналата година ми казваше “този господин”, а в същото време ми коментираше в профила, докато ме блокираше. Нищо де, за мен е приятелка.
    Та, гледах я и се притесних. Беше прекалено напрегната, на ръба на нервна криза. Понеже тя се определя като “политически психолог”, тоест помага душевно само на политици, се опасявам, че ще й е трудно да си помогне сама. Затова искам да помоля някои от моите приятели психиатри (които не са ме блокирали още) да й помогнат.
    Иначе видях и нещо позитивно. Научили са професор Христова на нова дума. Започва с “П” и завършва на “рокопиев”. Още една-две такива думи и може би е готова за Академик. Ще й отива.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 filo

    5 6 Отговор
    Трето правителство след това на Борисов само плямпа, но нищо не прави по отношение на различните "пргрешения" на бившия премиер.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 filo

    3 2 Отговор
    Объркал съм се. Моля за извинение.
  • 77 Тончев

    6 3 Отговор
    Рашков изнесе данни които бяха изнесени и тук в Испания по ТВЕ 1, така, 0е тези данни са "европейско" познати, така,че той не е разкрил секретни следствени данни. Абе вие от беднотия ли затъпявате в България или по рождение ? Написахмиюпрвди малко, в България се вихри комунизъм, не може беден народ да защитава една престъпна шайка с вожд престъпник и да не вижда беднотията си, това само го могат комунисти както в Русия навремето и при Ленин и при Сталин, само бедняци в редиците им от простотия!

    Коментиран от #80, #86

  • 78 filo

    6 5 Отговор

    До коментар #50 от "Мнение":

    Ако тези искаха да установят истината, нямаше само да плямпат празни приказки, а първо трябваше да действат и когато има резултат, тогава да го обявят.
  • 79 Повтарям

    10 3 Отговор
    КТБ я разграбиха Тиквата, Прасилян и Цветелина Бориславова (да не се бърка с новата любима Борислава Йончева).
  • 80 filo

    6 4 Отговор

    До коментар #77 от "Тончев":

    Като има данни се предприемат действия, не се плямпа по медиите. Обществото никакви данни не е видяло вече пет години. Вярвайте!
  • 81 Сънчо

    8 3 Отговор
    Тиквеничета как е, като си легнете вечер, привижда ли ви се Бай Ставри. Един такъв строга, намръщен и все по-близо ?
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 ТАЯЕ ПРОФ. КОЛКОТО БОЙКО И АТАНАС СА ГЕН

    11 3 Отговор
    ПОДЛОГИ !
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Дали пък

    9 4 Отговор
    Тази БТВ (Бойко тв) е изцяло герберска откакто я купи чеха, който почина . Анализите и новините са здраво цензурирани в полза на "Вожда"!
  • 86 Да кажа

    3 10 Отговор

    До коментар #77 от "Тончев":

    Кой плямпа напразно не знам,ама при "вожда престъпник",хората са си спестили 60 милиарда лева,които сега,при СУПЕРМЕНИТЕ ,харчат,за да ОЦЕЛЯВАТ.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Наблюдател

    11 3 Отговор
    Българската прокуратура отдавна е сезирана за „Барселонагейт“ и отдавна нищо не върши! С което същата автоматично става "пасивен" съучастник в прането на пари!
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Бай Тошо

    6 1 Отговор
    “Барселонагейт” е претоплена манджа по една проста причина- българската прокуратура е сложила тежък похлупак върху нея и не дава на никой да надникне вътре.Както у известно скандалът възникна след като испанският вестник "Периодико" съобщи, че полицията в Каталуня и специализираното звено за борба с корупцията към испанската прокуратура разследват възможността за международна схема за пране на пари. Става дума за луксозна къща в скъпарския квартал на Барселона Esplugues de Llobregat, за която се твърди, че е собственост на българския бизнесмен Александър Чаушев, а в нея живее Борислава Йовчева, която е майка на малко момиче, чийто баща е неизвестен публично и обект на спекулации. Случаят едва ли щеше да предизвика такъв интерес,ако потоците от пари към въпросната дама не идваха от хора, свързани с тогавашният министър-председател на България - Бойко Борисов. Преди две години в. "Сега" зададе няколко въпроса около тази афера единият от които беше : Защо е купена къщата в Барселона ? Според испанското разследване ,като собственик на скъпия имот, оценен на 2 900 000 евро, е вписана барселонската фирма Numin Invest SL. Според "Периодико" тя е регистрирана през 2012 г. с цел сделки с недвижими имоти и с капитал 3000 евро, внесени от Борислава Йовчева. Първоначално управител на дружеството е младата жена, а след това - нейният баща Георги Йовчев. През май 2013 г. основен акционер в Numin Invest SL става Александър Чаушев, бивш ръководен кадър в „Лукойл“ и
  • 92 Бай Иван

    10 3 Отговор
    Какъв професор може да е тази подлога! Просто срам за титлата!
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 filo

    7 3 Отговор

    До коментар #67 от "filo":

    Ясно е за всеки българин, че Тиквата е престъпник и крадец, перач на пари със съдействието и прекриването на каскетурата.

    Коментиран от #97

  • 97 filo

    2 2 Отговор

    До коментар #96 от "filo":

    Интересно ми е, на теб как точно ти се изясни това нещо.
  • 98 Анонимен

    4 1 Отговор
    Няма кой да ги финансирахохохуо. За и против. Батето ще плати... Както казва моята приятелка лекар с щерка лекар завърлила в Кьолн... Това да не е Бг. Дали в Испания, ако им дадел к. Ще го оправдаят. Днес кой има пари, владее света. Проф. Христова В отбранителна позиция, ще отнеме хляба на юристите, много бяха ударени 12 години всичко това е
  • 99 11112

    3 2 Отговор
    И бай тошо умря със закърпени чорапи, скъсано одеало. Не е за вярване на никого.
  • 100 Мъд Ю

    7 1 Отговор
    Придворната Проф.Духачева пак се из ср а на метеното, хихихи
  • 101 Наборка

    9 1 Отговор
    Г жо Христова изкусвенно и тъпо е вашето бранене на Борисов. И най големия тъпак разбра, че ББ е крадец и мафиот. Ще станат две години откакто се занимават с далаверите, похожденията, кражбите, чекмеджета, злато, пистолети, снимки, записи и още, и още, цялата общественост не само в България, Евросъюза, но и журналисти и разследващи полицаи. И те ли си правят пиар с Вашия хубостник, и те ли искат да отклонят вниманието от себе си. Наборке ти стана за смях даже и пред студентите. Как когато дойдеш в определена възраст е най добре да си гледаш старините, а не такива като Тиквата да ви използват, независимо какви са личните ви дивиденти и да ставаш за смях. Нямаш ли достойнство бе жена.

    Коментиран от #109

  • 102 боко

    6 1 Отговор
    Христова професор по задно чак----е с лопата да ги ринеш такива професорки
  • 103 TRD

    3 1 Отговор
    Борисов е престъпник!
  • 104 Ха ха ха

    1 1 Отговор
    Европейските институции се оказаха безсилни срещу бат Боко кръстника. Къде са тръгнали те..
  • 105 Българка

    3 1 Отговор
    Тая измислена пофесорка Христова не разбра ли че мафиотите от гробаджииската крадлива партия ще си отидат зад решетките а оиларката христова да си търси психиатр че стринта ту си кършеше пръстите на ръцете ту косата и пречеше а и непрекънто взимаше думата или прекъсваше другите гости христова не се явявай и излагай повече
  • 106 Киро брейка

    0 0 Отговор
    ХРИСТОВА ИДИ В ЗАЕЧАРНИКА В БАРСЕЛОНА ДА ВИДИШ КАКВО Е ЗАЕЧАРНИК ЧИЧО СПАС ВИКА ЧЕ Е МНОГО ДОБЪР ТОЗИ ЗАЕЧАРНИК В БАРСЕЛОНЯ
  • 107 Новинар

    0 0 Отговор
    ЗАТВООООООООООООР !
  • 108 Рачко Пръдлето

    0 0 Отговор
    До скоро политическите тролчете говореха за собственост на Бойко къща в Барселона,после заговориха за подарена такава на Борислава, сега пък говорят за пране на пари през къща. Аз пък мисля , че ви трябва не политически психолог,а политически психиатър. С лъжи и манипулации не ще прикриете голите си задници.
  • 109 Кукумицин

    0 0 Отговор

    До коментар #101 от "Наборка":

    Да "наборе", наистина и най- големият тъпак като тебе не разбра,че Бойко не е крадец и мафиот.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове